Yeşilim'in günlüğü

Altın portakal film festivali ...Festival çarşısına gidince kortejin başlayacağını öğrendik ve sanatçıları izledik kalabalıkla beraber...

Antalya ya ilk geldiğim yıllardan beri takip ediyoruz, seviyoruz. Hareketli, neşeli geçerdi. Açılışlar, kokteyller, ödüller, kapanış balosuyla gerçekten şık ve eğlenceliydi.
Kimler yoktu ki, saymakla bitmez ..
Şimdi eski tatlar yok... Çoğu rahmetli oldu....

En aklımda kalan ve etkilendiğim Yılmaz Güneydir. Beyaz takımlar içinde yakışıklı, şık, karizmatik....

Aytaç Arman, oyunculuğuna hayran olduğum ve Türkiye de harcandığını düşündüğüm nadir sanatçılardan. Bu gün yine oradaydı, kortejde...Hiç değişmeyen, yaşlanmayan simasıyla

Yine aynı kadro ama çok eksiklerle...Kimi gelememiş, kimi rahmetli olmuş

Ediz Hun, Ekrem Bora, Selma Güneri, Yusuf Sezgin, Mine Soley, ılyas Salman, Suzan Avcı, Altan Erkekli, Kuzey Vargın, Salih Güney, ızzet Günay, Suna Selen, Mustafa Alabora, Yağmur Ünal
Eşref Kolçak, Nilüfer Aydan, Tanju Gürsu, Parla Şenol, Engin Çağlar.
Ölümsüz sanatçılarımız

Benim görebildiklerim, fotoğraflayabildiklerim.. Taşıtlar hızlı geçiyordu..

SELDA ALKOR, ANTALYA BÜYÜK ŞEHıR BELEDıYE BAŞKANI MUSTAFA AKAYDIN VE EŞı

MıNE SOLEY

ıLYAS SALMAN

TANJU GÜRSU

MERıH AKALIN, arkadaki sanatçının adını unuttum:)

ALTAN ERKEKLı

AYTAÇ ARMAN.....Ne yazık ki Güneşe maruz kaldı:)

PARLA ŞENOL ARKASINI DÖNÜNCE:):)

Son düzenleme:

yeşilim çok güzel kareler,,emeğine sağlık canım

tanju gürsuyu,,çok severdim,,çok yakışıklıdı gençken,,cami yıkılsa mihrap yerinde derler ya yine öyle

bu arada oğlumda ,gazeteci arkadaşıyla,,festivaldedi,,dün gittiler,,,11 uçağıyla döncekler

Son düzenleme:

Güneşçim, Salih Güneyi de çok beğendiğini bilirim hep aklıma geldin:):).... Bazıları hiç bozulmamış Maşallah... Bazıları da haddinden fazla çökmüş. Olacak tabi ki

yeşilim abla gunlugune geldım... az bakdım okudum dılerımkı kızmassın...
cunku gunlukler ozeldır eger ızın verırsen sık sık takıpcın olmak ısterım senı tanımak kalemıde cıkan klawyenden cıkan hayat tecrubelı yorumlarını hayata bakısını okumak olgun dusucelerını herdaım begendım ornek aldıgım sevgılı ablamı gunlugunu takıp edıcem ızınınle .....
artık altın portakal odullerı dagıtımı basladı antalyanın portakallarıda cok guzel ama ediz hun a kendımı bıldım bıleli asıgımdır... oyunculuguna sanatcılıgına bıde turkan soray'a selvı boylum al yazmalım fılımıını canım sıkıldıkca ıcım sıkıldıkca acar ızlerım...gercekdende ölumsuz iş cıkarmak sanatcı olmak bu olsa gerek...

Günlüğüm özel değil, halka açık sevgili kar:) Her zaman bekliyorum canım. Paylaşmak güzeldir, geldiğin için sağol.

Türkan Şorayı beğenmemek mümkün mü? "Bodrum Hakimi" " Dila Hatun" ve daha niceleri unutulmazlar arasında...

Ediz Hun beyefendiliğiyle, yakışılıklığıyla gönüllerde taht kurmuş.

Eski Türk sineması ve sanatçıları bir başka lezzet....

Evet yeşilim ablam rüya gibiydi
karşılaşmamız ceh eee! oldu polislerden konuşamadık...
hem sanatçılara bakıyorum hem de seni arıyordum,gözlerimle

biz kapıda bekledik arabayla geçişlerini tam da kapının sonunda önde duruyorduk
ya çok güzeldi anlatılmaz yaşanır valla....
bazı tanımadıklarımda oldu...ne güzel hep eski duayen sdantçılar...
halit akçatepenin arabası önümden geçerken
ellerinde çiçek vardı atıyorlardı....karşıya attı bana baktı
o sırada ben tutayım diye herhelde gül kafama çarpıyordu az daha tuttum
çarpmadan...sonra yanıma tam arabası geldi...elimi uzatmıştım el sallayım diye
elimi tuttu..sımsıkı..güldü...
gülü arabada kaldı
Ediz hunnnn
onu gördüm tam yanımdan geçerken bana baktı öpücük attım
o da hemen eğildi bana ayyy canımmmm dedi..böyle uzatarak
elimi uzattım bende elimi tuttu canımm dedi sonra araba
biraz uzaklaşınca öle bıraktı elimi
ben şaşırdım elimi nasıl sıktı yumuşacıktı eli

biz de arkadan büyükşehir belediyesinin önüne geldik....
tecavüzcü çoşkunumuz varya Antalyamızın müdaimi
oda oraya geldi tepe balkona çıktılar konfeti atıldı
çoşkunumuz bize su döktü suladı üstümüzü...
Anadolu ateşini izledik Mustafa erdoğan çıktı en son
sonra geldik 8.00 e doğru

Ama ben ..... fotoğraf makinemi evde unuttum almadım yanıma
hiç fotoğraf çekmedim telefonlada
uğraşamadım...ya unutulurmu hiç makine...
neyse beynim de kaldı hepsi.....

DİP NOT: eğer yeşilim ablam ücretsiz
etkinlikler var gidin görün demeseydi
biz paralı her şey zannetip geçen seneki gibi gidemeyecektik.
bizi bilgilendirip teşvik ettiğin için sana binlerce teşekkürü
borç bilirim..eşime de dedim arabada hatta,iyiki ablam söylemiş gelmişiz diye
ŞenizŞenizŞeniz:1hug:

yeni geldim doğum günüden, hemen oturdum bizim topikde öğrendim resimleri koyduğunu,soluğu burda aldım.

.eminim çok heyacanlı olmuştur.
tv lerde görsek bile canlısı bir başka oluyordur.sadece, buraya gelen bir iki sanatcıyı görerek yaşadım bu duyguyu.
sevinçiniz neşenizi anlıyorum,.yeşilim desdinam adınıza sevindim orda olupda bunu değerlendirmek gercekten çok hoş,keşke bende olsaydım yada keşke burdada altın elma festivali olsaydııı kaydirigubbakcemile3.
taze cekilmiş fotolarını bizlerle paylaştığın için çoookk teşekkürler canım benim.
seneye inş. eksilen olmaz.allah ömür versin hepsinede.
yılmaz güneyi görmeyi çok isterdim .ahh keşke yaşasaydıda hiç görmeseydiim ama yeterki yaşasaydı senağlama..

opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

Günaydına.s.
bende korteji güllük caddesinde seyrettim ve çok güzeldiizemuszemus
süper bi festival:lepi:

Ne güzel bir zaman şu an Antalya'da olmak vardı..........

Hiçbir şeyin eski tadı zaten yokYeşilim.Bu sözü gelecek nesiller de kullanacaklar ne yazık ki.Bizden öncekilerin de kullandığı gibi.

Zaman mı değişti,biz mi büyüdük de farklılaştı herşey?

Torunumun İlk öğretim mezuniyeti dolayısıyla kermes düzenlenmişti... Gittik.. Herkes bir şeyler satın alıyordu okul yararına. Gözüme takılan enfes görünen, güzel koku yayan, köfte şeklindeki yiyecekten birkaç paket aldım. Eve gelince hepimize pay ettim. Yanında turşu, salata, ayran falan

Yemeğe başladım hayatımda yediğim en güzel tatlardan biriydi...Bitmesini istemeden bitti...Öylece bakakaldım..Ne adını ne hangi yörenin olduğunu bilmeden...Bitti

Çok araştırıp tanıdıklarıma sordum ...Kimse bilmiyor. Sadece bulgurlu bir şey. O kadar.

Yıllar içinde özledim o tadı...Ta ki sitede görene kadar..
Evet bu oydu, yapıştım ekrana

Fellah köftesiymiş adı okudum, tarifini aldım ve yaptım
Nefis oldu... Yerken gözlerimi kapattım hmmm hmmm hmmm çok güzel diye diye yedim.

Sağ olsun Uzmanım....Ellerine, emeklerine, vaktine sağlık.

Tavsiye ederim deneyin. Tarifiyle beraber şekliyle vermeseydi ben hâla o yemeğin özlemi ve merakıyla bekliyor olacaktım.

Her gün yeni çeşit ve tarifleriyle ben oradayım, sizi de bekleriz

Kadınlar Kulübü Yemek Tarifleri Gurme

Canım ne güzel hertürlü etkinliği yakından görme şansınızın olması:) .Büyük şehirde yaşamanın avantajları saymakla bitmez tabi.

Piyer Loti, manzara nefis, sende güzel fotoğraflamışsın. Sema gösterileri ne huzur vericidir. ınsanın ruhunu dinginleştirir.

Festivallerde ayrı bir keyif ve ayrı bir renk katar . Bizlerle paylaştığın için teşekkürler .

Fellah köftesine gelince bu yörede çok yapılır. Gerçekten ayrı bir lezettir.

Son düzenleme:
günaydın hanımlar,,
yeşilim fellak köftesi hiç yemedim ,verdiğin linkten baktım,,yapması kolay ve malzemesi
her evde bulunan malzeme,,bulgurlu sarmısaklı yiyeceklere bayılırım ,
buğün yapıcam,,sağol arkadaşımopuyorumnanaktan

yeşilim günaydın
fastivalında yeni resimler ay ne güzel bi günmüş sanşlısın bizim nerde senede bi çeviz fastivalı var oda kalmış unutulmuş sanatcılar geliyor küçük yerde yaşamak kötü bence
neyse gördüklerini bize aktardığın için tşk ederim
bende davetliğdim antalya ya tam fastivala denk geliyordu eşimin işleri nedenile erteledik
bu aradan ilyas salmanın güzel sesi var yakında dinlemiştim ben ankaradannn :)
sevgiğle kal hoş çakal ben hep geleceğim günlüğüne
----------

Huzurumu düzenlerken, keyfim yerindeyken geldi yüreğimin üstüne oturdu bir taş. Öyle ağır bir taş ki anlatamam
Eşime yürüyüş yapalım mı? Dedim. Çıktık..Piramit Parkına girdik...

Denize baktım kabarmış yüreğim gibi, koyu gri olmuş o maviş hali
Rüzgar indirmiş kuru yaprakları yerlere, bastıkça çıtır çıtır
Palmiyeler devasa yapraklarını yelpaze gibi çırpınıp, dövünüyorlar adeta ..
ılk defa yürüyüşten haz alamadım, rüzgarın sesi ürküttü, gözyaşlarıma da mani olamadım...

Sandım ki yaz bitti, sonbahar hüzünlendirdi beni.

Halbuki o sıralarda, çok uzaklarda Annem aniden hastalanmış, Midesinden ameliyat oluyormuş...Nereden bilebilirdim uzağın bu kadar acıtacağını, nereden bilebilirdim yüreğimi bu kadar yakacağını.
Yine o sıkıntıyla eve döndük. Banyoya girdim, isteksiz yemek yedim, sitede oyalandım. Show Tv de yeni başlayan diziye bakıyordum ki, telefonla aldım haberi Annem yoğun bakımdaymış, ameliyat sonrası durumu ciddiyetini koruyormuş,
Öylece kalakaldım öylece...

Buralarda yakında olsa hemen hazırlan, koy ıvır zıvırını al biletini git...Mümkünü yok, çaresizlikle isyan ettim bir yandan da Affet Allah’ım diyorum.

Şimdi sabırla, Dualarımla gelecek güzel bir haber bekliyorum....

Az önce kardeşimden gelen telefonla hâla yoğun bakımda olduğunu, üzülmememi söyledi. ınşallah daha iyi haberler alırım
:Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

ınşallah Allah anneni sizlere bağışlar Yeşilim.Geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum...

Çok geçmiş olsun ablacığım.Allah şifalar versin.ınşallah iyi haberlerini alırsın anneciğinin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…