Yeter Bogulacağım artik, bende INSANIM ...

haklısın .. birde onca yazılanı gözardı edip en son cümleleri "ama ben onu çok seviyoruaaaaaam" olmuyor mu

burada kimse kimsenin ilişkisini bozma misyonunda değildir elbet.. derdi olanlar anlatır, yorum yapanlarda anlatılanları baz alarak yorumlarlar diğer kişiyi tanımadan.. birkaç tanede aynı dertle müzdarip olan abla, ay ne var canım kocan o senin yada sevgilin o senin severde döverde diye yorum yapar (kendi bırakamıyor ya ) ..

siz bekarsınız değil mi? çok belli oluyor da....

atalarımızdan gelen bir içgüdü... yapılacak bişey yok..
kadın doganın güclü erkegini görür ( kadın kendini koruyacak bakacak üremesine katkıda bulunacak diğer erkeklee göre kendine güclü geleni istermiş ) - erkek kadını görür kendine uygun, geniş, saglıklı dogurgan bir kadın ve sacından sürüyerek magarasına götürürmüş

şiiimmmddii hal böyleyken bende erkegimi her yönden seviyorsam sadece uygun şekilde anlatıldıgıda sorunlarımın halledilecegine inanıyorsam neden bırakayım..ve seviyorsam ayrıldıgımda daha cok üzüleceksem neden kendime eziyet edeyim vs. vb.
bu fikrimden ve bu huyumdan cok memnunum.

ya şu kadınlar da ayaklarının üstünde durur mevzusunu feministlik-miş gibi yapmıyor musunuz hastayım buna yyaa.. ne var eşin olacak adama 2 güzel söz söylemek kötü müdür? adamdan yaş gününde vb. bir gün için hediye tebrik bekleyebiliyorsun ? ama iş adama iyi davranmaya gelince yapamıyorsunuz? adam iki höt höt ettiğinde 'sürün,psiko, hayat benim karışamazsın, kadınım, güçlüyüm' diye kuduruyorsunuz
he bir bu kudurdugunuzda adam bögürtü cıktıgında aglıyorsunuz.. bana bagırdın sen kötüsüüünn :S adamı tahrik et bana bögür diye sonrada bana bögürdün :S bu kesinlikle dengesilik. 11 yaşında ki erkek yegeneme diyorum ' eger sevgilin eşin neyse sana bişey sordugunda tamam diyorsa ve sonra vay neden böle yaptın beni sevmiyorsun arkandan sacma sapan takip vs. ederde kudurursa hemen o kadını terk et. neden diyor dengesi çünkü diyorum
anladı kereta ama anlattıgımı sizi anlamak cok zor diyor hem evet diyorsunuz sonrada kızıyorsunuz. siz erkekleri maymun yapmak istiyorsunuz galiba dedi.
hakaret -saygı ve sevgi bittiyse- ciddi ruhsal veya fizikse şiddet varsa vb. o zaman elbette kimse durmazsın ayaklar popoya vura vura kaçın.

ufffff dunyanın her bir köşesinde mevzu aynı...erkekler öle kadınlar böle.. sıkıldım

Son düzenleme:

evet aynen bende öyle düşünüyorum akılları,dünyaları erkek başka birşey yok ! Bunlara allah akıl fikir versin

sana sonuna kadar katılıyorum.anlatmak istediğimde buydu işte.biraz hoşgörü ya,çok mu zor.bizde köle değiliz ya.bu düşünceyi savunuyoruz diye eşlerimizden,nişanlımızdan vs dayak yemiyoruz,hakaret işitmiyoruz ya... ama ufak bir şeyde hemen ayrılalım hemen boşanalım.oldu canım,çok kolay dimi?boşanalım,daha iyisini bulup yeniden evlenelim.ters mi baktı adam hadiiiiiiii hemen boşanalım,bir daha.böyle bir mantık mı var?az sabır...onlar bizim eşlerimiz,elin adamı değil ya..şiddet ya da ihanet olmadıkça onları idare edicez tabi.sanki onlar bizi etmiyor.hepimiz dört dörtlüğüz aslında....

Son düzenleme:
neden ? bekara koca boşamak kolay diye dimi :) ah bu zihniyet ah ..

herşeyi zihniyete yüklüyorsunuz ama...sizin dediğiniz sabit fikirlilik.yalnız daha evlenmeden bu tür bir fikre bağlı kalmak çok üzücü sonuçlar ortaya çıkaracaktır...konu başka ve fikirler değişebilir.zihniyetse benim zihniyetim,ah demek kimseye düşmez.fikre saygı...

neden ? bekara koca boşamak kolay diye dimi :) ah bu zihniyet ah ..

herşeyi zihniyete yüklüyorsunuz ama...sizin dediğiniz sabit fikirlilik.yalnız daha evlenmeden bu tür bir fikre bağlı kalmak çok üzücü sonuçlar ortaya çıkaracaktır...konu başka ve fikirler değişebilir.zihniyetse benim zihniyetim,ah demek kimseye düşmez.fikre saygı...

mağara dönemi çoktan geçti homo erectus deiliz bizler homo sapiensiz.:) haa siz öyle bir evlilik seviosanız diyecek bişey yok elbette :) saçınızdan sürüsün dursun eşiniz :)
erkeğiniz size herşekilde mobbing yapsın ama siz erkeğimi seviyorum napsamda kocam o benim sövsün yiğidimm ayrılırsam bitap olurum ben diosunuz :) geyşa modülü :) iyiymiş :)

dünyanın her köşesinde kadın ve erkekler oldukça elbetteki böyle olacak marsta yaşamıyoruz kanımca :) ama siz iyi bir eş ve mükemmel kadınsınız erkeklere göre :)

Sevgiler

fikrinize saygı duyuyorum sizde benim medeni halime saygı duyun :)
bir fikre sahip olabilmek için , o fikri yaşıyor olmanız gerekmiyor. :)
insanın kişiliği neyse o dur. bekar yada evli..
benim nişanlım var.. hayatı özgür ruhlar gibi feministçe yaşamıyorum..
ona karşı sorumluyum ama kendime saygım var bir bayan olarak.. Ben bana saygı duyuyorsam herkes bana saygı duymak zorunda. buna tahammül edemem. ister evli olayım, ister nişanlı, isterse bekar..

Sevgiler

fazla uzatmıycam.çünkü yazdığınız tek bir cümle sizi açıkladı bana.medeni halinize saygı duyuyorum medeniyetsiz bir bayan olarak,ve haddim değil medeni bir bayana yazmak....

medeni hal ne demek?

pardon yanlış anlamışım...:utangaç: ama bu söz de çok ilginç.sanki ben evlilerle ya da bekarlarla görüşmem,saygı duymam demişim.bekarsınız diye sizi mi yadırgadım..sanki herkes evli doğuyor,siz yanlışlıkla bekar doğmuşsunuz...sadece anlatmak istediğim bekar olarak dışarıdan izlemek ayrı,ama evli olup bizzat evliliğin güzel taraflarını ya da zorluğunu görmek ayrı...

evlilik düşmanı diilim ben :) nişanlıyım kısmetse evlenicemm
ama saygı olmadan hiçbirşeyi devamlılığı olurmu?
hep susan, kabullenen taraf kadın mı olmalı... buna mutlu evlilik mi deniliyor?
erkek ne derse desin kadın susunca herşey yolundadırmı demek oluyor?

Cok yipraniyorum ama belli etmiyorum. SONUC ? Kendi kendimi yiyorum...

Bunun disinda hicbir sorunumuz yok, o beni cok seviyor bende onu cok seviyorum bundan süphem yok. O yüzden senin yerinde olsam ayrilirdim demeyin. Bu sorunu nasil cözebilecegim hakkinda bi akil bi fikir verirseniz cok sevinirim. Simdiden herpinize tesekkr ediyorum ve gözlerinize, parmaklariniza saglik diyorum.

bu arkadaşımızın yorumu. çok yıpranıyorum diyor.. evlenecek bu yıpranmış arkadaş... sinirleri yıpranmış bir kadın sizce ne kadar sağlıklı bir evlilik yapabilir? o kısıtlamalara bir gün "duuuuuuuuuur" dediğinde eşi o zaman o duuuuur u kabul edebilecekmi?

hayat toz pembe değil...benim dileğim bunu anlamamanız.yani inşallah hayatınız evlendikten sonra da toz pembe geçer.allah sıkıntı vermesin...mutluluğunuz daim olsun..

Nişanlı olmak farklı , ewli olmak çok farklı . Ewlilik büyük özweri , sabır istiyor . Nişanlıyken ; ewlilik heyecanından , mutluluktan birçok şey görünmüyor yada görmemezlikten geliniyor , ewlenince düzeleceği düşünüyor . Ewlendikten sonra ise ; ben bu adamla mı ewlendim derken bulabiliyorsunuz kendinizi , hele ewliliğin ilk zamanlarında kişilik çatışmaları yaşanıyor ki akıllara zarar
Tabi bunları yaşamak gayet normal , bir insanı sewmek farklı birlikte yaşamak çok farklı , uyum sağlamak çoğu zaman zor oluyor , zamanla aşılıyor bu durumlar tabii , bu zamanlarda aranızdaki sewgi bağı sizi birbirinize daha da bağlayailir ya da soğutabilir , bu aranızdaki sewgi bağı ile alakalı ...

Tabi şunu da unutmamak gerek ; bir insanın yaptıkları , yapacaklarının teminatıdır . Zaten nişanlılık dönemi de karşımızdaki insanı tanıma anlamında yapılmıyor mu !

İlişkilerde önemli olan aradaki saygıyı kaybetmemek . Saygı kaybedilince ne aşk ne sewgi kalıyor , hepsi siliniyor ...

ee şekerim bak seviyomuş yıpransın di mi azcık
hesap versin ee sonuçta evlenecek
aman evlenelim,evlenmek için her şeyi yapalım

dur desn eşine bi irkeğe baş kaldırmak haa direk kapının önüne:88:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…