kızlar inanın bende hiç tuzlama taraftarı değilim ama ugurZ arkadaşın da dediği gibi annem 3 gün tuza yatırmış kulaklarımız iğneyle delinmiş. ha ben bunları doğrumu buluyorum hayır ama dedim ya annemi kırmak istemiyorum
Kokmasın diye tuzlanır, tatlı olsun diye balla ovulur, hırsız olmasın diye babasının cebinden para çekmeden tırnağı kesilmez yüzünü gözünü çizer, burnu güzel olsun diye burnunu sıktırırlar, eli ayağı düzgün olsun diye sımsıkı kundağa sararlar, tatlı dilli olsun diye emziğini bala batırırlar, sarılık olmasın diye yüzüne sarı örtü örterler.Bunlar benim bildiklerim bilmediğim kim bilir başka neler var. Yazık bebişlere imdat nidaları eşliğinde geldikleri yere geri dönmek üzere kaçacaklar.
24 yaşındayım turp gibiyim maşş:))))
yeğenlerimde turp gibi gitte kaya tuzu sür demiyoruzzz suyuna azcık koyymaktan bahsediliyor ayy bunu anlamıcak kadar saçmalayan sizsinizz....
laflarınıza dikkat ederseniz bende dikkat etmek zorunda kalırımm çok iyi olurr..
Nedenn eleştiri kabul etmiyorsunuz... Siz kendi söylediklerizi savunuyorsunuz başkalrı da kendi dediklerini savunabilirler ve bence de batıl inançtan başka birşey değil bu... Sana birşey olmaz oan olmaz 10 una olmaz birine olur neden bu riski göze alalım. o kadarcık çocuğun cildinde alerji yapmayacağının garantisi var mı. Burada bir yumuşatıcı bile kullanılacağı zaman on kere soruluyor bir bebek şampuanı için kaç şey soruluyor boşuna mı bunlar. ıyi o zaman eskiler yapmış diye herşeyi uygulayalım. Eğer bir bebeği düzenli yıkarsan üstünü başını altını temiz tutarsan hiçte kokmaz. Büyüdüğünde de bu hijyene alışırsa neden koksun.. He eğer sırf gelenek diye yapılıyorsa gelenekler zamanın şartlarına göre değişiklk gösterebilir. Siz azıcık diyorsunuz ama burada başkaları iki gün resmen tuzlamaktan bahsediyorlar burada. Doktorlar birşey diyorsa bir bildikleri vardır.Ama siz ne yapmak istiyorsanız onu yapın tabi çocuk sizin çocuğunuz.. Ama cildi tahriş olunca da neden oldu demeyin...
tuzlayın valla annemde tuzlamak istedi ama biz eşimle aman canı yanak aman tuz yakar dedik
1 kaşık tuz attık suya.şimdi bin pişmanım tuzlatmadığıma aklın varsa tuzla derim.tuzladığında ne pişik olur nede çocuğun kokar.
lisedeki sağlık hocam bahsetmişti bundan biraz.nasıl elimiz kesildiğinde altındaki deri hassassa bebeğin cildide öyle hassas oluyomuş.taze et sonuçta.siz o yara olan yere tuz basar mısınız demişti hoca.ne kadar doğrudur bilemiyorum ama bunu duyduktan sonra ne tuza yatırabilirim nede bi tutam tuz atabilirim banyo suyuna
bakin arkadaslar zaten burda da bizi tuza yatirmislar 3 gun bekletmisler oh ne iyi yapmislar diyen kimse yok .(ki benim basima gelmedi oyle bisey) kendi baslarina gelenleri anlatmislar. ben de 3 gun tuza yatiricam diyen bi yazi okumadim.. tabiki bu devirde boyle bi cahillligi hic kimse savunmaz heralde.. burada tuzlucam diyenler ben de dahil olmak uzere bebegin banyo suyuna azicikkk tuz katip vudunu yikamaktan bahsediyoruz. o da bir kereye mahsus. hurafedir ne yarari olucak 1 tutam tuzun deniz suyu kadar bile tuzlu olmuyor. ama adettir yerini bulsun diye dusunenlerdenim....
Nedenn eleştiri kabul etmiyorsunuz... Siz kendi söylediklerizi savunuyorsunuz başkalrı da kendi dediklerini savunabilirler ve bence de batıl inançtan başka birşey değil bu... Sana birşey olmaz oan olmaz 10 una olmaz birine olur neden bu riski göze alalım. o kadarcık çocuğun cildinde alerji yapmayacağının garantisi var mı. Burada bir yumuşatıcı bile kullanılacağı zaman on kere soruluyor bir bebek şampuanı için kaç şey soruluyor boşuna mı bunlar. İyi o zaman eskiler yapmış diye herşeyi uygulayalım. Eğer bir bebeği düzenli yıkarsan üstünü başını altını temiz tutarsan hiçte kokmaz. Büyüdüğünde de bu hijyene alışırsa neden koksun.. He eğer sırf gelenek diye yapılıyorsa gelenekler zamanın şartlarına göre değişiklk gösterebilir. Siz azıcık diyorsunuz ama burada başkaları iki gün resmen tuzlamaktan bahsediyorlar burada. Doktorlar birşey diyorsa bir bildikleri vardır.Ama siz ne yapmak istiyorsanız onu yapın tabi çocuk sizin çocuğunuz.. Ama cildi tahriş olunca da neden oldu demeyin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?