Yeter artık

Okusanız çocuğa hitap ederken "anneciğim,babacığım,ablacığım, vss" tarzı anlam karmasasası yaratacak otoritenin kimin elinde olduğu konusunda kafasını karıtıracak (pedagoglar söylüyor ama herkes böyle hitap ediyor) şeyler söylemezdiniz, herneyse kimse kimseyi değiştiremez.. Çocuklarınız sizin için ne kadar değerli olursa olsun lütfen çevreye saygı duymayı öğretin biraz; Her gün otobüsle yolculuk yapıyorum, kadın çocuğuna bilet kullanmadığı halde koltuk işgal ettiyor yaşlı başlı adamlar yanıbaşında ayakta dikilirken, "o" çocuk büyüyünce annesi ne öğretti ise onu yapacak haklı olarak.. Ferza Hanım benim sözüm sadece size değil genel konuşuyorum..

ilksen hnm bu konuyu neden bu kadar büyüttünüz anlamıyorum çocuğumun üzerinde otorite kurma gibi bir çabam yok lütfen biraz daha ölçülü yazalım psikoloji meselesine gelince biz sağlıkçı ve bilinçli anne babalarız terbiye meselesine gelincede herkesin terbiyesi ahlakı kendine onu oku bunu oku diye ahkam kesmeyin :delphin:

Benn egitim camiasında hızmet eden bırı olarak diyebilirim ki cocuga kızmak siddet uygulamak onun hareketlerını enerjısını sınırlamak cok olumsuz sonuclar dogurur. Enerjık bır cocuga kızarak sıddet uygulayarak onda erken yasta sucluluk psıkolojısı olusturursun. O psıkolojı cok kotudur hep ıcınde ezıklık hısseder kendısını kotu bırı olarak gorur. O yetıskın degıl kı mantıken kendını savunabılsın. Sagomist arkadasımın dedıgı durumda bence su var bayanlar guzel boyle toplanıyor cocukları da yanlarında. Genel olarak ısteklerı butun cocuklar boyle sessız sakın dursun cıtları cıkmasın kendılerıde rahat rahat sohbet etsınler. Bu kadar bencılce bır dusunce olabılır mı. Cocuktur yapar hareketlıdır normaldır. Yapılacak sey cocukları bası bos degılde ılgı duyabıleceklerı seylere yoneltmek. Sahsen bızım eve de gelıor cocuklar akrabaların cocukları. Ha oyle duvar boyayıp cıcek kopartacak kapasıteye de sahıpler. Ama bizim aile akraba cevremızde su adet vardır bizim evde de uygulanır diger akrabalarımıza gittigimiz de onlar da yapar. Bu gelen cocuklar eger boyle hareketlı cocuklarsa veya cocuk sayısı fazla ıse muhakkak bu cocuklar hepsı baslarında daha buyuk aklı basında buyuk cocuklarla ya da bır buyukle muhakkak evın yakınındakı park ya da bahceye goturulur. Bu bızım aılede adettir. O cocuklar orada guzel vakıt gecırır hemde yoruldukları ıcın gayet uslu akıllı donerler. Cocuga zıncır vurulmazkı ısın yontemını bılmek en guzelı.

arkadasın cocugu yok sanırm olsunda gorelım buyuk konusmak ıyı degıldır.evet cok rahat dusuncesız ınsanlar var bende kızla rahat etmedıgm yere gıtmem gıttıgm ev sahıbı rahatlık verırse gıderım rahat edemedıgm yere 10 gıdeceksem 1 gıderım oda cocuksuz olur .ev sahıbınnı tavrından anlarsın zaten rahatsız oldugunu sen hep uyarırsun cocugu o hıc bır yorum yapmaz cocuktur bısey olmaz dıye.duvar boyamak tan bahsetmıyorum tabı mesele ufak tefek seylere tepkı verıyosa ha ben burda rahat edemem derım ama cocugum cok asırı seyler yapıyosa onada hak verır gucenmem.mesela cocuklu bır eve gıttıgımızde benı sıgdırmazlarsa anne cocuk gıtmem yılda 1 gıderım gıdersem cok yasadım cunku ne esyasını verır cocuk ne oynatır mesel annede cocugundan hıc odun vermez onlada paylas cocugum 1 kere der cocuk aglar oralı olmaz oyle yere hıc gıtmem

siz onları çağırsanız evinize siz gitmeseniz madem o kadar rahatsız oluypr onlar hem siz arkadaşsız kalmamış olursunnuz hem de kendi evinizde kimse çocuğunuza karışamaz sanırım

ilksen hnm bu konuyu neden bu kadar büyüttünüz anlamıyorum çocuğumun üzerinde otorite kurma gibi bir çabam yok lütfen biraz daha ölçülü yazalım psikoloji meselesine gelince biz sağlıkçı ve bilinçli anne babalarız terbiye meselesine gelincede herkesin terbiyesi ahlakı kendine onu oku bunu oku diye ahkam kesmeyin :delphin:

Herkesin terbiyesi ahlakı kendine göre olduğu için zaten sizde sorun yaşamassınız arkadaşınızla yerimseniben

Benn egitim camiasında hızmet eden bırı olarak diyebilirim ki cocuga kızmak siddet uygulamak onun hareketlerını enerjısını sınırlamak cok olumsuz sonuclar dogurur. Enerjık bır cocuga kızarak sıddet uygulayarak onda erken yasta sucluluk psıkolojısı olusturursun. O psıkolojı cok kotudur hep ıcınde ezıklık hısseder kendısını kotu bırı olarak gorur. O yetıskın degıl kı mantıken kendını savunabılsın. Sagomist arkadasımın dedıgı durumda bence su var bayanlar guzel boyle toplanıyor cocukları da yanlarında. Genel olarak ısteklerı butun cocuklar boyle sessız sakın dursun cıtları cıkmasın kendılerıde rahat rahat sohbet etsınler. Bu kadar bencılce bır dusunce olabılır mı. Cocuktur yapar hareketlıdır normaldır. Yapılacak sey cocukları bası bos degılde ılgı duyabıleceklerı seylere yoneltmek. Sahsen bızım eve de gelıor cocuklar akrabaların cocukları. Ha oyle duvar boyayıp cıcek kopartacak kapasıteye de sahıpler. Ama bizim aile akraba cevremızde su adet vardır bizim evde de uygulanır diger akrabalarımıza gittigimiz de onlar da yapar. Bu gelen cocuklar eger boyle hareketlı cocuklarsa veya cocuk sayısı fazla ıse muhakkak bu cocuklar hepsı baslarında daha buyuk aklı basında buyuk cocuklarla ya da bır buyukle muhakkak evın yakınındakı park ya da bahceye goturulur. Bu bızım aılede adettir. O cocuklar orada guzel vakıt gecırır hemde yoruldukları ıcın gayet uslu akıllı donerler. Cocuga zıncır vurulmazkı ısın yontemını bılmek en guzelı.

Sizin yönteminiz bencede çok güzel..

arkadasın cocugu yok sanırm olsunda gorelım buyuk konusmak ıyı degıldır.evet cok rahat dusuncesız ınsanlar var bende kızla rahat etmedıgm yere gıtmem gıttıgm ev sahıbı rahatlık verırse gıderım rahat edemedıgm yere 10 gıdeceksem 1 gıderım oda cocuksuz olur .ev sahıbınnı tavrından anlarsın zaten rahatsız oldugunu sen hep uyarırsun cocugu o hıc bır yorum yapmaz cocuktur bısey olmaz dıye.duvar boyamak tan bahsetmıyorum tabı mesele ufak tefek seylere tepkı verıyosa ha ben burda rahat edemem derım ama cocugum cok asırı seyler yapıyosa onada hak verır gucenmem.mesela cocuklu bır eve gıttıgımızde benı sıgdırmazlarsa anne cocuk gıtmem yılda 1 gıderım gıdersem cok yasadım cunku ne esyasını verır cocuk ne oynatır mesel annede cocugundan hıc odun vermez onlada paylas cocugum 1 kere der cocuk aglar oralı olmaz oyle yere hıc gıtmem

Çocuğum yok ama kardeşlerimi ben büyüttüm (3 tane), sevmek demek hiç doğruyu/yanlışı söylememek demek değildir. Ben asla şiddet yanlısı değilim ki zaten bu ters teper benim demek istediğim anneler dedikodu yapacaklarına çocuklarının eğitimine eğilsinler biraz.Çevremde o kadar çok ki kimisi tükürmeyi öğretiyor, kimisi küfretmeyi ve ailece buna gülüyorlar.. 40 Tanede çocuğum olsa nerde nasıl davranması gerektiğini öğretmek için elimden geleni yapacağım, bundan emin olabilirsiniz. Ha bir rahatsızlığı vardır "hiperaktivite" o da yine tedavi edilmeli..

Ben şayet samimi görüştüğüm bir arkadaşıma gitmişsem(ki çocuklarımı büyütürken hep öyle yaptım)eğer arkadaşım çocuğuma bir konuda yapma,etme dediyse bundan rahatsızlık duymam.Bilirimki oda onun iyiliği için söylemiştir.
Ama çocuğunuz yaramazsa ve samimiyetinizin fazla olmadığı insanlara gidiyorsanız,çocuğun üstünden gözünüzü ayırmamanız lazım.
Ben çok anneler bilirim saldım çayıra mevlam kayıra tarzı,sokağın dedikodusunu yaparken çocuk mutfakta pirinçleri,şekerleri ortalığa dökmekle meşgul olan.
Buda biraz karşı tarafı kullanmak,iyi niyeti suistimal etmek oluyor açıkcası.
Bir kaç sefer başıma gelmiştir ve ilişkimi yeniden gözden geçirmişimdir bu tarz insanlarla.
Çocuğun varsa öyle 5 karış oturup,10 karış yatmıycaksın
Siz gittiğiniz yerde çocuğunuzla ilgilendiğinizi söylemişsiniz,bu durumda hala rahatsızlık veren hareketler görüyorsanız karşı taraftan gitmeyin olsun bitsin.
Yaz geldi dışarlar cıvıl cıvıl,şart değil birilerine gidip kahve çay içmek
Alın çocuğunuzu parka,sahile gidin.
İnsan arkadaşta ister elbet yanında ama bu denli üzülceğiniz ortamlar oluşuyorsa,çocuğunuz doğruyu yanlışı anlayacak yaşa gelene kadar fedakarlık edin.

mrb ben evli dğlm çocuğumda yok ama yazmak istedim,bi bayan suçlar gbi sanki tartışma çıkarmak için cvp yazmış,bzm evimzde misfirler gelio elbette çocuğu yaramaz olan oluo ama adı üstünde çocuk bu,bazen bnde daralıyorum çnkü gidip sürekli bişii zarar verio herşei döküo kırıo..ama bni rahatsz eden ailesi yani hiç oralı olmuolar sohbete dvm başlarnı bile çevrmiolar ya bu kdr vurdumduymazlık olmaz öyle ilgiszlerki herşeyden önce insan bişi kırdı diye değil küçük çocuk allah korusun kırılan camlar eline gözüne batar die endişelenip bi bakar ama nerdeee..neyse siz böyle bi ebeveyn diilsinzki bunu düşündğnz için hatta rhatsz olurlar die gtmesem mi die düşünosunuz.oraya gelen kimsenin laf söylemeye hakkı yok çocuğnuza arkdşm çok ısrar edio demişsinz onun evi o rahatsz olmuosa dierlerine bişi dmek düşmez çocuğum var die eve tıkılıp kalcak değilsnzki ha evinde öyle şeylerden çok rahatsz olupta laf söyleyen insanlar varsa onlarada gtmeyin bırakın rahat etsnler şahsen ben evime gelen birine çok rahatsz olsamda ne kendne ne de çocuğna laf söylerim

arkadaşlarını olduğu gibi kabul et yada gitme .oğlun yaramaz sa kabul et ona göre karar ver bu sorunu ançak sen çözersin biz arkadaşalrını tanımıyoruz tek sorun çoçuk mu yani

konuşmaya bile gerek yok cidden
birdaha çağırıdkların da ay yok gelemem ben bebek rahatsızlanıyo huzurlu oturamıyorum başkaısnın evinde arkadşaım istersen sen bana gel oturalım dersin
ama benden rahatsız olan birini evimede çağırmam sen yanlız sın diye dedim

İki tane çocuk büyüttüm,hiç kimsenin en ufak bir şeyine zarar vermediler.Bunun için annenin de hassas olması gerekiyor.Kendimizi misafirliğe gittiğimiz ev sahibinin yerine koymalıyız.Çocuklarımızın terbiyesini evimizde vermeliyiz.Başkalarının yanında asla azarlanmamalı asla da vurulmamalı.Bu tarz davranışlar çocukları arsızlaştırır yapmayacakları varsa daha çok yaparlar.Ben çocuklarım büyüp kendilerini bilen çoccuklar oluncaya kadar ev gezmelerinden mümkün mertebe uzak durdum,daha çok çocukları olan arkadaşlarımla dışarda onlarında eğlenebilecekleri mekanlarda bulunmaya dikkat ettim.Çocuk büyütmek fedakarlık ister,arkanda da gözlerin olacak derdi rahmetli kayınvalidem çok haklı olduğunu çocuklarımı büyütürken anladım.

Cocugunu bence bu çağlarda engelleme. zaten farkındalıgı baslayınca yavrucak bi dünya sıkacak kendini. puff o yasak bu yanlıs. o bunu der su bunu der.

cocukken varsın kudursunn...

gitme sende madem o arkadasların kaldıramıyor. acıkcada söyle. napiim nediim diye ne düşünüon.
aradıklarında gelmicem arkadasım çünkü bölee böleee... bu kadar basit.

hem cocugnu parka götür bişiler yap. bisürü insanla tanısabilirsin. neden o insanlarla sınırladın kendini??
yaramaz cocuklarının enerjisini parkta boşaltmaya calısan anneleri gör bi cok eğlenceksin kaydirigubbakcemile3

çocuk bu yaramazlık yapar yapma etme dur herkes diyor alınacak ne var bunda. yeğenimde çok yaramaz hatta canımızı bile acıtıyor bağırıyoruz küsüyor. nasıl hayatı öğrenecek onalrda. çok sıkmayın çocuklarınızı siz sıktıkça yapma dedikçe inatlaşıp daha fazla yaparlar. biraz oyun oynayacakalr biraz koşturacaklar biz nasıl büyüdük

İki tane çocuk büyüttüm,hiç kimsenin en ufak bir şeyine zarar vermediler.Bunun için annenin de hassas olması gerekiyor.Kendimizi misafirliğe gittiğimiz ev sahibinin yerine koymalıyız.Çocuklarımızın terbiyesini evimizde vermeliyiz.Başkalarının yanında asla azarlanmamalı asla da vurulmamalı.Bu tarz davranışlar çocukları arsızlaştırır yapmayacakları varsa daha çok yaparlar.Ben çocuklarım büyüp kendilerini bilen çoccuklar oluncaya kadar ev gezmelerinden mümkün mertebe uzak durdum,daha çok çocukları olan arkadaşlarımla dışarda onlarında eğlenebilecekleri mekanlarda bulunmaya dikkat ettim.Çocuk büyütmek fedakarlık ister,arkanda da gözlerin olacak derdi rahmetli kayınvalidem çok haklı olduğunu çocuklarımı büyütürken anladım.

Ağzınıza sağlık alkisalkisalkis

Buyrun, siz akrabanız gelecek diye korkmaya devam edin...
Ben kimseye, çocuğuma laf söyleme hakkını vermiyorum.
Çocuğumun terbiyesi, sadece bana aittir... :delphin:

Gerekirse, o kişilerle görüşmeyi keserim...

Bir anne olduğum için, çocuğumun terbiyesini evde veririm, başkalarının yanında terbiye edecek değilim.
Ne çocuğuma başkalarının yanında laf söylerim, ne de söylettiririm... :delphin::delphin:

ya ferza canımsın ya bayıldım inan olay budur işte arkadaşlar ..sagomist canım en sinir oldugum şey ben başkasının çocugu evimi başıma geçirse ki var böyle arkadaşlarım sesimi çıkarmam ne var sanki ya hayret bişey bende bazen sinirleniyorum ama arkadaşımın kalbini kıracama dagılsın evim hiç mühim degil ev toplanır ama senin kalbini kıran seni tekrar kazanabilecekmi bakalım gitme evlerine bi daha hayret bişey sinir oldum sinir ..:delphin::delphin::delphin:

ya ferza canımsın ya bayıldım inan olay budur işte arkadaşlar ..sagomist canım en sinir oldugum şey ben başkasının çocugu evimi başıma geçirse ki var böyle arkadaşlarım sesimi çıkarmam ne var sanki ya hayret bişey bende bazen sinirleniyorum ama arkadaşımın kalbini kıracama dagılsın evim hiç mühim degil ev toplanır ama senin kalbini kıran seni tekrar kazanabilecekmi bakalım gitme evlerine bi daha hayret bişey sinir oldum sinir ..:delphin::delphin::delphin:

Siz arkadaşınıza gitmeyince arkadaşınız çok fazla bişey kaybetmez, ama siz çocuğunuza toplum içinde nasıl davranacağını öğretmezseniz ilerde bunun acısını hem siz hem çocuğunuz çeker.. Yani olan yine size olur.. :sm_confused:

Siz arkadaşınıza gitmeyince arkadaşınız çok fazla bişey kaybetmez, ama siz çocuğunuza toplum içinde nasıl davranacağını öğretmezseniz ilerde bunun acısını hem siz hem çocuğunuz çeker.. Yani olan yine size olur.. :sm_confused:

hanımefendi ısrarla çatışmaya girmek istemenizdeki neden nedir anlamıyorum ilerde çekersek biz çekeriz yahu derdi sizimi aldı allah allah iki dert yazıyoz pişman ediyosun psikologmusun kitapmı okuyosun bilmiyorum ama kenidnde ve çocuğunda uyg ula lütfen bırak bizimkilerde ha ayrıca ben arkadaşıma gitmeyince çoook şey kaybeder demmekki sizin arkadaşlıktan anladığınız bu :delphin:

canım benim herkes çocuguna her huyun en iyisini vermek ister ama ..kendine bak bakalım bu mümkün olmuşmu 2 tane çocugum var benim gayette dogru ahlaklı yetiştirdigime inanıyorum.. evet biraz yaramazlık yapıyorlar ama bi köşede pısırık pısırık durmasındansa yaramaz olsunlar heeeççç mühim diill ... ayrıca sagomistin sorununu sen anlamamışsın sanırım kadıncaz arkadaşlarının rahatsız oldugunu yüzüne açıkça vurulmasından şikayet ediyor....sen daha bekarsın beben olsunda bak gör biri şurdan kalk şuraya otur dese kıyameti koparırsın ..tekrardan ferzanın sözü gibi benim çocuguma benden başka hiç kimse hiç bir konuda MÜDEHALE EDEMEZ ettirmem ..sende ettirmessin ..sagomist boşver sen hayatım bekara koca boşamak kolaydır bilmeden onu bunu okuyun diyerek ahkam kesiyorlar ben çocuklarımı kitabi yetiştirmedim çok gördüm kitaba uygun yetiştirilen çocukların nasıl oldugunu ..herkese sevgiler

Son düzenleme:
Back
X