• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeşil pasaport alma çok acil

Zengin Ama Mutlu

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2009
6.500
7.855
773
Arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bilemedim fakat bu durum bizim için çok aciliyeti var.
Arkadaşım üniversite öğrencisi ve annesi öğretmendi fakat vefat etti.
kız çocuğu ve üniversite öğrencisi olmasından dolayı hala annesinin üzerinden yeşil pasaport alabilir mi?
babasının hala annesinden dolayı yeşil pasaportu var çünkü

çok teşekkür ederim babasının pasaportu hala var ve kızına alamazsın diyor sormak istedik yurtdısına cıkması gerekiyor cunku..
bana da alamaması cok saçma geldi neticede eşi bile vefattan sonra alabiliyorken evlenmemiş öğrenci ve 25 yasını aşmamış kız çocuğu alması gerekir.. acaba aynı durumda olan var mıdır

annesi öldüğü için alamayabilir gibi geldi ama bilgim yok sadece ölümünden dolayı öyle bir magduriyeti olabilir.

evet hiç evlenmedi sadece ünide okuyor şuan. internetten baktım ama tam bir yanıt göremedik bizde vefat etmiş ise bir sitede alır yazıyor diğerinde sadece eş alır yazıyor kafamız karıştı :KK43:

Hayir hayir cocugu da alir. Ama tabiki bazi seylere bakip verirler. Iste dedigim gibi sigorta, para durumlari vs. Ama bence alir. Babasinjn var sonucta. .

15.07.2013 - 02.07.2013 TARİH VE BAKANLIK 2013/30 SAYILI GENELGE VEFAT EDEN HAK SAHİBİNİN HUSUSİ PASAPORT TALEP EDEN ÇOCUKLARI İLE İLGİLİ YENİ UYGULAMA
Vefat eden hak sahibinin çocuklarının hususi damgalı pasaport talepleri ile ilgili ;1- Ergin olmayan çocuklara,2- Ergin olsalar dahi evli olmamak, iş sahibi olmamak ve öğrenimi devam etmek kaydıyla 25 yaşının ikmaline kadar çocuklara,3- Ergin olsalar dahi evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal engellerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklara,4- Vefat eden ebeveyninden dolayı emekli aylığı (yetim maaşı) bağlanan çocuklar, iş sahibi olarak değerlendirilmeyip yukarıda belirtilen diğer şartları taşıyanlara, hususi damgalı pasaport verilebilecektir.

Bak EGM nin sitesinde de yazıyor.

Back
X