Yeşilim'in günlüğü

Bugün yeni bir yıla başlıyoruz.
İnşallah savaşsız barış dolu bir yıl geçiririz.
Herkese sevgiler a.s.

yeni yıl gelsin tabi hoş gelsin. dünyaya barış getirsin. artık kimse ölmesin
ben çok üzülüyorum yaaa senağlama

Hoş geldiniz benim canım arkadaşlarım

Eski yıl gitti... Sanki bir sihirli değnek her şeyi değiştirecek umuduyla uyandık bu güne. Gördük ki değişen bir şey yok. TV haberleri içimizi burktu yine. Her yer karışık, her yerde acı dolu anlar yaşanmakta..
Bizler "Şükür bu günümüze "diye Dua ederken...İçimizi acıtan onca haber ...

Umuyoruz, diliyoruz...Her şey güzel olsun
:Saruboceq:

sorma yeşilim.sihirli değnek.keşke öyle birşey olsa ne güzel olurdu.ama malesef tüm vahşet gercek.yaşananları içimiz kan ağlayarak seyrediyoruz.
almayalım kahrolasıcaların ürettiği malları,diyoruz burda ama tv de sürekli bakıyorum onların ürün reklamları yapılıyor.bizim ülkemiz olsun yapmasa artık.menfaat uğruna kendi kendimizin pimini cekiyoruz.oofff offfff.
kendi kendime söylenip dururum evde.kime deyim,ne deyim.oflar,vahlar cekip paralarım ancak.faydasımı var.elbette yok.duadan başka elimizden birşey gelmiyor.ama....artık öğrenecem bütün ürünlerini, almıcam artık.yok olasıcalar.klava:
yeşilim kusuruma bakma canım yaa...günlüğünde atup,tuttum.afedersin.

nolur tez zamanda gelsin barışş,yüzler gülsün,sevinçler yaşansın.:Saruboceq:

yeşilim nerde o sahirli değnek ya şu israile bi dokunsaaaa
irnacığım ben de sana katılyorum kendi kendime knş habireee
ne çoçukların ölümüne nede bu zülümlere dur diyenimiz yok artık yeterrrrrrrrrr diyorum bu küçük çoçukların ne gunahı var offffffffffff

Ablacım GünaydınŞeniz
Hepimizin dileği aynı, yeni yılda ,insanların yüzü gülsün,Dualarımız bunun için.

Gelip yorum yazan sizlere tek tek teşekkürler ediyorum

Daha önce paylaştığım yazımı yine paylaşmak istedim. Ara da böyle keyifsiz hissediyorum kendimi. Olur ya bazen, duygular tavan yapar

Bazen soluk alamadığımı hissediyorum.Ne balkona çıkmak yetiyor, ne öylesine dolaşmak boş boş.Yazmakta istemedim önce. Ne durdururdu yüreğimin kanatlanmışlığını....Anılar mı...
Sarı zarflara gruplar halindeki fotoğraflarımı koymuştum. Bebekliğim,çocukluğum, genç kızlığım, çocuklarım, dostlarım, ailem vs vs..Yüzlerce..Siyah, beyaz ve renkli.
Gözümü kapatıp birini alıyorum açınca...Canlarım şimdi hayatta olmayan arkadaşlarımın, dostlarımın tümü bir zarfta..Onları özlemişim. Her elime aldığımı uzun uzun hasretle seyrediyorum.

Kiminin eşi evlendi...Arkadaşlarımın bende anıları yaşarken,yeni eşe katlanamazdım.Yeni eş çok çok iyi olabilir ..Affetsinler yapamıyorum..Beni bildiklerinden, hoş gördüler...görüşmedik. Karşılaşınca bir yerlerde, öylesine selâmlaşırız..Çocuklar koşar yanıma teyzemiz diye... Sık sık da evimize gelirler.

Fotoğrafların bazıları sararmış düşünüyorum da, bana bir şey olursa bu anılar ne olacak. Kim hatırlayacak..Şimdi bende, ya sonra..Ben yırtıp atamam, yok edemem arada yarenlik ediyorum onlarla..
.
Fotoğrafların ne zaman, nerede, nasıl çekildiğini hatırlıyorum..Gözlerim doluyor, nasıl mutlu, umutla bakıyorlar..Hiç terk etmeyecekler gibi hayatı..
Zarfa yerleştirirken, öpüyorum her birini, dualarımı yolluyorum.
Bunalmışlık huzura dönüşüyor. Kırık bir tebessüm yerleşiyor dudaklarıma gün boyu

bugün pazar ve eşimle beraberim kızımlar... eşimin ve kızımın güzel bir öpücükle uyandırarak hazırladığı güzel kahvaltının ardından azıcık işyaptım ve eşimin traş olmasını beklemekteyim.kızım güzel resimler yapma peşinde ben ise sizinleyim ..ne mutlu herşey yolunda ..insanın isteyebileceği hatta sahip olabileceği herşeye sahibim hayatı çok seviyorum hep aydınlık ve umut dolu yarınlara gülümseyeceğim....(hayat benim ben gelen sana mutluluktan dolayı teşekkür eden)

Resimler,Yeşilim onlarıa bakmayalı ne kadar uzun zaman olmuş hatırladım.Ben geçmişi kapattım herhalde,bakmak aklıma bile gelmiyor.Arada bilgisayarda oılanlar var,sanki bir yabancıyı izler gibiyim.Sanki ben hiç o yaşı yaşamamışım,sanki o kişi ben değilim.Böylesine bir duygu işte.Aman Yeşilim beni efkarlandırdın şimdi..
Hayat hep güzel,hep yaşamılası.Gidenler gider bu ben de olabilirim belki,nasılsa kalan yok.O halde kaldığımız kadarı ile yaşayıp hayatı kaçırmayalım.......(sana değil,kendime ve benim gibi yıllara hayıflananlara söylüyorum bunları)..

Herkes gibi canım sıkkın.. 11 gün oldu Gazze... Çocuk, kadın erkek, genç, yaşlı....
İnsan haklarıymış, hiç utanmıyorlar..O kadar o kadar çok yazacak meseleler var ki hangi birini... Hepimiz neler olduğunu biliyor görüyoruz

Protestolar yazmakla olmaz...Onlara ( Siz bilirsiniz ) ait hiç bir şey almamaktır Banka hesaplarını kesmektir ama bizler balık hafızalar olarak çok çabuk unutup, koşa koşa marka ürünler almaya gideriz ne hikmetse

Amerikan malları almak demek, yandaşlarını desteklemektir
Onlara ait ürünleri almamak, kullanmamaktır protesto.
Ne yürüyüşler etkiler ne konuşmalar o acımasızları...

Sadece ürünlerini almamak yeter

ben bu konuya dayanamıyorum ablacım.
geçen okudumbi yerde bir annenin aynı anda 5 kızı ölmüş, bağıra bağıra ağlıyor kadın:

"onların füzeleri, silahları yoktu ki, neden öldürdüler"

senağlama

Anlaşılır gibi değil arkadaşlar..TV haberleri verdi kare kare görüntüler ve bitti.
Şimdi başladı lay lay lom işte o kadar...

BİZ ÇILGIN TÜRKLERİZ

Bakmayın sessiz kalışımıza
Dünya ülkeleri seyret bizi
Gecenin ardından öyle bir uyanırız ki
Şaşarsınız,uyuyordu bunlar gece gündüz
Ne oldu da kalktılar diye....

Sessiz kalışımız, bekleyişimiz usuldendir...
Biz çılgın Türkleriz
Onca şehit vermiş bu ülkenin evlatlarını
RAHMETLE ANIYOR
Ülkemiz için bayrak kaldırıyoruz indirmemecesine
Şaştınız mı dünya ülkeleri, biz çılgın Türkleriz

Yeşilimin duyguları ayakta

Hava o kadar güzeldi ki bu gün anlatılmaz yaşanır.

Malum Pazar günleri TVde pek bir şey yok, millet çoluk çocuk sokaklarda, parklar da bebek arabalarında keyif yapan o minikler......... Arabalar vızır vızır, piknik alanları öylesine dolu.... Güzel bir gün

TV yi açınca haber kanallarında kar yağan bölgeleri görüp şaşmamak ne mümkün

Allahın lütfu bu işte kimi yerlerde yağmur, kar, soğuk ve bahar havası

Dört mevsimi yaşayan memleketimiz...Yabancıların turist olarak geldiği, ağzının suyu akarak gittiği, ah! buralar bizim olsa dediği ve defalarca tatile geldikleri memleketimizden toprak bile aldıkları...

Dün gece izlediğim bir TV kanalında Hayrettin Karaca (TEMA eski başkanı) yalvarıyor adeta, “ Sesinizi duyurun, Toprak satışına hayır kampanyası yapın, maillerinizi, telefonlarınızı bakanlığa ulaştırın” diye.
Çabaları boşa gidiyor galiba arkadaşlar ....Üzülerek izledim hiçbir şey yapamamanın üzüntüsü çöktü içime.

Son düzenleme:
Canım kk dostum yazılarını özlemişim .Resimler... onlarda olmasa eski dostlukları ,dostları, , yaşadığımız güzellikleri nasıl anımsarız değilmi?

Savaşta yaşananlar sadece resimlerde kalsa, sanal olsa keşke ((((

İnsanların canı sıkkınken içinden hiç bir şey yapmak gelmiyor nedense.
Gazze de olanlar yıktı geçti tüm güzel duygularımızı, hırslar bastı her birimize. Nasıl düşüneceğimizi, nasıl hareket edeceğimizi bilemez olduk.
Gülmek, eğlenmek bile zor. Yalandan olmuyor işte, içten gelmeli ama gelmiyor daha da geleceği yok sanki çok uzaklarda En azından bana öyle geliyor

Veeeee ben yine TV de ki eğlencelere şaşkın, çaresiz öylece bakıp hemen haber kanallarına geçiyorum elimde değil MAGAZİNE dayanamıyorum..

Kim ne yapmış, ne giymiş, nerede yemek yemiş, kiminle haşna fişne... Beni hiç ilgilendirmiyor..

Ama kendime göre güzel dizileri izliyorum alışkanlık, zaten haftada bir veriyorlar
yıllar sürüyor her biri alışınca gel de seyretme. Şimdi yaprak dökümü başladı onu seyredeyim... Hepinize iyi seyirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…