- 23 Mayıs 2009
- 14.582
- 16.120
- 823
- Konu Sahibi Thes ise saff
-
Çünkü toplumda erkek evlat kıymetli.
Erkek evlenince gelini ailene alırsın, kızını dışarı verirsin.
Erkek çocuk ailesine bakar, elin oğlu bakmaz.
Erkek evlat soyu devam ettirir, kız çocuk başkasının kütüğüne geçer.
Erkek evlatlarla anneleri arasında normal olmayan bir ilişki vardır ve bu normal karşılanır.
Kız çocuklar evlerinde de "aman sus, aman yapma, aman huzursuzluk çıkmasın, kadın evi çekip çevirir, yuvayı dişi kuş yapar, kocana saygı duy" diye büyütülür.
Kız çocukların sevgilisi olamaz ama yanlış evlilik de yapmamalıdır. Yaparsa aile yanına dönemez.
Kız çocuk ailenin başını öne eğer, erkek evlat şanını yürütür.
Erkek istediğini yapar, sultandır, paşam diye sevilir, pipisini göstererek büyür ve o fazlalığın her şeyi yapmasını sağlayan bir güç olduğuna inandırılarak büyür.
Kız çocuk pedini siyah poşette alır, memeleri büyüdüğünde gizler, kadınlığını saklaması gerekir.
Çünkü kadınların bu kadar ezilmesi yine onların ailelerinin suçudur. Mutsuz evliliklerini aileleri "dönme" dediği için bitiremezler. Çalıştırılmazlar, okutulmazlar. Gezmelerine izin verilmez, eve geç dönemez. Çocuksuzsa eksiktir.
Erkekler evlendiklerinde yeni bir aile kurduklarının bilincine varamazlar ve eşlerinin ezilmesine müsaade ederler. Önünde durmayı beceremezler, basiretsizdirler.
Bunun gibi pek çok şey sayılabilir. Çözüm kadının ayakları üstünde durması, evlenirken ince eleyip sık dokuması, tahammül edemediği yerde çekip gidebilecek güce sahip olmasında yatıyor. Ve tabi ki en önemlisi kız çocuklar okumalı, meslek sahibi olmalı, güçlü olmalı.
Kaynanalar güç istiyor, egemenliklerini kaybetmemek istiyor. Erkek evladın ona kazandırdığı saygınlığını yitirmemek istiyor.
Gerçekten hep sustum biliyomusun yaslidir kocamın annesidir işte kayıpları var ama yok yani bir oğlu ölmüş güya acılı ama diğer iki oğluna kök söktürür tabi banadaAslında doğru olan da bu zaten. Eğer haksızlık yapılıyorsa susmayacaksın.
Susunca ne oluyor daha mı çok değer veriyor. Aksine sustuğun için daha çok ezmeye çalışıyor.
Harikasınızİnşallah
Gerçi benim gelinime laf söylemeye zaten yüzüm olmaz kendi kv vefat etmiş, her bayram yurtdışına kaçıyorum, ev işlerinde vasatım, daha dün akşam dışardaydım, kızcağızın her hafta dövme yaptırıp bonzai içmesi falan lazım laf edebilmem için
Yok canım sınır falan daha neler neler gelip pencerenin altından bizi dinlemeler yatak odası camının altına gidip içerisi gorunuyormu diye bakmalar ertesi gün kendi söylüyor bunu ben akşam baktım içerisi görünüyor diyor halbuki üstünde fon var ve içerisi görünmüyor daha ne anlatayım ki 55 yaşında hissediyorum kendimi
Şoklardayım. Bir dahakine ses de yaparız anne deseydin.
Bir oğlum var kendimden korkmalı mıyım bilmiyorum? Bu kadar dengesiz, ayarsız, hadsiz ve kıskanç olamam.
Benim kv olgun aklı başında bir kadın o yüzden bu konularda şok oluyorum. Yapabilceklerinin sınırı yok demekki.
allah affetsin dünyadan nefret ettiriyorlar insanıGerçekten artık yeter ailelerimiz bizi nazlı yetiştirdi bu boya getirdi evlendirdi yetmedi hala yardım ediyorlar destekleri hiç eksik olmuyor buna rağmen anlayışlılar
peki kv onların bu havası kime yardım etmez bizi hizmetçi gibi görür dedikodumuzu yapar kuyumuzu kazar yetmez bizi kötüler eşimizi doldurur
peki ama niye???
benim annem annede bu kadın anne değilmi ???
ailem beni onlara ezsin sövsün hizmetçilik yapayım diye vermedi
ben onu annem gibi gördükçe yaptıkları yetti burdada her açılan 3 konudan biri kv ne istiyosunuz bu gelinlerden????
offf
Değil yüzünü görmek adını duySam çıldırıyorum nden yapıyorlar bunu nden anlam veremiyorum
eşin biliyomu bunları, doktora götürün bu kadınıYok canım sınır falan daha neler neler gelip pencerenin altından bizi dinlemeler yatak odası camının altına gidip içerisi gorunuyormu diye bakmalar ertesi gün kendi söylüyor bunu ben akşam baktım içerisi görünüyor diyor halbuki üstünde fon var ve içerisi görünmüyor daha ne anlatayım ki 55 yaşında hissediyorum kendimi
Karşı taraf anlamıyorsa nasıl olacak ki bu laf anlayacak insan lazım ailem asla karışmaz karışamaz hesap vermem sorarsam fikir verirler kv tam tersi herşeyi soran araştıran hep yalan söylediğimi düşünen ama kendi yalan söyleyen hep kendini düşünen hiç para harcamayacak herşeyi bize yıkmaya uğraşan kocamda hep benim arkamda ezdirmeyen lafını tak tak söyleyen asla taviz vermeyen biri ama karşıdaki öyle bir kafa yapısına sahipki sanki onla evliyim kocam yokken dediklerini o varken hayatta demez ne guzelki siz iki taraftanda memnunsunuz arada saygı var ama bende tek taraflı bunlar resmen kadın bana sahibimmis gibi davraniyorduşimdi ben bunu yazdım diye nispet yapıyomuşum gibi algılanır diye korktum açıkçası asla öyle bi niyetim yok.1-2 kişi daha kvsiyle ilgili olumlu şeyler yazmış, o yüzden düşüncemi yazıyorum.
açılan her konuyu okuduğumda ayrı şoklara giriyorum. ben ne annemin gelinine karşı, nede kayınvalidemde böyle saçma sapan fesatlık cahillik kıskançlık görmedim. herkes birbiriyle saygı sevgi çerçevesinde yaşıyor. resmiyette samimiyette dozunda. herkes yerini haddini biliyo. benim ailemde eşimin aileside çocukları mutlu huzurlu olsun istiyolar. yuva bozmak huzursuzluk çıkarmak kimsenin aklına bile gelmez. hadi kaynanalar cahil kıskanç. oğulları nasıl bu kadar kör ve ana kuzusu, eşlerini nasıl ezdiriyolar neden kıymet bilmiyolar. ben böyle insanlarla yaşamadığım için aklım mantığım almıyo.insan olabilmek çok önemli. malesef bazıları insanlıktan nasibini alamamış.
İcim şişti gerçekten böyle bir insan olamaz hemde biri öldü diye sevinen ben kuşum öldü diye karalar bağladım kadına bak yaaabi kv maduru da benim. ama artık konuşmuyorum.başka şehire taşındım ve çok huzurluyum.ömrümde kv kadar pis düşünceli,mutsuzluktan beslenen birini daha görmedim.
kadın sadece benimle değil kp nin ailesiyle , kendi ailesiyle sorunlu.
onun yüzünden 2 yıl psikiyatra gittim,ağır ilaçlar kullandım.
ama en sonunda patladım ve artık konuşmuyorum
allah bildiği gibi yapsın
kv nin 2 oğlu var ve ben hep kızı gibi olmaya çalıştım. mutfak masrafı,sigortası, elinin harçlığı, kendi kredi kartımı verdim,güne gidiyor diye üstüne kıyafet vs herşeyi yaptım. mağazada bişey görüp beğendi mi hemen gider alırdım. ayda 1 mutlaka dışarı çıkarırdım. gidip geleceği yere arabamla götürürdüm.ev aldım,yazlık aldım ama o ne yaptı beni delirtti.
psikiyatr bile kadına inanamadı
soruyorum size kardeşinin eşi kanser olup öldü diye hangi insan sevinir?
kv ile küs olduğu için düğünüme ne eşimin babaannesi,ne anneannesi,ne dayısı,ne halası,ne teyzesinin çocukları geldi
sizce bi insanın hiç mi arkadaşı olmaz?
mesafeli olmak iyidir.ben bu kadının böyle biri olduğunu bilseydim baştan mesafe koyardım. ama o kadar salakmışım ki göremedim
Doktor ona çare bulamaz psikiyatri onu tez konusu yapar hepsini biliyor eşim o yüzden çıkıyoruz evden zateneşin biliyomu bunları, doktora götürün bu kadını
malesef var böyle bi insan3,5 yıl hayatı bana zehir etti bu kadın. onu affetmiyorum. konuşmuyorum. bu insan bir de hacı.(hac parasını bile biz verdik.hem de en lüksüne gitmek istedi.eşim param yok o kadar diye tartıştı. eşime bi kere gidiyorlar verelim idare edelim diyen de benim)İcim şişti gerçekten böyle bir insan olamaz hemde biri öldü diye sevinen ben kuşum öldü diye karalar bağladım kadına bak yaaa
Kv min tek yaptığı şey taşları toplayıp sepete koymak üstün yapma çiçek biriktirip getirmek. Kapı çarpmasın dye kapının önüne koyduğum için benden habersiz alıp gizlice götürmek.
O anda kapıya konulacak en agır şey oydu bende koydum. Buna kırılan biri benim kına hediyemi banyonun klozetinin üzerine koymazdı:)
Benimkide 5 vakit namaz kılar oruç tutar kuran okur ama kimse kirilacakmi darilacakmi demez bu laf doğrumu nereye gidiyor demez komşunun gelini burada iyi anılmayan biriyle geziyor diye dur bakalım onun adı nasıl anılacak diyen kendisi ama yapacak birşey yok canım yaranamazsın net ister hacı ister hoca içinde ar utanma yoksa kork o insandanmalesef var böyle bi insan3,5 yıl hayatı bana zehir etti bu kadın. onu affetmiyorum. konuşmuyorum. bu insan bir de hacı.(hac parasını bile biz verdik.hem de en lüksüne gitmek istedi.eşim param yok o kadar diye tartıştı. eşime bi kere gidiyorlar verelim idare edelim diyen de benim)
bu insan ablasının kızı boşanmaya kalktı diye sevinen biri
eşyalarım taşınırken eşyalarımın içinden takı setimi bile almış ve istememe rağmen vermemiş bi insan.
Ne kadar benziyo kaynanaalarımız eltim olsa o senmisin diycem nerdeysemalesef var böyle bi insan3,5 yıl hayatı bana zehir etti bu kadın. onu affetmiyorum. konuşmuyorum. bu insan bir de hacı.(hac parasını bile biz verdik.hem de en lüksüne gitmek istedi.eşim param yok o kadar diye tartıştı. eşime bi kere gidiyorlar verelim idare edelim diyen de benim)
bu insan ablasının kızı boşanmaya kalktı diye sevinen biri
eşyalarım taşınırken eşyalarımın içinden takı setimi bile almış ve istememe rağmen vermemiş bi insan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?