Yeşilim'in günlüğü

Bayramla beraber özlenenler.....Geldiler ve gittiler....Bir daha ki sefere kadar tüm özlemlerimize şimdilik veda...

Bayramda kaybettiklerimizi sadece çiçeklerle ziyaret
Epeydir aramadıklarımızı aramak, erteleyip gidemediğimiz büyüklerin gönüllerini almak, çocukları sevindirmek....
Sadece bayramlarda değil tabi ki ama bayram bir vesile, mutluluğumuza huzur katıyor.

Çocuklarımın gelişi ayrı bir haz verdi. Gidecekleri için biraz hüzünlendim sonra bir düşündüm .....Yerlerinde huzurlu olsunlar ona da şükür, gelinir gidilir yeter ki sağlık olsun...

Nerdeeee o eski Bayramlar demeyeceğim artık çünkü yok, eskiye ait hiç bir şey kalmadı şehirlerde. Zaman değiştikçe bizler zamana uyar olduk.

Bugünün tadını çıkaralım. Allah bu günleri aratmasın. :Saruboceq:

Yolcu ettik çocuklarımızı. Allah kavuştursun. Hepsi yerlerinde mutlu olsun inşallah :Saruboceq:...Hemen buraya koştum, sığındım...

İşleri yarına erteledim beklesin biraz. İş bitmez, her gün aynı koştur dur sonra tekrar devam.

Ben ütü yapmayı çok severim, şaşılacak kadar da keyifle yaparım ama şimdi onu da istemiyorum kendimle kalmak daha keyifli şu an.

Sitede biraz dolanayım bakalım neler olmuş. Kimler gelmiş, kimler gitmiş

Hepinize sevgiler yolluyorum ...Sizde sevdiklerinize yollayın

a.s.

ablacım geçmiş bayramın mübarek olsun.
dilerim daha nicelerini özlediklerinle ve sevdiklerinle yaşarsın Şeniz

Aramızda artık olmayan, olamayacak olan arkadaşıma....

Onu andık, aklıma geldi bir kez daha paylaşmak istedim

BEŞİ BİR YERDE İDİK

Toplanırdık beş arkadaş. Beşi bir yerde derdik birbirimize. Çocuklar okula biz birbirimize. Bazen öylesine kağıt oynardık, bazen yaptığımız el işlerimizi gösterirdik ..Yenileri birbirimize öğretirdik.
Yediklerimizle kalırdık, aman bir ikram bir ikram. Sanki restorana gitmişiz de, hangisinden başlasak diye sıraya girerdik ...Dolmalar, börekler, Rus salataları, turşu çeşitleri, kekler, pastalar erken toplanır dağılana kadar yerdik...

Nedense en önemli konu kilo almak..”Spor yapalım..Artık Pazartesi günü rejime başlayalım, sigarayı azaltalım..Haftaya toplantı sırası kimde ise peynir, kraker yiyelim” Sözler verilir.
Her hafta aynı konu ama aynı yiyecekler. Hatta yeni öğrenilen bir yiyecek ilâve edilirdi
“Aşk olsun hani yapmayacaktık” desek haftaya yapmayız denirdi..Sonraki haftalar itiraf ediyoruz ki birbirimize..Ya kraker peynir çıkarırsa diye karnımızı doyurup gittiğimize, yarılıyoruz gülmekten

Çocuklarımız büyürken bizde büyüyorduk.
Sinema günlerimiz vardı...Aynı kitabı okur, bitirince konu hakkında tartışırdık
Tartışmadığımız tek şey din, siyaset, renk, ırk..Beşimiz farklı idik ama kimse kimsenin fikirleri içinde farklı duruş sergilemezdi. Okuduğumuz kitaplarda farklı görüş var ise, tartışıp tartışmayacağımıza karar verirdik. Çocuklarımızda o güzel birlik içinde büyüdüler

Ama içimizde biri vardı ki BEŞİNCİMİZ ilk günler hepimizi üzdü. Hem bizimle olmak için can atardı, hem de kötü tohumlar serpiştirirdi. Ama o tohumlar hiç tutmadı..

Yeşilimin duygularıa.s.

benimde kendi dostlarım geldi aklıma okuyunca.
ağladığım, kimseye anlatamadıklarımı paylaştığım.
her geçen gün birini kaybettim ya da çıkartmak durumunda kaldım hayatımdan.
bazen özlüyorum, bazende içim burkuluyor hatırlayınca. yaşadıkça daha kimleri çıkarmak zorunda hayatımızdan bakalım.

Son düzenleme:
yesılım ... gonul dostum ...

uzun bır aradan sonra ... yorum yazmasamda ...yazamasamda takıbınde oldugum guzel yuzlu...guzel yureklı dostum..

baska baska topıklerde bulussakda ...
kapına gelmek ıstedı gonlum bu gun ...
kapında .... ısıgından alıp ...huzunlerın ıcın asla bır daha yasmaman dılegı dılerken ...
sevınclerın mutlulukların kat be kat artsın ve bızlerle paylas demek ıstedım ...

gecmıs bayramın kutlu olsun canım...
ve her seyın gonlunce oldugu bır omrun olsun...

sel

her geçen gün birini kaybettim ya da çıkartmak durumunda kaldım hayatımdan.
bazen özlüyorum, bazende içim burkuluyor hatırlayınca. yaşadıkça daha kimleri çıkarmak zorunda hayatımızdan bakalım

ne guzel yazmısın ...
ne zor degılmı gıdenlerın ardından bakmak ..
nasılda can acıtıyor...
ve hayatım dedıklerını hayatından cıkarmak ...

daha olmasın sel...daha olmasın ..

helede sızler hep olun burada ... gonul dostları ...

kocaman sevgıler hepınıze....
yesılım sanada ....
ıyıkı varsınız dedıklerım ....

Nedense hemen hemen her grupta bir olumsuz insan ,ara bozucu olur .Ne zevk alırlarki bozgunculuktan .Eğer dostluklar sağlam temeller üzerine kurulmuşsa olumsuzluklar etkilemez bile.Bozulmayan dostluklara .

Yıllardır grip aşısı olduğum için hafif ayakta geçiriyordum
Bu yıl da aşı olduğum halde yatırdı kırdı geçirdi hepimizi

Haberleri dinliyorum Hastaneler dolmuş Bronşit ve Zatüre nedeniyle

Antalyaya kış gelmedi bundan sonra soğur, şurada ne kaldı ki Bahara

Hastalandığım ilk gece kabuslar gördüm. Siteye geliiyorum kapı açılmıyor tekrar tekrar çalıyorum dayanamayıp sesleniyorum " Lütfen açın, neden açmıyorsunuz, ben ne yaptım, bir hatam olduysa bilmek isterim " diye avaz avaz bağırıyorum...

Nihayet cevap geliyor (Güya Kazenle Curly) " Griplisiniz giremezsiniz üyelerden biz sorumluyuz karantinaya aldık" bir ağlıyorum bir ağlıyorum

"Peki haklısınız "diyorum ama başımı öne eğip ( Emrah vari ) eve dönüyorum

Ter içinde uyanıyorum Allahım rüya mı, kabus mu diye siteyi kontrol ediyorum girebiliyorum bir oh! çekip üstümü değiştiriyor, tekrar huzur içinde yatıyorum

Ne bu böyle, siteye girememek kabusum olmuş.

Eşime anlattım adamcağız tuhaf tuhaf baktı, kafasını iki yana salladı
“Allah hayıra çıkarsın” dedi. Başka ne desin

canım geömiş olsun ama itiraf edeyim okurken gülmekten kırıldım Allahda seni güldürsün acil şifalar

Ben buna "dervişin fikri neyse zikri de oymuş derim " canım.Geçmiş olsun!....Şimdi bu sayfayı açınca bana da bulaştı mı dersin Yeşilim?

Bu gün yağmurun sesi ile uyandım ...Yatağımda bir müddet dinledim, arabaların ıslak yolda çıkardıkları,cama tık tık vuran damlacık seslerini özlemişim...

Kalktım banyo işini bitirdim, çayı koydum, halama baktım, kahvaltıya kadar rutin işleri bitirdim. Kahvaltımızı yaptık, etrafı topladım, yemeğimi yaptım Her işim bitince, netten gazetelere göz gezdirdim, tv açık haber kanallarını izledim bir yandan.
kızımla chat leştik :):):)

Bir de ne göreyim sevgili eşim Facebook a kaydetmiş beni ..Önce şaşırdım sitedeyim ya..çoğu zaman, sandım ki çok vakit alacak meğer birkaç dakika yetiyormuş " teşekkür ettim (Valla çok içten teşekkür ettim):)

Facebook ta, yıllardır göremediğim anne tarafından Kuzenler beni görünce çıldırmışlar sevinçten.Onlarla sohbet ettim. MSN ler alındı. Ben de sevinçten eşimi gittim gittim öptüm " Sen ne tatlı adamsın " diye

Sonra kendimi buraya attım.

Az sonra Fotoğraflar yolluyacağım Faceden" Nostalji ve bu günün" Kuzenler için çok istediler. Çoğu yurt dışında. Hasretle geçen yıllara inat, bundan sonra kopmamak üzere her gün az da olsa görüşebileceğimiz için mutluyum onlar kadar.

Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileği ile

Yağmurlu bir günden serin ama yürek sıcaklığından hepinize a.s.

a.s.

Yeşilim,ne güzel bir jest yapmış eşin sana.Allah mutluluğunuzu daim etsin.Her erkek yapmaz böyle bir şey.Kuzenlerinle görüşmen de çok hoş.O sıcaklığı yakalayabilmeni dilerim.
Ben ne yazık ki kardeşimle bile o sıcaklığı kuramadım.Benden uzakta doğup büyümüş.Ancak 19 yaşımdayken birarada yaşama imkanımız olmuştu.O yaşa kadar ne onun ablası vardı,ne de benim kardeşim.Ablalık ve kardeşlik,öğrenilmiyor yazık ki!....Yaşanması,birarada olunması gerekiyor.Yani ne ben ona iyi bir abla olabildim,ne de o bana iyi bir kardeş.Arada yazışıyoruz hepsi bu.Tam beş yıl oldu görüşmeyeli,dünyanın öbür ucunda.
Yeşilim neler hatırlattın bana böyle.Ama gariptir ki acı bile vermiyor.Alışmışız demek ki.Sağ ya,mutlu ya!...Bunu bilmek bile yetiyor..........

Sevgili realist... Hayat neler veriyorsa, acımasızca geri alıyor.Alırken mutlu, verirken acı çekiyoruz ne yazık ki.
Sen kardeşin için “Sağ ve mutlu ya”...Diyebiliyorsun için acısa da.
Canım benim.Yaşamımız süresince tek tesellimiz sevdiklerimizle (uzak ta olsalar ) sağlık, huzur, bereket haberlerinin bize yetmesi ama kavuşmamız dileği ile :Saruboceq:

Seni kucaklıyor ve öpüyorum Şeniz

Her gün bir mani çıktı gidemedim bu güne kısmetmiş "Issız adam"
Çok ama çok beğendim. Çağan Irmak.. "Babam ve oğlumdan" sonra izlediğim en mükemmel Türk filmi.

Son yıllar da muhteşem filmler izliyoruz, sinemada devrimler yapıyor gençler artık

Mesela "Gönül yarasını"nasıl unutabilirim. "Eşkiya" şu anda hemen aklıma gelenler, iz bırakanlar

Sinemaya gitmeyi seviyorum bir başka oluyor, evde seyretmek o kadar keyif vermiyor bana

Zamanınız varsa kendinize zaman ayırın, gidin izleyin iyi filmleri derim

Keşke gidebilsem.Bulunduğum yerde hala bir sinema yok.Olursa her hafta gideceğim.Evlenmeden önce her hafta giderdim.
Biz cd ile halletmeye çalışıyoruz.......

Günaydın ablacım nasılsın,çok geçmiş olsun inşallah şimdi daha iyisinizdir.
Kendinize çok iyi bakın sevgiler öpüyorum.
Rüyanız çok hoştu ama

canımmmmmmm ...

cok sevındım ıssız adamı seyrettıgıne ... begendıgıne...

"selvı boylum ...al yazmalım "dan sonra en guzel aşk ...sevgı ... emek fılımlerınden bırı ....
cagan ırmak mı ...onunde saygı ıle egıldıgım adam ... gonul adamı dıyorum ...

hepımızden gıdenlere ... ruhu bızden uzak olanlara ....

Dilerim ki mutlu ol sevgilim,
Ben olmasam bile hayat gülsün sana.
Günahım boynunda, ağlayan bir çift göz bıraktın arkanda....

sarkısını ...

benden canımada ...
sezenden ...

Ne boyle senle ne de sensiz yazik yasanmiyor caresiz
Ne bir arada ne de ayri olmak imkansiz hic sebepsiz
Ne hayallerle umitlerle mutlu olmakti dilegimiz
Suclu ne sensin ne de benim simdi sensizim sen de bensiz

Bir an gelip de dinlenince
Yureklerimiz kullenince
Baska sevgilerde tesselli bulunca
İste biz o gun dusunecegiz

Etrafimizi sariverecek bir ateski asla bitmeyecek
Hersey bir anda anlamsiz gelecek iste biz o gun tukenecegiz....

hedıye edıyorum ....

realıstım ....
ıstanbul seyrettırsın o fılımı sana...
ıstıklal caddesınde ....kestanede yerız ...
beraber seyreder ...beraber aglarız ...olmazmı gonlu ... yuregı guzel dostum...
ne dersın ıstanbul gel dese ....

yesılım ...yagmuru benım ıcınde dınle ....ve yagmur kokulu denızın ...topragın .... kokusunu benım ıcın ıcıne cek olurmu ......

sevgı ıle kalın ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…