Yeter Bogulacağım artik, bende INSANIM ...

seven kıskanır diyerek kendimizi kandırmayalım sanki başka erkek var da ondan kıskanıyor bu çocuk sizin günlük yaşamınızı kıstlıyor hesap soruyor bencillik yapıyor aynısını siz ona yapın bakalım sonrada oturup konuşun bu insanla bir ömür boyu bu kısıtlamayka yaşabileceğinizi kabul edin ve karaınızı verin nişanlanmak evlenmek için olduğıu kadar tanımak içindir unutmayın

Canım mrb

Öncelikle sana sabırlar diliyorum

Aynı olayı bende yaşadım 3.5 senelik ilişkim vardı nişanlanacaktık ama anlattıklarının aynısını ben yaşadım 3.5 sene sabrettim

Ne arkadaş ne alışveriş nede dışarı çıkmaya izin vemezdi aynen sana güveniyorum ama etraf iyi değil derdi.Çok seviyorduk birbirimizi gerçekten cok bunu hissedebiliyordum ama bi gün durdu ve bana dediki kapanmanı istiyorum işte o günden itibaren sabrettiğim herşey bana batmaya başladı dayanıp tamam dediğim herşey sabrımı taşırmaya başladı ve bi gün ya kapanırsın ya biter baskısı ile 2 seçeneğe sunuldum

Ve ayrıldık bugün 34 gün oldu ve ayrıyız artık barışma ihtimalimiz imkansız ama ben halen seviyorum onunda sevgisi bnm kadar olsaydı bana eziyet etmezdi

Burdan anlayacağın bazen sevmek yetmio

canım merhaba

durumuna çok üzüldüm kıskanılmak güzel ama aşırısı da insanı boğar yani...üstelik nişanlıymışsınız neden bu kadar bunaltır insan sevdiğini yaa.benim erkek arkadasım da yapıyordu yani seninki kadar olmasa da bu durumda oturup konuştum onunla,dedim böyle böyle ben seni seviyorum böyle anlamsız sıkıntılara girmeyelim dedim.hemen olmasa da zamanla düzeldi,oturmuştu.bi dene bakalım konuşmayı.

siz daha konuyu dogru duzgun okumamissiniz bile.
konu evlilik uzerine,konu sahibi daha nisanli.
verilen bilgilere dair yorum yapiliyor.
arkadas evlenince ne olur ne yapabilirim diyor
evlendim kocam boyle soyle yapiyor demiyor.
bahsettigi seylerde basit seyler degil.
evlendiginde yasayabilecegi seylerden bahsediyoruz burda.
konuyu lalee'nin esinden ayrilmasina nasil bagladiniz anlayamadim.
heralde sabirsizlikla icinizde tuttugunuz biseydi konuyu da musait bulup hemen lafi yapistirayim dediniz
ama olmadi ters tepti arkadasim.
saygiyi sinirini astin
madem lalee'nin bu kadar takipcissiniz basit,duzelebilecek konulara yaptigi olumlu yorumlari da farketmis olmalisiniz.

kıskanmanın da bir ölçüsü olur yaaa senn ki barsağı taşırmış bence bu adam var ya seni pencereden de baktırmaz dikkat et cnm bırak deme demişsin ama ilerde pişman olcağına yol yakınken dön derim sana arkadaşlarınla bile çıkmana izin vermio iyi düşün taşın 24 saat evde oturabilecekmsn hapis hayatı resmen seçim senin erkek arkadasın kendini düzeltmesi tek çözüm ayrılmak malesef

sen yurtdışında olduğun için yapıyo olabilir ama herşeyin sınırı var, konuşmayı denesen, hem ne bu kadar güvensizlik

Üzgünüm davranışları normal değil.Hastalık derecesinde kıskanç ve bunun adı paranoyaklık.Evlenince düzelir diyerek evlenmeye kalkmamalısın.Nişanlınız ne ise evlendiğinizde de o olacaktır.Benim kocam evlenmeden önce çok kıskançtı sonradan düzeldi diyenlere kulak asmayın.işinizi garantiye alın.aklınız kararını vermiş.bu işte bir yanlışlık olduğunun farkında.Evlenip boşanacağınıza nişanlıyken ayrılın daha iyi.farklı ülkelerdeyken anlaşıp anlamaşamayacagınızı da anlamanız zaten mümkün deği.vakit bile geciremiyorsunuz.teyzenizin evinde kalmanıza kadar laf eden bir adamla ömür boyu yaşanmaz.benden söylemesi karar sizin.

Buyrun bir uzman gözüyle kıskançlık.Okumalısınız.

İnsanda bir miktar kıskançlık olması doğal. Aşırısı ise paranoyik bozukluğa yol açıyor.
Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Psikiyatristi Dr. Haluk Gülmez, ihanete uğrama, aldatılma korkusuyla yaşayan kıskanç eşlerin, mutsuz bir hayat yaşadıkları gibi, birlikte yaşadıkları kişilere de dünyayı zehir ettiklerini, bu kişilerin cinayete ve intihara yatkın olduklarını söyledi.

İnsanda bir miktar kıskançlık olmasının son derece doğal olduğunu belirten Dr. Gülmez, “Aşırı olmayan kıskançlıklar gayet doğaldır.

Ancak tamamen mantık dışı aşırı kıskanmalar da, insanlar da paranoyik bozukluk oluşumuna yol açar” dedi.

Tedavisi zor
Hastalık boyutuna gelmiş kıskançlık hastalığının tedavisinin son derece zor olduğunun söyleyen Dr. Gülmez, "Sürekli olarak ihanete uğrama, aldatılma korkusuyla yaşayan kıskanç eşler, mutsuz bir hayat yaşadıkları gibi, birlikte yaşadıkları kişilere de dünyayı zehir ederler. Kendine göre kanıtlar bulan, sürekli olarak kendi kendine sorular sorup eşini takip altına alan kıskanç kişiler, intihara ya da cinayete bile teşebbüs edebilirler" diye konuştu.

Hekime karşı bile kuşkulu
Hastalık durumuna gelmiş kıskançlık durumlarının kişilik ve paranoyak bozukluklara yol açtığını açıklayan Dr. Gülmez, aşırı kıskançlık hastalığının uzun süre psikiyatrik tedavi gerektiren zor bir hastalık olduğunu söyledi.

Dr. Gülmez, "Hekime karşı bile kuşkucu davranış sergileyen bu kişiler, kıskandıkları kişi veya kişilere karşı kırıcı, yıkıcı ve saldırgan olurlar. Eşleri ve çocuklarıyla olan iletişimleri kopan, işinde de üretken olmayan bu kişiler psikiyatrik destek almadıkları sürece son derece mutsuz ve huzursuz bir yaşam sürdürürler."

Genetik olabilir
Kıskançlığın genetik yatkınlık gösteren psikolojik bir hastalık olduğunu ifade eden Gülmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kıskanç anne ve babanın çocukları da kıskanç olur. Kıskançlık genetik olduğu kadar anne ve babadan öğrenilmiş davranışlar olarak çocuklarlarda da ortaya çıkar. Kıskanç çocuklar tek evlat olmanın avantajını kullanabilmek için kardeşlerini öldürmeye bile kalkar. Annesini babasından, babasını annesinden kıskanan, arkadaşlarıyla kıskançlık duyguları yaşayan çocuklar, sosyal yönden son derece uyumsuz olurlar. Sosyal uyumu, ders uyumu, arkadaş uyumu bozulan çocuk, ruhi çöküntü sonucu depresyona girer. Kendisiyle bile barışık olamayan bu çocukların, gençlik ve eğitim yaşamları da çok zor geçer."

Son düzenleme:
Böyleleri karsindakine degil aslinda kendine güveni olmayan erkeklerdir
ve kesinlikle kisiligi tam olarak oturmamis kisilerdir..
Senin icin evlilige hazir degilsin diyor ama önce kendisi büyümeli..

Ben olsam napardim, net bir sekilde konusurdum
ha anlamiyor mu görüsmezdim birkac gün..
Yaptiginin yanlis oldugunu anlatmak icin ceza verirdim,
buna göre tepkilerini izlerdim..
Eger bu durumda saygiyi yitiriyorsa cok zor ozaman isin..

Zaten aşırı kıskanç insanlar hastadırlar.karşısındakini bir birey olarak değil malı olarak görür.arabası gibi,telefonu gibi.ona ait olmasını ister karşısındakinin.kişiliğini yok edene,istediği gibi hareket ettirene kadar durmaz.elinde bir kumanda varmış gibi karşısındakide robotmuş gibi duygularını hiçe sayarak davranır.arkadaşa ihtiyacı olacagını,ailesini özleyeceğini,gezmek isteyeceğini asla hesaba katmaz.bunları anlıyormus gibi davranır ama asla anlamaz.bütün isteği istediğini uygulatmaktır.ne kadar çok taviz verirseniz o kadar çok şey ister.

Biz kadınların sahiplenilmek,kıskanılmaktan hoşlanmak gibi özürleri mevcut ne yazık ki.bunu sevgi sanıyoruz.dozu önemlidir.hayatı paylaştığı insanın kişiliğini,varlığını hiçe sayıp kendi istediği şekilde yaşamasını istemek hastalıktır,hoş karşılanamaz.sevmek değildir malı gibi görmektir sadece.sen benimsin o kadar!derler.bu cümlede bile farkedilmesi lazımdır ki sizi sahip olduğu herhangi bir şey gördüğü..

Ayrıca şöyle bir laf vardır; "kişi bilir kişiyi kendi gibi"...yani demek ki kendi gözü dışarıda ki sizi ve etraftaki bütün erkekleri de aynı sanıyor.

ayrılma
ama kimseyi değiştiremeyeceğini bil..
sabredebildiğin kadar sabret gerisi ALLAH KERİM!!
nasıl olsa yapboz tahtası ya bu olursa olur olmazsa baskası!!!

Bence böyle biriyle ömür geçmez, özgüven sorunu var bu insanın, ne kendine güveniyor ne sana. Evet seven insan kıskanır ama bu şekilde sevdiğinin hayatını kısıtlamanın adı kıskançlık değil esaret bence. Bizde sevgili olduk, nişanlı olduk, nişanlıyken eşim yurtdışındaydı bir defa bile nerdesin diye sorduğunu bile bilmem, keza evlendikten sonra yaptı askerliğini bir kere sormamıştır bu tip şeyler, halen de öyledir...güvenmediği birini nasıl sever insan anlayamıyorum ben.

onun kölesi olmak icin evleneceksen evlen ama degistirebilecegini saniyorsan yaniliyorsun

sonra cok pisman olursun demediniz deme

hem gerekirse 30 kisiylede nisanlanirsin dogru insani bulana kadar ne var bunda, kime ne

evlenip cocuk olduktan sonra bosanmaktansa daha iyidir

sahi annen biliyormu kompleksli damadinin huylarini
evlenince annene gitmenide yasaklar böyle macolar diim sana

ayyhh ben gelemem öyle kurallaraistedigim zaman

tipik kk konusu. yeter artık bıktım temalı başlık, şikayet ve bıkkınlık dolu bir ilk mesaj, gelen yorumlar arasında muhtemelen reenkarne olan birisinin evvelden kuyruk acısı beslediği eski üyeye sataşması, yapılan yorumların çoğunun olumsuz olması ve nihayetinde konu sahibi tarafından beyan edilen muhteşem sevgi. seviyosan neyin şikayeti bu kadara kadar ben de onu anlamıyorum. 4 sayfa yazının bir ilkine bak bir sonuna, sanki başka kişiler yazıyor. hayır yani her olumsuz yorum yapıldığında konu sahibi bu kadar kolay fikir değiştiriyo ya, cidden sıkılıyorum konulardan artık. birisi de şikayetine devam etsin 4. sayfa olmasına rağmen. ya da ilk mesajında desin ki, ben buraya sizi ifrit etmek için yazıyorum haberiniz olsun, biraz sonra bu yerin dibine soktuğum adamın beni dünyalardan çok sevdiğini sölicem haberiniz olsun diye. ilk mesajlarda yazılanlar hep olağanüstü kötü şeyler oluyor, ya hastalık derecesinde kıskançlık, ya dayak ya aldatılma vs vs. ama sonrasında adamlar yine seviliyor. acaba diyorum anın kızgınlığıyla o ilk mesajlar bire bin katarak mı yazılıyor buraya? yoksa yani bu adamları niye seviyo bu kadınlar? bu kadar mazoşistin aynı memleketten çıkması normal mi? ben kimim nerdeyim, nerde bu devlet nerde pijamalarım? pijama demişken geç oldu yatiyim bari.

Evlende gör dünyanın kaç bucak olduğunu maşallah birde bulduğun erkek tipik arabesk türünden, artık sürekli o tür şarkılar dinlersin acını dindirmek için

Bu nasil bi yorumdur yaa.. Ben ilk sayfadada yazdim bu sorun haricindede baska bi sorunumuz olmadigini 4. sayfadada yazdim. Önce okumayi ögren ltf. Fikir falan degistirmedim yani. Ayrica bu tür konulardan SIKILIYORSAN okumazsin kardesim, ki okumaman da daha hayirli insanlar icin nasil olsa akil fikir verecek durumda degilsin, olmayan seyi nasil verebilirsin dimi ???

O zaman bize düşen tek cümle "Allah yolunu açık etsin" demektir.

bazı erkekler mükemmel sevgili fakat kötü kocadır bunuda unutma!

bende bu düşünceye katılıyorumm eşimde benim hem sevgililik dönemimde hem nişanlı döneminde kıskançlık yüzündenn neler yapmadı ki 6 aylık evliyim ve arkadaşında dediği gibi evlennce o kadar abartılmıyor çünkü hep yanındasın gözünün önündesinn şu konudada eşine katılıyorumm sana güveniyorum etrafa güvenmiyorum demiş çokta haklı okadar çok olaylar duyuyoruz kii benim babam cezaevinde çalışıyorr ve içerii öylee sebeplerden giren var ki etraf güvenilmeyecek kadar insanlarla dolu ve ben okadar büyük şehirdede oturmuyorum artık düşünün neler var ben kıskançlık yüzündende şuankieşimden ayrılmıştım sevgiliykenn ama çokk pişman oldum çok acılar çektimm şükürrr rabbime ki evlendikk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…