Yetebiliyor Musunuz ?

Mükemmeliyetçi değilim, hiç olmadım da. Evime de yetebiliyor muyum diye düşünmedim hiç, zira evimin bana yetebilmesini istiyorum. Ama olmuyor. Olmadıkça da benim en büyük mutsuzluk sebebim oluyor. Ev hep dağınık, mutfakta hep bulaşık var, ev hep toplanmalı, mutfak hep temizlenmeli, kedinin maması tuvaleti bilmemnesi... işin özü ev azıcık gözüme hitap etsin istiyorsam yatmadan yatmaya oturmam lazım... göze hitaptan kastım da dergi kapağı gibi evler değil. Biraz toplu, eşyaların üzerime gelmediği, temiz bir yer, o kadar...

O yüzden boşver, kimseye yetmeye uğraşma. Hele eşinin ailesine, aman aman. Adın gelin, ağzınla kuş tutsan da aman denk geldi canım diyecekler.

Kendimi hiç iyi bir gelin olmaya zorlamadım. İyi gelin olmak için kriterler ne onu da bilmiyorum gerçi.
Her şeyi mükemmel yapmaya çalışmıyorum. Çalışıyorum. Pratik yemekler yapıyorum. Hafta sonu temizliği eşimle birlikte yapıyoruz. Çamaşır bulaşık gibi işler de ortak yapılıyor. Akşamları ve hafta sonları da çocukla kaliteli vakit geçirmeye çalışıyoruz. Kendi kriterlerime göre yetebiliyorum sanırım.

Bebeğiniz henüz çok küçük kendi kendine oynaması mümkün değil. Eşiniz ev işine karışmıyorsa sizin yapabildiğiniz kadarını kabullenmek zorunda. Siz niye kendinizi paralıyorsunuz? Onlar paralasın kendini. Sizin bebeğiniz var. Şuan tüm zamanınızı bebeğinize ayırmak sizin hakkınız.

Eşinizin ailesi koskoca insanlar neden onlara yetmeye çalışıyorsunuz ki?Onlar da eksik kalıversin.Ben bir de calışiyorum düşünün onun dışinda 2 çocuk ,kendi anne babam ,yaşlı ve rahatsızlar.Aynı apartmanda oturup gelininden devamlı birsey bekleyen insanlari da anlayabilmiş değilim .

Benim için önemli olan eşim ve çocuğudur onları mutlu ettiysem tamamdır.Eşimin ailesine saygı duymak zorundayım ama onları memnun etme gibi bir çabam yok.Yani evdeki eşyaları minimalize edin ev işini de minimalize etmiş olursunuz.Sağlıklı bir yemek yaptınız mı o günkü dırumunuza göre tamamdır.Geri kalan vakitte çocukla eşle rahatça vakit geçirebilirsiniz.Ama herşey 4 4 lük olsun herkesi memnun edeyim derseniz başta siz ve çocuğunuz yıpranırsınız.

Yetişemezsin hiçbirşeye.. Ben kimsenin de 4x4lük evine kendine ailesine bakıp; ailenin her iki tarafıyla da iyi geçindiğini düşünmüyorum görmedim de.
Ben öyleyim diyen varsa da; yalan söylüyordur.
Mükemmel olmak zorunda da değiliz zaten. Ben tereddütsüz hiç beceremedim mesela evliliği de akademik hayatımı da. Ne annemlere ne de kv tarafına yetebildim.
Muhtemelen annelikte de bocalıycam uzun bir süre.

Reactions: 000
Esimin ailesinede kendi ailemede yetmek zorunda degilim zaten ailem geldiginde hizmet beklemezler ya cocuga bakarlar yaparim yada ben cocuga bakarim onlar yapar gunluk isleri yardimci olurlar evin isine yemege cocuguma herseyede yetiyorum yanlizken bazen hepsi tam olmuyor ama onemli isleri oncelige alirim

Arkadaşım yermek zorunda değilsin. Sen bir insansın. Fakat böyle yetistiriliyoruz. Iyi eş iyi anne iyi evlat iyi gelin. Ölüm döşeğinde olsanda evin temiz olmalı eşine çocuğuna karşı görevini yapmalısın. Çok çok acı . Allah ibadetlerde bile gücümüzün yettiği kadarını yapmayı bize farz kılmış. Ayağın ağrıyorsa oturarak kılarsın. Hastaysan oruç tutmayabilirsin. Ama Allah tan başka seni kusurlarınla kabul edecek kimse yok. O yüzden elinden geldiği kadar görevlerini aksatmamaya çalış. Bu arada ben yetistiremiyorum. Bir şeyi yapsam öteki kalıyor bazen. Yetiştirebilene helal olsun önünde şapka çıkarırım) Allah yardımcın olsun

Oturup üzerine düşünmem bile, benim hıdır elimden gelen budur. Kimse mükemmel değil sonuçta. Kendinizi böyle şeyler düşünerek yıpratmayın.

Mukemmel olma zorunlulugu mu var ayol? Sanirsin yarismadasiniz da ilahi

Esiniz peki mukemmel bir es,mukemmel bir damat,mukemmel bir baba olabiliyor mu sizce?

Eşimin ailesi de burda değil benim ailem de
Ama ben de yetermiyorlar ki bu normal robot değiliz takmıyorun kafama o yüzden
Kaç gündür koltuk sileceğim erteleyip duruyorum yetişmiyor çünkü

Mükemmelliyetçi değilim de toplayınca toplu kalsın istiyorum eşimde bende çok dağınığız annemler gelse hep destek oluyorlar sağolsunlar ama kayınvalidem her geldiğinde bir şeye laf söylüyo bi gün dedim bile ağzımla kuş tutsam bu niye bu renk dersin diye o da kabulleniyo bişey demiyo zaten alıştı böyle laflarıma onlar her gün onlara gidim eve yatmaya inim misafir gelince ben karşılim süs köpeği gibi heryere onlarla gidim ki gelinim deyip gösteriş yapsınlar istiyo ben Bulgaristan onlar Trabzonlu bende tam tersi hiç öyle şeylere gelemem ama ben bişey demediğimde bile laf söylenince ister istemez acaba bende mi sorun var diye düşünüyorum eşim ev işi yapmaz hele grip oldu şimdi çocuğu salla Ocağa ıhlamur koyim diyorum kollarım ağrıyo diye uyutup iş yapmaya öyle kalkmaya çalışıyorum gece gündüz zaten bebeğimle yatıyorum kalkıyorum bana çok alışık uyusun yanından tuvalete kalksam ağlar uyanıp hemen annemde çok düzenlidir o çalışıyo ama o da kızım hiç derli toplu kalmıyo evin diyo o da haklı iyice kendimi eksik hissediyorum eşim yemekten şikayet eder kaynanam yapışık ikiz olmamamızdan yavrum annem hep yanımda olsun ister ki onun da benim de en büyük hakkı birbirimizle olmak işte tüm bunlar göz önüne alınınca yetemediğimi düşünüyorum kimseyi memnun edemiyorum neden böyle diye üzülüyorum 1.5 haftadır yüksek tansiyon problemi yaşıyorum kafam hiç boş kalmıyor

Onlar sana yetebiliyo mu eş olarak aile olarak senin yükünü azaltabiliyolar mi? Sana bebeğin için zaman taniyolar mi mesela yada hala eski düzen devam etsin derdindeler mi?

Bu kadar çok pimpirik yapmayın lütfen ya canınıza yazık günah. Bu hayata kaç kere geleceksiniz. Hizmetçi olmaya mı geldiniz ya da. Sadece iyi bir anne olmaya çalısın. Gerisi oldugu kadar. Temizlik vaktinizi çok aldığı günler basit yemekler yapın. Ağır yemekler yaptıhınız gün temizliği yapmayın ya da üstün körü yapın. Gezin dolasın. 8 aylık bebek ilgi ister. Siz yorgunsunuzdur o uyurken siz de dinlenin. Makine değilsiniz ki.

Herkes eş, anne-baba, ve eşin ailesi koca koca adamlar. Herkes kendine yetsin.ilgilenmem gereken bana muhtaç olan bebeğim var. Çoğu gün kendime bile yetemiyorum ikindi vakti oluyor hala kahvaltı yapmamış oluyorum her şeyi ihmal ediyorum çocuğum hariç.temizlik istersen hergün yap ertesi gün hiç yapılmamış gibi oluyor o yüzden o konularda hiç kasmıyorum. Karnımızı bir çorbayla doyurduğumuz da olur bir salata yapıp yanına ton balığı açtığımız da olur öyle böyle doyuruyoruz. Ama evim mis gibi olsun parıl parıl parlasın diyenlerden olsam çocuğumu yürütece filan koyup tv telefon açıp öyle oyalamam gerekirdi. Bu da benim çocuk yetiştirme anlayışıma uymuyor. Öyle olsa bakıcıya bırakırım altı temizlenir karnı doyar sonra muhtemelen tv filan izletirdi. Benim gibi etkinlik yapmaz kitap okumaz kaliteli zaman geçirmez. Zaten merak etme hiçbir zaman mükemmel gelin , eş, evlat olamazsın yaranamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…