Yes MakaRa Yes GıRGıR :)

ya bencede bir damata bir geline bitti..
ama bohça işi onlar için önemliyse sonra laf olur valla hiç çekemem

cizreyi bilmem ama mardinde önemli sonra küçük ama mideni bulandırmasın demek istedim aaslına benim teyzem 4 yıl cizrede oturdu o öğrenmiştir adetlerini bir ara görüşünce sorim.

evet ben çok zorlandım valla beğenir mi beğenmez mi uyar mı uymaz mı eksik bi şey var mı diye diye bi hal oldum. ama geçiyo hepsi işte
iki kere basmışsın canım

değişik bi şeyler oldu aslında annamadım yazıyodum birden topiğe döndü geri gittim yazmaya devam ettim cevaplaya tıkladımm biri yarım çıkmış biri tam

cizreyi bilmem ama mardinde önemli sonra küçük ama mideni bulandırmasın demek istedim aaslına benim teyzem 4 yıl cizrede oturdu o öğrenmiştir adetlerini bir ara görüşünce sorim.
benim daha çok midem bulanacak gibi duruyor
annemin pek gönlü yok zaten bu işte valla rest bile çekebilir
ben size okumuş etmiş doktor gelin veriyorum çeyizine kadar herşeyi siz yapacaksınız diye:26::26:
valla olur mu olur ama sağol abla yinede öğrenirsen özellikle olmazsa olmazları nelerdir sevinirim

sen yaptın da sana ne yaptılar canım
annene babana kız kardeşlerine fln yapıldı mı hepsine eniştene fln

sen yaptın da sana ne yaptılar canım
annene babana kız kardeşlerine fln yapıldı mı hepsine eniştene fln

yaptılar canım yeğenime kadar babaanneme falan bile yaptılar ben yaşlılara yapmayı akıl edemedim:26: kız bana neler neler yapıldı hem de o konuda hakkını yiyemem kv nin her şeyin en markasını en güzelini aldılar hatta beni alışverişe götürdü kendi zevkime göre seçtirdi. tabi bunları diğer geline de yapmış o yüzden adaletli davranmalıydı öyle de yaptı

canım sana ciddi bir ip uçu vereyim eskiden beri doğuda büyük çeyiz eşyalarını mesela beyaz eşya mobilya gibi erkek tarafı alır. kız ise ıvır zıvırların mesela tabak tencere havludan yatak örtüsüne battaniyeye aklına ne gelirse kız alır erkek tarıfından düğünden önce kız tarafı ne isteyeceğini oturur konuşur altın eşya vs biliyorsun burda çok altın alınır kıza ...

hulya abla bide ne sorcam
ben daha kv ile görümceyle fln tanışmadım bu senede tanışmicam zaten phh ertelendi yandan yandann
ben hiç istemiyorum aslında ondan oynuyorum benim için erkek ve gereksiz henüz tanışmak
ama sanada bir danşayım tanışmaya giderken hediye olarak ne götürsem hoş bakılır
görümce için aklıma sadece parfüm geliyor ama kv için hiiiççç birşey yok aklımda sen ne diyosun:26:

hmmm ne güzelll o konuda hakkını yemiyelim o zaman aferin

bakalım artık biz nasıl çıkacaz işin içinden

abla zaten mobilya ve beyaz eşyaya elimizi atacağımızı düşünmüyorum
zaten bilindik değil mi bu erkek düzer evi kız çeyizini getirir işte tekstil ürünleri ve mutfak..
altın konusunu biliyorum evet biz istemesek bile onların adetlerinde var baya altın takılıyormuş
altın konusunu işte biz şukadar istiyoruz gibi oturup pazarlığı yapılmaz bence
ama annem ciddi şekilde beni korkutuyor.. bütün herşeyi damat tarafının üstünede yıkabilir
işte der ben okadar uzağa kız veriyorum birde okuttum ettim tek başıma (babamla ayrıldılar çoktan) evini herşeyini iğnesine kadar siz yapacaksınız kızım hazır dayalı döşeli eksiksiz bir eve gidecekte diyebilir yanii doğulu oldukları için annem istemiyor onunla evlenmemi her şekilde zora sokacaktır karşı tarafı caydırmak için

tatlım psikom bu konuda oğlundan yardım alacaksın kayınvalidenin nelerden hoşlandığının ipucunu ondan al mesela benim kv ev eşyası çok sever bunu söyledi eşim bana ozamanlar bende şöyle resim çerçevesi gibi ayrıca ayıklığı olan gümüş işlemeli bir nazarlı almıştım biliyorsundur belki mardinin gümüşleri meşhur ... bend memleketimin gümüşlerinden almıştım ve uyduruk birşey değildi bayağı bir para saymıştım :)yanında iğne oyalı bayağı ağır bir baş örtüsü vardı hiç kullanmadı sanırım görümcenin çeyizine gitti o :)) ilk tanışmaya yetti.

ay sakın annen öyle birşey yaapmasın annenle konuş benimde babam istemediği için yaptı onu ve eşim hep söyledi durdu bu konuyu halada söyler....

ayy abla ne güzel şeyler almışsın yaaa:26:
ben yurt dışında yaşıyorum buralarda nerden bulaym gümüşleri oyalı baş örtüleri offff
anlaşıldı kv ile tanışmadan önce istanbulu talan etmem lazım

Son düzenleme:
ay sakın annen öyle birşey yaapmasın annenle konuş benimde babam istemediği için yaptı onu ve eşim hep söyledi durdu bu konuyu halada söyler....
ay abla bilmiyorum valla hakkımızda hayırlısı
bende biliyorum sonra laf olur geline bakın bir cöp bile getirmedi diye konuşçaklar arkamdan
bazı erkek aileleri kaldırabilir bu durumuda doğudaki aileler gelinin çeyizinede çok önem veriyor eksiksiz olsun ister
benim kv bile büyük gelininin çeyizi eksiksiz olsun diye tv almıştı al çeyizine koy demişti sandıklı çatal kaşık bıçak takımı almıştı yine çeyizi için halılar felan da almıştı...:26:
bakalım artık yaa erken daha zamanı hele bir gelsinde bakalım kim kimin boğazını sıkacak

ya aslında bunlar o kadar basit şeylerki ama bir o kadarda önemli çünkü insanları tanımanı sağlıyor yada gönül alıyorsun işte, küçük şeyler değilmi insanı ele veren, karakteri hakkında ipucu veren, aldığın şey çok önemli değil aslında yada sana alınanlar, önemli olan onun ne niyetle alındığı, eğer gönlü varsa insanın birbirini sevmeye hiçbir şey gelmiyor gözüne , yok gönlü yoksa sevmeye herşey batar gözüne gözüne....

önemli olan birbirinizi sevmeniz saymanız , huzurunuz, karşılıklı anlayaşınız, ama hani kimi der ya ben ailesi ilemi evleniyorum bana ne ailesinden kesinlikle öyle değil , evet bir evlilikte evlenen 2 aile oluyor aslında aileler birbirine ne kdar kaynaşır kabullenir sindirird severse çiftte okadar mutlu oluyor, kayınvalideye ilk günden kv gözüyle , geline gelin gözüyle el niyetiyle bkılırsa o iş zor oluyor...

çok doğru diyosun abla herşey insanın kendisinde bitiyor karşımızdakinin niyeti ve baktığı gözler çok önemli
benim mutluluktan ve huzurdan başka aradığım hiçbirşey yok sevdiğimin yanında olmaktan başka hiçbirşey istemem
iki ailede inşAllah zamanla kaynaşır ilk başlarda nekadarda zor olsa bu umarım çocuklarının mutluluğunu düşünerek herkes büyüklüğünü gösterir
yoksa iki arada biz eziliriz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…