Yeşilim'in günlüğü

Abalacım ,aynen ne tadımız ne tuzumuz kaldı ,içten gelerek gülmüyoruz artık. tv'de Gazzedeki olanları gördükçe,,içim acıyor..eşim bazen dayanamadığ ıiçin kanal değiştiriyor ona neden değiştirdin diyemiyorum, eminim oda dayanamıyor..
dün akşamki haberde.Başbakan. hastanede yaralıları ziyaret ettiği sırada iki bacaklarıda kesik olan yaralının yanına yaklaştı.. adamın acıdan inlemesi beni çok üzdü,, duygu sömürüsü yapmıyorum ablacım inan yazarken dahi ağlıyorum.Allahım sen onlara yardım et. onların yanında ol dualarını kabul et..o insanları gördükçe.sanki bir gün gelecek bizlerde böyle çaresiz kalacakmış gibi hisediyorum..Milletce dua edelim inşaAllah..

Yeşilim benim de keyfim yok.Gülmek bile lüks oluyor benim için.Bir an mnce bitse şu israil saldırıları da kurtulsa filistin halkı.

Günlüğümü unutmadım, sanırım biraz sıkıntılı geçen günlerime halamın da sorunları beni yıpratıyor...
Bazen isyan etmemek için dualar ediyorum, yalvarıyorum Allah'a sinirlerime hakim olmak için.

İhtiyarlık zormuş, onlara katlanmak daha da zor

Gözleri az görüyor ya artık... Şekilleri değişik görmeğe başlamış.
Bana "Odasındaki avizenin yerini değiştirdiğimi, tavandan onun üzerine özellikle düşürdüğümü, öldürmek istediğimizi " söyleyince, ölüyorum sandım üzüntüden. Avize aynı yerinde duruyor yıllardır. Ne yaparsam yapayım yaranamayacağımı biliyorum da bu kadarını beklemiyordum

Halam bilinçli, aklı başında bir yaşlıydı, tabi ki yaşlılıktan bir çok şeyi hatırlamıyor ama onu öldürmek istediğimizi düşünmesi ...Çok üzgünüm çok
Nedense yaşlılığı kabul edemedi halbuki yaşlılığı atlattı, ihtiyarlığa çoktan ulaştı...

Gelen gidene "Düşmüştüm, artık duymuyor az görüyorum o yüzden "diyor. Bu yalanı söyleyebilmek bunamadığını gösteriyor bence

DR'u "Aklı eriyor da yaşlılık kompleksleri var" dese de benim sinirlerim artık iflas etti.

Yine de "yaptıkları, dedikleri ihtiyarlıktandır biliyorum" diyorum kendime ve herkese

Yeşilim kolay değil yaşlılarla yaşamak allah size yardım etsin
ama çok merak ettim neden halan sizle yaşıyor eşiyin halasımı senin mi kusura bakma çok soru sordum gibi geldi bana
----------yaşlılarımız bazen çoçuk gibiler allahım onlara ve bizler yardım etsin amin

Daha önceki yazılarımda paylaşmıştım dağçiçeğim. Benim halam ve başka kimse yanına almadı biz de kıyamadık ...

canım benim,elbette insan yükü çok ağırmış.ama ne yaparsın başa gelen cekilir.
hala sanırım gel git zihin bulanıklığı yaşıyor artık.:uhm:
hayali,avizenin nasıl yer değiştirdiğini düşünüyorsa,öldürüleceğinide düşünür.bir fazla bir eksik onun için farketmez.doğal olarak alhzheimer.olmasın.sakın.:çok üzgünüm:
üzülme be bitanem seni tanıyan tanır,bilen bilir.yıllardır,nasıl üzerine titrediğini....
artık teşekkür etme idrakınıda yitirmiş yazık.
allah sabır versin güzel yürekli arkadaşım.ne desen ne kadar sinirlensen yeridir.sonuçta sende insansın.allah kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemesin.yasakkelime
inşallah emeklerinin,insanlığının ödülünü alırsın tez günde.:Saruboceq::Saruboceq:

Alhzheimer değil İrnam, artık çok çok yaşlı. O hastalıkla benzer şeyler yaşıyor tabi ki
ama şükürler olsun ihtiyaçlarını kendi görüyor, ben sonrasında temizliğini yapıyorum onun yapması içime sinmediği için... Anlamışsındır

Yine de Şükür ediyorum işte Allah beterinden saklasın

Her gün yürüyüşlere başladım başka türlü açılamıyorum. Evden eve gezmede açmıyor beni artık. Sadece arada sinemaya gidiyorum o da değer filmse.

Bunları neden yazıyorum kendimi eve kapatmıştım, baktım ki olmuyor ona bir şey olmasın derken beni kaybediyorum. Bazen eşimle anlaşarak ona bakıyoruz o evde kalıyor ben dışarı çıkıyorum, Bazen uyurken hızlı hızlı gidip geliyoruz. Böyle canım, teşekkürler cevabın için yine o kadar haklısın ki canım benim. İyi geceler her şey gönlünce olsun

Canım insan yükü ağırdır ama bakacak kimse yoksa ne yapacaksınnn
allah sana yardım etsin okudukca üzülyorum biz ne olacayız allahım bizlerde yardım etsinnnn duamız senleeee

Gerçekten bana en güzel hediyeniz dua olacak sağolun

Bizler ne olacağız bilinmez. Allah hepimizi hayırlı, vefalı, yardım severlerle karşılaştırsın inşallah

yeşilim ,halanla ilgili yaşadığın zorlukları anlıyorum.. :teselli:Allah yardımcın olsun çok zor.. bende Rahmetli Annemde buna benzer sıkıntılar yaşadım, sürekli beni suçlardı Annem..E
vdeki herkesle çok iyi tüm kızgınlığı banaydı, tek kızı olmama rağmen beni ne kadar çok sevdiğini çok iyi biliyordum..ama Annecim bunu isteyerek yapmıyordu..
Sen inanıyorum ve biliyorumki elinden gelenin en fazlasını yapıyorsun.. Şöyle düşünelim büyüklerimiz yaşlarını yaşamış bu yaşa kadar gelmişler şükürler olsun asıl bundan sonrası senin ruh ve beden sağlığında çok çok önemli ne olursun kendine dikkat et sinirlerini daha çok yıpratma,ileride bunun sıkıntısını yine sen çekeceksin..Allah yardımcın olsun.. bol bol Allaha dua edelim ve sabır dileyelim..
a.s.

İşte benim Halacığım 2008 yazı

Kıyamam ben tonton teyzeme ya çok tatlıCanım Allah gercekten yardımcın olsun..Çok zor bılıyorum cunku rahmetlı anneannemde aynı durumdaydı.Kendısıne teyzem ve annem sırayla bakıyordu.Senın yasadıklarını asagı yukarı anlıyorum.Ama sana bırsey söyliyimmi kendine cennetin kapılarını açmışsın arkadasım.Cok buyuk sevap işliyorsun bence...

Canım dostum yaşlı insan bakımının zor olmasının yanında sevabının büyüklüğü tartışılmaz.Gerçekten yaşlandıkça çocuklaşıyorlar. Bakan kişiyede büyük sabır gerekiyor.Her ne kadar bazen isyanları oynasada insan, vicdan sızlaması varya, işte o vicdan sabrımızın artmasına yardımcı oluyor.Aslında empati denen şeyi uygulamak daha iyi bence. Nede olsa bizlerde yaşlanacağız ve bizleri neler bekliyor bilmiyoruz. Umarım sağlıklı bir yaşlılık geçiririz. Öpüyorum sabırlı dostum .

Evet lereenim öyle mahsun ve masum işte bir de gençliğine bak tatlım

Babam Halam ve Kızım

[/IMG]

Ah ah ah yıllar çok acımasız ne yazıkki. Her ne kadar cami yıkılsada mihrap yerine yinede:)

yesilim..yillar gercekten cok acimasiz ama düzen ve evrenin yasalari da boyle maalesef...
bence sevgili halamiz artik cok saglikli dusunemedigi icin kendi bilinc alti kilitlerini acmis ama acilanda seni ve cevresinde olanlari uzuyor..herseyden önce yasliligi, ihtiyarligi kabul edemiyor..ama hucrelerde kendilerini koruyamayip kayiplar verdigi icin hala eski hala degil artik..kimbilir belkide yarin bugunu aratir hale gelecek ...seni sabrindan dolayi kutluyorum..benim dunya tatlisi humanist dostum...

sevgimle...

HERSEY GÜZEL OLACAK

maşallah ya bizlerde böyle içinin güzelliği dışına yasımış olarak yaşlanabilcek miyiz acaba? böyle yaşlanmakta bir nimet...allah gönlünüze göre versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…