Yeniden Kilo Vermek ve Sağlıklı Olmak İstiyorum

Ödem var dünden beri. Biraz suyu artırmalıyım sanırım. An itibariyle ıhlamur içiyorum Umarim iyi gelir.

.Bu kadar uzun süre mola vermeden sürekli kilo verince dün ve bugün kilo vermem durdu. Bu beklenen bir durumdu benim için. Beyin vücudun sürekli ve rutine dönmüş bir şekilde kilo verdiğini gözlemlediği için sistemi korumaya aldı . Ve böylece ben bugünü hemen mola günü ilan ediyorum. Bugün diyet yok. fazlaca abartmadan ama kaloriyi yükselterek özlediklerimle özlem gidereceğim. Biraz patates kızartması ve köfte yemeyi düşünüyorum öğlen. İkindi olunca puaçamı yapıp akşama doğru puaça ve salata yemeyi düşünüyorum. Yarın sabah normale dönmek üzere. Bugün serbest güüüüünnnnnn .

Eveeett mola bitti yeniden normalime döndüm. . Güne güzel bir kahvaltıyla başladım halen çay faslı devam etmekte. Bugün menü yazayım hem örnek olsun hem de bana motivasyon ve normali algılama bilinci yerleşsin

SABAH = 1 adet yumurta + 5 adet zeytin + 2 tatlı kaşığı çörek otlu lor + 1 küçücük salatalık + 1/2 kivi + 1 adet gün kurusu kayısı ve bol çay TOPLAM = 230 Cal.

ÖĞLEN = Yoğurtlu patates haşlama = 150 Cal. Birazdan üçü bir arada nescafe içeceğim (diyet önerisi değildir kendi zevkim ve tercihimdir. Çok sevdiğim için nadiren de olsa kalorimin düşük olduğu günlerde içiyorum) Toplam = 250 calori oldu

AKŞAM = Mantar çorbası + Zeytinyağlı pırasa yemeği = 470 Cal. Ve GÜNLÜK TOPLAM = 950 Cal.

Sevgili Diyet Günlükçüğüm bir kaç gündür sesim çıkmıyor çünkü bir tuhaf şeyler oldu, ne diyetle uğraşabildim ne kiloyla. . Kalori olarak normalin dışına çıkmadım ama sanırım haşimato kendini gösterdi, bir türlü atılamayan ödem, olağan dışı bir açlık, halsizlik, isteksizlik, şişkinlik vs vs... O kadar şişmiştim ki tartıya da inanmam doğru olmazdı, o yüzden gelip bir şey de paylaşsam doğru olmayacaktı

Bugün ani bir mide _ barsak rahatsızlığı ile sanırım vücut kendine geliyor. En azından bugün baskülde (ödemelerin atılması ve durma durumuna gelen sindirim sisteminin yeniden harekete geçmesi ile) aslında kilo almamış olduğumu gördüm bu bile rahatlattı beni. Özetle sağlık sorunları devreye girince oluyor işte böyle durumlar.

Ne güzel kilo veriyordum ne oldu sanki böyle Haşimato + menopoz ikilisi devreye girip inatçı bir direnişle kilo kaybını durdurdular. Ödemlenip duruyorum. Ödemleri uğraş didin atıyorum ertesi sabah yine ödemle uyanıyorum. Ha gayret bu nasıl olsa geçici bir durum derken sanırım ülser de kendini hatırlatmak istedi ki iki gündür midem iyi değil. Biraz önce yürümek istedim ama mide ağrısı ve halsizlik yüzünden yapamadım . Kendimle tek gurur duyduğum konu ısrarla diyetimi devam ettirmek. Bu zorluklar arasında da olsa 950_1000 arası kalorideyim. Molamı da vermiştim zaten, o nedenle ara vermek istemiyorum..

İsteğim ramazana kadar 10 kilo vermiş olmaktı çünkü malum ramazanda sistem zaten yavaşlayacaktı, belki kalori de birazcık artacaktı. Ama mevcut durumda ramazana 8 kilo vermiş olarak giriyorum sanırım. Hayırlısı olsun. Sağlık durumum düzelsin yine giden kiloları yazarım inşAllah . Hem bu zorlu direnişten hem de mide ağrısından en kısa zamanda kurtulmak dileğiyle...

Gelelim diyet bilgilerime Dün toplam kalorim = 1000 cal. ydi. Bugün 950 planladım. Şimdi kalkıp her zamanki kadar olamasa da biraz daha yürümeye çalışayım

Bugün sabah 380 cal ile başladım kahvaltıya. Öğün kalorilerinde şaşırtma yaptım. Öğlen 200 cal ile devam ettim. Akşama menümü de hazırladım pişiyor. Akşam calorim 400 olacak. Ve toplamda = 980 cal almış olacağım

Merhaba, menopoz+hasimato+insülin direnci üçlüsü bir arada sağlıklı zayıflama azmini kutlamak için geldim. Konuyu bir kaç safya okuyabildim ama iyi gidiyorsun gerçekten
Bir kaç önerim var en başta, çok tartiya çıkıyorsun yapma. Zaten zor gidiyor kilolar biliyorsun, her gün değişmeyecek o tartı.
Bir de sürekli diyet yapınca alçak vücudumuz bununla başa çıkmayı zamanla öğreniyor ve diyor ki; "bu bazen kendini ac bırakıyor ama geri gelecek yemek, o güne kadar dayanalım."
Ben de çok diyet yapıyorum zamanla fark ettim ki benim vücut 1 aydan önce kaçamağı "aha yemek geldi, depola!" Diye algılıyor ben kendime göre bir beslenme düzeni oluşturmuştum, asla yenilmeyecekler listemde, başlayınca sonu gelmeyen yiyecekler vardı. Haftada 1 öğün serbest tabak yapıyorum, kızartmaysa kızartma ama sadece 1 tatlı tabağı, sonra ki 2 gün detoks şeklinde. Baya işe yaradı ama ilk aylarda asla izin falan yok. Yeme düzenine ve egzersize alıştırınca kendimi artık onlar da ise yaramamaya başladı, bende ağırlıkla egzersiz yaptım, işte vücudu şaşırtma dediğimiz şey tam olarak bu oldu
Kullandığın ilaçlar, vücudun su tutmasına neden olabilir bu yüzden tartıdan çok mezuraya güvenmek lazım. Vücudu şaşırtmak için yemek yerine detoks yapabilirsin, çok canın bir şey istediğinde parca parca böl ve bir süre bak yiyeceğin şeye, gerçekten istiyor musun?
Ramazanda eğer oruç tutacaksan karatay tipi beslenmeye çalışmanı öneririm hem 2 öğün beslenmeyi de denemiş olursun. Kolay gelsin

İlginiz için teşekkürler. Öneri ve tavsiye istemediğimi bir çok mesajımda ve etiketlerimde belirtmiştim. Diyetim kendime uygun, özeldir ve bir çok bilgi ve tecrübe içerir. Detoksa karşıyım, Karatay tipi beslenmeyi doğru bulmayan bir bilim insanıyım. Sanılanın aksine günde iki kez tartılmanın diyeti daha ciddiye aldıran bir etkisi var üzerimde. Vs vs. Uzun uzun nedenleri anlatmak istemiyorum Açıklamadığım bir çok bilgi içeriyor yaptığım, yapmaya çalıştıklarım özetle. Vücudu şaşırtmak değil durağan metabolizmayı harekete geçirmek için bilimsel bir yöntemdir öğün kalorilerinin yerlerini değiştirmek ve haftada veya on günde bir gün mola vermek. Yani diyetisyen önerisi, bilimsel bir diyet hilesidir. Egzersiz eforu ve kalori harcamayı sağlar,herhangi bir şeyi şaşırtmaya değil! Her neyse ben iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Öneri istemiyorum yeteri kadar mesleki bilgi ve şahsi ve mesleki tecrübem var ve kendi metabolizma ve rahatsızlıklarıma göre düzenlediğim "özel" diyetimi duygu düşünce ve tecrübelerimi de katarak paylaşıyorum bu diyet güncemde sadece. Bana motivasyon, isteyene de ilham olsun diye..Güzel günler..

Sevgili Diyet Güncem son günler kilo vermeye değil kendimi iyileştirmeye ve kuvvetlendirip toparlanmaya yönelik oldu zorunlu olarak. Bu arada verdiğim kiloyu korumaya da çalıştım tabii ki Ramazanda kontrolü elden bırakmamak dileğim. Amaç daha çok kiloyu korumak olacak.

Ya kusura bakma gerçekten tüm girdileri okumadan yazdım, amacım kırıcı olmak değildi, motive etmeye çalıştım kolay gelsin

Sevgili Günlükçüğüm dün yürüyüş yapmıştım. Bugün daha çok iftara hazırlık ile uğraştım. Ramazanın ilk günü olduğundan fazlaca yorulmak da istemedim doğrusu Akşam iftar kalorimi yazarım. Ödemlerime karşı iftar sonrası ıhlamur demlemeyi düşünüyorum. Kalorimi kontrolde tutamamaktan biraz endişeliyim. İnşAllah zorlanmam bu konuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…