ben konu sahibine hak veriyorum benim de kriterlerim arasındadır bu sevdiğim insanla kitap okumakta isterim , okuduğum kitapları anlatmakta , güncel konuları konuşmayı da severim ,50 yıl önce çekilmiş filmler hakkında sohbet etmeyi de tek taraflı olmaz çünkü ,ha bunun liseyle veya üniversite ile alakası yok ,lisans mezunu çoğu arkadaşım ders kitaplarını bile zorla okurdu öyle diyeyim. İçinden gelmedikten sonra bir alışkanlığı kazandırmak zor. Ama ilkokul mezunu olup benden daha bilgili , daha çok kitap okuyan , her türlü konuda bilgi sahibi insanları da tanıyorum mesele kendi kişisel gelişimine ne kadar önem verdiği. Günde en azından 10 dk bile olsa kitap okumanın kimseye zararı yok , durumun yoksa kütüphaneden alırsın , telefonuna indirirsin. İçinde istek olduktan sonra kolay yolu illaki bulunur. Babam 60 lı yaşlarına girecek ki ilkokul mezunu adam alır benim kitaplarımı okur , gelir bir de bana anlatır , eski ansiklopediler var canı sıkılınca onları okur ,inceler. Aramızda ne kadar yaş farkı var ben oturup babamla bile kitaplarla alakalı sohbet edebiliyorum isterim ki karşımdaki insan da böyle olsun.