- Konu Sahibi teo1mmervve
-
Allah aşkına ne alaka?Bizim mahallede vardı eski esiyle aynı evde bosanıp yasayıp,babasından maas alan kadınlar.
O da legal kagıt üstünde.
Bence etik değil kocaman kadın yetim maası alsın.
Ki ben nafakanında sadece cocuk icin kullanılmasından yanayım.
Çok haklı cevap veren canım. Aaa cemoş o paralarla iki ev doyuyor yaBabasından kalan maaş hakkı değil mi ?
Bosaninca nafaka almak da hak sonuçta.
Çocukları vardır belki onu yazmamış çocuk için nafaka alıyordur belki.
Ayrıca çalışan insan da nafaka alabilir belki çalışıyor konu sahibi.
Ben aynı durumda olsam nafakayı çocuklarım için biriktirin babamın maaşıyla geçinmeye çalışırım,ayrıca bir engelim yoksa çalışır kendi ayaklarım üzerinde dururum.
Belki konu sahibi engelli, psikolojik rahatsızlığı var, çalışamıyor.
Hem hüküm vermişsiniz pesssss
Neymiş nafaka alıyormuş.Çok haklı cevap veren canım. Aaa cemoş o paralarla iki ev doyuyor yaSen sabır ver. Kanunu yanıltan yok devleti dolandıran yok. Hakkı neyse o. Sorun nedir acaba sen anladın mı? Cemoos . Arkadaş erkek nafaka mağduru falan mı
1000 lira mı ahaha. Türkiye'de maaşların %40 asgari ücret ya da yalan beyan sigorta ile düşük en yüksek ortalamaverilen 600-800 . Oda mahkeme bitecek gerekçeli karar çıkçakta. Oğlana 300 bağladı , ödeyen yukNeymiş nafaka alıyormuş.
Abi verdiği nafaka 1000 lira hadi olsun 15000 lira.
Kiradan,elektrikten,doğalgazdan,çocuğun masrafindan haberleri yok galiba kimsenin.
Eğer hakkı varsa ki var ölüm aylığa almaya alır,nafakasını da alır oturur çocuğuna bakar.
İnsanlar garip
Neyse ki devlet biz kadınların yanındaBizim mahallede vardı eski esiyle aynı evde bosanıp yasayıp,babasından maas alan kadınlar.
O da legal kagıt üstünde.
Bence etik değil kocaman kadın yetim maası alsın.
Ki ben nafakanında sadece cocuk icin kullanılmasından yanayım.
Ne fırsatçılar var ya hu. Hem eski kocasından hem rahmetli babasından alacağı kuruşlara kafası iyi çalışıyor ama zahmet edip çalışmaya yanaşmıyor. Üstelik diğerleri de destek oluyor bu anlayışa,pess
Ay ne diyorsunuz siz ya? Değirmen dediğiniz paraya bak. Kimse gelecek üç kuruş yetim aylığı için çalışma hayatından vazgeçmez, bazen mecbur durumlar oluyor. Kanunen tanınan hak bu, illegal değil; belki bir yarasına merhem olur işte, fatura öder, çalışamayacağı bir dönemdir, çocuk büyütüyordur, çalışmasını engelleyecek engelli bir yakını vardır, başvurur alır. Zaten iş bulursa o maaş kesilir.Yineliyorum, sağdan soldan artık biten ilişkiden gelecek para için kendini paralamak fırsatçılıktır. Her yerden maaş gelsin ama zahmet edip çalışmayım demek fırsatçılıktır.
Ve anlaşılan bu değirmenin suyundan nemalanan epey var ki “çalışın bir zahmet” lafını duyunca aşırı rahatsız olmuşlar.
abiniz falan nafaka veriyor galiba.var bir durum ki bu kadar karşısınızzz.devletin tanıdığı hakkı bile kadınlara layık görmemek nasıl bir zihniyettir çözemedim.ha size kötü bir haberim var.devlet çocuklara da bin küsür tl okul parası veriyor sosyal yardımlaşma vakfı aracılığıyla.şimdi siz o da verilmesin aileleri kör mü çalışsın dersinizYineliyorum, sağdan soldan artık biten ilişkiden gelecek para için kendini paralamak fırsatçılıktır. Her yerden maaş gelsin ama zahmet edip çalışmayım demek fırsatçılıktır.
Ve anlaşılan bu değirmenin suyundan nemalanan epey var ki “çalışın bir zahmet” lafını duyunca aşırı rahatsız olmuşlar.
Şartlarını biliyor musunuz da üstten üstten yorum yapıyorsunuz peki siz pes!!!Ne fırsatçılar var ya hu. Hem eski kocasından hem rahmetli babasından alacağı kuruşlara kafası iyi çalışıyor ama zahmet edip çalışmaya yanaşmıyor. Üstelik diğerleri de destek oluyor bu anlayışa,pess
ben de sanki eşinden resmi olarak boşanıp maaşa başvurarak aynı evde yaşamaya devam edilecek gibi bir hava sezdim. günahı boynuna herkesin. yoksa devlet resmi olarak boşanmış çiftin evine gider mi diye soru mu olur, tabii ki gitmez. zaten nüfusta merniste
Yineliyorum, sağdan soldan artık biten ilişkiden gelecek para için kendini paralamak fırsatçılıktır. Her yerden maaş gelsin ama zahmet edip çalışmayım demek fırsatçılıktır.
ya sen bu maaslari 10 bin flan mi saniyorsun atip tutarak konusuyorsun.bin nafaka bin maas 2 bin bir bebek yetistirirken ne kadar masraf gider bilgin varmiki konusuyorsun.diyelimki ise girdim peki 10 aylik bebegi kime birakip caliscam hadi bunun cevabini ver.dur sen simdi dersin cocuk yapmasaydin diye.bir kadin olarak kadina destek vermen gerekirken elestiriyorsun sana sadece yaziklar olsun diyirum.babanin anneni bosadigini ve annrnin sen 10 aylikken ortada kaldigini dusun.Yineliyorum, sağdan soldan artık biten ilişkiden gelecek para için kendini paralamak fırsatçılıktır. Her yerden maaş gelsin ama zahmet edip çalışmayım demek fırsatçılıktır.
hiç polemiğe girmeyin.yetim maaşı da nafaka da ananızın ak sütü kadar size helal.umarım bu boşanma sürecini en hafif zararla atlatırsınız .bebeğinizi güle güle büyütün.ya sen bu maaslari 10 bin flan mi saniyorsun atip tutarak konusuyorsun.bin nafaka bin maas 2 bin bir bebek yetistirirken ne kadar masraf gider bilgin varmiki konusuyorsun.diyelimki ise girdim peki 10 aylik bebegi kime birakip caliscam hadi bunun cevabini ver.dur sen simdi dersin cocuk yapmasaydin diye.bir kadin olarak kadina destek vermen gerekirken elestiriyorsun sana sadece yaziklar olsun diyirum.babanin anneni bosadigini ve annrnin sen 10 aylikken ortada kaldigini dusun.
Ay bebekli bekar bir annenin alacağı 500₺ 1000₺ gözünüze mi batıyor pes.Sorgulamadıgmız icin belki de bu haldeyiz
Belki şu mesajı okuyunca anlarsınız diye umuyorum,bir ihtimalYineliyorum, sağdan soldan artık biten ilişkiden gelecek para için kendini paralamak fırsatçılıktır. Her yerden maaş gelsin ama zahmet edip çalışmayım demek fırsatçılıktır.
Şu her insanı kendi şartlarınıza göre değerlendirme hastalığından ne zaman kurtulursunuz acaba ya?Cidden ilginç bir bakış açısı. Sanırım bir bölümümüz devletin verdiği dul yetim maaşını devletin sadakası falan sanıyor. Bu paranın verilme nedeni baba, anne ya da eşin yıllarca ödediği kesintilerdir.Yani aslında babanın mirasıdır. Belli bir yaşa geldi diye neden adamın onca yıl ödediği her şey çöp olmalı onu da anlamıyorum.Ne sebeple bir baba evlatları ondan sonra sürünsün diye kesinti yaptırır maaşından. Öncelikle bu paranın sadaka değil bir miras hakkı olduğunu kabul ederek başlamak lazım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?