Yeteeeer artik yardim!

Selaynus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
79
0
1
Manisa
Herkese merhaba...
En bastan anlatıcam herseyi... Ben 3 sene öncesine kadar gayet iyiydim hersey normaldi sıradansı olması gerektiği gibiydi ama bir çocukla karsılastım... Baya zengin ve baya yakısıklı asik oldum ya da ask değil bu ama hayranlık asiri beğenme...
Ama ben o günden sonra allak bullak oldum ve çıkmaza girdim. Onunla tanısmak istiyodum ama tanısamiyordum yanına bile yaklasamiyodum çünkü kendime güvenim yoktu. İçime attim ve bu durum büyüdü saplantı haline geldi bende kurtulamiyorum. Zaman geçti ve yeni bir takıntım olustu. Kendim...
Kendimle çok ilgilenmeye basladim kıyafetlerimle yüzümle vücudumla çevremle. Ayna karsisinda saatlerce vakit geçiriyorum vücudumu saatlerce inceliyorum ve kendimden tiksiniyorum. Çünkü mükemmel değilim. Vücudum basık sekilsiz kilolu kalçam ve basenlerim var. İnanin bir senedir sadece bunu düsünüyorum kilomu... Önce tabiki diyete basladim hemen 1 senedir sürekli ara ara deniyorum en fazla 1 hafta dayanabiliyorum bozunca ölümüne ağlıyorum telaslanıyorum korkuyorum tabiki hemen kusmaya çalısıyorum ama onu da basaramiyorum gerçekten çıkmıyo yani.. 1 hafta ara tekrar baska diyet. Sonuç aynı basarısız... Sürekli internette zayiflama yöntemleri diyetler falan filan arastirmaktan bıktım usandim. Çözüm bulamiyorum ağlamakla geçiyo günlerim... Gerçekten beynim aciyo arkadaslar düsünmekten. Yemek yemek istemiyorum görmek bile istemiyorum. Ama iste 6 gün aç kalinca 7. Gün ölüyosun artik ben napicam ya napicam demekten bıktım kendime bakmaktan bıktım. Evde kosu bandı var pilates topu var spor salonuna yazildim ama halim olmuyo açlıktan yapmaya... Bu arada 54 kilo 1.64 boyundayim. Biliyorum normal ama asiri bir sekilde zayiflama tutkunuyum diyebilirim. Bu da sanirim mükemmelliyetci olduğumdan... Benim napmam lazim? Ve su kusma olayi deneyen varsa gerçekten neden ben kusamiyorum çok zorlamama rağmen ve bir yöntem daha buldum pamuk yiyince tok tutuyomus bu doğru mu çünkü gerçekten tok olursam süper olurdu yeterince spor yapardim... Yardimlarınızı bekliyorum yoksa kafayi yiyicem.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

biz senin durumunda olanlara mükemmeliyetçi değil takıntılı diyoruz.. uğraşın mı yok konu sahibi, git dil kursuna yazıl, bilgisayar kursuna yazıl.. tabi önce bir psikoloğa git çünkü muhtemelen yakında oynadığın sağlığını da kaybedeceksin.. sen Türk tipisin, ne kadar diyet yaparsan yap 1.75 boyunda, 50 kilo, sarışın ve renkli gözlü olmayacaksın..

Pamuk yemek mi :O o pamuk sonra nasil cikablr yada cikarmi bi fikriniz varmi. Halinize sukredin bence nankorluk etmeyin derhal bu takintinizdan kurtulun.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kusma olayına takmıştım ben de ama özenme kusmaya yanaklarda şekil bozukluğuna falan neden oluyormuş

Azcik bogazini tut zayiflarsin.

Tatlım neden bunları annenle konuşmuyorsun ? Evdekiler bu durumunu biliyorlar mı ?
Senin için endişeleniyorum,lütfen annene anlatıp seni doktora götürmesini iste.

Sakın ha sakın o kusma işini düşünme sonu felaket olur. Kilon çok değil bölgesel zayıflamayı dene gittiğin spor salonunda sana yardımcı olurlar. Ama bu daha ciddi bir öneri olacak söylediklerin aşırı anormal bir uzmandan yardım alsan daha farklı düşünebilirsin bu da yararına olur belki.

Neden diyetisyene gitmiyorsunuz? Ayrıca o pamuklar midede erimeyeceği için bağırsaklarınız tıkanır bu kez ameliyat olmak zorunda kalırsınız ardından eski sağlığınıza dönebilir misiniz muamma. Doktora gidin.

İyi de kilonla boyun orantili aslinda nasil bu kadar takinti haline getirdin anlamadim ayrica pamuk falan yemek de yapilcak iş degil kendine zarar verirsin spor falan yap daha mantikli.

Yaşini cok merak ettim, yani sasirdim acikcasi boy ve kilon gayet normal. Anlarim kilo vermek istersin insan tabiki biseyler ister ama bu kadar abartmak niye? Bence bi psikologa gorun ve arkadas cevresi edin kendine gez dolas bu kadar aynalar karsisinda zaman gecirme. Giyinmeyi bildikten sonra zayifta gorunursyn hem, ama illaki kilo vercem diyosanda zaman gerektirir bu ve doktora git. Kendine fiziki ve manevi zarar vermenin ne anlami var

kusmanın ne kadar zararlı olduğunu okudun mu netten

sakın yapma

diyetisyene git ne bileyim
yürüyüş yap bi kere çık su iç su içmezsen zayıflamayı ununt en az 2 litre

sauna kemer vb.al
tam buğday ekmeği ye
pilav yeme
akşam 5 ten sonra yeme

ramzandan sonra
abur cuburu kes

cevap basit ve net psikolojik tedavi alman lazım. takıntı hastalığın var sanırım bunun için doktorun verdiği ilaçları güzelce kullanıp kısa zamanda iyileşeceksin.. Devlet hastanelerin psikiyatri bölümüne gidebilirsin.

ya kilo vereceğim diye sağlığından olacaksın farkında mısın, bu tarz seyleri denemektense doktor kontrolünde kilo vermen lazım, kimse bir haftada manken olmuyor. ac kalarak kilo verilseydi herkes ramazan bitiminde manken olurdu cünkü aksamları cok yiyemiyosun oruc olmadıgın zamanlara kıyasla. tıkanıp kalıyosun. Her sey kendine güvenmekten gecer canım bunu da unutma,evet dıs görünüş önemli, ama sen kendine güvenirsen,karakterinle kişiliğinle de dikat cekersin

kusma olayına girmeyi bile düşünme. sakın canım... ağız kokusu, dişlerin erimesi, göz çevresinde morluk şişlik, kılcal damar çatlaması vs derken güzel olan herşeyini kaybedersin. ayrıca geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarının yanı sıra gram kilo vermen mümkün olmaz... kusmak kilo verdirmiyor ayrıca.. bu konuda birçok makale bulabilirsin...

Sana şiddetle Tek Şişman Beyniniz adlı kitabı öneriyorum... Yasemin Soysal'ın bu konudaki tüm kitaplarını okuyabilirsin.. Ne kilo derdin kalacak, ne de yemekle böyle çarpık bir ilişkin olacak.. Ben sigarayı bıraktıktan sonra ne kadar uğraştıysam aldığım kiloları verememiştim.. sonra bu kitabı okudum, hem ruh halim düzeldi hem kilo verdim, inan bana.. işe yarayacak...

Ayrıca tabi ki sağlıklı kiloda olmak istemen doğal ama kendini bu kadar yıpratmak normal değil... pamuk yeme, kusma...asla asla asla !!! kendini çok çaresiz hissediyorsan bir doktora danış lütfen... geri dönüşü olmayan sağlık sorunların olursa çok pişmanlık duyarsın sonra canım ...
üstelik aç kaldıkça zayıflanamayacağını, deli gibi sporun kilo verdirmeyeceğini, metabolizmanı giderek yavaşlatacağını bilmelisin... böyle kilo verilmez!!! sen aslında bu çabalarınla ileride daha kilolu olmayı garantiliyorsun.. çünkü metabolizmanda kalıcı hasarlar oluşabilir...
sen dediğim kitabı bir an önce oku hem ruh haline iyi gelecek, hem zayıflayacaksın..

Pamuk yemek mi?
Bildigimiz pamuk mu?
Arkadasim bir psikologla gorusun ve rahatlayin.
Zira fazlasiyla takintilisiniz.

Ya tatlım 3 sene öncesinden bahsediyosun bir de, sen 3 sene öce 12 yaşında değil miydin?
Ya valla bak; senin için gerçekten çok üzüldüm, neden ailenle konuşup bir psikoloğa başvurmuyorsun?
Tamam her insan zayıf olmak fit olmak ister ama bu nedir ya, insan her açtığı konuyu kilo üzerine açar mı, üstelik kilo uğruna kusmak, pamuk yemek gibi absürd şeyleri aklına getirir mi..
Tamam gençsin, toysun anlıyoruz ama biz de gectik o evrelerden, inan ki senin kadar takıntılı, ağır ergenlik geciren tek birini dahi gormedim..
Böyle yaparak sadece kendine zarar verirsin. Kilon gayet normal. Sen sanırım 15 kg vermek istiyodun dimi? Yapma Allah aşkına yürüyen iskelet mi olacaksın yaa! Kemiklerin sayılır resmen. Saçmalama lütfen. Ha 48-50 olmak istesen anlarım. Ama senin kilo problemin kesinlikle takıntı. Gençsin metabolizman hızlı, sağlıklı ve hafif kalorili öğünleri günde yarım saat 40 dklık sporla desteklersen 1 aya kalmaz 3-4 kg verirsin zaten.
Nolur git annenle konuş yaa valla numarasını ver ben konuşiyim o derece yani..

düşüncelerin hiç sağlıklı gelmedi. ayrıca neden 6 gün aç kalıyorsun ya organların iflas eder Allah korusun, o zaman anlarsın sağlığının kıymetini

Pilates gerçekten iyi bi spor hem ruhu da dinlendiriyor. Meyve salata filan ye ben kendim salata yapiyorum misir ice berg havuç kara lahana üstüne bol limon (yazarken canim cekti agzim sulandi) ayila bayila yiyorum valla. Sen de sevdiğin şeylerden salata yap onu ye niye ac duruyon o.o pilatesini de yap güzelce cabuk sonuç veriyo. Ama isteyerek yap öyle bastan savma değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…