yetim maasi

Çok haklı cevap veren canım. Aaa cemoş o paralarla iki ev doyuyor ya Sen sabır ver. Kanunu yanıltan yok devleti dolandıran yok. Hakkı neyse o. Sorun nedir acaba sen anladın mı? Cemoos . Arkadaş erkek nafaka mağduru falan mı

Neymiş nafaka alıyormuş.
Abi verdiği nafaka 1000 lira hadi olsun 15000 lira.
Kiradan,elektrikten,doğalgazdan,çocuğun masrafindan haberleri yok galiba kimsenin.
Eğer hakkı varsa ki var ölüm aylığa almaya alır,nafakasını da alır oturur çocuğuna bakar.
İnsanlar garip

Öyle yorumlar okudum ki dehşet içinde kaldım. Yani bilmiyorum hiç haber izlemiyor musunuz, sokağa çıkmıyor musunuz, ülke gerçeklerinden gerçekten bu kadar bihaber misiniz?? Babasından kalan iki kuruş aylığı alması neden dert? Kocadan nafakayı da alacak tabii ki çocuk var ortada. Ülkemizde erkeklerin büyük çoğunluğu eşinden bosaninca çocuktan da boşanıyor. İki kuruş nafakasını da yatirsin çok mu? Her şey ateş pahasi zaten. Hoş çoğu koca evliyken de çocuğuyla pek ilgilenmiyor o ayrı da neyse. Hele e çalışııın?? Ülke işsizlikten kırılıyor zaten, üniversite mezunu nice genç işsiz, nicesi intihar ediyor. Yeni boşanmış bir kadın küçük bebegiyle hemen nasıl iş bulsun? Kendisine verilen kanuni bir hakkı kullanmaktan daha doğal ne olabilir? Tavsiye verirken çok ütopik açıklamalarda bulunmayın lütfen.

1000 lira mı ahaha. Türkiye'de maaşların %40 asgari ücret ya da yalan beyan sigorta ile düşük en yüksek ortalamaverilen 600-800 . Oda mahkeme bitecek gerekçeli karar çıkçakta. Oğlana 300 bağladı , ödeyen yuk 5 lt yağ en dandik 120 ,tüp olmuş 250, kira desen 1000' de bir. Taş yio zaten Yetim maaşı da ultra birşey sanıyor herhalde yazan. Engelli maaşı veya yardım maaşı....Yoksulluk sınırı , Açlık sınırı ne kadar??? Çoğu kişi çalışıyor bir de üstüne . Ek ürün satıyor orda burda . Yaşamak ile yaşamak zorunda olmak arasını denkleştiremedi hala millet. Ne diyelim Cemoos halay çekek mi .

Son düzenleme:
Hanımlar sakinleşelim, yetim aylığı hiç evlenmemiş ya da evlenip ayrılmış veyahutta dul kalmış hiçbir sosyal güvencesi ve aylığı olmayan her yaştaki kadının yasal olarak almaya hakkı olan bir aylıktır.
Bu hakkı kötüye kullananlar vardır elbette ama konu sahibesini aynı kefeye koymayalım lütfen.

Yetim aylıkları da öyle büyük meblağlar değil, vefat eden babanın maaşının tamamını alamıyorlar, değişmediyse bildiğim kadarıyla maaşın %25'i devlete kesiliyor, ilk bağlamada da düşük maaş bağlanıyor, vefat edenin yetim aylığı almaya hak kazanmış birden fazla kızı varsa maaş kaç kızı başvurduysa o kadara bölünüyor, ayrıca nafakalar da şayet eşler arası uzlaşıya varılmamışsa, belli bir miktar ödeneceği taahhüt edilmediyse ve bilmem kim holdingin sahibi, x ünlü şarkıcı, artist, futbolcu vs değilseniz mahkeme çocuk başına 500-600 lira gibi miktarlar belirliyor.

Son düzenleme:

Yineliyorum, sağdan soldan artık biten ilişkiden gelecek para için kendini paralamak fırsatçılıktır. Her yerden maaş gelsin ama zahmet edip çalışmayım demek fırsatçılıktır.
Ve anlaşılan bu değirmenin suyundan nemalanan epey var ki “çalışın bir zahmet” lafını duyunca aşırı rahatsız olmuşlar.

Cidden ilginç bir bakış açısı. Sanırım bir bölümümüz devletin verdiği dul yetim maaşını devletin sadakası falan sanıyor. Bu paranın verilme nedeni baba, anne ya da eşin yıllarca ödediği kesintilerdir.Yani aslında babanın mirasıdır. Belli bir yaşa geldi diye neden adamın onca yıl ödediği her şey çöp olmalı onu da anlamıyorum.Ne sebeple bir baba evlatları ondan sonra sürünsün diye kesinti yaptırır maaşından. Öncelikle bu paranın sadaka değil bir miras hakkı olduğunu kabul ederek başlamak lazım .

Ay ne diyorsunuz siz ya? Değirmen dediğiniz paraya bak. Kimse gelecek üç kuruş yetim aylığı için çalışma hayatından vazgeçmez, bazen mecbur durumlar oluyor. Kanunen tanınan hak bu, illegal değil; belki bir yarasına merhem olur işte, fatura öder, çalışamayacağı bir dönemdir, çocuk büyütüyordur, çalışmasını engelleyecek engelli bir yakını vardır, başvurur alır. Zaten iş bulursa o maaş kesilir.

Çocuğu varsa zaten nafaka sapına kadar haktır. O çocuğu tek başına yapmıyorlar.

Ha evliyken sırf maaş için boşanıp evli hayatına devam eden görürseniz şikayet edin. Her kadını böyle yaftalamayın.

ben de sanki eşinden resmi olarak boşanıp maaşa başvurarak aynı evde yaşamaya devam edilecek gibi bir hava sezdim. günahı boynuna herkesin. yoksa devlet resmi olarak boşanmış çiftin evine gider mi diye soru mu olur, tabii ki gitmez. zaten nüfusta merniste görünüyor olacak.

Bir arada bu dul yetim maaşlarının üstüne yatalım, yoksa bekar ve dul erkekler evlenecek kadın bulamıyor diye fetva veriyordu birileri. İnsanların maaşlarından yapılan kesintiler ne çok zoruna gitti insanların. Hayır çoluğuna çocuğuna karısına kalmayacaksa yapmasın o zaman devlet kesintiyi. Neden insanlar çalıştıkları üç kuruşu devlete hibe etmek zorunda. Dul yetim maaşlarının üstüne de yatsınlar da onları da üç beş maaş alanlara versinler bari.

abiniz falan nafaka veriyor galiba.var bir durum ki bu kadar karşısınızzz.devletin tanıdığı hakkı bile kadınlara layık görmemek nasıl bir zihniyettir çözemedim.ha size kötü bir haberim var.devlet çocuklara da bin küsür tl okul parası veriyor sosyal yardımlaşma vakfı aracılığıyla.şimdi siz o da verilmesin aileleri kör mü çalışsın dersiniz

Şartlarını biliyor musunuz da üstten üstten yorum yapıyorsunuz peki siz pes!!!

sen bu gelen maaslari 10 bin flan mi saniyorsun atip tutarak konusuyorsun.bin nafaka bin maas 2 bin bir bebek yetistirirken ne kadar masraf gider bilgin varmiki konusuyorsun.diyelimki ise girdim peki 10 aylik bebegi kime birakip caliscam hadi bunun cevabini ver.dur sen simdi dersin cocuk yapmasaydin diye.bir kadin olarak kadina destek vermen gerekirken elestiriyorsun sana sadece yaziklar olsun diyirum.babanin anneni bosadigini ve annrnin sen 10 aylikken ortada kaldigini dusun.

ya sen bu maaslari 10 bin flan mi saniyorsun atip tutarak konusuyorsun.bin nafaka bin maas 2 bin bir bebek yetistirirken ne kadar masraf gider bilgin varmiki konusuyorsun.diyelimki ise girdim peki 10 aylik bebegi kime birakip caliscam hadi bunun cevabini ver.dur sen simdi dersin cocuk yapmasaydin diye.bir kadin olarak kadina destek vermen gerekirken elestiriyorsun sana sadece yaziklar olsun diyirum.babanin anneni bosadigini ve annrnin sen 10 aylikken ortada kaldigini dusun.

hiç polemiğe girmeyin.yetim maaşı da nafaka da ananızın ak sütü kadar size helal.umarım bu boşanma sürecini en hafif zararla atlatırsınız .bebeğinizi güle güle büyütün.

Belki şu mesajı okuyunca anlarsınız diye umuyorum,bir ihtimal
Şu her insanı kendi şartlarınıza göre değerlendirme hastalığından ne zaman kurtulursunuz acaba ya?
Belki kadın çalışamadı kocası istemedi diye?
Belki işinden oldu?
Belki aldatıldı,belki şiddet gördü,belki çocuğu var?
Bilmeden etmeden böyle hırsla neden tanımadığınız insanları yargılıyosunuz?

Yetim maaşına gelincede,alıntıladığım üyenin de dediği gibi o maaş devlet tarafından verilen bir sadaka falan değil. Yıllarca devlete vergi veriyoruz ya hani,maaşımızdan vergi falan kesiliyor ya hani,sonra emekli olunca o kesintiler bize biz yoksak çocuğumuza yol,su,elektrik olarak dönüyor ya hani.
Anladığım kadarıyla çalışan bir insansınız yani bu kadar eleştirdiğinize göre çalışıyor olmanız lazım.Çalışan,mevzuatı bilen bir insanın nafakaya ve yetim maaşına sadakaymış gibi yaklaşması çok enteresan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…