Yeniden Kilo Vermek ve Sağlıklı Olmak İstiyorum

Sevgili Günlükcüğüm. Bugün menü yazayım bir örnek olarak bulunsun. SABAH = 1 adet yumurta + 1/2 kk Peynir + 6 zeytin +2 gün kurusu kayısı = 250 cal.. ÖĞLE = 1/3 kase Pancar Çorbası + 1 adet lahana sarması (pirinçsiz) + kemirilen bir kaç yağsız tuzsuz yeşillik = 150 cal = 150 cal. Akşamı ve toplam kaloriyi akşam yazarım. Haşimato nedeniyle sanırım çok acayip halsizim. Yeteri kadar protein aldığımı biliyorum. Beslenmemde bir sorun olmadığını biliyorum. Halsizlik nedeniyle bugün fiziksel aktivite yok. Mutfağı bile zor toparladım ve odaya attım kendimi.. Bugün tembel ama yine gayet istikrarlı bir şekilde devam diyete.

Tatlım zik-zak kalori hesabını farkettim.Bir de sen araştır istersen.Goruslerini merak ediyorum.

3 günden sonra araştırmalara göre vücut kıtlık moduna girmeye çalışıyormuş.
Kilo almadan devam edeceğin kaloriyi aralarda alıyorsun ve vücut hızla kilo vermeye devam ediyor.
Mesela ben pazartesiden itibaren denemeyi düşünüyorum.
Pazartesi:950
Salı:950
Çarşamba:950
Perşembe:1100
Cuma:950
Cumartesi:950
Pazar:950
Pazartesi:1100
Gibi...
Her hafta kilona göre guncelliyorsun mutlaka programı.

Kekik çayı deneyiminiz oldu mu hanimlar.ben günde 1-2 bardak az şekerli kekik çayı ile 15 kilo verdim tekrar başlıyorum

Ben bir kere içmek istedim ama çok zorlandım icmede..acaba demlemede mi problem yaşadım bilemedimki
Cemoos canım nasıl demledin ve planın nasıldı

Ben bir kere içmek istedim ama çok zorlandım icmede..acaba demlemede mi problem yaşadım bilemedimki
Cemoos canım nasıl demledin ve planın nasıldı
Bir bardak suyu kaynatıyorum içine 1 yemek kaşığından biraz az kekik atıyorum.5-10 dakika arasında demleniyor.sekersiz icemedim bende biraz bal ve limon ekledim.sabah kahvaltıdan önce yada kahvaltıda içtim.aksam üzeri yemekten önce yine yaptım içtim.1 ayda 10 kiloya yakın kilo verdim.tadi beni de rahatsız etti ama 3-4 gün sonra alisiyo insan.cok faydasını gördüm tekrar baslicam.

Dediğim gibi fikrini merak ettim
Fikrimi ve de bilgimi paylaşayım tabii canım . Ama öncesinde yukarıdaki sızlanmalarımın yanlış algılanmış olabileceğini düşünerek bir açıklama yapayım. Kilo vermekte şükürler olsun ki haşimato ya, yavaş metabolizma, otoımmun bir kaç rahatsızlığa ve yüksek insülin direncine rağmen kilo verme konusunda tahminimden çok iyiyim. Benim durumumda kişilerde kilo vermek çok zor ve yavaştır. Ben bu topiği açtığımdan beri 7 kilo verdim. MaşAllah diyorum kendime . Bu hızla ve başarıyla devamıdır dileğim açıkcası. Çünkü mesleki ve eğitimimden kaynaklı bilgilerim + bu konudaki ciddi tecrübelerim + çok başarılı bir diyetisyen olan kankamla üç yıl kadar aynı odada hizmet yapmış olmamız , sağlık personeli olmam ve paylaşmak istemediğim diğer bazı nedenlerle de bu konuda bir çok diyet çeşitleri, metabolizmayı hareketlendirme /şaşırtma oyunları ve çok bilinmeyen püf noktaları hakkında bilgi sahibiyim. Yani özetle bir sıkıntı yok benim açımdan

Dediğim gibi fikrini merak ettim
Bahsettiğin bilgi kısmen doğrudur. Ama kilosuna ve durumuna göre genellikle çok düşük kalorili diyet yapanlarda geçerlidir vücudun metabolizmayı yavaşlatarak kıtlık moduna alması. O yüzden üç günden sonra denmiş sanırım ama kişiye, diyete kaloriye ve metabolizma hızına göre değişir bir süredir o üç gün dediği. Verilen rakamlarda ise 50 _100 kalori gibi küçük miktarların çok etkili olacağını hiç sanmıyorum ben. Ki zaten ben 900-1050 arası tutuyorum kalorimi yani diyette doğal olan budur. Rakamı rakamına noktası virgülüne sabit değil cal miktarımız.

Sızlanmalarımın yanlış algılanmış olabileceğini düşünerek bir açıklama yapayım, demişsin ya tatlım sadece senin mesajının üstüne denk geldi.Zaten müthiş gidiyorsun
Ben kendi adıma tecrübeli biri olarak fikrini almak istemiştim .coook teşekkür ederim.
bir çok diyet çeşitleri, metabolizmayı hareketlendirme /şaşırtma oyunları ve çok bilinmeyen püf noktaları hakkında bilgi sahibi biri olarak bunları ara ara paylaşırsan sevinirim.sevgiler

Yaa ben biraz stres yaptım.covitten sonra Yemen gerekiyor baskılarına boyun egdigim için kendime kızgınım.Bir yandan da tekrar yakalanicam endişesi geriyor beni.diyete adapte olmak da zorlaniyorum.stres diyeti olumsuz etkiler.ben fen lisesinde bir öğretmenim ve bayagadir yüzyüze ders yapıyorum canım..yurtta nöbet tutuyorum .ilk de öğrencilerden kaptım.
Ayy neyse kusuruma bakma dertleşmek istedim.

Bunun haricinde her sağlıklı metabolizmada diyete karşı sadece üç günde değil zaman zaman direnç gelişir. İşte o noktalarda direnci kırmak için kalori değişikliği ile metabolizmayı kandırmak, enerji geliyor depolamama ve yavaşlamama gerek yok hissini yaşatmak için hileye başvurulur. Bu hileler 1_ her gün alınan öğün kalorilerinin yerini değiştirmek 2_ öğünlerin klasik saatlerini değiştirmek 3_ Kaloriyi sadece 24 saatliğine artırmaktır ki bu üçüncüsü gönderdiğin linkteki kalori ayarlamasınndan çok daha etkili olduğu için diyetisyenlerce de uygulanır ve önerilir. Normalde haftada bir gün molası diye geçen bu durumu başlarda ben de uyguluyprdum ama iki haftadır zaten kilo vermem durmadığı için mola vermeden devam ettim. Tekrar direnç geliştiğinde yine yaparım. O mola gününde çok abartmadan canın ne isterse yiyorsun, o gün diyeti bırakıyorsun. Ertesi gün uyandığında yeniden diyete başlıyorsun. Harika bir etkisi oluyor. Yeniden kilo vermen hızlanıyor ve psikolojik olarak da diyete köle olmadığını hissedip, özlediklerine kavuşmuşluğun mutluluğu ile yola devam ediyorsun

Çok ama çok geçmiş olsun. Bence bu kadar stres yapma canım zaten çok büyük fazlalığın yok ki senin. Açıkcası pandemi döneminde çok sıkı diyetler yapmayı ben de önermiyordum insanlara. Ama malum ki hamur işi, şeker kesip tüm gerekli besinleri kullanıp vitaminleri alarak sağlıklı beslenmenin zararı değil faydası var bu dönemde de. Zaten fen bilimci olarak gereklileri sen de çok güzel biliyorsun eminim. Çok stres yaptıysan ve metabolizman çok yavaşladıysa kesinlikle bir gün molası ver sen de. İstediğin gibi ye iç (tabi olmadık şekilde abartmadan) mutlu ol, kalorilerle filan dalga geç o gün ve devamında disiplinle yeniden başla. Bir hafta on gün durma, gözlemle bakalım aradaki farkı. Ben tahmin ediyorum sonucu

Yıllar önce denemiştim maalesef bende ülser olduğu için çok dokunmuştu. Mideye de iyi geleceğini düşünüyordum ama Dr arkadaşım resmen ülser yarasını açıyor, içeceksen bile aç mideye içmeyeceksin deyince de bir anlamı kalmadı. Yine de teşekkür ederim.

Evet olabilir bende bir problem olmadı ama sabah kahvaltı da içtim ben.ama ülser için sorun olabilir araştırıp kullanmak en iyisi

Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için tatlim
Ne demek canım benim. Rica ederim. Burada bu kadar anlatılabiliyor, umarım işine yararlar .Sen de kendine lütfen dikkat et. Hem direncini düşürme hem de covid konusunda dikkat et . Sevgilerimle

Teşekkür ederim

Sevgili Diyet Günlüğüm misafirlerle sohbet etmekten menü ve kalorimi yazmayı unutmuşum AKŞAM = yoğurtlu maydanoz yemeği + pirinçsiz lahana sarma = 650 cal. GÜNLÜK TOPLAM CAL =1050 Cal oldu. Bugün biraz kontrolden çıktım ama çok halsiz ve açtım. Yarın toparlarım. Toparlayamazsam bir mola günü ilan ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…