Siz harika bir eğitimcisiniz. Bir gün o sarıp sarmaladığınız çocuklar, sırf sizin sevginiz sayesinde çok düzgün bireyler olacak biliyorum. Elinizden geleni yapmışsınız, eminim bundan sonrada yapacaksınızdır. İçiniz rahat olsun.
Çok çok çok teşekkür ederim; bu bende bir takıntı halini aldı ve psikoloğa gittim. Ancak beni anladığını düşünmüyorum. Yetebilmeyi çok istiyorum. Bugüne kadar iyi-kötü yetiyorumdur diyordum, ama birine sarılırken diğerinin uzaktan bakışını gördüm. O an anladım yetemediğimi.
Acaba ilaç takviyesi ile kendimi zinde mi tutsam? Bu beni agresif yapar mı?
Hiç gerek yok.
Bu dünyada o kadar çok terkedilmiş, kimsesiz bırakılmış çocuk var ki. Tek başınıza hepsine yetemezsiniz. Siz hepsine belirli mesafede ama aynı sevgiyle yaklaşın. Hepsiyle ilgilenin ama birisi daha fazla olmasın. Hepsine kucak açın ama kabul edin ki anneleri olamazsınız. Bunu kabul edin ve yola bu şekilde devam edin.
Sizde insansınız. Lütfen sınırlarınızı zorlamayın.
Ah ahh güzel kalpli insan. Bazı Anneler bile çocuklarını bu kadar düşünmüyor. Kim bilir ne başarılı öğrenciler yatiştireceksiniz. Pes etmeyin sizin gibi eğitimcilere ihtiyacımız var çok.
Bende bir öğretmen adayı olarak öncelikle sizi kutluyorum. Öğrencilerinizi bu kadar önemsemeniz ve idealist olmanız çok güzel. Çıkıp öğretmenlik çok kolay, yatarak para kazanıyorlar bilmem ne diye saçmalayan zihniyetler okusa keşke konunuzu. Öğretmenlik çok ama çok zor. O sorumluluk insanın boyunu aşıyordur eminim. Ki sizin durumunuz daha zor. Formasyon derslerimde öğretmenlerim ne olur idealist olmaya çalışmayın çok yıpranırsınız diyor. Haklılar idealist bir öğretmen çok yıpranıyor tıpkı sizin gibi. Ama bende idealist bir öğretmen olmak istiyorum, çünkü yıpransan da mesleğinin hakkını ancak o zaman verdiğine inanıyorum. Allah yardımcınız olsun ve sabır versin örtmenim :)Merhabalar;
Yatılı bir okulda öğretmenim; artık çok yoruldum. Benim çocukların büyük kısmı parçalanmış ailelerden gelme, aile sevgisi yok zaten hafta içinde "aile" denen bir kavramdan habersizler. Onlara baktığımda çok şey görüyor hissediyorum; ancak "Ya benim evladım olaydı..." deyince içim burkuluyor.
Önceki yıllarda çok sık nöbet tutar, onlarla birebir ilgilenmeye çalışırdım; ancak bu sene... Bu sene çok yoruldum. Eskisi kadar nöbet almıyorum. Orada ben onlara sarılmadan uyumayan çocuklar vardı. Biliyorum, diğerleri bunu yapmıyor. Bu konuda zaten içim buruluyor.
Nöbet tutmaya çalışsam artık kendime yetemiyorum, özel hayatım pek hoş olmayan şeylerle tepetaklak oldu. Bunu işime yansıtmıyorum; ama önceki yıllardaki fazladan çabam büyük ölçüde azaldı.
Vicdanım rahat değil, ben yorgunum, benim çocuklar yalnız... Ne yapacağımı bilemiyorum.
Allah sizden razi olsun. Siz harika bir insansiniz..
Birgun o cocuklar birer is adami is kadini olup karsiniza cikacaklar...ve bu verdiginiz sevgiler hic silinmeyecek hafizalarindan.galiba su anki durumunuz tukenmislik sendromu dedikleri sey.taktir ediyorum sizi ogretmenim.Allah size guc versin.
Bende bir öğretmen adayı olarak öncelikle sizi kutluyorum. Öğrencilerinizi bu kadar önemsemeniz ve idealist olmanız çok güzel. Çıkıp öğretmenlik çok kolay, yatarak para kazanıyorlar bilmem ne diye saçmalayan zihniyetler okusa keşke konunuzu. Öğretmenlik çok ama çok zor. O sorumluluk insanın boyunu aşıyordur eminim. Ki sizin durumunuz daha zor. Formasyon derslerimde öğretmenlerim ne olur idealist olmaya çalışmayın çok yıpranırsınız diyor. Haklılar idealist bir öğretmen çok yıpranıyor tıpkı sizin gibi. Ama bende idealist bir öğretmen olmak istiyorum, çünkü yıpransan da mesleğinin hakkını ancak o zaman verdiğine inanıyorum. Allah yardımcınız olsun ve sabır versin örtmenim :)
Özel hayatınızdaki sorunlardan dolayı yıpranmış olmalısınız.. ama o yavrulardan çocuklarım diye söz etmeniz, bu kadar ince düşünmeniz bile çok güzel :) ve kalbinizin güzelliğinin mükafatını elbet rabbim verir size özel hayatınızda da herşey düzelir inşallah.cani gönülden diliyorum bunu.Siz yine de çabalarınızı eksik etmeyin lütfen.. onların sizin gibi insanlara ihtiyacı var.Allah sizin gibi eğitimcilerden razı olsun.
Orada ben onlara sarılmadan uyumayan çocuklar vardı. Biliyorum, diğerleri bunu yapmıyor. Bu konuda zaten içim buruluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?