yerimde olsanız ne yapardınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi kafke
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ya normalde eşim kötü bir insan degil yaşadıklarından böyle olmuş babası çok kötü bir baba belki ondan

o zaman aman dikkat et anormal zamanlarına denk gelmemeye bak malum bu iyi insan birden canavara dönüşebiliyor görmüş oldun.ayrıca çocukluğunda sorunlar yaşadıysa bu sıkıntısını karısını döverek gidermeyecek bir psikoloğa gidecek.

Darp raporu alir onu kapiya koyardim evliligini bitirmek istemiyosun seviyosun belli
ozaman bi sure evden uzaklastirirlardi onu burnu surterdi...
Kendinize deger verin lutfen ailem demissiniz o adam en ufak bsyde oyle yapiyosa sinir halinde
size daha fena bsy yaparsa aileniz ozaman daha cok uzulur ... Kendinizi ezdirmeyin ...
Ask bitecek birgun... Ozaman keske diyceksiniz...

Senin yerinde olsam ne yapardım biliyormusun?
Şakayı kakaya çevirip birde üzerine dayak yediğim insandan direk ayrılırdım
Birde üzerine gel yanıma diye çağıran kendini bilmez dengesizin yanına asla gitmezdim...
Bunun özürü ve değişmesi asla olmaz bu düpedüz saçmalık....

Okuyunca dehşete kapıldım!
Lütfen iyice düşünün! Şiddeti bir kez kabul ederseniz, artarak devam eder. Her seferinde daha fazlasına maruz kalırsınız. Tabii hepsinin sonunda özürler, yalvarmalar, bir daha yapmayacağımlar olur.

Size söyledikleri tam anlamıyla sizi incitmek için söylenmiş sözler. Ezilmiş, aşağılanmışsınız. Sizce bunu hak ediyor musunuz?

Erkekler Neden Kadına Şiddet Uygular? - Psikoloji - Psikiyatri - Psikolog - Depresyon - Kaygı

Bunu okuyunca neden bahsettiğimi anlayacaksınız.

çok zor bir durumdasın allah yardımcın olsun..

seninkisi evlilik değil korkundan esaretlik.. eşin düzeldiği de yok. hani hastadır ne yaptığını ne söylediğini o sinirli anında hatırlamazlar ama sonra yalvarır yakarır affettirir kendilerini..böyleleri de var..

senin eşin böyle değil. sen yalvarır gibi vs demişsin.. seni çağırıyor yanına oturturuyor gel diyor git diyor..

daha önce böyle davranışları var mıydı?

bu söylediğin tepkiler sanki çevremde gördüğüm şizofrenlilere benziyor. ama tabi dr değilim seni yanlış yönlendirmeyim.

ancak sana tek tavsiyem sen bir yerden yardım al.. yapabilirseniz eşini de muayene ettirin.. işte ailesi olur birileri olur.. ne zamana kadar bu korkuyla yaşayacaksın ki..

Konuyu okuduktan sonra yorum bile yapmıycaktım böyle saçmalık olmaz çünkü ama bide üzerine aslında iyi biri babasından dolayı böyle yazınca yazmadan duramadım .. seni mutfaktan alıyo içeriye götürüp dövüyo ama iyi insan öylemi!!! ya ne ikinci şansı Allah aşkına adam dövmüş dövmüş sen ağlıyosun kim bilir ne yaşandı o an ama içeri gidip bide yanına çağırıyo neymiş pişman olmuşmuş .. Ahh canımm sende döv vur kır sonra pişman oldum dersin. Birinci dayağa göz yumarsan ikide gelir üçte .. Aklı başında işi gücü olan kadınsınız biraz daha tepkinizi belli edin neyden korkucaksınız. Aç kalmaktan mı açıkta kalmaktan mı ???? Ailen dayak yediğini duysa üzülür evet ama en azından sahip çıkarlar . Onlar üzülmesin diye susman çok ama çok saçma!!!!

Yangina korukle gitmeyelim arkadaslar.adam gozu donunce siddete basvuruyor sikayet et ayril demek kolay allah korusun her gun kadin cinayeti haberlerini okuyorz adam gozu donuyo acimadan katlediyo karisini.ewet dayagini ye otur sus ta demiyorum ama belli ki psikoljk sorunlari var sonra da pismn oluyor.yardmciolmali gerekrse bir psikiyatra gotrmelsnz tabi zorlamadan aksi davranmadan....allh kolylk versn islah olması icn dua edin bol bol....

eşiniz sizi herhalde ilk defa dövdü.bir şans vermişsiniz tamam ama dövmeye alışan insan allah korusun sizi yine yeniden dövebilir.baktı siz sesinizi bile çıkarmadınız o olaydan sonra evden ayrılmadınız (boşanmak demiyorum) onu şikayet etmediniz iyice rahatlayacaktır.her kavganızda şiddet devam edecektir bence.
hem bu kadar ağır biz sözü söyle hemde kalk şiddet uygula.sizin yerinizde olsam evi hemen terkederdim biraz ondan uzaklaşırdım herhalde.kafamı dinlerdim ve kararımı verirdim "devam mı yoksa tamam mı"diye.

okurken sinirlerim zıpladı,
kusura bakmayın ama eşinizin özgüven eksikliginin kurbanı olmussunuz,

sizin ondan daha guzel niteliklere sahip olmanıza espri bile olsa tahamul edememiş, once sozlu olarak saldırmaya calısmıs sonra hırsını cıkarabilmek icin her seyi yapmıs,
hem de yoktan bir sebeple.

tekrar yapmam sözünü ne kadar tutar bilmiyorum ama gereksiz bir nedenle boyle davranan biri daha buyuk bir olayda nasıl davranır acaba diye de dusunuyorum...

eger bosanmayı dusunmuyorsanız iki tatlı söze yumusamayın, bu kadar buyuk bir hatayı kolaylıkla kapatabilecegini dusunmemeli.
ve terarladıgı zaman buraya yazmaya bile vakit harcamadan darp raporunu alın, cunku artık "huy" haline geldigini gormus olacaksınız.

Yangına körükle gittiğimi düşünmüyorum(kendi adıma yazdım).
Evet "ayrıl" demek çok kolay bana göre.
Karısını "sinirlendikçe" döven bir "ADAMIN" kızıydım(yazıkkkkk adamcağıza neler çekti kimbilir)
Bu türler psikiyatr dan anlamaz,benim annem nasıl gecenin bir yarısı "herşeye rağmen" o evi terk ettiyse,her kadın yapabilir.
Haaaa bu arada bizim evde şiddetin her türü vardı ama ben geçmişte yaşadığım sıkıntılardan ötürü gidipte eşimi dövmüyorum.

ben olaya cok farklı bakıyorum.evlilikte saygı bitince hersey bitiyor ki eşiniz sizin kücücük bir şakanıza bile tahammül edemiyorsa ve sonucunda yaşadıklarınızı hayal bile edemedim ama iyi düşünün siz bi.bir kere affetmek daha sonra gelebileceklere ön acmaktır

ben kendi adıma yangına körükle gidiyorum gidiyorum ki konu sahibi tekrar böyle dayaklar yemesin eşi ufacık bi şakayı kakaya çevirmesin boşanır ya da boşanmaz ama kocasının burnunu sürttürsün adam bi daha el kaldırmayı bırak bu tip bişey için yanına yaklaşamasın yuva kolay kurulmaz ama bi dayakla yıkılabiliri görsün eşekler gibi pişman olsun diye yangına körükle gidiyorum evet.

Annenizi tebrik ederim.. Benim annem bunu yapamadi.. Bazen biz bile istedik ama olmadi.. Annem sinir hastasi okuma yazmasi olmayan dolayisiyla yasadigi ulkenin dilinide bilmeyen bir kadindi.. Bizde cocuktuk ne yapabilirdik ki.. Bugun annem 65 yasinda ama ruhu Rabbim bilir ne kadar yasli ve yorgun.. Hala sinir hastasi + tansiyon kalp kan bir cok hastaligi daha var.. Ama annem o kadar gucluymus ki bugunlere gelmis.. 60 yasinda okuma yazmayi ogrendi bu arada :) Canim annem.. Cok cekti cok.. Simdi ki imkanlarimiz o zaman elimizde olsaydi annem ve biz kardesler cok farkli bir yol cizerdik kendimize.. Yinede Rabbime sukur beterin beteri var

Son düzenleme:
Konuyu açma amacinizi anlamadim ben.
Akli basinda her kadin bu muameleye maruz kalip
sonra da iki sarilip öpmeye kanmazdi.

Siz kanmissiniz bizleri bosverin...

Bu tür adamlar asla akıllanmaz bence.
Annemin bir sözü "kızım,eşin sana el kaldırdığı an o evi terk et,affettiğin takdirde o el yüzüne yumruk olarak iner".
Annem hep "ilk dayağında" terk etmemenin pişmanlığını yaşar,konu açıldıkça.
Konu sahibi bu dayakları yemeye devam edecek malesef çünkü bir "kabullenme" gördüm.

Son düzenleme:
Konuyu açma amacinizi anlamadim ben.
Akli basinda her kadin bu muameleye maruz kalip
sonra da iki sarilip öpmeye kanmazdi.

Siz kanmissiniz bizleri bosverin...

amacım sizlerden yardım almak bana belki bi kelime bi cümle yol gösterir diye düşünmüş olup konu açmak.bazen insan saglıklı karar veremiyor tecrübe sahibi insanlara ihtiyaç duyuyor.bu evlilik başka bi şey degil normalde başka birşey olsa hiç eyvallah etmem ama şu an sabrediyorum olmamış gibi davranıyorum kabullenmiş degilim bu olayı çünkü zerresini haketmedim ben on bir kardeşiz bi kere bile ailemden şiddet görmedim ben.

Evlilik oldugunu ben de biliyorum.
Olmamis gibi nereye kadar davranacaksiniz?
Bir sonraki dayaga kadar mi?

Ayrica bu olay ilk de değildir.
Bu kadarcik olaydan siddet uygulayan adam daha once de uygulamistir.
Sanirim bu en siddetlisiydi.
Kendinizi bos yere kandirmayin.
Dayak girdi mi isin icine evlilik bitmeli...

cocugunuz var mı bilmiyorum ama eger ki bosanmayı dusunmuyorsanız cocuk icin acele etmeyin lutfen.

gayet egitim seviyesi yuksek diyebilecegimiz iki insanın evliligindeki siddeti cocuklarının cozdugu ve karakola sikayet edip annelerini babasının elinden kurtardıgını bildigim insanlar var.
zannedersin ki ne o adam karısına boyle bir sey yapar, ne de onun kadar guclu duran sert bir kadın siddete izin verir.
bazen insanın basireti baglanıyor. bunun bir suru nedeni olabilir.

fakat kararınız ne olursa olsun, bosanmasan bile kolayca affettirecegini dusunmesin. 2.nin tekrarlanmasına da izin vermeyin...

Son düzenleme:

5 aylık evliyim çocugum yok şimdilik düşünmüyoruz..basiret konusuna katılıyorum....

Aslinda aradiginiz destek anladigim kadariyla, bunu kabullenmenin dogru olmadiginin bilincindesiniz. Esinizin sinirsel olarak ya yipranmis ya da hastaligi olan biri oldugunun bilincindesiniz (cünkü normal bir insan bu kadar kücük bir olaydan dövmeye kadar gidemez). Siddetin bir evlilikte yasanmamasi gerektiginin de bilincindesiniz. Fakat ayrilamayacaksiniz, bunun da bilincindesiniz.

Önceden böyle konularda "ayril" diyenlerden olurdum. Ama sonradan anladim ki, cogu kadin böylesi bir durumda bosanma taraftari degil, bir sans daha verme taraftari.

Öyleyse söyle diyeyim; "Eminim ki bu olay tekrarlanacak, hatta belli bir süre sonra, sayginin külleri bile evi terk edince, olagan bir hal alacak. Belki baslarda esiniz sürekli affet nasil yaptim, nasil ettim diyecek, sonra özür bile dilemeyecek. Cocugunuz yok sanirim, cocugunuz olsa bilin ki cok yaralanacaktir bu durumdan, belki en azindan cocuk yapmayi düsünmezsiniz bir süre. Ve belki caniniza tak ettiginde bosanmaya karar verirsiniz, belki de vermezsiniz öyle yasamayi secersiniz. Sizin seciminiz. Fakat kendi ayaklari üzerinde durabilen bir kadin olarak dilegim en azindan tekrarlanmasi halinde kapiyi vurup cikabilecek olmanizdir."

"Senden daha iyisini bulamayacagimi mi sandin? Sen kendini güzel mi saniyorsun?" tarzi cümleler bir kadin icin oldukca onur kiriciyken, üzerine dayak yemek....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…