yeter artık evlenmek istiyorum

Alemsin Cherry, ama sen yurtdisinda degil misin? Bizim bahsettigimiz sartlar Turkiye icin gecerli... Neyse, guzel ve bakimli olmak onemli tabi, ama kadin olmak daha da onemli. Bakmayi biliyor musun? Adami geri kazanmaya bakislarin yeter, yeter ki kullanmayi bil..:KK66:
Bana da ogretin o bakislari. Kocama karsi kullaniyim gerektigi zaman :)

Vallahi O isteseydi ben verirdim be Dans. Kalbimi yerinden cikarip eline verirdim isterse, giderken zaten yerinden sokup paralayip gitti. Parcalamak, yerinden sokmek yerine keske sadece soyleseydi, ben kalbimi kendim de sokerdim o isteseydi.
Bu kadar romantik oldugunu bilmiyordum sevgili cherry :). En azindan ise yarar bir kadinin arkasindan gitseydi bu kadar uzulmezdin sanirim . Ilginc insanlar var gercekten.

Oyle ozendirici yazmissin ki benim bile ozenesim geldi valla kac yillik evligim.

Konu sahibine gelince, bu isler kismet meselesi canim. Yanlis bir evlilik yapip hayatini karatacagina evlenme hic daha iyi. Ama insallah iyibiri cikar karsina ve evlenirsin.
Allah bozmasın ozendirmek degildi amacim herkese nasip olsun evliligi fazla kotuluyorlar zorluksa bende zorluk cekiyorum masal degil ama guzel taraflarinida yasiyoruz zorluklar guzellikleri golgede birakmadigi surece hersey guzel olur

cnm bolbol dua et esmaları oku kısmet ıcın ben

ya vedud-400 ; ya fettah -489 ; ya latif-129 okuyorum. herkesın kısmetı nasıbı vardır cnm zamanı gelınce bulacaktır senı. ama kendını bu depresyondan kurtar spora basla hobını gelıstır..

çok haklısın ama çalıştığım zamanlarda evlilik konusunda yine canım sıkılıyordu. dünyanın işinini 3 kuruşa yapmak artık ağırıma gidiyor. kendimde o gücü ve enerjiyi hissetmiyorum. ama artık aileme yük olduğum için bir işe girmem gerek. artık doğum günümde bana hediye bile almıyorlar. yemeğimi ve yatağımı veriyorlar 3-5 kuruş da harçlık o kadar. hayatta amacım yok gibi :KK43:

keşke ben de 26 yaşında olsaydım da biraz daha iyimser olsaydım. ama ben 30 yaşındayım. yazması bile çok zor. siz siz olun 30 yaşınıza bekar girmeyin :KK43: :KK43: her gece saatlerce ağlıyorum. sığıntı gibi babamın evinde kalmaktan bıktım. hiçbiriyle anlaşamıyorum artık. evlenip gitmemi istiyorlar. haksız da değiller.
30 yaşında kendini hapsettiğin hayata bak.
kendini nasıl tanımlamışssın.
sanki hücre cezasına çarptırılmış gibi,"yemeğimi ve yatağımı veriyorlar"
hayatta amacını kendi yaratacaksın.
genç yaşında bu kadar salarsan ileride hayattan daha sert silleler yediğinde yıkılmadan nasıl duracaksın hayatta.
bak lütfen mesajları dikkatle oku.
tek odaklandığın konu evlilik olmuş.
evlenmek istemeni de çocuk sahibi olmak istemeni de çok normal buluyorum.
özlem içerisinde olman normal,zaman zaman umutsuzluğa kapılman normal,hep insani duygular bunlar.
ama öte yandan kendini hayattan soyutlayıp ta bir beyaz atlı presns gelsin beni bu berbat hayattan kurtarsın modundasın ki en büyük hatan bu.
öylece bekliyorsun,zamanı,hayatı durdurmuşssun bekliyorsun.
çalışmanı tavsiye edenler hayata karışman için bir vesile olsun diye öneriyorlar.
yukarıdaki mesajına göre de çalışmayarak ailene yük olduğu düşüncesindesin.
çalışıp çalışmamak kişinin şartlarına göre kendi karar vereceği bir mesele.
ama sen şartlar olarak çalışırsan ailen üzerindeki yükünü hafifletecek ve kendi harcamalarını kendin yapacağın için de özgüven sahibi olacağın için senin için önemli bir tavsiye.
dinlersin dinlemezssin senin bileceğin şey.
şunu da ekleyeyim ,evlilik hayatı dikensiz gül bahçesi değildir.
mutlulukları kadar mutsuzluzlukları,zorlukları da var.
evlilik kurumuna bir masal hayatı gibi bakmak ta doğru değil.
o kurum içerisinde de iki insanın ortak bir hayat sürerken çeliştiği,zorlandığı çok zaman oluyor.
çoğu arkadaş ta bunu anlatmaya çalışıyor ama sen buna da tepki gösteriyorsun.
bunu söylemek sana asla evlenme demek değil ki.
inş. ta hayırlı kısmetin çıkar evlenirsin hiç beklemediğin bir anda.
bak kendini sığıntı olarak tanımlayacak kadar psikolojin altüst olmuş.
bir şekilde silkelenmen lazım serencik.
herkes kendi hayatını kendisi kuruyor.
kimi kolay kimi zor.
sen ise kendi hayatına karşı pasifize olmuş,kumandasını yitirmişsin.
sadece tek istediğin evlenmek ve bu hayattan sıyrılmak.
hani bir sihirli kapıdan geçip te bambaşka bir hayata dalmak gibi.
herneyse iyi niyetle yapılan öneriler var değerlendir ve üzerinde düşün.
mutlaka sana faydası olacaktır içinde bulunduğun durumu daha iyi anlayabilmen için.

32 yasindaki kuzenim gecen hafta nisanlandi. Bu yasa kadar neden evlenemedi biliyo musun? Aldigi 1500 lira ayligi annesinin eline saymak zorundaydi cunku. Babasinin kumar borclarini kapatti hasta kardesini ameliyat ettirdi cunku.Ne cekiyosun gercekten merak ettim..

böyle örnekler o kadar çok ki görmesini bilene.
daha da beterleri var.
ömür boyu ailesinin bakımına kendisini adayıp kendisi mecburiyetten evlenemeyenler de var.
örnekler çoğaltılır daha yani.

Evlilikle isin ne alakasi var diyenlere;
Ogretmenlige ilk basladigim yillarda okula bildiginiz görücüler geliyordu ( kucuk yerlerde cok yasanir bu durum)
o teyzeler bile ' kizim kadrolu mu ucretli misin' diye soruyorlardi, ucretliye hic bulasmiyorlardi :)
Kusura bakmayin ama kendine zerre deger vermeden evde saksi gibi oturarak zor evlenirsiniz.
bakin disarda kocaaa bir dunya var.
nimetlerinden faydalanin, evde durarak kimsr cikmaz karsiniza.

yerinde olmak için neler vermezdim. 2 tane çocuğun var daha ne ister insan. yatağa birlikte girdin de bir adam.
arkadaşım anlıyorum, bekarlar evlenmek evliler özgür olmak istiyor.. ama sen de bu evliliği filmlerdeki gibi bişe zannediyorsun heralde.. çok pembe pembe bakıyorsun evlilik denen şeye.. ben 29 yaşında evlendim bana göre ideal bir yaştı daha 1 sene oldu evleneli annemi özlüyorum baba evine dönmek istiyorum çünkü evliliğin ilk romantik günleri anlayışlı dakikaları geçip sorumlulukları yüklenmeye başlayınca hele hele sen evin hanımısın yemeği de temizliği de sen yapacaksın çocuğa da sen bakacaksın diyen bir kocan olunca hastalanınca bile anneni çağırayım da sana baksın deyince annenin babanın kıymetini öyle bir anlıyorsun ki.. evet güzel tarafları var ama senin bahsettiğin kadar uğruna ölecek sana prenses gibi davranacak vs bir evlilik yaşatacak adam çok çok çok azzz... varsa da bi zaman sonra içlerindeki odunu çıkarıyorlar emin ol.. yani hayırlısını dile..

artık yaşamaktan bıktım... 30 yaşına geldim, etrafımdaki herkes evlendi, en son benden 3 yaş küçük kuzenim evlendi ve şimdi balayındalar. evlerine gittiğimde o kadar imrendim ki :KK43: onlar mutlu olsunlar tabi ama artık ben de mutlu olmak istiyorum. özenle aldığım çeyizlerimi evimde açmak istiyorum. artık her gece ağlamaktan bıktım. arkadaşlarım beni düğünlerine çağırıyorlar çoğuna gitmiyorum bile. ben de kendi evim olsun istiyorum. akşamları annemle babama meyve soymak değil de eşime meyve soymak istiyorum. çocuğum olsun onu emzireyim istiyorum. eş,dost,akraba bana acıyarak bakıyor artık.bunu hissediyorum. ben ki yaşam enerjisiyle dolu biriydim ama artık çürüdüğümü hissediyorum. yeni güne uyanmamın artık hiç bir anlamı yok. evde hiç bir şeye karışamıyorum, çünkü benim evim değil. artık onlara yük olmaktan da bıktım. uzun süredir çalışmıyorum da. ama benim sorunum çalışmak değil. lütfen böyle tavsiyeler vermeyin. sanki bir yaşamın kıyısındayım ve dalgalar yüzüme yüzüme vuruyor.

5 tane kuzenim dışarı çıkarken artık beni çağırmıyorlar, çünkü artık onlara göre yaşlıyım. zaten onlarla olsam kendimi yük gibi hissediyorum. benden 4-5 yaş ufaklar. onların bile sevgilileri var. yazın 1 kuzenim daha evlenecek, benden 5 yaş küçük :KK43: çok kötü durumdayım..

herkes 25 yaşında evlencek diye birşey yok..benim bir tanıdığım var 40 yaşında evlendi şaun 41 yaşında hamile..yanlış anlama o yaşa kadar bekle demiyorum ama herşey kısmet..senin için uygun zaman deil demekki.daha yaşın genç sosyal ol.işe gir demekten bahsetme demişsin ama ya çalış ya kursa git bişey yap yani..daha çok arkadaş demek şansın artar demek.evde oturarak al bu senin evlen demez kimse..sosyal ol daha çok çevre edin

arakadaşımda sırf bebek yapmak için 31 yaşında evlendi hatta hemen hamile kaldı ve ne oldu hamileyken eşi eski sevgilisnle görüşti hemde kız içerde doğum sancısı çekerken o telefonla sevgilisinle konuşmuş... böyle olmaktansa bırak ev kızı ol... geç olsun güzel olsun umarım ii birisi karşına çıkar

siz böyle tavsiye verince kendimi daha kötü hissediyorum. 1000 evlilikten 1 i kötü diye evlilik neden kötü olsun. kıymetini bilmiyorsunuz!! kendine ait bir ev,senden bir parça ve senin için canını bile verebilecek bir eş. ahhh ahhh

Yazmayayım dedim ama bunu da okuyunca dayanamadım.
İçinde bulunduğun durum ve hisleri ne kadar dramatikleştirdiğinin farkında mısın?
1000 evlilikten 1 i mi kötü?
Canını verebilecek eş derken?
Sen hiç bir derdim var okunuyorsun galiba?
Ayrıca çalışmıyorsun,çalışmayı tavsiye olarak bile kabul etmem diyorsun
Düğünlere gitmiyorsun
Biriyle nerede tanışmayı bekliyorsun?Birgün biri merak edip kapını falan mı çalacak?
Ben de nişanlımla evliliği iptal ettiğimde karamsar duygulara kapılmıştım.
Ama bir eşim olsa da anama değil ona meyve soysam falan abartı
Bence sen önce bir sakinleş ve mantıklı düşünmeye çalış.

Ben de insanlarin 1 euronun hesabini yaptigi bir ulkedeyim malum :) Burda kimse kimseyi sirtinda tasimaz, toplum calismayan bireye saygi duymaz.
Yani sekerim, herif salaksa isterse Sophia Loren bakisi atayim ne olacak :) Hic umrumda degil artik, cikarci, igrenc, murdar bir kariyla olmak isteyen salakliktaki bir herifin layigi da odur zaten, ben degilim :D Hayatta herkes dengini kendi seciyor, herif kendine bunu layik goruyorsa bana ne, ne ugrasicam ? Pasa pasa evimde oturur aglayp sizlanirim :D
Hic aglayip sizlama...Hayatini yaşa sende....vakti zamanında bende benden byasca büyük iddiasiz kultursuz okumsmus bir kadin icin terk edildim....layigi oymus uzulme..bazilari iddiali kadinlari istemez tasiyamaz cunku...

Hiç bir zaman hiç bir konuda isyan etme, biz işimizi kaybettik çok ağladım, üzüldüm kaç yıllık ekmek teknesi benden yaşlı, ama hep hayırlısının bu olduğunu düşündüm Allahın bir kapıyı kapatırken diğerini açacağına inanıyordum ve daha haftasına iş buldum çalışıyorum, bu sadece bir örnek, hayırlısı için dua etmeyi ihmal etme..

Ben evlenmenin bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum .Senden de yaşça büyügüm ayrıca bekarım mutluyum da ben böyle . Evli arkadaşlarım asıl ben onlara gitmediğim için bana darılıyorlar .Herkesin hayatı egitimi çevresi yaşam tarzı farklı o yüzden bu konuda yorum yapmak zor .Ama para kazandıgım için benimle evlenmek isteyen biriyle de evlenmek tercihim olmazdı benim Hayat her zaman dört dörtlük geçmez bunun hastalıgı da var demek ki ben çalışmasam adam beni kapının önüne koyacak diye düşünürüm .Çalışmak bir kadının gelecegi için önemli kimsenin kanatlarının altına girmemek için önemli .Bu hayatta benim yakın akrabam gibi 26 yaşında iki çocukla dul kalmakta var .

Hakkınızda hayırlısı olsun bu kadar karamsar olmayın. Karşınıza hayırlı bir talip çıkar inşallah. Bir arkadaşta demiş önceki yorumlarda. Bence de düğünleri kaçırmayın. Aslında o tarz yerler daha müsait oluyor imkan tanıyor insana. Düğünde görüp beğenip isteyen çok olur genelde. Bu kadar kendinizi somutlamayın hayattan. Eminim kısmetiniz bir yerlerde sizi bekliyor :)

Ben Evliyim eşimide cok seviyorum ama bazen annem babamla yaşantımı kız Arkadaşlarımla beraber kalmayı sabaha kadar dedikodu yapmayı öZlemiyor Değilim evlilik zaten olur bu günlerinin tadını çıkarmaya bak

Anladığım kadarıyla çalışmıyorsun iş bul yeni ortamlara gir çık gez dolaş evde oturup kendine acıyarak olmaz. Ben de 29 yaşında evlendim eşimi de atandığım ilde yani Türkiye'nin öbür ucunda buldum kısmet bu işler asla umutsuzluğa kapılma.

Back
X