Yeter artık ne istiyor bu kayınvalideler

Bu tarz kv ler sanırım gençliğimi yaşayamadım soba yaktım bu kız kaloriferli evde kafasında olanlar, kendi gençliğinden koşulları ile sizinkini mukayese ediyor. Bazen benim öz annem bile bunu yapıyor.

Çocuğunu evlendirmek, evlendirirken yardımcı olmak anne babanın görevi.
Yani en azından yardımcı olsunlar.
Bazıları var ki, çocuğunu eşşek gibi çalıştırıp, tüm maaşına el koyup evlendirirken de bütün herşeyi çocuğuna borçla aldırıyor.
Böyle olunca tabi insan bilenir. Yazık değil mi o kıza. Hadi ondan da geçtim yazık değil mi oğluna?
Hiç mi acımadın oğlunun alın teriyle kazandığı parayı yerken, oğlun için hiçbir şey yapmazken

Şoklardayım. Bir dahakine ses de yaparız anne deseydin.

Bir oğlum var kendimden korkmalı mıyım bilmiyorum? Bu kadar dengesiz, ayarsız, hadsiz ve kıskanç olamam.

Benim kv olgun aklı başında bir kadın o yüzden bu konularda şok oluyorum. Yapabilceklerinin sınırı yok demekki.

Erkek anasi olarak cevap veriyorum ; yok oyle bir dunya :)
Oglumu sevecek ve mutlu edecek kadina dunyalari veririm
Iste bunu diyen insanlarin zihniyetleri buradaki kv sorunu , o insanin kizi olsa ayni seyleri de damadina yapardi emin olun

Ben de iki erkek annesiyim.Burada bizimkiler anne diyen hanımların yengelerine sormak lazım o anneleri.

Evet haklı olan çok var ama abartan öküzün altında buzağ arayan da çok

Bir öğretilmişlik var.Baştan iki tarafta öyle bakıyor, öyle dinliyor sonra böyle oluyor.

Bundan sıyrılan gayet iyi anlaşan gelin kaynanalar da var tabi ama az.

Ben 28 yaşındayım, henüz çocuğum yok, maddi sorunumuz olmadığı için her ay orta boy bilezik alıp koyuyorum düz modern olanlardan, Allah bunlara muhtaç etmesin de kızıma yada gelinime takayım diye düşünüyorum ama mesafeli olmak konusunda da kararlıyım, gittik geldik bize gel size git yakın otur vb bana göre değil. Bizim kültürümüzde bu gelin damat işleri fazla karmaşık ne yazık ki.

Ne güzel söylemişsin hiç kimseden birşey beklemeden, hiç kimsenin alın terine el koymadan güzelce yapıyorsunuz bunu.
Bakın şunu anlarım ; durumu yoktur, evladına yapamamıştır tamam derim. Ama evladının kazandığını zerresine kadar yiyip harcayıp sonra da borcla evlendirmek hiç olmuyor.
Kimse kimsenin boğazına yapışacak da değil.
Mesafeye gelince, evet gerçekten mesafe mükemmel bir şey.
Hep diyorum Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın ama bizlere de hayırlı insan olmayı nasip etsin.

Elbette gücüne gider.
Ama tek bir şey söyleyeyim, sen kendini üzmekle kalırsın, senin canını sıkana hiçbir şey olmaz.
Hatta üzüldüğünü görürse daha da hoşuna gider
Valla aynen öyle oluyor ama şimdi maymun gözünü açtı yemezler

İşte sorun eşinde. Ailesine net olsa, taviz vermese tüm sorunlar çözülecek.

İnşallah
Gerçi benim gelinime laf söylemeye zaten yüzüm olmaz kendi kv vefat etmiş, her bayram yurtdışına kaçıyorum, ev işlerinde vasatım, daha dün akşam dışardaydım, kızcağızın her hafta dövme yaptırıp bonzai içmesi falan lazım laf edebilmem için

Hahaha, ay alemsin

Malesef bende kv mi annem gibi gördüm hata ettim o benim annem değil aslada olamaz. O kaynanam annem değil. Şimdiki aklım olsa hiç anne bile demezdim. Değmemiş çünkü o annemin eline su bile dokemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…