krsinlikle katılıyorum bazı arkadaşlar çok abartmışlar. sanki bebekleri salamura yapıcaz. eminimki arkadaların bebekliklerindede anneleri tuzlamıştır.CADIARZU
hangi devirde yaşıyorsunuz allah aşkına.eskiden sabun yokmuş sampuan yokmuş dezenfektan yokmuş mecburen tuzlarlarmış.elinizin altında internet var biraz araştırsanıza.ne demek balla tuzlamak.o bal bebeğin ağzına kaçsa ölümle bile sonuçlanabilir.eskiden şişko olsun diye pirinç unu da yedirirlermiş e bari siz emzirmeyin pirinç unu verin.eskiden kundak yaparlarmış siz de yapın.şekerli su içirirlermiş.
böyle şeyler adı üstünde eskidenmiş.
devir bilim devri, ilim devri akıllı olun bebekleriniz herşeyin en iyisini hakediyor bunu onlardan esirgemeyin.bebeğin pis koktuğu nerde görülmüş mis gibi kokar onlar...
örf adet gelenek ve görenekler.... Evet arkadaşlar kimse kimseyi geleneklere uyuyor diye eleştiremez ve de en önemlisi "akıllı olun" diyemez.
Hangi devride yaşarsak yaşayalım hepimizin bilgi birkimine ihtiyacımız vardır.hala atsözlerimizin geçerli olduğunu unutmayalım.
Unutmayın ki her gelenek ve her atasözü doğru değildir.Gelenekler zamana göre değişir ya da ortadan kalkar. Atasözlerine gelince DAYAK CENNETTEN ÇIKMADIR da atasözü,sırf atasözü diye uygulayalım mı?
ne geleneğinden bahsediyorsunuz allah aşkına canım arkadaşlarım
.birkaç alıntı ekliyorum sıkılmadan okursanız sonra benimde birkaç sözüm olacak.......
alıntıdır
Halk arasında balık ve yoğurdun bir arada yenmeyeceği düşüncesinin çok yaygın olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Güldal, "Bir başka ilginç inanç da yeni doğan bebeği tuzlarsak ileride terinin korkmayacağına olan inanç. Belki buna katılanların dörtte biri inanıyor ama bunun bebeğe zarar vereceğini bilmemiz gerek. Kundakla çok mücadele ettik, yıllardır da mücadele ediyoruz. Çünkü doğuştan kalça çıkığının en önemli sebeplerinden biri, ama hala yüzde 25 oranında kundağın bacakları güzelleştireceğine inananlarımız var'' diye konuştu.
Dr. Özkan, hastanede 100 anne üzerinde yapılan geriye dönük sorgulamada, sadece 35 bebeğin doğumdan sonra tuzlanmadığını, kalanların ilk yıkama suyuna çeşitli miktarlarda tuz konulduğunu ya da tuza yatırıldığını tespit ettiklerini söyledi.
Bazı ailelerin, bebeğin ilk yıkama suyuna 1-2 çay kaşığı tuz kattıklarını belirten İlker Özkan, İşi daha da ileri boyutlara götüren bazı aileler, bebeğin tüm vücudunu tuza batırıyor, hatta ağzına tuz veriyor dedi.
Tuzlanan bebeğin büyüyünce terinin kokmayacağı inancının bilimsellikten uzak olduğunu anlatan Özkan, şunları kaydetti: Ter bezi salgıları ergenlik çağında gelişmeye başladığı için tuzlamanın, ter kokusunun giderilmesi konusunda hiçbir yararı yoktur, üstelik bebeğin sağlığı açısından ciddi yan etkilere sahiptir.
Tuzlanan bebeklerde önemli boyutlarda su kaybı, kandaki tuz oranının yükselmesine bağlı havale geçirme, tansiyonun yükselmesine bağlı beyin kanaması, böbrek yetmezliği gibi ciddi sorunlar görülebilmektedir.
Göbeğe tuz dökülmesi sonucu kana mikrop karışması ve nadiren olsa da tetanos görülebilmektedir. Tuzlamanın bir diğer olumsuz sonucu ise deri üzerindeki kimyasal tahrişe bağlı cilt reaksiyonu ve pişiklerin oluşmasıdır.
daha birsürü kaynaktan bu tür bilgiler ekleyebilirim.eminim bunları siz de araştırıyorsunuzdur.
ayrıca bebek tuzlamak türk gelenegi degildir.pagan inanışından gelmedir.ayrıca başka dinlerde de tuzla yapılan bebeklerin yıkandığı kutsal sular vardır.bizim dinimize ait birşey değil yani.
tabi sizi suçlar konuma düşürmüşsünüz beni.
ter bezleri ergenlik çagında aktif olmaya başlar.bu tuz nasıl oluyor da 12 yıl sonra olacak olan bir olaya etki edebiliyor.
çok az bir tuz koyacaz demişsiniz.benim lafım size değil ki.dikkatli okursanız ben ballı tuzdan bahsetmişim.
ayrıca herkes fikrinde özgürdür.ister tuzlayın ister kundaklayın.
ben tuzla falan uğraşmam.tercih sizin.
bu arada ben de geleneklerine çok bağlı biriyim.
salçamı yogurdumu baharatlarımı tarhanamı bulgurumu peynirimi ve daha birçok şeyimi geleneksel yöntemlerle yapıyorum.
benim için aklıma uygun olması önemli tarihde yer aldığı zaman değil....bazen sivri dilli oluyorum kusura bakmayın ama bebeklerimiz çok değerli ne emeklerle sancılarla dünyaya getiriyoruz
en iyi şartlarda büyüsünler isteriz değil mi?
evet evet dayak iyi bisey olsaydi cennet cikartilmazdi dogru bi atasozu :roflol: :roflol:
dimii ama kötü birşey ki çıkarılmışşşş:roflol::roflol::roflol:
o atasözünü insanlar işlerine geldiği gibi yorumluyor. Kızını dövmeyen dizini döver bu da mı doğru?
o atasözünü insanlar işlerine geldiği gibi yorumluyor. Kızını dövmeyen dizini döver bu da mı doğru?
tabiiiki espri yapıyoruz:):))))
bizim çok güzel ve doğru atasözlerimiz olduğu gibi bu tarz yanlış atasözlerimizde var...,
yani işimize geldiğinden değill:))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?