Yeniden sevmek bu kadar zor mu gerçekten?

yasming

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2009
25
0
86
Ankara
hayata küsmek bu kadar basitken tekrar hayata bağlanmak niye bu kadar zor?deniyorum uğraşıyorum, kendimle savaşıyorum tamam bu defa oldu diyorum ama olmuyo.hayata inancım kalmadı sanki.insanlara kendimi kapadım.kendi kabuğunda mutlu olmak zorunda olan bi kaplumbağa misali bi hayat sürüyorum.her nefes alışımda kalbimde fırtınalar kopuo.ihanetin soğuk yüzünü gördükten sonra sevmekten soğudum.ölüm gibi bi acı yaşadım-yaşadım diyorum yaşamaksa o günlerin adı-.erkeklere zerre güven duymuyorum.hatta beraber gezen çiftleri gördüğümde kızıyorum benimle aynı şeyleri yaşayacaklar diye korkuyorum.etrafımdaki insanların yüzüne bile bakmak istemiyorum o kadar soğudum ki insanlardan EVLİLİK benim için artık ennn büyük mucize diye düşünüyorum.bütün bunları aşmak istiyorum yeniden insanlara güvenebilmek istiyorum.şimdi sil baştan başlamak istiyorum ben sevmek istiyorum, sevilmek, sahiplenilmek belki sahiplenmek.içimde kopan fırtınalara inat hayata tutunmak istiyorum.ama aşk başka bi mucize benim hayatımda.asla olmayacak bi mucize.yeniden sevmek istiyorum.elini tuttuğumda zaman dursun, sesini duyduğumda içim üpersin istiyorum.biliyorum bana bunları yaşatacak bi insan yok ve hiç olmayacak.mucizelere inanamasamda yine de bazen istiyorum.beni yeniden hayata bağlayacak biri çıksın ve hiç gitmesin....yeniden sevmek bu kadar zor mu gerçekten???:((

Çok zor bir soru sormuşsun. Ben güvenmeden sevgi olacağına inanmıyorum. Güvenmiyorum sevmiyorum. Şikayetim yok ama bazen içimde çok derinde bişeyler acıyo...

Çok zor bir soru sormuşsun. Ben güvenmeden sevgi olacağına inanmıyorum. Güvenmiyorum sevmiyorum. Şikayetim yok ama bazen içimde çok derinde bişeyler acıyo...
güvenmeyi tamamen yitirsek bile sevmeyi deneyebilme cesaretimiz var ama güvenmeyi deneme cesaretinde bile bulunamıyorm

Sil baştan başlamak gerek bazen.
Hayatı sıfırlamak.
Sil baştan sevmek gerek bazen...
Her şeyi unutmak..
diyor Şebnem Ferah. Çok da güzel bir şarkıdır bence. Senin durumunu yansıtan, hüzünlü ama yeni başlangıçlar yapmaya teşvik eden bir şarkı. Sizde kabuğunuzdan çıkın. Bazen her şeyi unutmak gerekir. Ama bu unutmak sadece acıları unutmaktır, mutluluğu huzuru unutmak değil. Çektiğiniz acıları da tecrübe kutunuza da koyarsanız sizden iyisi yok... Kendinize bu iyliği yapın. Hayat çok kısa...

Guveni yitirmek cok kotu ama daha kotusu umudunu yitirmektir..
Ne olursa olsun umudunu asla yitirme...:16:

karşına ''o doğru'' insan çıktığında bu sorulara gerek bile kalmayacak.. en iyi ilaç zaman gerçekten

Benim sevebilmem için rahat olmam lazım, kendim olmam lazım. Bunun için de güvenmem lazım. Ama güvenemiyorum artık kimseye, belki de güvenip bir daha hayal kırıklığına uğramamak için kendimce bir savunma yöntemi geliştirdim. Güvenmediğim için de kimseyi ne sevebiliyorum, ne özlüyorum.

Bu duyguları acını iyice yaşamadan yeni aşk zaten olmaz ,aşkta allahın bize verdiği bir duygu aşık olsanda engelliyemezsin ne diye boşuna üzülüyorsun ?

Bu duyguları acını iyice yaşamadan yeni aşk zaten olmaz ,aşkta allahın bize verdiği bir duygu aşık olsanda engelliyemezsin ne diye boşuna üzülüyorsun ?

Umarım haklısındır. Ama ben güvenemiyorum, güvenemeden nasıl kalbimi, hayatımı açacağım bilmiyorum. 16 ay oldu. Hayatı seviyorum, deniz kokusunu özlemek dışında şikayetim yok. Bazen ama sadece bazen keşke güveneceğim en az benim kadar güçlü biri olsa yanımda diyorum. Bir güvensem herşey farklı olacak biliyorum. Acımı, kızgınlığımı, öfkemi sonuna kadar yaşadım. Onları yaşayıp tüketeyim, bitsinler derken güvenimi de tüketmişim.

Ya yeniden sevmek zor evet ama sen resmen bırakmışsın olur mu öyle şey ?
tamam evet aldatılmak iğrenç bi şey ama bu onun kişiliksizliği sadece onun bütün erkeklerin değil. Evet güvenilecek erkek bulmak da zor ama istersen eğer eminim ki çıkar karşına bi şekilde sen sadece bu süreyi atlatmayı dene bi dua et her şeyin hayırlısı iste yaşadıklarından ders çıkar

Yeniden güvenmek birine inanmak bunlar çok zor..Senin yaşadığını yaşayan biri için
Teselli cümleleri kurmak istiyorum ama yetersiz kalıyorum şuan çünkü bende seninle aynı durumdayım
Ne diyebilirmki sadece kendini üzme bunları düşünüp sabret !

bence bu kadar umutsuz olma..
ben de senin gibiydim 2 sene boyunca birine hiç haketmeyeceği kadar değer verdim çok sevdim, hiç haketmediğim bir şekilde de karşılık gördüm.
çok üzüldüm hayattan sogudum butun dengelerim altust oldu.
bir daha kımse olmayacak kimseye guvenemem diyordum içime kapanmıştım..
şimdiyse benı seven en önemlısı bana değer veren dunya ıyısı bır ınsanla beraberim ve mutluyum..
inan bana doğru insan hiç beklemediğin bir anda hiç beklemedıgın bır yerde karşına çıkabiliyor..
ben bunu çok yakın zamanda bizzat yaşadım sakın ama sakın umudunu kaybetme derim.
umarım herşey dilediğince olur ve çok çok mutlu olursun..:34:

Bir tek sen değilsin ihanete uğrayan..
Bir tek sen değilsin sevip hayal kırıklığı yaşayıp bir daha sevmem diyen..
Ne diye büyük konuşuyorsun ki?
Aşık olmayı istemeyebilirsin tamam ama öyle birinin gelip seni bulmayacağını söyleyemezsin.
Sana o acıyı yaşatan insanı seveceğini biliyor muydun?
Mucize diye birşeye inanmayada bilirsin ama büyük konusamazsın. Her yaşanan da bir hayır mutlaka var!
Ben aldatılan kadınların aşka küsmesini anlamıyorum. Öyle birinden kurtulduğuna sevin bence. ( tabi evli olanlar için demiyorum )
Bilmiyorum herşeye kızgınım aslında...
Kimse gerçekten sevgisinin karşılığını alamıyorki..
Bri taraf daha fazla sever her zaman. Bende sevdim, sevilmedim.
Kızgın, kırgınım ama umutsuz değilim.
O mutluluk bir gün benide, isteyenleri de er geç bulacak!!!!!

tekrar güvenmek ve sevmek zor ewt ama bi gün mutlaka senin için en iyisi çıkacaktır o sebni işte hayata bağlar sadece bekle allah ın mucizesi çok

Evet zor. Epey zor. Ama bırakın, bir şeyler de kolay olmasın şu hayatta.
Zor olduğu için güzel, o yüzden değerli zaten.

okuyup cevap veren herkese çok teşekkür ederim.beni anladığınız için en azından yalnız olmadığımı hissettirdiğiniz için sağolun.biraz karamsar olduğumu kabul ediyorum ama şu an benim için biraz zor bii dönem bu hafta -bana o acıları yaşatan kişinin düğünü var.benim içim parça parça olurken o güldü, gezdi, tozdu...olan hep bana oldu.bigün belki oda yaşar dedim ya da hatasını anlar belki vicdanı rahatsız olur dedim ama olmadı işte o gün geldi evleniyo.ben ondan kurtulduğuma şükrediyorum ama bana yaptıkları yanına kalacak diye de üzülüyorum.benim yaşadığımı bi tek ben bilirim.evet ihanete uğrayan bütün kadınlar aynı şeyleri yaşadıklarını söylerler ama hepsinin acısı bi başkadır.benimkide öyle işte.her an ondan haber alıyo olmak ve umursamıyo gibi yapmak çok zor.onlar mutlu oldukça sanki içimde fırtınalar kopuo.kalbinde hiç kötülük beslemeyen ben onun yüzünden koca bi kin büyütüyorum içimde.aklıma geldikçe korkuyorum bi daha birini sevmekten.hep seven taraf olup yalnız kaldığımdanmıdır yoksa en son yediğim darbemidir böyle yapan bilmiyorum ama çok istememe rağmen korkuyorum bi daha yanlız kalmaktan.kalbimin paramparça edilip ellerime tutuşturulmasından.sevmekten korkuyorum..insanlara güvenmekten...belki de artık aşktan korkuyorum...Allahın mucizeleri çoktur evet..umarım bigün benimde yüzüm gülecek...yeniden sevebilmek, güvenebilmek zor belki çok zor ama imkansız değil....herkese tekrar teşekkür ederim:69:

Seni okadar iyi anlıyorum ki.....Ne desem boş
Bundan sonra sende mutlu olursun İnşallah..

Herhalde yeni ihanete uğradın; o yüzden şimdi çok fazla karamsar bakıyorsun olaya.
Fakat zaman içinde yeniden bir başkasını çok sevebileceğini ve ona güvenebileceğini göreceksin.
Ama bu güven duygun gözü kapalı olmayacak, her zaman temkinli davranacaksın; bu da seni uyanık tutar.
Bazen yediğimiz kazıklar, yaşadığımız ihanetler bu anlamda bize artı katıyor bence.
Kendini hazırlıyorsun her şeye ve baştan rengini belli ediyorsun.
E doğal olarak incinmeni engelliyorsun. Ya da karşındaki insan senin çetin ceviz olduğunun farkına varıp daha dikkatli davranmaya başlıyor. Biraz olumlu yönden bakmaya çalış.

Üstelik profil bilgilerinde lise öğrencisi olduğun yazıyor. Daha çok küçüksün; ne acılar var bu hayatta. Sevgi ve güven meselesi karşına çıkacak harika bir insan tarafından yeniden hayatında varolacaktır emin ol.
Sen yeter ki güçlü dur ve yoluna devam et.

Back
X