Yeter artık ne istiyor bu kayınvalideler

Oedipus kompleksi cocugun anneye duyduğu duyguları içerir.

Burada anne oğluna "kocam" diyor. Bunun adı "jocasta kompleksi".

ama oğul da anneye karşı boş değil ki :/

yukarda bi hanım örnek vermiş kendi hayatından. eşi sürekli annesinde yemek yiyormuş vs.
psikologa gitmişler, psikologun analizi de şu olmuş: "adam evlendiği için annesine karşı vicdan azabı çekiyor, yemeği orda yemediğinde haksızlık yaptığını düşünüyormuş."

bir insan evlendiğinde kime karşı vicdan azabı çeker?
olsa olsa yarı yolda bıraktığı eski sevgilisine karşı çeker. onun yerine başkasını seçtiği için.

yani adam bariz şekilde annesine bu gözle bakıyor. anlatabildim mi bilmiyorum.

Ben başka hanımefendinin bahsettiği örnekten alıntı yapıp açıklama yaptım. Annenin durumu Oedipus degil jocasta kompleksi oluyor dedim. Yoksa sizin bahsettiğiniz Örnekteki adam İçin bir şey demedim.

sonuç olarak maşallah bizim kocaları anne doğurdu biz de ağaç kovuğundan geldik.
annem hatalıysa ben çat çat hatasını saygı çerçevesinde söylerim arkadaş.
söylerim ki hatasına devam etmesin. yanlışın neresinden dönsen kardır.
ama kocalar annelerine 'haksızsın anne' diyemiyor.
niye onlarınki anne de bizimkiler değil mi?
benimkinin tipik cümleleri şöyle 'sen öyle anlamışsındır, kötü niyetle söylememiştir annem, ne diyeyim şimdi kaç yaşında kadına?'
çoğu kez her yerde söylüyorum valla.
damat olmak varmış yemin ederim. gelinin hiç kıymeti yok anacığım.

aynen ya, ben de bunu hiç anlamıyorum.
ben annemi az köşeye çekip uyarmamışımdır hataları hakkında.
Allah mı bu anne yahu, hangi insana hatalısın diyemez bir insan?
bi de yirmi küsür sene aynı evde yaşadığın annen yani.
saygı demesinler totomla gülerim

Valla benim ki evlenmeden ince hep bekar yaşıyordu annesine bayramdan bayrama giden biriydi.şimdi annem annem diyor başka birşey demiyor.bir yere mi gidecez tatile tek olmaz annemde gelsin.babası hayatta bu arada.hatta artık beni bıraktı sadece annesiyle gidiyor.yarın annesiyle onbeş gün tatile çıkacakartık nefret ediyorum gerçekten.kendimi tanıyamıyorum nefret dolu bir insana dönmüştüm.kaynana.kocamın yanında kızım kızım.yalnız kalınca ay falanca nasıl iyi gelin almış filancanin gelini kaynanasindan ayrilmayi.hic istemiyormuş.iste ben ogluma ne kizlar begndim.kizlarida tek tek anlatir.tabi.oglu bunlra inanmiyor.ayy daha neler yazacam sinirlerim dayanmiyor.

Yarin eşim izinli bayramda izni yok bizde kizi gezdirelim dedik aradi aksam yarin bize gelin iftara börek saralim bayram icin ya bi sor isin varmi bi planin varmi dedim bi disari cikcaz tamam aksam gelirsiniz disardami yigceksini gelirsiniz esimde dinlio tabi bizi 5 senedir heo emri vaki yapmissin tatlini dolmani yapi ver boreginide yokkkkk geliniz ya anasini satiyim sen mutlaka yapican bisey birax dusun be biraz anlayisli olun beeee girmeyin bukadar hayatimiza girmeyinnnn

Kocanın yanında annem annem, yalnız kalınca ay milletin kaynanası ne iyiymiş. Geliniyle oğlunu rahat bırakıyormuş. Peşlerine takılmıyormuş. Hatta bilmem kimin kaynanası daha iyiymiş . Çünkü ölmüş.
Bu arada kocam beni bırakıp anasıyla tatile gidecek. Tatil bittiğinde evime giremez. Kiminle gittiyse onun yanında kalır. Mahkemede görüşürüz. Kaynanaya sen ölünce şampanya patlatacağım derim. Hemde her gördüğümde.

Kocam anasina toz kondurmaz en ufak bur imada bulunsam hemen bagirip cagirir.bana sende gel diyor ama ben gitmiyorum cunku ikisi burnumdan getiriyorlar.bir de cocuk var.valla saygimdan borsey demiyorum insanliktan anlasin diye ama son gelisinde buraz birseyler soyledim hemen evine gitti.ve artik konusacagim susmayacagim

Ben böyle saygıdan susan kadınlara çok kızıyorum. Çünkü giden ömürden oluyor. Annem 40 yıllık evli. 33 yıl çekti. Neden cektin diyorum. Saygıdan diyor anamdan babamdan böyle gördüm bana yakışan buydu diyor. Benim babam anneme abime bana yapılan her terbiyesizliği iftirayı yuttu. Biz birşey söyleyince terbiyesizler onlar benim ailem saygılı olacaksınız dedi oturttu. Ama iş kendine olunca kabullenemedi. Ailesine sırtını döndü. Şimdi ben olanları hatırlatınca unut gitsin geçti neyse diyor. Hatırlatınca rahatsız oluyormuş. Sana geçti diyorum. Bize daha geçmedi.Babama dedim benim öyle kaynanam olsaydı burnundan getirirdim ağzına ederdim diye terbiyesiz diyor. Senin sülalene çekince böyle oluyor dedim.

15 gün tatile mi çıkacak

Zaten erkekler öyle dediği için olaylar büyüyor krize dönüşüyor zamanında müdahale etmiyorlar
Bizim de öfkemiz artıyor inceden inceye birikiyor zamanı gelince de sunuluyor

Şu bir gerçek biz söyleyince kvye etki etmiyor kendi çocuğundan duyması farklı

Biri esiniz izin veriyor yazmış kesinlikle Dogru cesaret alıyor oğlundan bende bu konuda saydiklarinizdan muzdaribim bir çare bulamadim kaynar kazana atmak disinda

Iki yuzlu yagci ve lafini esirgemeyen gelin olsak sorun cozulurdu emin olabilirsin.

Haklisin canim ama bilmiyorum ben aslindan hic boyle.suscak.biri degildim.benimde annm senin ki gibi o frenliyor beni galiba.sen insan ol kizim kotuyle kotu olma.sen insan ol Allah bilsin.benim annemde 25 sene katlanmış çünkü hala da katlaniyor babannem olacak kadina olsun ben Allah icin iyi davraniyorum Allah bilsin diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…