ben mi yanlış okuyorum diye konuyu birkaç kez okudum yorumlardan dolayı.
konu sahibi 14 yaşında ise eski sisteme göre ya orta3 ya da lise 1 de olması gerekiyor.
benim zamanımda bir kızın boyu lise 1 e kadar yani tahmini 15 yaşında boy uzaması kesilirdi.
yani ben öyle 20 yaşına kadar uzayan görmedim.18 yaşında felan
varsa da vardır belki tekte tükte.
hele 25 yaşında hiç görmedim
erkeklerde orta3 ten lise 1 e geçişte çok uzuyordu.yani kızların gelişimi erkeklere göre erken başlayıp,
yine erkeklere göre erken kesiliyordu.
regl de olduysanız son seneniz gibi duruyor.yemekten ziyade basketbol ve yüzme iyi boy uzatır.
tabi anne ve babanızın boyu da çok önemli.
örnek vereyim mesela ben 11 yaşımda ergenliğe girdiğimde yani regl olduğumda 161 cm idim.
3 sene içinde 5 cm daha uzadım.tahmini 14 yaşımda 166 cm oldum ve başkada uzamadım.
regl olduktan sonra fazla uzama olmuyor.ben hiç çevremde görmedim 18 yaşına kadar uzayan bir kız çocuğu.
erkeklerde gördüm ama.
ayrıca ben konu sahibinin pohpohlanmak için konu açtığını düşünmüyorum.
160 cm gerçekten kısa bir boy bence.
Valla benim boyum 14 umde 168 di lise ucde 17 yasimda yani 171 oldu. :))) erkek yegeniminde boyu lise ikiye kadar 170 di şuan lise sonda 178 . :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
zaten yorumu yazarken varsa da tekte tükte demiştim aslında.
erkeklerde uzama oluyor onu biliyorum ama kzılarda çok nadir.
regl kaç yaşında oldunuz peki?tahmini orta 3 de diye düşündüm ama.
birde bu işler genetiğe bakar yani.
Adetim 16 yasimda lise 2 bitisinin yazında oldum.temmuz 31 di
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ablalarım, abla diyorum çünkü bu sitedeki bi çok kişi benden büyük. Herneyse ben direk konuma geçeyim.14 yaşındayım boyum 1.60 çok kısayım denemediğim şey kalmadı şifalı macunlar mı yemedim günde 3 litre keçi sütü mü içmedim sırf boyum uzasın diye sizden de isteğim bana bi yardım edin bildiğiniz ne yöntem ne spor ne yiyecek,içecek varsa hepsine muhtacım lütfen yardım edin eskiden uygulanan şeyler falan ne biliyosanız artık...bi 5 cm daha uzasam yeticek bana...
Boyun yasina gore normal canim daha kucuksunde 20-22 ye kadar uzuyo bayanlar ama yinede bilmeni isterim kemik suyu iyi geliyor diye biliyorum ama dediğim gibi sonradan çok uzarsan kisa olsaydim dicen
Canim uzarsin zaten, ben ilkokul dördüncü sınıfta adet oldum boyum 1.48di o zaman şimdi 1.65 uzamasam ben uzamazdim..
Çoğu kişiye göre uzun sayılabilirsin..
Bence dert etme uzarsın..
ben senin yaşındayken kalabalık yollarda üstüme basmasınlar diye insanları uyarıyordumşimdi 1.75 boyundayım
1.60 kısaysa ben nerelere gideyim 18 yaşındayım
7.sinifa gidiyo oluyosun galiba.daha kucuksun zaten.bu yasa gayet iyi boyun.lise 3te durur uzaman.o zamana kadar 1.65e rahatlikla gelirsin hic merak etme.sen yinede sut ic basketbol falan oyna.iyi olur gelisimin icin.
14 ümde 160 tım. 20 yaşındayım 171 falan olması lazım. 171 ya da 172. sıkma canını kuzum
kuzummmm,
bak şimdi; düzenli ve dengeli beslleniyorsun,kötü alışkanlıklardan uzak duruyorsun, her gece yatmadan sütünü içiyorsun,günde kesintisiz 8 saat uyuyorsun,sonrasında voleybol,basketbol,barfiks bu tür yukarıya zıplayacağın uzanacağın sporları hobi edinip düzenli yapıyorsun.
ama hemen uzamayı bekleme,sen daha gelişme çağındasın zaman alır ama bir iki yıla kalmadan boyun uzar,ayrıca neden uzamıyorum gibi bir takntı da yapma lütfen.sen daha tazeciksin uzarsın da gelişirsin de canım benim.
sağlıklı ve mutlu bir birey olmanı temenni ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?