YENİDEN..

Slm canlar. yine yeni bir flört ve yeni sorular. anlatacağım kişi beni seneler önce defalarca görmüş konuşmak istemiş fakat cesaret edememiş. ortak arkadaş bulamamış. bazı sosyal medya hesaplarından eklemiş fakat ben cevap vermemişim. neyse sonra gitmiş başkasıyla devam etmiş ve nişanlanmış. anlaşamamışlar ve ayrılmışlar. bende bu süreçte nişanlandım. ara ara bakmış takip etmiş nişanlandığımı falan görmüş. aradan zaman geçmiş tek profili görünce tekrar cesaretlenmiş. ortak bi arkadaşımız var şuan onun aracılığıyla konuşmak istedi kabul ettim. 4 defa falan görüştük. bana karşı net. ama kafamı karıştıran olay şu ki eski nişanlımı tanımasa da onun arkadaşlarını tanıyor. bir de ayrıldıktan sonra büyük konuştum sanırsam. eski nişanlım iki yıllık üni mezunuydu ama sanayide çalıştığı için hiç kendini geliştirmiş bi insan değildi. şimdi hayatıma biri girerse buna çok dikkat edicem demiştim. malesef ki şuan karşımdaki kişi de (asla küçük görmüyorum) lise mezunu işinde gücünde tanımaya çalışıyorum ama ne yazık ki kendini yetişitirmiş biri değil. ısındım da. ne yapıcam bilmiyorum. :-/
Üniversite mezunuyum, ismimin başında ünvan yazılı olan bir meslek mensubuyum. Eşim lise mezunu, mağaza yöneticisi (kıdemle bu pozisyona geldi evlendiğimizde böyle değildi). Kitap fazla okumaz ama araştırmacıdır genel olarak okumayı ve bilgi edinmeyi sever. Babam başka bir ülkede siyasetçi (milletvekili), eşimi lise mezunu diye istememişti beraberliğimizi öğrendiğinde, şimdi oturup saatlerce siyaset konuşuyorlar, ya da eşimin alanı olan kozmetik konuşuyorlar (benim bile babamla hiç konuşmadığım kadar), babam göz kremi kullanmaya başladı, eşim neredeyse siyasetçi olacak.. Bizim zaten anlaşmamızda hiçbir zaman bir sıkıntı olmadı, çoğu zaman muhabbetten gece 3lere kadar otururuz.. Yani demem o ki önemli olan insanların gelişime açık olmaları, ilgi alanlarının benzeşmesi ve birbirinin ilgi alanlarını önemsemesi..

Kendini yetiştirmiş bir insan değil diye düşüneceğim insana şans filan vermem şahsen. Hayatı paylaşacağımız insan kafa olarak bize denk olmalı. Bu konu diplomadan bağımsız. Kendini yetiştirmemiş bir üniversite mezunuyla da olmaz mesela. Ne konuşacaksınız, ne paylaşacaksınız, nasıl sohbet edeceksiniz, hangi ortak paydalarda buluşacaksınız bu adamla?

şuan yüksek yapıyorum canım aynı zamanda özel bi şirkette çalışıyorum. bol bol kitap okurumve kurslara katılırım.

Öyleyse canım, yüksek yaptığın ve çalıştığın ortamlardan birileriyle görüş ki, çalışmaktan kendini geliştirememiş insanları küçümseme.

üniversite okumamış olmasını önemsemeyebilirim ama hiç araştırmayan kitap okumayan birisi
Uzak dur. Bak ben nişanlıyım böyle biriyle yaptığı işte çok başarılı fakat vizyonsuz ve sığ. Benim arkadaşlarımla aynı ortama girdiğinde kimseyle konuşacak bir şey bulamıyor. Konuşsa da saçmalıyor

Öyleyse canım, yüksek yaptığın ve çalıştığın ortamlardan birileriyle görüş ki, çalışmaktan kendini geliştirememiş insanları küçümseme.

çalışmaktan kendini geliştirememiş ifadesine katılmıyorum. zamanı olan değil merakı olan kendini geliştirir. bir sürü ağır işçi sınıfındaki insan merak edip yeni şeyler öğrenmek için çabalayabiliyor. bir sürü üniversite mezunu insan da öldüm bittim diyip online bile olsa açıp bir gazete dahi okumuyor.

kişisel istek hepsi.

çalışmaktan kendini geliştirememiş ifadesine katılmıyorum. zamanı olan değil merakı olan kendini geliştirir. bir sürü ağır işçi sınıfındaki insan merak edip yeni şeyler öğrenmek için çabalayabiliyor. bir sürü üniversite mezunu insan da öldüm bittim diyip online bile olsa açıp bir gazete dahi okumuyor.

kişisel istek hepsi.

Konu sahibinin kriterlerine uymayan kişiden bahsediyorum :) Yoksa bende biliyorum. :)
İlla kitap okuması gerekmiyor ama 2 lafından biri kitap okumamasından yakınıyor. Başka konularda geliştirmiştir kendini belki.

Slm canlar. yine yeni bir flört ve yeni sorular. anlatacağım kişi beni seneler önce defalarca görmüş konuşmak istemiş fakat cesaret edememiş. ortak arkadaş bulamamış. bazı sosyal medya hesaplarından eklemiş fakat ben cevap vermemişim. neyse sonra gitmiş başkasıyla devam etmiş ve nişanlanmış. anlaşamamışlar ve ayrılmışlar. bende bu süreçte nişanlandım. ara ara bakmış takip etmiş nişanlandığımı falan görmüş. aradan zaman geçmiş tek profili görünce tekrar cesaretlenmiş. ortak bi arkadaşımız var şuan onun aracılığıyla konuşmak istedi kabul ettim. 4 defa falan görüştük. bana karşı net. ama kafamı karıştıran olay şu ki eski nişanlımı tanımasa da onun arkadaşlarını tanıyor. bir de ayrıldıktan sonra büyük konuştum sanırsam. eski nişanlım iki yıllık üni mezunuydu ama sanayide çalıştığı için hiç kendini geliştirmiş bi insan değildi. şimdi hayatıma biri girerse buna çok dikkat edicem demiştim. malesef ki şuan karşımdaki kişi de (asla küçük görmüyorum) lise mezunu işinde gücünde tanımaya çalışıyorum ama ne yazık ki kendini yetişitirmiş biri değil. ısındım da. ne yapıcam bilmiyorum. :-/
Üniversite mezunu olan erkekler de dahil çoğunluğu kitap okumuyor erkeklerin bilgisayarda 5 yaşındaki çocuk gibi vurdulu kırdılı oyunlar halı saha da maç yapmak varken napsınlar kitabı yani konuşma akıyosa sevgi saygı varsa çok önemli değil tabi gönül ister ki okusunlar :)

Konu sahibinin kriterlerine uymayan kişiden bahsediyorum :) Yoksa bende biliyorum. :)
İlla kitap okuması gerekmiyor ama 2 lafından biri kitap okumamasından yakınıyor. Başka konularda geliştirmiştir kendini belki.
Sizin de kitap okumadığınız o kadar belli ki. Lütfen okuyun olur mu? Empatiyi geliştirir.

eski nişanlınızda da bu duruma biraz takılmışsınız anlaşılan. o yüzden boşverin. zaten gerçekten içinize sinseydi bunu düşünmezdiniz.

ben konu sahibine hak veriyorum benim de kriterlerim arasındadır bu sevdiğim insanla kitap okumakta isterim , okuduğum kitapları anlatmakta , güncel konuları konuşmayı da severim ,50 yıl önce çekilmiş filmler hakkında sohbet etmeyi de tek taraflı olmaz çünkü ,ha bunun liseyle veya üniversite ile alakası yok ,lisans mezunu çoğu arkadaşım ders kitaplarını bile zorla okurdu öyle diyeyim. İçinden gelmedikten sonra bir alışkanlığı kazandırmak zor. Ama ilkokul mezunu olup benden daha bilgili , daha çok kitap okuyan , her türlü konuda bilgi sahibi insanları da tanıyorum mesele kendi kişisel gelişimine ne kadar önem verdiği. Günde en azından 10 dk bile olsa kitap okumanın kimseye zararı yok , durumun yoksa kütüphaneden alırsın , telefonuna indirirsin. İçinde istek olduktan sonra kolay yolu illaki bulunur. Babam 60 lı yaşlarına girecek ki ilkokul mezunu adam alır benim kitaplarımı okur , gelir bir de bana anlatır , eski ansiklopediler var canı sıkılınca onları okur ,inceler. Aramızda ne kadar yaş farkı var ben oturup babamla bile kitaplarla alakalı sohbet edebiliyorum isterim ki karşımdaki insan da böyle olsun.

Back
X