- 28 Ocak 2021
- 1.486
- 3.695
- 83
- 37
- Konu Sahibi teo1mmervve
-
kız çocuklarında yaş ayrımı yok. erkeklerde 25 yaşa kadar okuyor olmak şartıyla alıyor ondan sonrasında alamıyorİyide bu babadan kalan maaş değil ki o emekli maaşı bu yetim maaşı anne ve baba ölümü ile kazanılan bir hak. 25 yaşına kadar dı sanırım bu hak.
Ne fırsatçılar var ya hu. Hem eski kocasından hem rahmetli babasından alacağı kuruşlara kafası iyi çalışıyor ama zahmet edip çalışmaya yanaşmıyor. Üstelik diğerleri de
ya boyle oturdugun yerden yorum yapmak ne kadar guzel oluyor dimi.sen suan turkiyenin durumunun farkindamisin insanlar 1 liraya muhtac bende onlardan biriyim.kucuk bir bebegin ne kadar masrafinin oldugunu bilmedigine gore anne degilsin.bebegi kime birakip is bulup calisacam bunu dusunemeyecek kadarda cahilsin.o yuzden oturup bos yorumlar yapma.daha agir cevap yazardim ama neyseNe fırsatçılar var ya hu. Hem eski kocasından hem rahmetli babasından alacağı kuruşlara kafası iyi çalışıyor ama zahmet edip çalışmaya yanaşmıyor. Üstelik diğerleri de destek oluyor bu anlayışa,pess
yahu sende beni engelli yaptin bacim.bebek oldugu icim calismiyorum.yoksa ben doguma kadar calisam biriydim zaten.Babasından kalan maaş hakkı değil mi ?
Bosaninca nafaka almak da hak sonuçta.
Çocukları vardır belki onu yazmamış çocuk için nafaka alıyordur belki.
Ayrıca çalışan insan da nafaka alabilir belki çalışıyor konu sahibi.
Ben aynı durumda olsam nafakayı çocuklarım için biriktirin babamın maaşıyla geçinmeye çalışırım,ayrıca bir engelim yoksa çalışır kendi ayaklarım üzerinde dururum.
Belki konu sahibi engelli, psikolojik rahatsızlığı var, çalışamıyor.
Hem hüküm vermişsiniz pesssss
Kafanız güzelmiş. Güle güle kullanın.Ne fırsatçılar var ya hu. Hem eski kocasından hem rahmetli babasından alacağı kuruşlara kafası iyi çalışıyor ama zahmet edip çalışmaya yanaşmıyor. Üstelik diğerleri de destek oluyor bu anlayışa,pess
“Belki” diyor…yahu sende beni engelli yaptin bacim.bebek oldugu icim calismiyorum.yoksa ben doguma kadar calisam biriydim zaten.
Babanızdan maaş alabilirsiniz resmi olarak boşandıysanız. Tek yapmanız gereken e-devletten dul-yetim yardımı kısmına girip babanızın tcsini ilgili alana yazıp başvuru yapmak. Sonra bir 10-20 gün içinde size mesaj gelecek ziraat bankasından tcniz ile çekebilirsiniz diye gidip çekeceksiniz. Tek sıkıntı size maaş bağlandığında anneniz dul maaşı alıyorsa o bir tık azalır. O yüzden annenize haber verin önceden bütçesini ona göre ayarlasın.esim olacak adamla bosandim.bekarken yetim maasi aliyordum.bosandiktan sonra tekrar alabiliyormusum.ben basvursam eski esimle ikamet ettigim adrese gidip bakarlarmi.bu maasi alacagmdan eski esimin haberi yok ondan gizli cikariyorum.eger haberi olursa nafaka vermez serefsiz bana.sizce giderlermi oraya
annem baskasiyla evli maas almiyor o.Babanızdan maaş alabilirsiniz resmi olarak boşandıysanız. Tek yapmanız gereken e-devletten dul-yetim yardımı kısmına girip babanızın tcsini ilgili alana yazıp başvuru yapmak. Sonra bir 10-20 gün içinde size mesaj gelecek ziraat bankasından tcniz ile çekebilirsiniz diye gidip çekeceksiniz. Tek sıkıntı size maaş bağlandığında anneniz dul maaşı alıyorsa o bir tık azalır. O yüzden annenize haber verin önceden bütçesini ona göre ayarlasın.
Hayır yetim maaşı babanın geçmişte sigortalı çalışma geçmişi varsa kızına,karısına verilebiliyor.benim annem başvurmak istemişti 5-6 yıl önce ama dedemin sigortası hiç olmamış o yüzden alamadı.bu arada annem o dönem rahim kanseri olduğunu öğrenmişti sağlık güvencesi için çok iyi olacaktı.yas sınırı yok denilmişti bize ama babanın sogortali çalışma şartı vardı.İyide bu babadan kalan maaş değil ki o emekli maaşı bu yetim maaşı anne ve baba ölümü ile kazanılan bir hak. 25 yaşına kadar dı sanırım bu hak.
Yatlrgisoz hüküm verdiği için örnek verdim.yahu sende beni engelli yaptin bacim.bebek oldugu icim calismiyorum.yoksa ben doguma kadar calisam biriydim zaten.
Bu ne biçim laf ya, belki çocuğu küçük bakacak kimsesi yok, hemen iş bulma şansı yok. Yetim maaşı ve nafakayı topladığınızda bir asgari ücret yapmıyor zaten. Kadın bunlarla bile yarı aç yarı tok yaşayacak. Gören de zannedecek ki devletimiz yetimi boşananı ihya ediyor. Sizin dünyadan haberiniz yokNe fırsatçılar var ya hu. Hem eski kocasından hem rahmetli babasından alacağı kuruşlara kafası iyi çalışıyor ama zahmet edip çalışmaya yanaşmıyor. Üstelik diğerleri de destek oluyor bu anlayışa,pess
Hem yetim maası hem nafaka alabiliyor musunuz ya?Nerde o bolluk?esim olacak adamla bosandim.bekarken yetim maasi aliyordum.bosandiktan sonra tekrar alabiliyormusum.ben basvursam eski esimle ikamet ettigim adrese gidip bakarlarmi.bu maasi alacagmdan eski esimin haberi yok ondan gizli cikariyorum.eger haberi olursa nafaka vermez serefsiz bana.sizce giderlermi oraya
Yetim dediğimiz sey cocukluk icin gecerli değil mi?Ne bilim 18 de falan kesilmesi gerek miyor mu?Kocaman kadının yetim maası alması normal mi sizce?Bu ne biçim laf ya, belki çocuğu küçük bakacak kimsesi yok, hemen iş bulma şansı yok. Yetim maaşı ve nafakayı topladığınızda bir asgari ücret yapmıyor zaten. Kadın bunlarla bile yarın aç yarı tok yaşayacak. Gören de zannedecek ki devletimiz yetimi boşananı ihya ediyor. Sizin dünyadan haberiniz yok
Yasa izin veriyor. Gerisini sorgulamaya gerek yok.Yetim dediğimiz sey cocukluk icin gecerli değil mi?Ne bilim 18 de falan kesilmesi gerek miyor mu?Kocaman kadının yetim maası alması normal mi sizce?
Ne fırsatçılar var ya hu. Hem eski kocasından hem rahmetli babasından alacağı kuruşlara kafası iyi çalışıyor ama zahmet edip çalışmaya yanaşmıyor. Üstelik diğerleri de destek oluyor bu anlayışa,pess
Yetim dediğimiz sey cocukluk icin gecerli değil mi?Ne bilim 18 de falan kesilmesi gerek miyor mu?Kocaman kadının yetim maası alması normal mi sizce?
Sorgulamadıgmız icin belki de bu haldeyizYasa izin veriyor. Gerisini sorgulamaya gerek yok.
hepsid e devletin tanıdığı haklar iyiki de var.bu haklar olmasa çok kadın allah göstermesin kötü yola bile düşerdi.dışarda iş kaynamıyor hele ki vasıfsızsan.nafaka da avrupa ülkelerinde bile var refahın olduğu ayrıcaNe fırsatçılar var ya hu. Hem eski kocasından hem rahmetli babasından alacağı kuruşlara kafası iyi çalışıyor ama zahmet edip çalışmaya yanaşmıyor. Üstelik diğerleri de destek oluyor bu anlayışa,pess
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?