Yeşilim'in günlüğü

ahh bir lotodan para cıksa hemen huzur evi acacam, sürekli başlarında duracam,banyoları,sağlık konrolleri,yemekleri,temizliği,spor salonlarından tutunda,onlara göre eğlence merkezlerine kadar,vakit gecirebilecekleri,sağlıklarına ve ruh hallerine uygun tün aktivitelere kadar her türlü işlemi kapsayan bi kurum acmayı o kadar çoookkk isterimki.ama nerdeeeeeeeee bende o şans.senağlama senağlama.

ya ne güzel olur şu hayalim gercekleşse ooffff offfff.

halanın gençliğide harikaymış. yeşilim.ama varya bu resimde ne düşündüğünü merak ettim ben şimdi :uhm:kafamçokkarıştı
canım şakaydı seni güldürem dedim.öpüyorum ellerinden çok.tabi seni daha çoooooooooookkk.Şeniz:asigim:a.s.

İNŞ İNŞ ALLAH DUYAR SENİ DUALARINI KABUL ETSİNNNN:Saruboceq:

yeşilim halan cok tatlı....hayırlı saglıklı ..gunlerı olsun...
sanada..allahım sabır ve kuvvet versın....
allah kımseyıde kımseye muhtac etmesın...ve senı bır kez daha kutluyorum...
vıcdanından ve sevgınden dolayı...

Ne güzel dilekler bunlar tek tek hepinizi öpüyorum

İrna tabi ki şakalaşacağız. hepimiz birbirimize moral arkadaşlarıyız.
Halama "Halacığım bak fotoğrafını çekiyorum " dedim hemen bu pozu aldı. Artık ne düşündüyse

Bir kaç gündür daha sakin. O sakin olunca bende kendimi iyi hissediyorum

:teselli::teselli::1hug::1hug:ablacım seni çok özledim, buluşmada sıkı sıkı sarılacağım..çok özledim..:1hug:

Ben de seni özledim Dağçiçeğim.. Umarım toplantıya gelebilirim
Uzun zaman oldu buluşmayalı.Çok ara verdik

irnam, demek ki huzur evi açmak istiyorsun ne güzel
Para, her şeyin başı para maalesef. Sen güzel bir yere yatırım yapmak istiyorsun parası olan gezip tozma derdinde İnşallah canım Allah gönlüne göre versin..

öyle derinden,AMİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİNNNNNNN :Saruboceq:cektimki.keşke yeşilim keşke.
inan olsa sizlerin çoğunuzu acılışa davet edecem.hayali bile beni heyacanlandırıyo yaa.:1rolleyes:

Sen bizi açılışa çağır tatlım.. Biz bir fiil çalışır sana yardımcı da oluruz inşallah. Allahtan ümit kesilmez

Bu konum yeni değil... İstiyorum ki yeni genç arkadaşlarım da okusun

AŞK

Aşk hikayeleri bekliyorum demişsin...Benim hiç aşk acısı özlemim olmadı ki..Aşkımla tanışmış üç ay içindede evlenmiştik. O süre içinde, onlarca aşk mektubu getirdi götürdü postacı...Ve hemen geçiverdi o süre...

Aşk şiirleri, aşk yazıları çok aşk acısı çekenleri yansıtan duygularıdır
Evlenince üç beş senede neden aşk biter...Sorarla ya..Onu biliyorum işte...
Aşk feci tutkudur. Seks duygularının çok yoğunluk taşıdığı..İçini tutuşturan ihtirasın ne olduğunu anlayamadığın aşk sandığın...Tabiat kanunu, tanrının verdiği olağan duygular..Sonradan anlayacağım...Bilemezdik o ateşin ne olduğunu. Bilsek ayıp saydığımız, bilenin de söyleyemediği...

Evlendikten uzun müddet sonra aşk, sevgiye dönüşüverir..Rutin hayat başlar..Sıradan.
Önceleri sanırsınız ki sadece sizin aşkınız bir ömür boyu sürecek...Sürer de ama o içini tutuşturan tutku sevgili oluverir.. Sıcacık, saygılı daha sağlıklı...

Aşk, bir kişiye duyulandır..Sevgi, başlar tek tek bölünmeye, en sevdiklerine...Eşe, aileye, dosta, çocuğuna.
Dağıt dağıta bildiğince. Ama seçerek hak edene riyasız...

Ben bunca yıl ilk günkü gibi seviyor, sayıyorum bıkmadan.Arada gel gitler olmuyor mu??Tabi ki oluyor ama adı üstünde, geliyor gidiveriyorlar...Hoş görü ile yolluyorum hey hey lerimi...Umarım beni anlamışsındır. Yaşadığım güzellikler de çok, ama yarım kalanlar var ya çocukluğum, yaşayamadıklarım onlara takılmışım yazıyorum...
İstiyorum ki..Sımsıkı kopmayan evlilikler olsun, çocukların anıları onlarla güzel dolsun

Yeşilimin duyguları

ne guzel yazmısın aşkı ve sevgıyı ....allah sonsuza dek mutluluklar versın...
tabı banada ve butun bekar arkadaslarada..
mutlu bır yuva kuracak aşk ve sevgi versın...herseyden önce sayıgıyı versin ...rabbım...
amınnnnnnnnnnnnnnnn...

Müthiş bir fırtınanın ardından düne inat durgun bir hava vardı bu gün.

Günlük güneşlik... Dün hiç fırtına olmamış, asfaltları sökmemiş, can almamış, zarar vermemiş günah çıkarırcasına durgun bir gün

O ne hız, o ne hırs, o ne güç insanın aklı almıyor.şimşeklerin ardı arkası kesilmiyor, balkonlarda ne var, ne yok uçuruyor, camlar titriyor,

Bir de elektrikler kesilince o akıl almaz fırtına sesi vuuuuu iyice geriyor insanı.

Bence sadece ve sadece önlenemezliğinin gururunu yaşıyor o anlarda

Gerçekten de afete çare yok.. Sadece sonu gelsin bitsin artık diye beklemek kalıyor bizlere...

İyi günler, hayırlı Cumalar diliyorum :ecrin_bebek:

yeşilim ablam,
günlüğünü okumaya fırsat bulamadığım ve yorumlar yazamadığım için özür dilerim senden,
umarım tonton halanda sende afiyettesinizdir,halanla ilgili yazını okuyunca birkaç sene önce rahmetli olan Mukaddes hala geliverdi gözümün önüne,ne tuhaftır ki halana da benziyor biraz,Mukaddes hala yengemin halasıydı ama hepimize halalık yapardı,hayatı boyunca bir kere evlenmiş ama çocuk sahibi olmamış,Albay olan eşinin vefatından sonra hayatı dolu dizgin yaşamış bir kadındı,gençliğinde saçlarını bir savurur,tüm erkekleri hayran bırakırmış,o kadar güzelmiş,zamanla yaşlandı tabii ve evinde kendi kendine bakamaz oldu,ağbisinin ortanca kızı aldı yanına,hala da bir titiz ki sormayın,bakan ablamız ondan titiz,bilirdik halaya çiçek gibi bakıyor ama hala aklı başında olmasına rağmen yaşlılık psikolojisiyle belki de,dışarı çıkar çıkmaz ağlamaya başlar,ona bakan ablamızı şikayet ederdi,beni dövüyor,aç bırakıyor,misafirleri gelince beni odaya kapıyor derdi fakat dedim ya biz bilirdik yalan söylediğini,evde iktidar onun elindeydi,maşallah kendine de çok güzel bakardı,oldukça sağlıklıydı ama malesef yaşının verdiği bir huysuzluk vardı,bazen ona takılırdım hala şimdi evli olsaydın keşke diye,bir ahh çeker kızım bekar bir Paşa var mı bildiğin,rahmetli eşim Albay'dı,şimdi Paşa'dan başkasına varmam der kahkahalar atardı,benim evli olduğumu unutur sana da bir Teğmen bulalım derdi:)))) Allah rahmet eylesin,yaşlanmak gerçekten zor birşey olsa gerek ve bir yaşlıya bakmak,insanın çelik gibi sinirleri olması lazım,insanoğlu doğuyor büyüyor ve yaşlanıyor,yaşlanınca bebekliğine geri dönüyor.Onları kırmama adına bazen söyledikleri yalanları bile sineye çekmek gerekiyor,hepsine Allah sağlık versin.Allah nasip ederse birgün bizde onlar gibi yaşımızı başımızı alacağız,nasıl davranışlar sergileyeceğiz kimbilir...
Ama Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin,bakana da bakılana da zor bir durum çünkü((

Amin muneciğim, Allah hiç kimseyi hiç kimseye muhtaç etmesin. Zor çok zor canım. Bakanlara da Allah sabırlar versin. Daha niceleri var görüyoruz etrafımız da, İyi bakan kötü bakan...Mukaddes hala ve onun gibiler her zaman şanslı olamıyorlar

Dün arkadaşlarım vardı, kapıdan girer girmez biri öyle bir ağlama tutturdu ki şaşırdık eşimle ... Bana gelmeden önce Yengesini merak etmiş, ziyarete gitmiş.
Evlatları bakmıyor bir bakıcı tutmuşlar hali vakti çok çok iyi insanlar aslın da ama evlât var evlâtçık var işte.

"İçeri girdik aman bir pis koku sinmiş eve yengemi öpecektim öpemedim şöyle bir öpüyor gibi yaptım. Üstü başı pislik içinde... Mutfak feci...Odası felaket.." diye hem anlatıyor hem ağlıyor.

Teselli ettik ama ne çare dinmek bilmedi hıçkırıkları..Sonra sakinleşti çaylarımızı içtik gittiler...

Halamı çok severler, onu öptü sevdi...Giderken bana söylediği o güzel sözleri asla asla unutmayacağım. Moral oldu bana, Hatta doping.

Vicdanlı olmak, vefakâr olmak çok özel bir durum Muneciğim

Galiba gençliğinde annelik yapmamış, yapamamış annelerin, babaların, ailenin sonu bu.
Her ne kadar tasvip etmesem de böyle düşünen, eskileri unutmayan insanları....O insanları ikna etmek mümkün olmuyor.Asla affetmiyorlar

Yanaklarından öpüyorum.....

Günaydın ablacım,a.s.
Bende birazcık kendi halamdan bahsetmek istiyorum.
aslında benim 6 tane halam var .
3 tanesi sizlere ömür 3 taneside Rabbim sağlıklı ömürler versin hayattalar.
bahsetmek istediğim halam,geçen yaz rahmetli olan halam.
Halam 80 yaşında vefat etti, ve hiç çocukları olmadı,
biz 5 kardeşiz,yıllar önce halam ve eniştem rahmetli, benim abimden bir tanesini evlatlık istemişler.Annem tabi kabul etmemiş,evlat hemen verilmezki
abim yaz tatillerini halamların yanında geçirir,evlat hasretini bir nebzede olsa abimle giderirlermiş,gel zaman git zaman.halamlarda bizde yurt dışında yaşamaya devam ettik..Sürekli halamların yakınındayız..bahsettiğim abimi bir evlat gibi gördüler abimde sağolsun tüm ihtiyaçlarına koştu,hastalık alış veriş aklınıza ne gelirse,8 yıl önce enişteciğim rahmetli oldu.ne yalan söylim eniştemi halamdan daha çok severdi tüm sülale,
halamlarında mal varlığı biraz vardı.vefat etmeden hayır kurumlarına bağıladılar bunada abim zorladıyine iyi niyetinden.
1 tane merkezi yerde evleri vardı.geçen yıl halam sağlıklı iken evini abimin üzerine yaptı yani tapuyu verdi,bence abim fazlasıyle hak etti.
şimdi ne bizim aileden nede sülaleden kimse abime yanlış düşünceyle bakamazlar.çünkü hepimiz biliyoruzki, abim Önce Allah rızası için ,Sonrada halam ve Eniştemi sevdiği için yaptı tüm bunları..
Yeşilim inanıyorumki senin yaptığın iyilikte hiç bir zaman geri çevrilmiyecektir.İnşallah en önemlisi Allah katında sevaplar alıyorsun..Allah senden razı olsun ve Büyük sabırlar diliyorum.. Şeniz

Teşekkürler canım benim, inan sadece morale ve dualara ihtiyacım var
Halacığımın mal varlığı yok ama vefat eden eşinden maaşı var. Ona rağmen sırayla da olsa yorulmadan bakmak isterdim..Kimsenin bakmaması şaşırtıyor beni..

Vakti zamanında izmir'deki evi üç varis satmışlar ne yapmışlar bilmiyorum.
Allah elden ayaktan kesmesin halacığımı da, beni de

Ağabeyin hak etmiş demek ki...Aferin Halana ve sizlere hiç itiraz etmemişsiniz doğrusu o canım. Her zaman beklerim bu güzel yorumlarınızı paylaşalım

Ablacım,
haklısın bazı yaşlılarımızda senin halan veya bizim Mukaddes hala gibi şanslı olmuyor malesef(( çok kötü şartlarda bakılan veya hiç sahiplenip bakılmayan,kaderine terk edilenler var:1no2:
Allah senden ve senin gibi vicdan sahibi insanlardan razı olsun:Saruboceq:

cumartesi günü eltim davet etti bizi,oraya gidecektik ki,
telefon çaldı,annem,eğer evdeyseniz size geleceğiz ablanlarla dedi,
bu hafta Ezgi'nin dersanesi de yok,rahat rahat otururuz dedi,ama
anneme maalesef evde olmayacağımızı söyledim,detayları anlattım,tabiki hak verdi..
neyse biz gittik gece fazla gecikmeden,alış verişimi de yapıp eve döndük,bir taraftan alış veriş yaptığım malzemeleri yerleştiriyorum bir taraftan da düşünüyorum...annemleri haftaya yemeğe davet edeyim diye,sonra ;
Pazar gününü düşündüm,hem de babacımın doğumgünü,hep beraber bizde toplanırız dedim...kendi kendime...hemen eşimin yanına gittim,anlattım programı,harika olur dedi ve fazla geç olmadan annemi aradım,sonra ablamı,sonra kardeşimi,hepsinden oluru aldıktan sonra,
neler pişireceğimin listesini yaptım..neyse uzatmayım,ertesi gün herşeyi hazırladım ve annemler geldi...
çok güzel sohbetler ettik,yemeğimizi yedik...
37 yaşındayım ama babamın gözünde hala küçük Songülüm...
yaştan açılınca "" hadi canımmm,ne 37 si daha 18 değil mi"""deyince eşim ve eniştem koptu tabi...
mutfağa gidip,yaşpastanın üstüne 1 tane mum koyup salona gidim,
ablamda ışıkları söndürdü..""iyi ki doğdun babacığım"" diyerek mumu üflettik...
babam alışıktır,çünkü her sene kutlarız böyle ama eşim ve enişteme tuhaf geliyor nedense...
herhalde alışkanlıklarla alakalı...ama artık onlarda alışmaya başladılar,çünkü onların da
doğumgünleri kutlanıyor...işte babacımın o gülen yüzündeki huzur,anneme sarılışı,
inanın insanı nasıl mutlu ediyor anlatamam...
canım babacığım ,iyi ki doğdun,iyi ki benim babamsın,nice sağlıklı uzun yıllar diliyorum...

Son düzenleme:

Canım Songülüm, bu güzel anlarını burada paylaştığın için çok mutlu oldum
Babana, annene hatta tüm ailene... Sağlıklı, sevecenlikle dolu birlik ve beraberlikle daha nice yıllar diliyorum

Eşinin ve Eniştenin hâla sizlerin kutlamalarına alışamaması normal canım.
Ona rağmen her seferinde kutlamalara gelmeleri bile güzel.

Yüreği güzel insan seni ve ezgiyi yanaklarınızdan öpüyorum

hatırlamak ve hatırlanmak çok güzel,,
songül, babanıza nice sağlıklı ömürler diliyorum, sevdikleriyle birlikte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…