Yeter artık ne istiyor bu kayınvalideler

Kusura bakmayin ama kimisi de gerçekten abartıyor.. bu konu için demiyorum ama benim de dahil olduğum güruh bazen hadsizlesebiliyor... kocasini annesiyle görüstürmeyeni mi dersin eltisine olan kiskancligini kocasindan cikartan mi dersin .. birazda kendimize dönüp bir bakalim hatayi nerede yapiyoruz .. oldu ki gercekten kotu niyetli fesat vb bi kayinvalideniz var.kendinize bunu dert edeceğinize alır karşima konusurum böyle davranmasinin altinda yatan mutlaka psikolojik veya baska sebeplerini sorarim hemde eşimin yaninda ... makul cevaplar veremiyorsa sadece saygı gosteririm esim icin.. olur biter .. sevmek zorunda degiliz sırrınızı özelinizi paylaşmayın cahil değilse anlar herhalde ...

Yani bu kadar basit olsa herkes oturur konuşur canım zaten ama içinde olunca öyle değil maalesef..

Yani bu kadar basit olsa herkes oturur konuşur canım zaten ama içinde olunca öyle değil maalesef..

Canım peki ne yapalım yani saç baş kavga mı edelim kendimizi mi perişan edelim .. bence değmez... ya bu deveyi güdeceksin bi sekilde yada bu diyardan gideceksin .. baska care yok ne yazik ki ..

Sadece saygı gösteririm dediğiniz kısım mesafeli olmaya geliyor.
Ben iki sefer konuştum sonra bıraktım.

Demesi kolay.gerci.almazsam kalır nolcak ki.
anası bulur ona bir kız
Anlamıyorum bu anneleri evlenmiş oğlun bir karısı var artık çocuğu var senle tatile gitmek niye evlendi diye evlatlıktan çıkmıyor ya evlenene kadar yüzüne bakmazlar evlenince oğlu paşa torunu veliaht olur kıymete biner elin kızı yemesin bende yicem oğlumun parasını derler

ben evleneli 4 yıl oldu, eşimi tanıyalı 8 yıl olacak.
artık eşimden fayda yok anladım.
valla kendim söylüyorum artık kayınvalideme.
örneğin; ramazanda sahur vaktinde eşime çağrı atıp kaldırıyordu.
halbu ki gerek yok ben ondan önce kalkıp hazırlıyorum sofrayı.
zaten Allah kabul ederse bende oruçluyum zaten.
eşime dedim ki: 'ne o öyle annen seni sahurda çaldırıyor? bekar evinde misin? eşin yok mu senin kaldıracak? anne cemre kaldırıyor zaten desene' dedim.
tabi ki söylemedi.
bende annesine 'anne ben zaten kalkıyorum, oruç tutuyorum çok şükür. oğlunu da kaldırıyorum. bence sen çaldırma artık gerek yok' dedim.
aldı mesajı tabi.
bir daha telefonda hiç ses yok sahurda :)

yok kuzum aynen öyle saygıymış.
benim eşim olduğu halde ben bile anlamadım ki.
annene hatasını söylemek saygısızlık olur mu hiç?
anneler de insan olduğu için hata yapma lüksleri var elbette.
inan anladım ki erkeklerin beyni gerçekten farklı çalışıyor.
ha bir de ne tavuktan olayım ne de komşudaki kazdan mantığıyla uyanıklık var o da ayrı.

Bu gene çok büyük bir olay değil.
Diğer türlüde konuşmuyor erkekler.
Benim hamileyken hiç midem bulanmadı hiç bir yemekten tiksinmedim.
Eşimin annesi tam tersi 3 ay kusmuş.
Kadın bana ne dedi biliyor musun Allah dağına göre kar verirmiş

sonuç deseydin?
ben çalıştığım için çok içli dışlı değilim ama düğün zamanındaki tatsızlıklardan dolayı da biraz uzağım.
kaynana yüzünden boşanan o kadar çift var ki?
ah bu kocalarda da hiç akıl yok.
anne tabi ki baş tacıdır atılmaz ama karınla da aynı yastığa baş koyuyorsun.
ayrımını ve terazisini yapamıyorlar.

Erkek arkadaşım bir şey demişti çok da hak verdim, kocaları tarafından ilgi göremeyen kadınlar erkek çocuklarını kocası yerine koyup yetiştirir anneci erkekler de bundan doğar diye... Gençken kendi kayınvalidelerinden ne görüyorlarsa onu gösteriyorlar gelinlerine ben çektim o da çeksin diye, kocalarından ilgi görmeyip -görseler kayınvalide eziyeti çekmezler- oğullarını öyle bir yetiştiriyorlar ki kendilerine bağımlı... Oğulları evlenince de gelinleri hem rakip olarak görüyorlar hem de gençliklerinde çektiklerinin hırsını alabilecekleri oyuncak. Halbuki sen gelini sev ki o da oğlunu mutlu etsin değil mi? Yok... Oğluşlarının mutluluğu umurlarında değil, evlenmese yanlarında kalsa mutsuz mutsuz daha mutlu olacaklar, benciller çünkü :)) O oğluşlar da anneye bağımlı olup evlenmeye kalkmasa onlarla evlenen kadıncağızlar da mutlu mesut hayatlarına devam etse daha mutlu evlilikler yapsa keşke...

Eşimin ailesi ile son 3 yıldır problem yoktu, sular bayağı durulmuştu. KV dem tabiki laf sokuyor iyi niyet, şaka adı altında ama ben artık önemsemiyorum, kafama takmıyorum. Az önce eşime mesaj atmış, benim büyük kızımı eşimin benden önceki sevgilisine benzetmiş. Eşimle yaklaşık 15 senedir beraberiz nerden aklına geliyor böyle saçmalıklar. Zaten bir türlü çocuklarımı bana benzetemedi gitti. Eşim uyuyor, uyansın ufak bir kavga bizi bekliyor.

Zamanında kocasından ilgi, sevgi, aşk göremeyen kadınlar bi zaman sonra o pozisyona oğullarını getirmeye başlıyorlar. Belki çoğunuz katılmayacak fakat bunun en büyük sebeplerinden biri de anneliği çok fazla kutsallaştırmak. Anneliği öyle erişilmez, dokunulmaz bir yücelikle kutsuyoruz ki kompleksli, sinir hastası, kendini bilmez yaşlı kadınlar bu kutsiyetin arkasına sığınıp oğullarını sömürdükçe sömürüyorlar.

Aslında oğullar da bu durumdan memnun değil ama bu saçmalığı açıkça sorgulayamadıkları için anneleriyle birebir karşı karşıya gelemiyorlar. Eşleri vasıtasıyla anneye bi nevi savaş açıyorlar. Gelinler aslında oğul-anne çatışmasının bir piyonu. Ondan sonra gelsin gerginlikler, gitsin küslükler ohh.

Hanımlar size tavsiyem, asla anne-oğul çatışmasının piyonu olmayın. "Bu annenle senin aranda" deyip çekilin. Çünkü gerçekten de bu sizlik bi mevzu değil.

Annelik elbette çok değerlidir, annelerimizin kıymetini bilelim fakat kendi isteğiyle zevk alarak cinsel ilişkiye girip çocuk sahibi olan her kadına da cennetin sahibiymiş gibi Meryem Ana kutsiyeti vermeyelim.

Canım kocanla kavga etme yanına çek yoksa tamamen uzaklaşır kv istediği olmasın

Bana:
"Başka karı mı yok bana!"
"Evlenirim"
"Sen kimsin?"
"İstediğimi yaparım!"
"Seni babanın ahırına koyar gelirim!"
"Sen kendini ne zannediyorsun?"
"Defol git şurdan!!" vs vs vs cümleler de kurmaya başladı. Ee haliyle öyle fitinde bizde kavga ediyoruz. Olmaz ki böyle ya

Çok zor işin o evden çıktın çıktın çıkamadın bu iş zor yürür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…