Amin sagolasin canim.
Mesela zaman gelir yengemle anlasama.. zaman gelir annemde kizar yengeme ama abim yengeme yada ablalarina birsey dese (yengeme gitme dese aballarina) annem abime mudahale eder. Snein nasil kardeslerin var onunda var tabi gidecek gelecek yada birsey olmaz vs. Gibi.
Biz kadinlar aramizda herseyi yasariz ama erkelere herseyi soylemez ortaligi germeyiz (bizim ailede)
Anlasamadigimiz konuları atlattigimizda birsey yokmus gibi davraniriz. Dun ailemin yanindaydim. Bi anlasmazlik oldu yengemle aramda ama aksamina gule oynaya konustuk (seviyorum onu, oda seviyor kanimca bilemiyorum)
Zaman zaman kendi kardeslerimizlede anlasamiyoruz anne babamizlada. Oda benim.kardesim sayikir elbet anlasamadigimiz zamanlar olacak. Ama anlasamafik diye birbirimize kim duyacak degiliz. Sabahina atistik. Aksamina esimle carsiya gitmistim kendime ablamlara cuzdan aldim. Onada aldim. Hediyesini aldım.
Boyle oldugu surece birsey olmaz.
Karsilikli anlayis olacak.
Ve idare etmek.
Esinizin azicik seni gormesi gerek. Ben sevgili ve nisanli iken bekarken yani ablamin cocuklarini buyutmesinde cok yardimci oldum. Ablam işe gittiginde cok baktım. Eşim bazen kiziyordu bana. Senmi dogurdun ablanmi diye... yoruluyorsun diyordu...
Dusunmek onemli gercektende...
zararın neresinden dönersen kardır. birine saygı, kendine saygının önüne geçiyorsa o saygı olmuyor zaten. neyse inşallah durumu daha da geç olmadan toparlarsın. herkes olması gerektiği yerde dursa, ne güzel olur.
ben olsam gıtmezdım
Gitme..ben olsam gitmem , senin gittiklerine de gitmezdim zaten.
:)))Hadi yaaayy sen ne yapıyorsun peki püskürtmek için
Ayni olaylara ayni tepkileri vermekle neyin degismesini bekliyorsunuz. Artik huzurlu bir hayat istiyorsaniz ve bu olanlardan huzursuzsaniz degismeniz lazim cunku karsi taraf degisecek gibi degil.Gitmek istemiyorum bu sefer zaten, artık bir hayatım olsun istiyorum
Ayni olaylara ayni tepkileri vermekle neyin degismesini bekliyorsunuz. Artik huzurlu bir hayat istiyorsaniz ve bu olanlardan huzursuzsaniz degismeniz lazim cunku karsi taraf degisecek gibi degil.
Ama burada en onemli olay esinizin sizin tarafinizda olmasi aslinda sizin tarafinizda da degil objektif olabilmesi.
Esiniz arkanizdaysa ve bu olaylarin mantiksizligini anlatabilirseniz olay her turlu asilir
O zaman yeni duruma gore en uygun olabilecek baska bi tepki gelistirirsiniz.Değiştirme niyetindeyim bundan sonra, çünkü sinirlerim mahvoldu artık. Ki yaptıkları en basit olaylardan biri şu misafir mevzusu... Hiçbir şekilde anlamazlar, değişmelerine imkan yok. Ne yaparsam benim yapmam gerekiyor.
Eşim genelde arkamda. Bu akşam da konuştuk. Herşeyi anlattım. En çok bebeği sürdüm öne. Yarın öbür gün ne olacak, ben zırt pırt bebeği mi götüreceğim böyle dedim. Bebeği görmek için, şu geldi bebeği görecekler diye çağıracaklar dedim. Hayır dedi. Görmek isteyen adabıyla bize gelir, gider. Sen gitmeyeceksin öyle keyfe göre dedi. İnşallah bu sefer de evime doluşmazlar, oldukça dengesiz tipler... O zaman da müsait değilim, evde değilim derim artık
Kayınvalidemi tanıdığımdan beri, her yüzünü gördüğümde siniri bozulan biriyim. Yani 5 yıldır... Sinirimi sürekli bozmayı başarıyor sağolsun sağlı sollu...
Olaylar yaz yaz bitmez sadece son olayı yazacağım. Bana yaşattıklarının yanında bu olay devede kulak belki ama şu an inanılmaz gıcık oldum.
Her misafiri, hatta dış kapının dış mandalı biri evine gelse beni çağırır. Ameliyatlı halimle bile beni yatağımdan, sürekli telefonla taciz ederek kaldırmış ve misafir karşısına çıkartmış bir kişilik. Bununla kalsa iyi. Telefonu açıp bak şu şu elbiseni giy, altına şu ayakkabıyı giy. Saçına da mutlaka fön çektir, makyajını yap öyle gel diyor. Düğünümde çaldıkları altınlardan kurtarabildiğim 3 bileziğim var. Misafir gelince utanmadan o bilezikleri de tak diyor.
Neyse... Şu an hamileyim. 4 ay bulantım olduğu için çok rahattım, şimdi çok az ayaklandım. Hemen eşimle haber yollamış, haftasonu çok ama çok alakasız birileri gelecekmiş evine. Hiç tanımadığım insanlar, akraba falan değil. Eşimle haber edip gelsin demiş. Tabi ki kıyafet, saç, makyaj kurallarına uyulacak, bilezikler takılacak. Neymiş düğüne gelmemişler, takı getireceklermiş... Ve eşimle haber göndermesi ayrı bir saçmalık.
3 yılı aşkındır evliyim, hamileyim. Yeni gelinliğim mi kaldı Allah aşkına? Takıyı öne sürerek kandıracak aklı sıra. Ya hu sen benim 30 bin liralık altınımı düğün gecemde çaldın, 2 tane çeyrek alsam nolur almasam nolur şimdi? Ben de eşime ee alsın takıyı, biz sonra ondan alırız dedim. Sonra da aa ama iradesine sahip çıkamayıp onları da mı harcar yoksa dedim... Eşim üzüldü.
Şu an giyinip, süslenip misafir ağırlayacak halim yok, gerçekten. Hem de artık yeter. Gel deyince gelip, süs bebeği gibi oturtulmaktan sıkıldım. Sizce ne yapayım, gideyim mi? Lütfen bir akıl verin bana...
Olan olmus, bundan sonra en makul sekilde halletmeye calis ama isin ilk zamanlardan daha zor, eger o zamanlar hayir diyebilseydin kv bu kadar tepene cikmazdi ama simdi her hayir dediginde sanki mecburmussun gibi tavir yapacak sana, ilk baslarda hayir deme hep bahane bul ve gitme, gittigin zamanlarda da kv nasil olmani istiyorsa tam tersi ol, bakimli istiyorsa misafirin karsisina en bakimsiz halinle cik, bi daha cagirmaz zaten :)Evet haklısınız, hatanın çoğu bende... Çok saf davrandım, ilk evliyken yaptığım hatalardan biri de bu oldu. Eş baskısı olmadı ama ben çok yüz verdim. Bari bundan sonra rahat etmek istiyorum, uğraşamam artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?