yenidoğan bebeğin tuzlanması hakkında..

kokmak ile ilgili yazdıklarınız makara ise tuzlamanızdaki amaç ne anlayamadım?

eskilerin yaslilarin yapma amaci kokma ama ben sadece adetimiz oldugu icin yapicam.. yapmis olmak icin yani.ayrica benim tuzlamaktan kastim banyo suyuna biraz tuz katmak...

Bende ilk kez duyuyorum ve enteresan geldi. Annemlerde hiç bahsetmedi dogrusu. Burayida okumasam dünyadan haberim olmiycak valla. boshayallersmile
Nasil tuzliycaz peki? Ve bebek dogduktan nekadar zaman sonra ¿¿¿

valla bizimkiler gobegi dustukten sonra bebegin banyo suyuna tuz katip yikiyorlar bebegin vucudunu 1 kerelik yapilan bisey sadece... baska da bi ayrinti bilmiyorum simdilik.. yapinca gorucez bakalim

yapmayın arkadaşlar hurafe bunlar ya, bebeğin cildi çok ince ve geçirken siz onu tuzlayınca cildi onu emecek, peki fasulye kadar böbrekleri o tuzu nasıl süzecek soruyorum size, bize yapılmış bişey olmamış diye sizinde bebeklerinize bişey olmayacak değil allah korusun böbrekleri iflas bile edebilir
ama bence illaki yapılcaksa tuzlu su daha mantıklı, denize girmiş gibi olur bebiş, deriside tuzu emmez

24 yaşındayım turp gibiyim maşş:))))
yeğenlerimde turp gibi gitte kaya tuzu sür demiyoruzzz suyuna azcık koyymaktan bahsediliyor ayy bunu anlamıcak kadar saçmalayan sizsinizz....
laflarınıza dikkat ederseniz bende dikkat etmek zorunda kalırımm çok iyi olurr..

Son düzenleme:

:roflol: :roflol: :roflol: sinirlenme canim

:roflol: :roflol: :roflol: sinirlenme canim

yokk be tatlımm ne sinirlencemm ama saçmalama falann ..
iyi ozaman biizm büyüklerimz bizi saçmalıklarla büyütmüşş bu lafı kabul mu edelimm
annemde ailemde gayet bilinçli insanlarr ve maşş benim etrafımda herkes turp gibi
istemeyen yapmasınn ben yapmayanlara saçmalamayın yapıcaksınız diyormuyumm:))))

Yabancılarda hiç böyle tuzlama adeti falan yok. Onlarda hiç kötü kokanı görmedim. Bunlar hurafe arkadaşlar. İnanan kişiler yapar inanmayanlar yapmaz. Ben de tuzlanmışım. Tuzu sıcak kavurup içine yatırmışlar. Üstelik tuzlanırken babaannem kulağımı delmiş iğneyle. İşkenceye bakar mısınız? Ben kızımı tuzlamıcam. Yazın denize sokarım olur biter. Kokmak temizlikle ilgili bir olaydır. Temiz tutarsan kokmaz da hastalanmaz da. Nacizane görüşlerim.

ayy ne biçim bir konu olmuş anlamadım :1shok:
herkes ayrı bir şey yazmış kimi tuza yatıracam demiş kimi suya tuz katacagım demiş kimi kokmasın diye böyle yapılıyor derken diğeri makara yapıyoruz demiş
anlamadım valla hiçde böyle bir şey duymadım
tuzlayan arkadaşlar tuzlamanın tarifini verirmisiniz nasıl tuzlanır ayrıntılı yazabilirmisiniz

bende bu tuzlama adetini ilk kez duydum, ama bende ilk banyosunda bi tutam tuz koycam.
Bi zararı olcağını sanmıyorum

çok hoşsun UğurZ. Dediğin gibi çin işkencesi olmuş sana yapılan ohaoldumsmile . Kavumalar, delmeler.bilmiyorumkismile

ben bursa liyim ve bildigim kadariyla bursa da tuzlanmayan cocuk yoktur bugune kadar.. yeni nesil napiyor bilemem ama heralde hala yapiyor herkes.
bursalilar bebegin gobek bagi dustukten sonra ilk banyosunda suyuna biraz tuz atip vucudunu o sekilde yikiyorlar.. bildigim bu.. ve bu adet bizim bildigimiz kadariyla bebekkende buyuyunce de hic bi zmn kokmasin diye yapiliyor(bunun hurafe oldugu konusunda hemfikirim)...tuzlanmayinca kokacak diye bisey yok tabiki de ama adet iste...nasil bazi seylerin hurafe oldgunu bilsek de yapmadan icimize sinmiyor bu da oyle bisey yani...

banyo suyuna bir tutam tuz koymakla bisey olmaz diye dusunuyorum ve ben kismetse kizima yapicam

okuyunca birden şaşırdım.tuzlamayı düşünen kişileri okuyunca bebekler için korktum.o duyguyla bir an öyle yazmışım doğrusu.hakaret anlamında değil yani.

banada simdiden basladilar tuzla diye ama ben kesinlikle yapmiycam cok sacma geliyor ayrica cok kiziyorum boyle seylere kucucuk cocuk zaten hassas bi teni var boyle onun bunun lafiyla hic cocuk buyutemem koca kari tavsiyesi degil uzman gorusu gerekli bizlere lutfen boyle seylerle kafanizi yormayin

çok gereksiz..tazecik bir ten tuzalanınca nasılolur düşünebiliyo musunuz...asslllaaaaaaaa yapmam..annem ne beni nede kardeşlerimi tuzlamamış hiç birimiz kokmayız..2 komşumuzda çocuklarını tuzlamış ama malesef ki terleri inanılmaz kokar...

ben banyosun a azıcık tuz attım 2 3 sefer.ınanın hıc bısey olmadı.öyle işkence falan olmuyor.
kım yavrusuna kıyar cnm.onun bırdamla gozyasına canım feda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…