Yeter Bogulacağım artik, bende INSANIM ...

Hepsi diyorki : Nisanlin normal degil. Sen hala bizden cözüm ariyorsun. Buranin 90 % bu iliskiyi tasvip etmedi canim.
Ama evlende gör, madem seviyorsun sikayette etmeyeceksin. Türkcede cok güzel bir cümle var, bende yeni ögrendim : ya hero, ya mero. Yani diyorki: ya bu deveyi güdeceksin, ya bu diyardan gideceksin.
Senin nisanlin gibi psikopatlari adam etseydik,hepimiz birer psikolog olurduk. Ama sana zaman ayirip diyoruzki, bir abla nasihati olarak, görmüs gecirmis olarak: bu adamdan koca olmaz.
Ama ilkinde turnayi gözünden vurmak istiyorsan, ne ciktiysa bahtima diyip boyun egeceksin, sikayet yok.

Son düzenleme:

zaten tek sorununuz kiskanclikmis ki daha ne diye soralim?
en basindan acik bir dille baska sorunlariniz olmadigindan bahsetmissiniz.
o zaman bir tek bu konu uzerinde yorum yapmak kaliyor.
ne yapabileceginize gelince;
nisanlinizin durumu zor bir durum rahatsiz bir hal,biraz da psikolojik
kisiligi boyle ilaclarla haplarla degisebilecek normale donecek bisey degil.
bu yasa gelmis bir insanin kisiligini de kolay kolay degistiremeyeceginize gore size de sabredebileceginiz yere kadar sabretmek kaliyor.
ama emin olun kolay kolay degismeyecek.

ikinizede harfiyen katılıyorum ... ben birşey yazmıyorum yazılacakları siz zaten yazmışsınız çok güzel şekilde .

Evlendikten sonra eski kıskançlığı kalmadı diyenler olmuş.
Evlendikten sonra eşinizin bütün kurallarına uyduysanız,kıskanacak birşey kalmamıştır.
Canınızın istediği gibi gezebiliyor,giyinebiliyor musunuz,arkadaşlarınızla görüşebiliyor musunuz ?
Bunları yaptığınız halde eşiniz artık ses çıkarmıyor mu ?
Asıl bu açıdan yazarsanız konu sahibine daha çok yardımı olur.

Bu sorunun cevabini ben de bekliyorum, cok merak ettim. Bir de bu arkadasinki gibi o arkadaslarin simdiki kocalari eski sevgilileri teyzelerinde kalmalarina kadar karisiyor muymus ki acaba?

Arkadas icini rahatlatmak istedi eminim. Severken ayrilmak onun icin gercekten zor olacak. O yuzden bence bu kizcagiz kendini degistirmeli. Zevk aldigi herseyden vazgecmeli, tarzini, arkadaslarini, akrabalariyla olan gorusme sikliklarini degistirmeli. Bunun icin gerekirse psikologlardan yardim almali. Kendi yasamadan ogrenmeyecek. Diliyorum o kurban kadinlardan olmaz. Bu hayatta herkes kendi tecrubesini edinmek zorunda. Biz piyangodan hangi numaraya ikramiye cikacagini soyledik, satin alip almamak onun elinde, yapacak bir sey yok.
Konu sahibi arkadasim buraya konu aciyorsan elestirilere de acik olmak zorundasin. Kaldiramayacaksan acma bir daha. Oyle okumayin vs demeye hakkin yok, cevap yazacaklari da secemeyecegin gibi.

Son düzenleme:

işin açıkcası ben uyuorum evet ama yapacağım şey oluncadaa yapıyorumm kıyafet konusundaa kıskançlığı asla bitmezzz eşiminn canımınn istediği gibi gezme derkenn evet ihtiyaçlarımı alacakk kadarr çarşıda dolaşacak kadarr yapıyorumm ama sizin kast ettiğinizzz canınızın ,istediği kadar dolaşmakk erkek arkadaşlarıyla gezmek tozmaksa onu ben yapmam zaten bütün arkadaşlarımlada görüşüyorumm evet buyur yazdımm umarımmm yardımcıı olmuşturrr kıskançlıktaa asla bitmezzz ne kadar eşinize uyarsanızz uyunn sanki kadınlarrkıskanmıyor mu?

Boyle bir seyden bahseden oldu mu? Bu ne demek? Kim erkek arkadaslariyla gezip tozmaktan bahsetti ki? Bir teyzeye gidip kalinmaktan bahsedildi, konuyu nereye cekmissiniz...
Bir de bu kelimerin sonundaki bol bol zzzzz nnnnn mmmm lar ne ola ki?

Boyle bir seyden bahseden oldu mu? Bu ne demek? Kim erkek arkadaslariyla gezip tozmaktan bahsetti ki? Bir teyzeye gidip kalinmaktan bahsedildi, konuyu nereye cekmissiniz...
Bir de bu kelimerin sonundaki bol bol zzzzz nnnnn mmmm lar ne ola ki?
hayır çekmedimm onu kastediyorsanız diee sualde bulundumm kelimelerin sonlarını uzatmakta el alışkanlığıı

caımbenim eşimde çok kıskançtı.hem de bunu arkadaş gibi bende nişanlıyken hissetmiştim ama ailemin tüm bozma çabalarına rağmen evlendim.senelerce bir çözüm yolu aradım.hayatım cehenneme dönmüştü.o deliler gibi sevdiğim adam artık gözümde bir düşmandı.hep korkuyla yaşıyordum resmen.bir gün dedim ki ya yeter deyip bitiricem bu işi ya da onun istediği gibi davranıcam.önce ne yapmak istediğime karar vermeliydim.baktım hala seviyorum,son bir şans dedim.bakalım biraz dediklerini yapayım nasıl olacak.ben mutsuz olacak mıyım?bu da evliliğimi kurtarmak için son çırpınışlarımdı içimde.eğer olmazsa bitirmeliydim.evet çocuğum da vardı ama çocuk daha çok etkileniyordu evde yaşananlardan.zaman kaybetmeden gerekeni yaptım.önce bütün arkadaşlarımı(zaten erkek arkadaşım kalmamıştı) hayatımdan çıkardım.telefonumu değiştirdim.eteklerimi kaldırdım onun yerine biraz daha kapalı ama daha şık giyinmeye başladım.sonra arkadaşın dediği gibi kuaföre giderken bile izin almaya başladım.ne derse tamam diyordum..sonra ona hep yalanlar söylemek zorunda kalırdım,yani kuaföre gideceksen kardeşim çağırdı bende gitmişken saçımı boyattım,işe giderken söz bu kez hesabımı kestirip ayrılmaya gidiyorum gibi yalanlar söyleyip işime devam etmeye çabalardım.yalanları kestim.açık oldum.bir süreliğine işten izin alıp ayrıldım dedim.o süre zarfında bak ne kadar zor geçim.benimde işim var başlayayım rahat edelim dedim.kuaföre gitmek isteyince hadi sende gel benimle ister bırakır gidersin beni ister sen de gel,hem fikir verirsin gibi sözlerle ona itiraz yolu bırakmadım.gelelim sonuca:::zor oldu ama evliliğim kurtuldu.şimdi izin almadan kuaförede,alışverişe de kısacası her yere gidiyorum.anladım ki olduğu gibi söyleyeceksin herşeyi.ayrıca giderken bir alo derim.canım ben şuraya gidicem merak etme olur mu?derim yani izin ver demem.artık o kadar mutluyuz ki şükürler olsun ailem çevrem şaşkım.kendimden ödün vermedim mi evet verdim ama o kadar fedakarlık olmalı....BEN KAZANDIMMMMMMMMMM

terikk edrimm bendee bunu anlatmayaa çalıştım aslındaa mücadele edincee oluyoo amaa birazz ben ters anlaşıldımm sanırım izin almak değil ama haber vermek şurdayım die belirtmekk gerklii bence

terikk edrimm bendee bunu anlatmayaa çalıştım aslındaa mücadele edincee oluyoo amaa birazz ben ters anlaşıldımm sanırım izin almak değil ama haber vermek şurdayım die belirtmekk gerklii bence

evet arkadaşım aynen öyle.bizlerde bir bireyiz tabi ama onlarda bizim eşlerimiz.tabi ki haber vermek zorundayız.onlar biraz geç kalsın biz demiyor muyuz bize haber vermek zorundasın?sokaktan biri değilki eşimiz.birbirimize karşı sorumluluğumuz var.izin almak tabi hoş değil ama haber vermemek te sorumsuzluk ve saygısızlıktır bence...

çokk şüküürr anlaşıldımm

Evlenmek herseyimizi karsilikli kabul edip hayatimizi birlestirmek demek.
Evlenmek, baskasini degistirmek icin ömür boyu mücadele etmek degil!
Evlenmek baskasinin kölesi olmak degil!

Ne biliosun ? Tanisiyormusunuz ??

öncelikle üslubuna dikkat et!
bir konu açtıysan gelecek tüm yorumlara açık olacaksın

nedir bu erkek egemenliği canım? yok seviyomuşta,mışta,mişte
madem kararın değişmeyecek,madem herkesi tersleyeceksn
ne bu bi tür ilan mı

amann bana ne ya nasıl olsa herkes bildiğini okuyo:97:

Iste benim bu yüzden hayatimda kimse yok. Insanlarin bu tür sacmaliklarina katlanamiyorum. Ortada hic bir sey yokken sahiplenmek adina kiskanan ve bunun da seyini cikaran erkeklerden nefret ediyorum. Hic sevmedigim seydir hesap vermek. Anneme bile bir yere kadar hesap veririm. Ben kendimi bilen akli basinda bir genc kizim, nereye ne zaman gitmem gerektigini, ne zaman eve dönmem gerektigini bilirim.
Hele bir erkekten izin istemek!!
Ne demek ya bana sürekli hesap soracak, carsiya cikmama, teyzeme gitmeme bile karisacak!! Kim ki o? Elin adami. Sen de susma güzelim kendini ezdirme. Seni bu kadar sindirmesine izin verme. Güvenmiyorsan bana arkani dön ve git de. Sayginligini yitirme. Simdiden böyleyse evlendiginde hayati sana zindan eder. Basbaya güvensizlik bu. Kendine güveni olmayan insanin ne sevdigine güveni olur ne de cevresine. Bu tür insanlardan hic hoslanmam ve cevremde barindirmam. Bu benim düsüncem, ben sana kesinlikle ondan ayril demiyorum. Ama tepkini göster. Kendini ezdirme. Sakin susma, sesin ciksin. Azicik korksun senden, ona göre davransin sana. Valla ben olsaydim bu davranislarindan ötürü coktan suratina tokati yemisti. Ama tabi sen de böyle yap demiyorum. Biraz dominant ol her dedigine boyun egme.
Kiskancligin sevgiyle dogru orantili oldugunu ve kiskanilinca degeri arttigini sanan hemcinslerime gercekten anlam veremiyorum. Sevgilisinin her dedigini yapan yeri gelince ondan azar isiten, hirpalanan kizlar gördüm ya. Bir insan kendini bu kadar asagilatmamali. "Ah canim cicim beni kiskaniyor, seviyor" diyip pembe gözlüklerle bakmayin hayata. Bunun neresi harika, sana güvenilmemesinin nesi hos? Genelde liseli asiklar böyle iliskiler yasar diye biliyordum ama hayat arkadasi olacak insanlarin bile aralarinda asiri kiskanclik oluyor demek. Koskoca insanlarin kiskanilmak gercekten hosuna gidiyor mu? Hala kiskanclik = sevgi olarak mi düsünüyorlar yoksa? Bunlara gercekten katlanabiliyorlar mi? Ben tiksiniyorum desem yeridir. Yoksa bende mi bir tuhaflik var? Gizliden feminist falan miyim?

Katiliyorum. Tek esli yasayan hayvanlar bile kiskandigi zaman esine zarar vermek yerine karsi tarafa zarar verir. Tatli kiskancliklar vardir, ic güdülerimizden kaynaklanir. Ama onda bile insan sevdigine degil karsi tarafa, esine kur yapan erkege/kadina zarar vermeye calisir. Kiskanclik dedigimiz de araya 3.kisi girdigi zaman cikar ortaya. Erkek veya kiz farketmez, esinizi elinizden kapmaya calisan biri varsa siz de harekete gecersiniz ve esinizi korumaya calisirsiniz, dogal olani budur. Ama dekolte giyme, oraya gitme, eve su saatten gec gelme diye sinirlandirmalar koymak ve baski yapmak kiskanclik degildir. Daha cok özgüvensizlik ve kendinden gücsüz olani ezmekten zevk alma, onun sahibi oldugunu sanmaktir. Ben o yüzden arkadasa güclü ol kendini ezdirme diyorum. Ezikliginden güc aldikca daha da abartacak ve iyice tepesine cikacak. Bana kalsa ayrilmali ama arkadas belli ki cok seviyor. Güzel günler yasadigindan bahsediyor ama eksiler artilari her zaman götürür. +3 güzel anilari olduysa, -5 yaptigi kiskancliklarla o güzellikleri öldürür, üzerine daha da kötü anilar ekler.
Kisacasi konu sahibi arkadasim; iliskiye devam edip evlenirsen seni kötü ve sIkIntIli günler bekliyor. Ama hayata bir kac defa daha gelecegini düsünüyorsan yine sen bilirsin. Yeni insanlar taniyip yeni iliskiler, arkadasliklar yasayip genc yasinda hayatin tadini cikarmak varken, ömrünü o adama heba edebilirsin. Tercih sana kalmis...

Sahiplenmek ne ya? Cok cok afedersin ama sen sahiplenilmesi gereken bir mal misin? Sen bastan onun kiskancliklarina yer hazirlamissin. Cok güzel sahipleniyor demen bile korkunc! Ne yani o olmadan sen hayata tutunamaz misin? Malum ya sahipsizsin, sahibin olmadan bir hic olursun o zaman.
Gercekten kendini sahiplenilmesi gereken varliklar olarak gören kadinlar var mi hala?

Son düzenleme:
senin agzini aramasi güvnmemesi cok büyük bi sorun bu yüzden bir cok cift ayrilmistir kiskancligi gecmis ve cok farkli boyuta gecmis bu sorun
cok basit ve yetersiz cevaplar vermis dedigim dedik olan insana nasil cözüm üretilebilirki he üretildi diyelim ne kadar kalici olur neyse
Madem seni cok seviyor o zaman sende böyle güvensizligi iliskide istmedigni söyleyip kendine ceki düzen vermesi sart oldugunu üsütne basa basa söyle kendi fikrinde sabitse kendin bilirsin diyip secim yapmasini söyle uzmana bas vurup destek alabilirsin/siniz daha da kolaylik saglicaktir

Eger bi insan benim nisanlim hakkinda arabeskcidir bilmem nedir diyerek onu kücümsüyorsa, onu taniyip tanimadigini sormak hakkimdir. Ne kadar kötü olursa olsun nisanlimdir canimdir. Onu yerden yere vurun diye acmadim ben bu konuyu. Yanlis anlasildim herhalde. Ben size gelin benim kararimi degistirin diye akil danismadim. Herkesin düsüncesine fikrine saygim sonsuz. Eger bu sorunu cözemezsek zaten sizin dediginiz gibi olacak, mecbur ayrilacam. Benim sizden akil istedigim konu: Bu kiskancligi, güvensizligi, hastaligi veya herneyse adi ,nasil yenebiliriz ? Ona bu durumdan rahatsiz oldugumu nasil anlatabilirim ? Belki benim rahatsiz oldugumun farkinda degil, ya ne bilim biraz caba biraz emek vermek istiyorum sadece. Öyle ,, Haydeeee bu hareketin hic hosuma gitmedi, hadi sen yoluna ben yoluma " gibicesinden düsünceler benim tarzim degil.
Hepinizden özür diliyorum sanirim yanlis anlasildim yorumlariniz icin tskler allah razi olsun

Cok tsk ederim cnm sana, en azindan bana bi yol gösterdin bi akil verdin. Benim duymak istedigim sadece buna benzer seylerdi. Ayrilmak en kolay cözüm bunun farkindayim, ama birazda caba göstermek lazim. Bilmiyorum belkide ben yanlis düsünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…