- 29 Ocak 2015
- 6.981
- 127.671
- 748
- Konu Sahibi Thes ise saff
-
HahaBenim gelin yaşadı zaten, gelin bana kaynanalık yapar
Bu tarz kv ler sanırım gençliğimi yaşayamadım soba yaktım bu kız kaloriferli evde kafasında olanlar, kendi gençliğinden koşulları ile sizinkini mukayese ediyor. Bazen benim öz annem bile bunu yapıyor.Bu tür kv'lerin evlere eşya aldığını mı düşünüyorsunuz,? Genelde erkekler kendi yapıyor ailesinin yardım ettiği çok az görülmüş ki öyle ailelere helal olsun.
Eşim her şeyi kendi aldı biz kız tarafı olarak almamız gerekenleri aldık.
Kv min tek yaptığı şey taşları toplayıp sepete koymak üstün yapma çiçek biriktirip getirmek. Kapı çarpmasın dye kapının önüne koyduğum için benden habersiz alıp gizlice götürmek.
O anda kapıya konulacak en agır şey oydu bende koydum. Buna kırılan biri benim kına hediyemi banyonun klozetinin üzerine koymazdı:)
Çocuğunu evlendirmek, evlendirirken yardımcı olmak anne babanın görevi.Bu tür kv'lerin evlere eşya aldığını mı düşünüyorsunuz,? Genelde erkekler kendi yapıyor ailesinin yardım ettiği çok az görülmüş ki öyle ailelere helal olsun.
Eşim her şeyi kendi aldı biz kız tarafı olarak almamız gerekenleri aldık.
Kv min tek yaptığı şey taşları toplayıp sepete koymak üstün yapma çiçek biriktirip getirmek. Kapı çarpmasın dye kapının önüne koyduğum için benden habersiz alıp gizlice götürmek.
O anda kapıya konulacak en agır şey oydu bende koydum. Buna kırılan biri benim kına hediyemi banyonun klozetinin üzerine koymazdı:)
AminnnAllah iyilerle karşılaştırsın :)
Seninki çocuğu soruyor benimki aynı bahçede evimiz tv nin ışığını görse ertesi gün sorardı kaçta yattınız tv açıktı gece yada su sesi gidiyormuş siz gece kalktınız diyo bana sanki ben zina yapıyorum evli barklı insan gece kalktınız diye sorulurmu sanane dimi tersliyordum yine iki gün sonra aynıydı arsız insanla uğraşmak çok zor
Erkek anasi olarak cevap veriyorum ; yok oyle bir dunya :)
Oglumu sevecek ve mutlu edecek kadina dunyalari veririm
Iste bunu diyen insanlarin zihniyetleri buradaki kv sorunu , o insanin kizi olsa ayni seyleri de damadina yapardi emin olun
Ben 28 yaşındayım, henüz çocuğum yok, maddi sorunumuz olmadığı için her ay orta boy bilezik alıp koyuyorum düz modern olanlardan, Allah bunlara muhtaç etmesin de kızıma yada gelinime takayım diye düşünüyorum ama mesafeli olmak konusunda da kararlıyım, gittik geldik bize gel size git yakın otur vb bana göre değil. Bizim kültürümüzde bu gelin damat işleri fazla karmaşık ne yazık ki.Çocuğunu evlendirmek, evlendirirken yardımcı olmak anne babanın görevi.
Yani en azından yardımcı olsunlar.
Bazıları var ki, çocuğunu eşşek gibi çalıştırıp, tüm maaşına el koyup evlendirirken de bütün herşeyi çocuğuna borçla aldırıyor.
Böyle olunca tabi insan bilenir. Yazık değil mi o kıza. Hadi ondan da geçtim yazık değil mi oğluna?
Hiç mi acımadın oğlunun alın teriyle kazandığı parayı yerken, oğlun için hiçbir şey yapmazken
AminAyy düşünemiyorum canım allah yar ve yardımcın olsun
Aslında ayrı evim var, ama ne yazık ki eşimi gitmeye hala ikna edemiyorumAllah kolaylık versin acilinden evi bosalt
Ne güzel söylemişsin hiç kimseden birşey beklemeden, hiç kimsenin alın terine el koymadan güzelce yapıyorsunuz bunu.Ben 28 yaşındayım, henüz çocuğum yok, maddi sorunumuz olmadığı için her ay orta boy bilezik alıp koyuyorum düz modern olanlardan, Allah bunlara muhtaç etmesin de kızıma yada gelinime takayım diye düşünüyorum ama mesafeli olmak konusunda da kararlıyım, gittik geldik bize gel size git yakın otur vb bana göre değil. Bizim kültürümüzde bu gelin damat işleri fazla karmaşık ne yazık ki.
Koydum zaten Çin seddi koydum evide degistimmi benden huzurlusu yokYaparsın yapmadın olarak görür yapmazsın neden yapmadın der. Araya koy mesafeyi bak o zaman kafan nasıl rahat oluyor :)
Valla aynen öyle oluyor ama şimdi maymun gözünü açtı yemezlerElbette gücüne gider.
Ama tek bir şey söyleyeyim, sen kendini üzmekle kalırsın, senin canını sıkana hiçbir şey olmaz.
Hatta üzüldüğünü görürse daha da hoşuna gider
Aslında doğru olan da bu zaten. Eğer haksızlık yapılıyorsa susmayacaksın.Valla aynen öyle oluyor ama şimdi maymun gözünü açtı yemezler
Yaa balayından döndük 3 gün sonra bize geldiler ve 1 ay kaldılar bir tek onlarda değil bir tonda misafir getirdiler düşündükçe nefret ediyorum bide bayramda eşim beni oraya götürüyor hemde bir haftalığına
İnşallahNe güzel söylemişsin hiç kimseden birşey beklemeden, hiç kimsenin alın terine el koymadan güzelce yapıyorsunuz bunu.
Bakın şunu anlarım ; durumu yoktur, evladına yapamamıştır tamam derim. Ama evladının kazandığını zerresine kadar yiyip harcayıp sonra da borcla evlendirmek hiç olmuyor.
Kimse kimsenin boğazına yapışacak da değil.
Mesafeye gelince, evet gerçekten mesafe mükemmel bir şey.
Hep diyorum Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın ama bizlere de hayırlı insan olmayı nasip etsin.
Hahaha, ay alemsinİnşallah
Gerçi benim gelinime laf söylemeye zaten yüzüm olmaz kendi kv vefat etmiş, her bayram yurtdışına kaçıyorum, ev işlerinde vasatım, daha dün akşam dışardaydım, kızcağızın her hafta dövme yaptırıp bonzai içmesi falan lazım laf edebilmem için
Malesef bende kv mi annem gibi gördüm hata ettim o benim annem değil aslada olamaz. O kaynanam annem değil. Şimdiki aklım olsa hiç anne bile demezdim. Değmemiş çünkü o annemin eline su bile dokemezGerçekten artık yeter ailelerimiz bizi nazlı yetiştirdi bu boya getirdi evlendirdi yetmedi hala yardım ediyorlar destekleri hiç eksik olmuyor buna rağmen anlayışlılar
peki kv onların bu havası kime yardım etmez bizi hizmetçi gibi görür dedikodumuzu yapar kuyumuzu kazar yetmez bizi kötüler eşimizi doldurur
peki ama niye???
benim annem annede bu kadın anne değilmi ???
ailem beni onlara ezsin sövsün hizmetçilik yapayım diye vermedi
ben onu annem gibi gördükçe yaptıkları yetti burdada her açılan 3 konudan biri kv ne istiyosunuz bu gelinlerden????
offf
Değil yüzünü görmek adını duySam çıldırıyorum nden yapıyorlar bunu nden anlam veremiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?