yeşil pasaport sorunu

Biz avukatlara, meslekte 10 yılını dolduranlara yeşil pasaport verilmesi için yasa teklifi görüşülüyordu. 4 gözle bekliyorum, yurt dışına çıkacağım da yok ama olsun dursun kenarda.
neden istemiyor acaba gitmek istemiyordur belki, masraflı buluyordur, ben bu pasaportu alsam benim hanım rahat durmaz beni sürükler ülke ülke diyordur? Başka ne nedeni olabilir bilmiyorum .

Bildiğim kadarıyla turistik gezilerde yeşil pasaportlular vize almıyor.
Böyle bir avantaj varken neden almasın ki?
arkadaş ısrarla beni rengine yanık hava düşkünü biri gibi göstermeye çalıştığı için .Açsa okusa belki bu lafları yazmayacak ama neyse .

Ben bu sıra beklememe hikayesini bilmiyorum ama cip'den direk giriş falan varsa o da avantaj. Şahsen sıra beklemeden girmek istemenin nesi kötü anlamadım.

bir de bu çıktı yazmayın falan diye.
image ilgimi çekiyor açtığın konular.
bak canım eleştiriye filan sonuna kadar açığım ama sizin sözleriniz fazla sivri ve hiç haketmediğim sözleri yazınca cidden fıttırıyorum .Sizi düzgün bir üye olarak biliyorum hal böyle olunca sinirleniyorum

benim de bildiğim her ülkede geçerli değil bu.

Bunlar yeşil pasaporta vize istemeyen ülkelermişZaten popüler olan Almanya italya fransa ve çek var içinde.)
  1. Almanya (90 güne kadar)
  2. Andorra (90 güne kadar)
  3. Avusturya (90 güne kadar)
  4. Azerbaycan (90 güne kadar)
  5. Belçika (90 güne kadar)
  6. Beyaz Rusya (90 güne kadar)
  7. Bulgaristan (90 güne kadar)
  8. Çek Cumhuriyeti (90 güne kadar)
  9. Danimarka (90 güne kadar)
  10. Estonya (90 güne kadar)
  11. Finlandiya (90 güne kadar)
  12. Fransa (90 güne kadar)
  13. Hollanda (90 güne kadar)
  14. Hırvatistan (90 güne kadar)
  15. İspanya (90 güne kadar)
  16. İsveç (90 güne kadar)
  17. İsviçre (90 güne kadar)
  18. İtalya (90 güne kadar)
  19. İzlanda (90 güne kadar)
  20. Letonya (90 güne kadar)
  21. Lihtenştayn
  22. Litvanya
  23. Lüksemburg (90 güne kadar)
  24. Macaristan (30 güne kadar)
  25. Malta
  26. Moldova
  27. Monako (90 güne kadar)
  28. Norveç (90 güne kadar)
  29. Polonya
  30. Portekiz (90 güne kadar)
  31. Romanya (90 güne kadar)
  32. San Marino (90 güne kadar)
  33. Slovakya
  34. Slovenya
  35. Vatikan
  36. Yunanistan

İpekcim, yeşil pasaportlu arkadaşlarım var aynı kuyruğu bekliyoruz inan. O diplomatik durumlar için geçerlidir belki.

Ben bu sıra beklememe hikayesini bilmiyorum ama cip'den direk giriş falan varsa o da avantaj. Şahsen sıra beklemeden girmek istemenin nesi kötü anlamadım.
En saygı duyduğum devlet adamlarından biri Ahmet Necdet Sezer dir.
Adam cumhurbaşkanı halinde kırmızı ışıkta da durmuştur, bilmem nerede sırasını da beklemiştir.
Ben çok hasta olduğum zamanda da o kuyrukta bekledim. Şahsen vip miş bilmem neymiş gelip hooop diye renginden dolayı önüme geçmesi benim bakış açıma ters.
benim babam askerdi. Bir gün bekarken ordu evine gittim saçımı yaptırmaya. Asker: alamam dedi.
Neden dedim: kuvvet kom. eşi gelecek dedi.
Ben: ee nolcak ne zamn gelecek yapıver gelene kadar.
O: valla alayım o zaman da gelir gelmez saçın boyalı olsa bırakmak zorundayım.
Buna benzer bir şey.

normal bordo ile de çıkabilirsin yani sana katacağı artı ne sana göre?
Kolay vize almak mı onu soruyorum sana.
Bence sen de sadece rengine yanıksın artılarını bilmiyorsun.
Yeil pasaport candır.

Konu sahibi,eğer böyle bir imkanınız varsa eşinizi ikna edin ve çıkarttırın.Yasalar değişince bu hakkı da olmayabilir.Eş çocuğa kadar yararlanmak varken ve böyle bir hakka sahipken neden kullanılmasın.Vize işlemleriyle uğraşıp bi ton para harcayıp acaba vizem çıkacak mı çıkmayacak mı diye dertlenmek mi istiyor.Gittiğiniz ülkede bile kolaylıklarını yaşıyorsunuz.

ahhhh ahhh
bam telime bastınız
çek cumhuriyetine gideceğim ilk kredi taksitlerim bitince .
Milan Kundera'nın memleketi

benim de bildiğim her ülkede geçerli değil bu.
A.B.D, Afganistan, Avusturalya, Botswana, Burma, Çad, Dominik Cum., Ekvator Ginesi, El Salvador, Ermenistan, Etiyopya, Fildişi Sahilleri, Gabon, Gana, Gine, Gine Bissau, Haiti, Hindistan, İngiltere, Irak, İrlanda, Kamboçya, Kamerun, Kanada, Kongo, Kuze Kore, Meksika, Nijerya, Orta Afrika Cum., Özbekistan, Somali, Sudan, Suudi Arabistan, Tayvan, Türkmenistan, Zaire(Demokratik Kongo).

Yeşil pasaporta vize isteyen ülkeler bunlarmış. Bir şey daha öğrendim sayende. Hoş yeşilimiz yok ama olsun lazım olur, bilgi bilgidir.
Gitmeyi isteyeceğim bir abd bir de ingiltere var sayılanların içinde, diğerleri çok önemli değil. Yeşilim olaymış iyimiş.

canım hangi ülkelerin dahil olup olmadığını bilmiyorum şahsen. Pasaportum yeşil olmayınca..
Ama her ülke dahil değil diye biliyordum sadece..
Öğrenmiş oldum baya olduğunu..

Bekle beni san marino ben geliyorum diye bağırasım geldi birden ya neresi hiç bir fikrim yok ama heveslendim birden.

Çok enterasan niye çıkarmaz ki insan böyle bir hakkı varken? Ben sırf hakkım gitmesin diye sigortalı işe girmiyorum.

Yani kim ne tartisiyor ben anlayamadim bu topikte, vize alma denen cile AB ulkeleri icin yok, daha ne olsun ?

Firsatiniz varken alin bence, yasalar degisirse zonk olmayin sonra :) Her gun yasalar degisiyor malum artik takip edemiyorum.

Bu arada ben yesil pasaport isine karsiyim, bence ayrimcilik. (bu da gorusum,, yeri gelmisken soyledim )

Ahahhahah kocalarının rütbeleri ya da meslekleri ile sırada öne geçen hatunlar bana da ilginç gelmiştir ama vip olayı beni o kadar germedi sonuçta adamlar bir ton para verip business ya da first class alıyorlar, onun da getirdiği bazı ayrıcalıklara sahip oluyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…