Arkadaslar hepinize yorumlariniz icin tsk ediyorum...
Aslinda söyle bi bakarsaniz hepiniz kendinize göre haklisiniz, herkesin kisiligi, terbiyesi, sabri..... farklidir. Dolayisiyla herkesin kabullenecegi yük de farklidir. Ama...
Unutmayalim ki biz insanlar ( bizde dahil tabii ki ) 4 4 lük degiliz. Hicbiriniz nisanlin sana bu olay disinda nasil davraniyor diye sormadiniz. Ben bilmiyormuyum ayrilmasini ? arkadaslar yanlis anlamayin ama bosanmak veya ayrilmak o kadar basit bisey degil.. Bugün zor günler geciriyorum belki ama bi o kadar da güzel günler yasatti bu adam bana. Yeri geliyo beni el üstünde tutuyo yeri geliyo beni bebegi gibi seviyo. Herkesin bi bozari vardir.Ve ben bu huyundan vazgecmesi icin bi cözüm ariyorum. Ben ayrilmayi veya bosanmayi bu kadar hafife almam, öyle olmus olsa, armutun sapi üzümün cöpü diyerekten hayatima 25-30 erkek sokmus olurdum. Bunu istemiyorum.
Sakin yanlis anlamayin hepinizin görüsne , düsüncesine saygim var, hepinizde haklisiniz. Sizlerinde dedigi gibi ask dedigin sevgi dedigin emek ister, ben elimden geleni yapmadan ayrilmak istemiyorum gecirdigimiz güzel günlerin hatrina.. Cok karisik ya belkide ben yanlis düsünüyorum, kör mü oldum caba
Seven kıskanır dediğimiz şey ruh hastalığına kılıftır.Elbette hayvan değiliz bizler. Eşlerimiz bize ait olsun isteriz.Ortaklaşa kullanmayız.Tek olmak isteriz.Flört veya ihanete karşı çıkarız tek eşlilikten yanayız. Kıskançlığın benim için anlamı buraya kadar.
Sizin ilişkinizde benim saydığım hiçbir yanlış yok.Siz normal sıradan nişanlı bir çiftsiniz.
Özgürlük bu dünyadaki en muhteşem şeydir.İster bekar ister evli olun.
Sizi çooook seven nişanlınız size ara ara afedersiniz ama namussuzmuşsunuz gibi tuzaklar kuruyor tongaya düşürmeye çalışıyor. bu adam mı aşık size? nişanlı kız başkasının evinde kalır mı derken sanki sokakta tinercilerle yatacakmışsınız gibi düşünüyor.. kimbilir ne hayal ediyor o evde olacak bir erkekle yakınlaşacağınızı vs düşünüyor.bunlar hastalıklı duygular.
vee üzgünüm ama patt diye evlenince ortadan kalkmaz sorunlar aksine artar.
ben evde yokken ne yaptın eve kimleri aldın kapıya kim geldi sucu mu kargocu mu?
marketteki kasiyerle gülüştün mü? üst kattaki bekar komşuyla apartman arasında karşılaştın mı?
aklı sizde neden kalsın ki siz ondan evvel ki hayatınızda kötü bir kadının yaptığı işleri mi yapıyordunuz?
namusunuzla yaşayan sıradan bir kızsınız her genç kız kadar da dikkatlisinizdir eminim. neden size bu muamele yapılıyor..
bu cümlelerimi gaza getiriyor olarak nitelendirecek aahh beni çok seviyor sevmese suratımınız ortasına kıskançlıktan patlatmazdı diyecekler çıkcaktır.ama emin olur onlar da taş çatlasa bir iki sene sonra gözünü açar ama kucaklarında bebeleri olur ve berbat bunalım dolu hayatları..
bu adam düzelir mi düzelir? bu ihtimal de var ama siz nasıl çekersiniz bilemem.
bir yılı geçkindir evliyim.eşime haber vermek suretiyle cehennemin dibi dahil heryere giderim.
hem güleryüzlü hem duvar gibiyimdir eşimin tek imasını görmdim bugüne kadar o adama mı baktın buna mı güldün kiminle telde konuşuyorsun diyerek.. her evlilik kıskançlık üzerine kurulmuş değil aşk bu değil yani hatırlatma isterim.
yanlış yoldasınız ve asla ayrılın demeyin diyerek yolunuzu tıkıyorsunuz.
mantıklı olan ayrılmak ama mümkün değil diyorsunuz.
o zaman çilenizi çekin ve adamın düzeleceğine dair umudunuzu hiç kaybetmeyin.
Allah yardımcınız olsun.
Hepsi diyorki : Nisanlin normal degil. Sen hala bizden cözüm ariyorsun. Buranin 90 % bu iliskiyi tasvip etmedi canim.
Ama evlende gör, madem seviyorsun sikayette etmeyeceksin. Türkcede cok güzel bir cümle var, bende yeni ögrendim : ya hero, ya mero. Yani diyorki: ya bu deveyi güdeceksin, ya bu diyardan gideceksin.
Senin nisanlin gibi psikopatlari adam etseydik,hepimiz birer psikolog olurduk. Ama sana zaman ayirip diyoruzki, bir abla nasihati olarak, görmüs gecirmis olarak: bu adamdan koca olmaz.
Ama ilkinde turnayi gözünden vurmak istiyorsan, ne ciktiysa bahtima diyip boyun egeceksin, sikayet yok.
Bu sorunun cevabini ben de bekliyorum, cok merak ettim. Bir de bu arkadasinki gibi o arkadaslarin simdiki kocalari eski sevgilileri teyzelerinde kalmalarina kadar karisiyor muymus ki acaba?Evlendikten sonra eski kıskançlığı kalmadı diyenler olmuş.
Evlendikten sonra eşinizin bütün kurallarına uyduysanız,kıskanacak birşey kalmamıştır.
Canınızın istediği gibi gezebiliyor,giyinebiliyor musunuz,arkadaşlarınızla görüşebiliyor musunuz ?
Bunları yaptığınız halde eşiniz artık ses çıkarmıyor mu ?
Asıl bu açıdan yazarsanız konu sahibine daha çok yardımı olur.
Evlendikten sonra eski kıskançlığı kalmadı diyenler olmuş.
Evlendikten sonra eşinizin bütün kurallarına uyduysanız,kıskanacak birşey kalmamıştır.
Canınızın istediği gibi gezebiliyor,giyinebiliyor musunuz,arkadaşlarınızla görüşebiliyor musunuz ?
işin açıkcası ben uyuorum evet ama yapacağım şey oluncadaa yapıyorumm kıyafet konusundaa kıskançlığı asla bitmezzz eşiminn canımınn istediği gibi gezme derkenn evet ihtiyaçlarımı alacakk kadarr çarşıda dolaşacak kadarr yapıyorumm ama sizin kast ettiğinizzz canınızın ,istediği kadar dolaşmakk erkek arkadaşlarıyla gezmek tozmaksa onu ben yapmam zaten bütün arkadaşlarımlada görüşüyorumm evet buyur yazdımm umarımmm yardımcıı olmuşturrr kıskançlıktaa asla bitmezzz ne kadar eşinize uyarsanızz uyunn sanki kadınlarrkıskanmıyor mu?
hayır çekmedimm onu kastediyorsanız diee sualde bulundumm kelimelerin sonlarını uzatmakta el alışkanlığııBoyle bir seyden bahseden oldu mu? Bu ne demek? Kim erkek arkadaslariyla gezip tozmaktan bahsetti ki? Bir teyzeye gidip kalinmaktan bahsedildi, konuyu nereye cekmissiniz...
Bir de bu kelimerin sonundaki bol bol zzzzz nnnnn mmmm lar ne ola ki?
Evlendikten sonra eski kıskançlığı kalmadı diyenler olmuş.
caımbenim eşimde çok kıskançtı.hem de bunu arkadaş gibi bende nişanlıyken hissetmiştim ama ailemin tüm bozma çabalarına rağmen evlendim.senelerce bir çözüm yolu aradım.hayatım cehenneme dönmüştü.o deliler gibi sevdiğim adam artık gözümde bir düşmandı.hep korkuyla yaşıyordum resmen.bir gün dedim ki ya yeter deyip bitiricem bu işi ya da onun istediği gibi davranıcam.önce ne yapmak istediğime karar vermeliydim.baktım hala seviyorum,son bir şans dedim.bakalım biraz dediklerini yapayım nasıl olacak.ben mutsuz olacak mıyım?bu da evliliğimi kurtarmak için son çırpınışlarımdı içimde.eğer olmazsa bitirmeliydim.evet çocuğum da vardı ama çocuk daha çok etkileniyordu evde yaşananlardan.zaman kaybetmeden gerekeni yaptım.önce bütün arkadaşlarımı(zaten erkek arkadaşım kalmamıştı) hayatımdan çıkardım.telefonumu değiştirdim.eteklerimi kaldırdım onun yerine biraz daha kapalı ama daha şık giyinmeye başladım.sonra arkadaşın dediği gibi kuaföre giderken bile izin almaya başladım.ne derse tamam diyordum..sonra ona hep yalanlar söylemek zorunda kalırdım,yani kuaföre gideceksen kardeşim çağırdı bende gitmişken saçımı boyattım,işe giderken söz bu kez hesabımı kestirip ayrılmaya gidiyorum gibi yalanlar söyleyip işime devam etmeye çabalardım.yalanları kestim.açık oldum.bir süreliğine işten izin alıp ayrıldım dedim.o süre zarfında bak ne kadar zor geçim.benimde işim var başlayayım rahat edelim dedim.kuaföre gitmek isteyince hadi sende gel benimle ister bırakır gidersin beni ister sen de gel,hem fikir verirsin gibi sözlerle ona itiraz yolu bırakmadım.gelelim sonuca:::zor oldu ama evliliğim kurtuldu.şimdi izin almadan kuaförede,alışverişe de kısacası her yere gidiyorum.anladım ki olduğu gibi söyleyeceksin herşeyi.ayrıca giderken bir alo derim.canım ben şuraya gidicem merak etme olur mu?derim yani izin ver demem.artık o kadar mutluyuz ki şükürler olsun ailem çevrem şaşkım.kendimden ödün vermedim mi evet verdim ama o kadar fedakarlık olmalı....BEN KAZANDIMMMMMMMMMM
terikk edrimm bendee bunu anlatmayaa çalıştım aslındaa mücadele edincee oluyoo amaa birazz ben ters anlaşıldımm sanırım izin almak değil ama haber vermek şurdayım die belirtmekk gerklii bence
çokk şüküürr anlaşıldımmevet arkadaşım aynen öyle.bizlerde bir bireyiz tabi ama onlarda bizim eşlerimiz.tabi ki haber vermek zorundayız.onlar biraz geç kalsın biz demiyor muyuz bize haber vermek zorundasın?sokaktan biri değilki eşimiz.birbirimize karşı sorumluluğumuz var.izin almak tabi hoş değil ama haber vermemek te sorumsuzluk ve saygısızlıktır bence...
Evlenmek herseyimizi karsilikli kabul edip hayatimizi birlestirmek demek.
Evlenmek, baskasini degistirmek icin ömür boyu mücadele etmek degil!
Evlenmek baskasinin kölesi olmak degil!
Ne biliosun ? Tanisiyormusunuz ??
Seven kıskanır dediğimiz şey ruh hastalığına kılıftır.Elbette hayvan değiliz bizler. Eşlerimiz bize ait olsun isteriz.Ortaklaşa kullanmayız.Tek olmak isteriz.Flört veya ihanete karşı çıkarız tek eşlilikten yanayız. Kıskançlığın benim için anlamı buraya kadar.
Sizin ilişkinizde benim saydığım hiçbir yanlış yok.Siz normal sıradan nişanlı bir çiftsiniz.
Özgürlük bu dünyadaki en muhteşem şeydir.İster bekar ister evli olun.
Sizi çooook seven nişanlınız size ara ara afedersiniz ama namussuzmuşsunuz gibi tuzaklar kuruyor tongaya düşürmeye çalışıyor. bu adam mı aşık size? nişanlı kız başkasının evinde kalır mı derken sanki sokakta tinercilerle yatacakmışsınız gibi düşünüyor.. kimbilir ne hayal ediyor o evde olacak bir erkekle yakınlaşacağınızı vs düşünüyor.bunlar hastalıklı duygular.
vee üzgünüm ama patt diye evlenince ortadan kalkmaz sorunlar aksine artar.
ben evde yokken ne yaptın eve kimleri aldın kapıya kim geldi sucu mu kargocu mu?
marketteki kasiyerle gülüştün mü? üst kattaki bekar komşuyla apartman arasında karşılaştın mı?
aklı sizde neden kalsın ki siz ondan evvel ki hayatınızda kötü bir kadının yaptığı işleri mi yapıyordunuz?
namusunuzla yaşayan sıradan bir kızsınız her genç kız kadar da dikkatlisinizdir eminim. neden size bu muamele yapılıyor..
bu cümlelerimi gaza getiriyor olarak nitelendirecek aahh beni çok seviyor sevmese suratımınız ortasına kıskançlıktan patlatmazdı diyecekler çıkcaktır.ama emin olur onlar da taş çatlasa bir iki sene sonra gözünü açar ama kucaklarında bebeleri olur ve berbat bunalım dolu hayatları..
bu adam düzelir mi düzelir? bu ihtimal de var ama siz nasıl çekersiniz bilemem.
bir yılı geçkindir evliyim.eşime haber vermek suretiyle cehennemin dibi dahil heryere giderim.
hem güleryüzlü hem duvar gibiyimdir eşimin tek imasını görmdim bugüne kadar o adama mı baktın buna mı güldün kiminle telde konuşuyorsun diyerek.. her evlilik kıskançlık üzerine kurulmuş değil aşk bu değil yani hatırlatma isterim.
yanlış yoldasınız ve asla ayrılın demeyin diyerek yolunuzu tıkıyorsunuz.
mantıklı olan ayrılmak ama mümkün değil diyorsunuz.
o zaman çilenizi çekin ve adamın düzeleceğine dair umudunuzu hiç kaybetmeyin.
Allah yardımcınız olsun.
Aslinda bilmiyor, diyemiyorum cünkü. Ima ettigim zaman bile ben böyleyim diyo cikiyor isin icinden, cok sinirleniyor beni böye kabullenmen lazim gibicesinden laflar ediyor. Kavgadan, huzursuzluktan cok korkan be bas edemeyen bi insan oldugum icin herzaman kurallarina uymaya calistim. Ama hata yapmisim, tepeme cikiyor cünk artik. Nisanlanmadan öncede kiskancti, bastan söyledi zaten kiskanc bi insan oldugunu ama Nisandan sonra cileden cikti. Tamam cok güzel sahipleniyor ama bu kadar olmaz ki
öncelikle üslubuna dikkat et!
bir konu açtıysan gelecek tüm yorumlara açık olacaksın
nedir bu erkek egemenliği canım? yok seviyomuşta,mışta,mişte
madem kararın değişmeyecek,madem herkesi tersleyeceksn
ne bu bi tür ilan mı
amann bana ne yanasıl olsa herkes bildiğini okuyo:97:
senin agzini aramasi güvnmemesi cok büyük bi sorun bu yüzden bir cok cift ayrilmistir kiskancligi gecmis ve cok farkli boyuta gecmis bu sorun
cok basit ve yetersiz cevaplar vermis dedigim dedik olan insana nasil cözüm üretilebilirki he üretildi diyelim ne kadar kalici olurneyse
Madem seni cok seviyor o zaman sende böyle güvensizligi iliskide istmedigni söyleyip kendine ceki düzen vermesi sart oldugunu üsütne basa basa söyle kendi fikrinde sabitse kendin bilirsin diyip secim yapmasini söyle uzmana bas vurup destek alabilirsin/siniz daha da kolaylik saglicaktir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?