ben mi yanlış okuyorum diye konuyu birkaç kez okudum yorumlardan dolayı.
konu sahibi 14 yaşında ise eski sisteme göre ya orta3 ya da lise 1 de olması gerekiyor.
benim zamanımda bir kızın boyu lise 1 e kadar yani tahmini 15 yaşında boy uzaması kesilirdi.
yani ben öyle 20 yaşına kadar uzayan görmedim.18 yaşında felan
varsa da vardır belki tekte tükte.
hele 25 yaşında hiç görmedim
erkeklerde orta3 ten lise 1 e geçişte çok uzuyordu.yani kızların gelişimi erkeklere göre erken başlayıp,
yine erkeklere göre erken kesiliyordu.
regl de olduysanız son seneniz gibi duruyor.yemekten ziyade basketbol ve yüzme iyi boy uzatır.
tabi anne ve babanızın boyu da çok önemli.
hergün bir diş sarmısak yut.ciddi ciddi uzatıyor boyu hem de çok faydalı.bir de eklemleri açıcı,boy uzatıcı egzersizler yap hergün.netten araştır bulursun bu egzersizleri.madem o kadar istiyorsun boyunu uzatmak,nasılsa gelişme çağındasın.bu dediklerimi yap mutlaka uzar boyun.
Regl oldun mu?
Eğer olduysan ergenlikten sonra uzama olmuyor pek .
Olsa bile 1 kaç cm.
Boyun çok kısa değil ki. Ayrıca uzarsın daha. Bu kadar kafana takma. Zaten tr de kadınların boy ortalaması 1.60.
Boy meselesi çoğunlukla genetiktir, aile bireyleri uzunsa sen de uzun olursun.
Basketbol oynamayı deneyebilirsin, birkaç yıl düzenli şekilde oynayıp beslenmene dikkat edersen uzarsın. Başka bir çözümü de yok, öyle macunla bilmemneyle olacak iş değil.
o egzersizleri yapıyorum zaten teşekkürler önerileriniz için sarımsak olayını daha önce hiç duymamıştım ama umarım işe yarar bir de ben hap bile yutamıyorum yani boğazımdan geçmiyor büyük geliyor sarımsağı da ikiye bölüp yutsam olurmu acaba ? çok soru sordum ama ne zamana faydasını görürüm acaba ?
canım inan bana çok işe yarayacak uzadığını göreceksin.ben de lisede kısaydım bunu önermişti biri uygulamadım ama başkasına önermiştim cidden uzamıştı.netten de araştır istersen .evet ikiye bölerek yutabilirsin
Ablalarım, abla diyorum çünkü bu sitedeki bi çok kişi benden büyük. Herneyse ben direk konuma geçeyim.14 yaşındayım boyum 1.60 çok kısayım denemediğim şey kalmadı şifalı macunlar mı yemedim günde 3 litre keçi sütü mü içmedim sırf boyum uzasın diye sizden de isteğim bana bi yardım edin bildiğiniz ne yöntem ne spor ne yiyecek,içecek varsa hepsine muhtacım lütfen yardım edin eskiden uygulanan şeyler falan ne biliyosanız artık...bi 5 cm daha uzasam yeticek bana...
Ablalarım, abla diyorum çünkü bu sitedeki bi çok kişi benden büyük. Herneyse ben direk konuma geçeyim.14 yaşındayım boyum 1.60 çok kısayım denemediğim şey kalmadı şifalı macunlar mı yemedim günde 3 litre keçi sütü mü içmedim sırf boyum uzasın diye sizden de isteğim bana bi yardım edin bildiğiniz ne yöntem ne spor ne yiyecek,içecek varsa hepsine muhtacım lütfen yardım edin eskiden uygulanan şeyler falan ne biliyosanız artık...bi 5 cm daha uzasam yeticek bana...
Ahmet maranki yada ibrahim saracoglunun kurlerini oneriyorum ve kisa degilsn o kdr senin yasmda bende oyleydm smdi 1.72 boyum uzarsin sıkma canini
Cnm ben 18 yasndaym ve seninle aynı boydayım daha uzarsn merak etme istiyosan basketbola yazl :)
gerçekten benim yaşımda kısamıydınız ? ve şuanda 172 siniz ne kadar güzel çok özendim size
Canim sen kisa degilsin brnm kuzenm 14 yasnda 150 boyu kardesim 16 yasnda 1.55 turkiyedeki bayan boyu ortalamasi 1.65 zaten 5 cm kalmis uzarsn onuda ergenlik bitiminde. Beni yanlis anla istemem ama ben senin yerinde olsam boyumla ugrasmak yerine kendmi daaha cook gelistirmeyi yeglerdim kizma bana hayat sartlarini goz onunde bulundurarak konusuyorum abla tavsiyesi olarak al bunu minisim
evet haklısınız çok kısa değilim de daha uzun olmak istiyorum işte belki özgüvenim yerine gelir falan diye.Yok niye kızayım aksine teşekkür ederim güzel yorumunuz için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?