yenidoğan bebeğin tuzlanması hakkında..

kızlar inanın bende hiç tuzlama taraftarı değilim ama ugurZ arkadaşın da dediği gibi annem 3 gün tuza yatırmış kulaklarımız iğneyle delinmiş. ha ben bunları doğrumu buluyorum hayır ama dedim ya annemi kırmak istemiyorum

Kokmasın diye tuzlanır, tatlı olsun diye balla ovulur, hırsız olmasın diye babasının cebinden para çekmeden tırnağı kesilmez yüzünü gözünü çizer, burnu güzel olsun diye burnunu sıktırırlar, eli ayağı düzgün olsun diye sımsıkı kundağa sararlar, tatlı dilli olsun diye emziğini bala batırırlar, sarılık olmasın diye yüzüne sarı örtü örterler.Bunlar benim bildiklerim bilmediğim kim bilir başka neler var. Yazık bebişlere imdat nidaları eşliğinde geldikleri yere geri dönmek üzere kaçacaklar.

Canım öyle bize yaptıkları gibi tuza yatırmak zorunda değilsin. Tuzdan bayılıyor resmen bebecikler yazık gerçekten. Arkadaşların dediği gibi annenin gönlü olsun diye yıkama suyuna tuz koyarak geçiştirebilirsin durumu.

1 yaşından önce bal zararlı bebeklere ayrıca şeker ve tuzda sakın emziğini böyle şeylere batırmayın yada mamalarında şeker tuz kullanmayın arkadaşlar....

ilk kez duydum yapmaya niyetimde yok.. salgılarıyla alakalı bu kokmalar
ne alaka tuzlamak turşu mu bu :)
ben halis sütle yıkarım, gül yaprakları katarım banyo suyuna zillimin tuz da neymiş bayanssulusmile

Nedenn eleştiri kabul etmiyorsunuz... Siz kendi söylediklerizi savunuyorsunuz başkalrı da kendi dediklerini savunabilirler ve bence de batıl inançtan başka birşey değil bu... Sana birşey olmaz oan olmaz 10 una olmaz birine olur neden bu riski göze alalım. o kadarcık çocuğun cildinde alerji yapmayacağının garantisi var mı. Burada bir yumuşatıcı bile kullanılacağı zaman on kere soruluyor bir bebek şampuanı için kaç şey soruluyor boşuna mı bunlar. İyi o zaman eskiler yapmış diye herşeyi uygulayalım. Eğer bir bebeği düzenli yıkarsan üstünü başını altını temiz tutarsan hiçte kokmaz. Büyüdüğünde de bu hijyene alışırsa neden koksun.. He eğer sırf gelenek diye yapılıyorsa gelenekler zamanın şartlarına göre değişiklk gösterebilir. Siz azıcık diyorsunuz ama burada başkaları iki gün resmen tuzlamaktan bahsediyorlar burada. Doktorlar birşey diyorsa bir bildikleri vardır.Ama siz ne yapmak istiyorsanız onu yapın tabi çocuk sizin çocuğunuz.. Ama cildi tahriş olunca da neden oldu demeyin...

Bizdede tuzlama geleneği vardır.annem bizi hep tuzlamış.bende aynı geleneği devam ettirmeyi düşünüyorum.nede olsa eskiler genelde herşeyi daha iyi biliyolar.nedense bu konularda biraz gelenekçiyimdir.inanıyorum yani.sonuçta bizlerde bi tuhaflık sakatlık olmadığına göre zararlı değildir.tabi herkesin fikri adeti başkadır.saygı duymak lazım...

hanımlar halamın kızı oldugunda tuzlamamıslar halamın kızı suanda 28ıne geldı ve cok fecı kokuyor her 2saatte bır parfum deodorant sıkıyor,her aksam banyo yapıyor,yazları gunduz ıslak mendılle sılıyor fılan ve cok sevmeme ragmen ınanın kokusundan bazen yaklasamıyoruz. buyuzden ben bebegım dogduktan sonra tuzlayacagım yanı tuzlatıcam nasıl oluyorsa:)) ılerıde kızımda bu tıp sorunlar yasasın ıstemıyorum gercekten zor sıkıcı ve psikolojık olarakta etkıleyıcı bı durum. nolur olmaz ben tuzlayayımda varsın doktorun bu dedıgıne de uymayalım:) tuzlamanın baska neye etkısı oluyor bılemıyorum ama ter kokusuna karsı etkısı kesın gördüğüm bıldıgım bu oldugu ıcın korkuyorum koksun istemem....

katılıyorum...

gelenekmiş eskilermiş,eskiler daha iyi bilirmiş miş miş miş... Siz inek sütü de verirsiniz küçücük bebeğe,bal da yedirirsiniz,emziğini ne kadar tatlı şey varsa batırır öyle verirsiniz bebeğinize,7-8 aylık olunca bir güzel patlıcan yemeği yapar onu da yedirirsiniz,kahvaltıda isterse çay da içirirsiniz ne de olsa eskiler bunlarıda yapıyorlardı,siz onlardan iyi mi bileceksiniz onlar verdiyse elbet bir bildikleri vardır!!!

tuzlama zararlı olsa bunca yıldır neden yapsınlarkı?? emınım cogumuz tuzlandık ve bence cok da iyi olmus:) hala kızının yasadıklarını gören bılen bırı olarak aynı seylerı yasamadıgıma cok mutluyum. bebişimde yasasın ıstemem.

lisedeki sağlık hocam bahsetmişti bundan biraz.nasıl elimiz kesildiğinde altındaki deri hassassa bebeğin cildide öyle hassas oluyomuş.taze et sonuçta.siz o yara olan yere tuz basar mısınız demişti hoca.ne kadar doğrudur bilemiyorum ama bunu duyduktan sonra ne tuza yatırabilirim nede bi tutam tuz atabilirim banyo suyuna

Ben de kızımı tuzlamıştım, ama ne pişiği ne de kokmamasını engellemedi:)
Faydası yok ama tamamiyle gelenek olduğu için yaptım

canım yazdıklarına bende katılıyorum.yeni doğan bebeklerin ciltleri o kadar hassaski gelenek diye tuza yatırmak mantık dışı. geçmiş zamanda büyüklerimizin her yaptığı doğru olsaydı.....
bebeklerin pişik olmasının nedenine gelince 1.neden bezlerden tasarruf yapmak isteyen annelerin geç bez değiştirmesinden kaynaklanıyor. bebeğin altında bezi çok bekletmeyip sık sık değiştirmek ve ara ara bebeğin altının hava almasını sağlamak pişik olmasını engeller . 2. nedende annenin yediklerinin süte geçmesi ve 6.aydan sonra bebeğe verilen ek gıdaların içinde tuzlu,baharatlı, asitli vs. maddelerin olması ve bunların bebeğin çişine yansıması (daha asitli oluyor bebeğin çişi)
aman anneler 9 ay 10 gün bebeğimize bişey mi olacak diye sağ sağlim dünyaya getirmek için o kadar dua ederken arkasından bilimsel hiçbir geçerliliği olmayan sırf büyüklerimizin yaptığı bir uygulamayı bebeğinize yapmayın yazık :1no2:

hangi devirde yaşıyorsunuz allah aşkına.eskiden sabun yokmuş sampuan yokmuş dezenfektan yokmuş mecburen tuzlarlarmış.elinizin altında internet var biraz araştırsanıza.ne demek balla tuzlamak.o bal bebeğin ağzına kaçsa ölümle bile sonuçlanabilir.eskiden şişko olsun diye pirinç unu da yedirirlermiş e bari siz emzirmeyin pirinç unu verin.eskiden kundak yaparlarmış siz de yapın.şekerli su içirirlermiş.
böyle şeyler adı üstünde eskidenmiş.
devir bilim devri, ilim devri akıllı olun bebekleriniz herşeyin en iyisini hakediyor bunu onlardan esirgemeyin.bebeğin pis koktuğu nerde görülmüş mis gibi kokar onlar...

bebeğim 2ayı biticek ne tuzladım ne de kırkladım.mantık dışı, tıp onaylamıyor, din onaylamıyor e ben neden yapayım bunları.tuz kolestrole bile yol açıyormuş bebekte ileride.ben yapmadım, yaptırmadım bana da yapmamışlar, eşime yapmışlar ama benim mantığım almıyor .

bakin arkadaslar zaten burda da bizi tuza yatirmislar 3 gun bekletmisler oh ne iyi yapmislar diyen kimse yok .(ki benim basima gelmedi oyle bisey) kendi baslarina gelenleri anlatmislar. ben de 3 gun tuza yatiricam diyen bi yazi okumadim.. tabiki bu devirde boyle bi cahillligi hic kimse savunmaz heralde.. burada tuzlucam diyenler ben de dahil olmak uzere bebegin banyo suyuna azicikkk tuz katip vudunu yikamaktan bahsediyoruz. o da bir kereye mahsus. hurafedir ne yarari olucak 1 tutam tuzun deniz suyu kadar bile tuzlu olmuyor. ama adettir yerini bulsun diye dusunenlerdenim....

krsinlikle katılıyorum bazı arkadaşlar çok abartmışlar. sanki bebekleri salamura yapıcaz. eminimki arkadaların bebekliklerindede anneleri tuzlamıştır.CADIARZU

bazı arkadaşlar gerçekten abartmışlar hepimiz bilim devri ilim devri olduğunun farkındayız zaten kimse 3 kilo tuza yatırmakan bahsetmiyor sadece yıkama suyuna biraz tuz atmaktan ibaret bi arkadaş kundak kötü demiş biraz araştırırsa yarım kundak yapmanın bebeğin eli ayağı birbirine yaklaştığı için anne karnını hatırlatıp onu rahatlattığını görecektir tabi kundaktan kastımda 3 kat beze 5 kere sarmak değil bunlar adet sadece yapan yapar yapmayan kendi bilir kız istemek nişan düğünde adet komşular arası ziyarette adet o zaman yapmayın bunların hiçbirini bilim devrinde :umursamaz:

ben burda bişey savunmadım zaten sadece 1 yorum yapmıştım oda saçmalamayın diyen arrkadaşa hattaa onun attığı cvba bile geri dönmedim lütfen laf söylemek için söylemeyelim!!!
ayrıcaaa benim söylediğime eleştiri ilk defa sizden geldi yani oturup hadi biri bişey söylesin kendimi savunayım yapmadım!!!! yanii eleştri kabul etmiyorum diye bişey söz konusu değil...tek verdiğim cvp saçmalamayına idi çünkü tuzlayıp tuzlamama herkesin şahsi görüşüdürrr ayrıcaa suya yatırma falan savunmam kesinlikle karşıyım ama yıkama suyuna bir tutam tuzun zararlı olmucağını düşünüyorrum (tabiiii siz bir bardak suda yıkıyorsanız bilemem biz bol suyla yıkarızzz)ama burda yapmıcam diyen hiç bir arkadaşımıza yapın ne zararı var diye bir msj atmadım..
lütfenn bir okuyalım sonra konuşalımm öylee laf söylemek için söylemeyelim...yaniii bol miktarda suyun içine bit tutam ttuzdan bahsediyorumm vee herkesde bildiğini yapsınn ister koysun ister koymasınn....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…