Yetişkin Dikkat Eksikliği: DEHB Tanısı

Az önce başka bir arkadaşa daha aynı tavsiyeyi verdim şüpheniz varsa mutlaka o şüpheyi giderin ya da netleştirin.

Ne yazık aslında öğretmeniniz bir sorun olduğunun farkında ama bunu anlayıp ailenizi uyarıp belki ihtiyacınız olan yardımı almanıza yardımcı olamıyor.

İlaç konusuna gelirsek, benim en büyük pişmanlığımdır.
Konuşmak problemlerimi çözmez, ilaç beni uyutur yine problemler aynı kalır kafasındaydım.
İhtiyaç söz konusuyken sürünmek problemleri derinleştirir, tedavi süresini uzatır, benim deneyimim bu yönde oldu.
son bir kaç aydır net süphem var arastırıp duruyorum ama bu konuyla beraber kesinleştirdim kafamda, işimi yoluna koyunca kesin gitmeyi dusunuyorum.
bu arada ilkokul 3 deyken farkedildi aslında, psikologa yönlendirdiler ailem de hiç aksatmadan sağolsun ilgilendi, yaklasık 2 seans gittiğimi hatırlıyorum kartlarla test yaptılar, daha sonrasında dikkat dağınıklığım olduğunu, sürekli olarak büyük ve farklı şekillerde parçalı puzzle yapmamı söylemişlerdi, bol bol yaptım hala daha puzzle çok severim ama bir faydası varmı bilmiyorum ama bu da bir tavsiye olabilir benim gibi arastıran arkadaslara.
Kesinlikle korumak sıkıntı. Ben 3 sene diyetisyenle 20 kilo verdim ve o düzene o kadar alışmıştım ki. Spor da harika gidiyordu. Sonra moralimi bozacak bazı şeyler yaşadım, canım istememesine rağmen 1 kereden bir şey olmaz diyip dışardan yemek söyledim. Sonra yarın diyete başlarım diye diye durmadan dürtüsel bir şekilde dışardan farklı farklı yiyecekler söyleye söyleye bugünlere geldim...
Ben müziği kendi odamda döne döne dinliyordum ancak deneyeceğim teşekkürler :)

Ben de bu noktadaydım. Her şeyi erteleye erteleye tıkanmıştım. Sonra randevuyu aldım ve gitmeye zorladım kendimi. 6-7 senedir ben kendi kendime videolar izleyerek, taktikler geliştirerek aşmaya çalıştım bu erteleme huyunu. Başlarda ADHD olduğumu bilmiyordum, son aylarda net oturdu, 2 sene önce öyle şüphelenmiştim sadece. Olmadı ben kendi kendime başaramadım. İlaçların uzun vadeli etkisini ben de göze alamıyorum ancak şu an ilaç kullanmadan atlatamayacağımın farkındayım, bir 6-7 sene daha gitsin istemiyorum. Kendi kendime mekanizmalar geliştirip adhd ile yaşamayı öğrenince doktor kontrolünde azaltmayı ya da bırakmayı düşünüyorum.

Hayal kurma bende de çok olurdu. Ana sınıfında bile hatırlıyorum dolaplara bakarak hayallere dalardım :) Mükemmeliyetçilik bende de fazlasıyla var, bu yüzden ders çalışamadım üniversitede pek. Bir plan yapardım illa ki ona uymam lazım, uymuyorsam 0 çalışma bu sefer.
Yüzümle oynama, dudağımı parçalama, elime bi nesneyi alıp onla oynama ya da onu parçalama vardı bende. Dışardan hoş bir görüntü de olmuyor maalesef.
Yukardaki arkadaşa dedim, ben video taktikle halledemedim, senelerim boşu boşuna gitti. Bu konuda ne yapacağım bir üst arkadaşa cevapta, bu aynı cevap metni içinde.
çok hak veriyorum bende videolarla ilerleyemedim hatta burda kişisel gelişim kısmında değişim günlüğüm var oraya bile yazmışım o süslü cümlelerle harmanlanmış motivasyon, gelişim gibi videolar gerçekten bana iyi gelmiyor, özellikle bu konuda yeni yeni bir kaç isim tanıdım o sekilde ilerlemeye basladım yoksa hiç... Tamamen vakit kaybıydı benim için, birde buna sahip olan ve kendi kendine taktikler geliştirmiş insanlar bana daha yakın geliyor.. gerçekten sürekli bilgi paylasımı yapabileceğimiz biryerde konu açsak süper olur ben bir kaç gundur gerçekten buyuk aydınlandım umarım herkesin aklındaki soru işaretlerine bir cevap çözüm olur.
 
Ya bu saf görünme benim en büyük dertlerimden birisi. İnsanları gözünden tanırım, asla hakkımı yedirmem sınırlarım çok nettir ama beni gören kesin salak bu diye yaklaşıyor sonra zamanla öyle olmadığımı anlayınca da sen iki yüzlüsün veya çok değiştin oluyor :işsiz:
Böyle görünmemden dolayı narsist, manipülatif tipleri kendime çekiyorum. Geldikleri gibi gidiyorlar gerçi ama çok gıcık bir durum. En son flört ettiğim kişi de böyleydi red flagleri hemen fark ediyorum neyse ki bana böyle davranamazsın diye çemkirince ben seni saf sanıyordum sen çok tehlikelisin beni korkutuyorsun diyip beni engelledi :deli:
Yalnız şöyle diyeyim sizi üzmek istemem ve belki sizde farklıdır ama bende insanları gözünden tanıdığımı sanıyordum, sonrasında kazıklar yiyerek ve geçmişte objektif bakarak aslında olabilecek en kötü arkadaşlıkları tercih ettiğimi fark ettim. Nerde hayat enerjimi sömüren, bencil, manipülatif kişi var doldurmuşum hayatıma. Tabi göre göre ben de çoğu red flagi tanısam da hala yeterli hissetmiyorum.
Merhaba ilaç ismi vermek yasak sanırım ama ilacınızı bulmak konusunda sıkıntı yaşıyor musunuz sizler de? Ankaradayım ilaç hiçbir yerde yok ecza depolarında da yokmuş çıldırmak üzereyim
Yaşamadım ben.
 

Ertelememek adına hemen açtım :KK73: Ben açmış olabilirim ancak bu hepimizin topiği, sizle iletişimde kalabilmek adına açtım, herkesi bekliyorum :KK200: Bu topiği beğenmezseniz başka topikler de açabiliriz geyik vs :KK70:
 
Kizlar dehbyle atipik otizmin farki ne onda da duz mantik olma imalari anlamama bazen dehbye kaygi bozuklugu da eslik edebiliyor aradaki fark ne acaba atipik otizm derken boyle en hafif versiyonunu kastediyorum
Otizmde yüz ifadelerini okuyamıyorlar. Adhd’de yüz ifadeleri, mimikler sosyal imaları anlayabiliyoruz ama bazen dikkat etmeyebiliyoruz gözden kaçırabiliyoruz. Aslında imaları anlayamama daha çok otizmi tarif ederken bahsedilen bir konu doğrudan adhd ile ilgili değil. Biraz uyduruk bir örnek olacak ama mesela bir ortamda tanıdığımız biriyle karşılaştık yanına gidip selamlaşıp sohbet etmemiz gerektiğini biliyoruz ama bunu yapmak için motivasyonumuz yok dopamin eksik olduğu için her şey çok zor, bunaltıcı ve karmaşık gelebiliyor dikkat eksikliğinde. Aynı senaryoyu otizm için düşününce böyle bi sosyal ortamda şunlar yapılmalıdır gibi bi bilgiye sahip değil sanki yani biriyle karşılaşınca o kişiyle small talk yapamıyor karşıdakinin onun halini hatrını sormasını beklediğini anlayamıyor veya tanıdığı kişi onu görünce mutlu mu oldu şaşırdı mı anlayamıyor gibi. Tabi bu belirtileri maskeliyor olabilir her ikisi de. Benim anladığım kadarıyla dikkat konusunda da farklıyız. Dikkat eksikliğinde aslında dikkat eksik değil istenilen yere yönlendiremiyoruz yemek yemeyi tuvalete gitmeyi unutacak kadar aşırı odaklandığımız durumlar da oluyor ama bunu seçerek yapmıyoruz beyin yeni olana, biraz zorlayıcı ve heyecanlandırıcı olana ilgisini çekene odaklanıyor. Sürekli farklılık arıyoruz. Otizmde dikkat herhangi bir şeye çok fazla odaklanıyor ve onu devam ettirmek istiyor, beynin meşgul olduğu her ne ise onu yaptıkça yapmak istiyor, o yüzden rutinleri oluyor ve bunun dışına çıkmak inanılmaz rahatsız ediyor bu insanları. Dikkat eksikliğinde ise dediğim gibi dikkat ordan oraya, yeni olanı arıyor ve rutin falan oluşturmakta zorlanıyor. Bunlar benim okuduklarımdan anladıklarım uzman falan değilim. Umarım yanlış veya kimseyi gücendirecek bir şey dememişimdir
 
Şüpheniz varsa bir profesyonele danışmanızda fayda var.
Eğer dehb iseniz bunu öğrenip farkındalığın artmasıyla belki ilaç tedavisi ile hayat kalitesinizi yükseltebilirsiniz.
Öte yandan depresyondaki bir insan da benzer semptomlar yaşıyor.
Son 2 senedir başladı ifadenizden dolayı bu fikre kapıldım. Sadece depresyonda olabilir. Çünkü dehb iseniz ezelden beri böylesiniz demektir.
Yeni fark ediyor oluşunuzun sebebi geçmişte sorun yaşamazken bugün başa çıkamıyor olmak olarak ifade edilebilir.
Okul hayatim hep başarısız bir sekilde geçti. Üniversiteyi de acikogretimde okudum kendi kendime calisiyordum. Notlarim iyiydi üniversitede. Ailemden çok bir sevgi gormedim.ilkokuldayken öğretmenim dağınık oldugumdan bahsetmis aileme. Hep bana tembel derdi ailem. Küçüklükten beri erkeklerle konusmazdim lise de zaten kiz lisesiydi lise sonda dershaneye gidene kadar ta ki. Sınıf kız erkek karışık olduğu için ister istemez diyalog kuruyorsun. Ama ben erkeklerle diyalog kuracağım zaman beni görmeliydiniz elim terler nasıl konusacagimi bilemezdim çok zorlanirdim.
Annem bizi kendine bağımlı yetiştirdi kendi olmadan kıyafet alamazdim kendi istediği gibi kıyafet alırdı. kendi basima bir sey yapamazdım. Eve 5 dk geç kalsam nerde kaldin diye telefon ederdi. Ben hicbir arkadasimin evine gidemezdim. Kimsenin evinde mecburi oldukça kalamazdim buna teyzem,dayimgil,halam da dahildi.
Bir de ben gecmisimi kucuklugumu çok fazla hatırlamıyorum. O yuzden küçüklüğümden beri dehb var mi bilemiyorum. Bir ara hani kokulutas var ya magnet onlardan yapıyordum 4 yil kadar yaptim cok da guzel gidiyordu. Hem saglik sorunu oluşmaya başladı hem de talihsiz bir olay yaşadım ondan sonra bırakmıştım. Biraz ara verdikten sonra nakisa başladım. Onu da doğru düzgün ilerleyemedim. Musteri de olmayınca hiç yapasim gelmedi yarim kaldı. Evde sıkıldığımdan dikis kursuna gitmeye başladım.
Okuyunca çok dağınık yazdığımı farkettim kusura bakmayin.
 
Az önce kendi durumumu yazdım. Bir baktım destan yazmışım. Sonra dedim ki bu mesajı dehbli insanlar okuyacak, tersine ilgi alanında olduğu için aşırı odaklanma durumu olmazsa mesajımı oku(ya)mayacaklar. 😅 Sildim. Belki parça parça yazmam daha uygun olur😅
31 yaşında geçen sene dehb teşhisi aldım.
Akademik problem yaşamamam, ilgimi çeken konuda aşırı odaklanma gibi bir durumum olması nedeniyle bende bir sorun var ama ne diye sorguladığım halde asla aklıma dehb olabileceğim aklıma gelmemişti. Benim için sürpriz oldu.
Major depresyon, sosyal fobi( özellikle otorite figürü ile), yeme bozukluğu vardı.
Doktorun söylemi ile başa çıkabildiğim için üzerinde çalışmadık.
Fakat depresyon, obeziteye bağlı hareket kısıtlanması, vitamin eksiklikleri falan filan derken dehble ilgili sıkıntı yaşadım.
Benim kurtarıcım müzik olduğu için ve aşırı melankolik hallerden kaçınmak için müzik dinlememeye başlamıştım.
Dağınıklık ve odaklanamama hali arşa yükseldi o dönemde.
Neyse. En son depresyon ve sosyal fobi üzerindeki çalışmaların meyvesini yedikçe, iyileştikçe ya başka bir sıkıntı var hissi bende ağır basmaya başladı.
En son ben galiba tembelim diye doktorun karşısında ağladım. Ben neden böyleyim diye...
Doktor dehbli olduğumu söyleyince ben bir aydınlanma yaşadım. Artık sorunun ne olduğunu biliyordum, çözmek kaldı.
Bu arada çevremdekilere dehb varmış yaaa dediğimde bir arkadaş" obez birinin hiperaktivitesi olduğunu hayal edemiyorum" dedi. Bu da böyle bir anımdır. 🤦‍♀️

Bendeki belirtiler.
Hiperaktivite,
Aşırı odaklanma,
Trafikte ışıklarında sürekli hafif hafif arabayı hareket ettirmek,
Banka gibi yerlerde sırada bekleyememe, volta atma, ayak hareketi yapmak.
Arkadaş ortamında dışarda buluştuğumda masadaki her hangi bir şeyle oynama gibi.
Sıkıldığımda elim ayağımın yerinde durmaması.
Bazen yüzümle oynamak, saçımla oynamak koparmak, kaşınma gibi...
Sınfta ders dinlerken odaklanabilmek için boş kağıda rastgele şeyler yazma, imza atma gibi hareketler.
Yavaş konuşan insanları dinlerken tahammül edememe,
Kendim konuşurken en doğru şekilde ifade etmeye çalışırken aklımda düşünce seli oluşması, kafamın karışması, ne diyordum ben gibi tepkiler vermek, karşımdaki insanında kafasının karışmasına sebep olmak.
Video, dizi gibi şeyler izlerken duruma göre en az x1,5 hızlandırma kullanmak,
Sözde nezaket olarak addedilen bazı sosyal ortam tavırlarından kaçınmak, '-mış' gibi yap(a)mamak.
Mükemmeliyetçi olup işe zor başlamak,
Sürekli erteleme, iş biriktirme, sonra motora bağlayıp iş tamamlamak ama sürecin eziyetli olması.

Benim çözümüm müzik.
Bir işi ertelememek için ilk başlama hareketi, ateşleyici olarak müziği kullanmak.
Ekstradan meditasyon ve dopamin detoksu yapmak.
Neyse sözde kısa yazacaktım. Bu sefer silmiyorum emeğimi çöpe atmayacağım. 😁
Hakkınızı helal edin. 🙄
Otorite figürüne karşı sosyal fobi geliştirme bende de var,gözlerimi kaçırma,o kişinin yüzüne bakamama
Saçımda stresli olduğumda egzama benzeri yaralar çıkıyor ve onları kendimi bildim bileli koparırım,saçımla oynarım sürekli.
Ders dinlediğim zamanlarda kağıda değişik şekiller çiziktirme,bir süre odakta kalıp sonra kopmaları çok yaşadım,nasıl bu aşamalara gelmişim hakkaten hayret.

Üniversite sınavına hazırlanırken dikkatim çok dağılırdı test çözerken bi anda sıkılır,konudan kopar,hemen kalemleri bırakır masadan kalkıp kulaklıklarımı takar mp3ümden müzik dinlerdim.O zaman belki fark edilmiş olsaydım doğru müdaheleyle çalışma kapasitem artar ve daha iyi bir yerlere yönlenebilirdim.Kimse fark etmedi,benim de böyle bir şeyden haberim yoktu.

İnsanlar bana çok saf olduğumu söylerlerdi şimdi bu mesajları okuyunca büyüük bi aydınlanma yaşadım resmen,küçükken akran zorbalığı,pasif kalma,içime kapanıklık,asosyallik…hepsini yaşamışım ben.Halen daha saf olduğum söylenir,bu yüzden erkekler tarafından su istimal edilmeye çalışıldım,beni sürekli manipüle eden,parmağında oynatmaya çalışan kişiler girdi hayatıma ve şimdi anlıyorum sebebi dehb imiş demek.

İlgi duyduğum alanlarda aşırı odaklanma ve o alanla ilgili full başarı.Bu da bende:)

Depresyon ve anksiyete semptomları,sanırım bunlar da dehb içine dahil oldu.

Şuan ilaç+terapi alıyorum ancak terapiden memnun değilim, ilaç önceye göre baya fayda gösterdi ama ilacı bitirince eski halime dönmeyi istemiyorum da. Başka bir doktora bu belirtileri anlatıp dehb üzerine gidebilecek ve ona göre bi tedavi planlayacak başka bir doktora gideceğim gibi.Umarım şifalanabiliriz:)
 
Otorite figürüne karşı sosyal fobi geliştirme bende de var,gözlerimi kaçırma,o kişinin yüzüne bakamama
Saçımda stresli olduğumda egzama benzeri yaralar çıkıyor ve onları kendimi bildim bileli koparırım,saçımla oynarım sürekli.
Ders dinlediğim zamanlarda kağıda değişik şekiller çiziktirme,bir süre odakta kalıp sonra kopmaları çok yaşadım,nasıl bu aşamalara gelmişim hakkaten hayret.

Üniversite sınavına hazırlanırken dikkatim çok dağılırdı test çözerken bi anda sıkılır,konudan kopar,hemen kalemleri bırakır masadan kalkıp kulaklıklarımı takar mp3ümden müzik dinlerdim.O zaman belki fark edilmiş olsaydım doğru müdaheleyle çalışma kapasitem artar ve daha iyi bir yerlere yönlenebilirdim.Kimse fark etmedi,benim de böyle bir şeyden haberim yoktu.

İnsanlar bana çok saf olduğumu söylerlerdi şimdi bu mesajları okuyunca büyüük bi aydınlanma yaşadım resmen,küçükken akran zorbalığı,pasif kalma,içime kapanıklık,asosyallik…hepsini yaşamışım ben.Halen daha saf olduğum söylenir,bu yüzden erkekler tarafından su istimal edilmeye çalışıldım,beni sürekli manipüle eden,parmağında oynatmaya çalışan kişiler girdi hayatıma ve şimdi anlıyorum sebebi dehb imiş demek.

İlgi duyduğum alanlarda aşırı odaklanma ve o alanla ilgili full başarı.Bu da bende:)

Depresyon ve anksiyete semptomları,sanırım bunlar da dehb içine dahil oldu.

Şuan ilaç+terapi alıyorum ancak terapiden memnun değilim, ilaç önceye göre baya fayda gösterdi ama ilacı bitirince eski halime dönmeyi istemiyorum da. Başka bir doktora bu belirtileri anlatıp dehb üzerine gidebilecek ve ona göre bi tedavi planlayacak başka bir doktora gideceğim gibi.Umarım şifalanabiliriz:)
ah bu otorite figürüne karşı sosyal fobi beni mahvetti üniversitede. :KK43:
 
Size test uygulandı mı? Uzman biri miydi? Yetişkinlikte dehb anksiyete ve diğer sorunlarla karıştırılıyor, bugün çıkıp sorsanız herkes bende dikkat eksikliği var der. Bu sorun sizin hayatınıza nasıl etki etti spesifik örnekleriniz var mı? Okul hayatı, çalışma gibi durumları demiyorum örneğin dikkat eksikliği yüzünden günlük yaşantıda sıkıntılar yaşadınız mı? Düşme etrafı görmeme bile olabiliyor? Neyse işte sonuç olaral bence uzman bi doktora gidin
 
Size test uygulandı mı? Uzman biri miydi? Yetişkinlikte dehb anksiyete ve diğer sorunlarla karıştırılıyor, bugün çıkıp sorsanız herkes bende dikkat eksikliği var der. Bu sorun sizin hayatınıza nasıl etki etti spesifik örnekleriniz var mı? Okul hayatı, çalışma gibi durumları demiyorum örneğin dikkat eksikliği yüzünden günlük yaşantıda sıkıntılar yaşadınız mı? Düşme etrafı görmeme bile olabiliyor? Neyse işte sonuç olaral bence uzman bi doktora gidin
Uzman doktor tanı koydu. Ölçek uyguladı. Ara sayfalara bakarsanız odaklanma dışında da sorunlar yaratıyor yazdım hepsini.
 
ah bu otorite figürüne karşı sosyal fobi beni mahvetti üniversitede. :KK43:

Otorite figürü,hocalar,büyükler vs bu kişileri sallamamaya başladım,yani sanırım istemsiz de oluyo bilimiyorum bazen istemli de olabiliyo,dehb’nin getirmiş olduğu görmeme ve görmediği için de selam sabah vermeme halinden dolayı..
Bu sefer de sepulik kimseyi sallamıyo,bizi takmıyo,yanımıza gelmiyo deniyo arkamdan.
Gördüğünde selam yok,soğuk vs.
Ya arkadaş anlatamıyorum da derdimi.
He diyorum içimden he, napiyim tabiatım böyle.
Çok takıyodum önceden,benim hakkımda böyle dencek şöyle dencek aman naparım diye
Şu ilaçla birlikte kendimle ve insanların düşündükleriyle ilgili daha az takmaya başladım.
Ama otorite figürlerini sallamama görmeme modu tam gaz devam bu ne yaman çelişki ya.
 
Bir testle mi karar veriyorlar? Bir de doktoru ararken yetişkin dikkat eksikliği uzmani diye mi aradınız? Çok soru sordum,kusura bakmayın.
istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz.

test değil ölçek. internette de var aynı ölçek hatta. 15 dakikada anlattım kendimi. zaten dehb’i çok detaylı araştırdığımdan hangi özellikler dehb’e yönelik biliyordum.

ben aramadım malesef, şansıma iyi doktor geldi. önceki tecrübelerim çok iyi değildi o yüzden size aramanızı tavsiye ettim. bazen internette yazıyor bu tür şeyler.

erteleme huyumu bildiğimden diğer güne hangi hastaneden randevu bulabilirim diye baktım. devletten zaten randevu almak da zor, onlara dayatılan muayene süresi de 5-10 dk o yüzden özel tercih ettim. özel kliniği olanlar 700 tl oluyor bana göre cok, o yüzden özel hastanelerden baktım daha uygun oluyor. 2 seçenek vardı zaten uygun fiyatlı özellerde, en tecrübeli uzun yıllar psikiyatristlik yapanı seçtim. şansa yetişkin dehb hakkında çalışma yapmış bir doktor çıktı. olmadı siz de şansınızı deneyin. tavsiyem devlete gidecekseniz de asistan değil uzmana gidin. yani üni hastanesi ya da eah değil normal devlet hastanesine gidin.
 
Otorite figürü,hocalar,büyükler vs bu kişileri sallamamaya başladım,yani sanırım istemsiz de oluyo bilimiyorum bazen istemli de olabiliyo,dehb’nin getirmiş olduğu görmeme ve görmediği için de selam sabah vermeme halinden dolayı..
Bu sefer de sepulik kimseyi sallamıyo,bizi takmıyo,yanımıza gelmiyo deniyo arkamdan.
Gördüğünde selam yok,soğuk vs.
Ya arkadaş anlatamıyorum da derdimi.
He diyorum içimden he, napiyim tabiatım böyle.
Çok takıyodum önceden,benim hakkımda böyle dencek şöyle dencek aman naparım diye
Şu ilaçla birlikte kendimle ve insanların düşündükleriyle ilgili daha az takmaya başladım.
Ama otorite figürlerini sallamama görmeme modu tam gaz devam bu ne yaman çelişki ya.
ben de önceden kendimi çok eleştirir, kendi kendimin psikolojisini bozardım ama artık böyle kabul ettim kendimi. sebebini bi türlü anlayamıyordum yaşadıklarım ve eksikliklerimin. sebebi buldugum icin cok mutluyum.
 
Yorumları tam okuyamadım ama bir sanat etkinliğini benimseyip devam ettirmek de iyi gelebiliyormuş (sanat terapisi). Mesela mandala'nın özellikle dikkat eksikliğine iyi geldiğini okumuştum. Meditasyon da yapabilirsiniz.

Ayrıca tedavinizle birlikte beslenmenize de dikkat etmeniz gerekecektir. "Gaps Bağırsak ve Psikoloji Sendromu için Doğal Tedavi Yöntemi" kitabını edinebilirsiniz.

Geçmiş olsun🙏🏻

Kitap👇🏻
3C8AD887-46F4-4DF3-BB92-DE5618DF7112.jpeg
 
Benim de izlediğim film ve ya okuduğum kitaplardan kesitler hiç aklımda kalmıyor.Bi muhabbet ortamından ayrılınca konustugum orda kalıyor ertesi güne unutmuş hatırlamıyor oluyorum acaba bu da mı dehb ile ilgili ?
 
"Sosyal kodları okuyamamak" biraz açıklar mısınız?

Benim hayatım dağınık. Ben o yüzden şüpheleniyorum.

Örneğin yemek yapacağım. Sebzeleri yıkıyorum. (genelde bir iki sebzeyi dolaptan eksik çıkarmış olurum) yıkadıktan sonra tencereyi dolaptan çıkarıyorum. Dolabı boş görüp diyorum ki makinayı boşaltayım tencereleri dolaba yerleştireyim. Tencereleri yerleştirirken aklıma sebzeler geliyor. Sebzeyi doğrarken tencere de bi yandan ısınsın diyorum. Tencere ısınırken telefonda izlediğim şeye reklam giriyor onla uğraşıyorum. Tencere çok kızmış hemen yağ salça vs halledeyim. Aaa salça buzdolabında kaldı alayım. O sırada sebze doğrama işi yarım kaldı vs vs.

Bakın daha sebzeler tencerede kavrulamadı bile bir paragraf yazı oldu :KK53:
Allahtan yemeklerimin tadı fena değildir.

Bütün hayatı böyle çok sekmeli yaşıyorum. Bilgisayar yavaşlıyor bir süre sonra. Aynı anda 100 şey düşünüyorum. Çok yorucu. Hep baş ağrım var.
Bu kadar aynısı olur 😲
 
istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz.

test değil ölçek. internette de var aynı ölçek hatta. 15 dakikada anlattım kendimi. zaten dehb’i çok detaylı araştırdığımdan hangi özellikler dehb’e yönelik biliyordum.

ben aramadım malesef, şansıma iyi doktor geldi. önceki tecrübelerim çok iyi değildi o yüzden size aramanızı tavsiye ettim. bazen internette yazıyor bu tür şeyler.

erteleme huyumu bildiğimden diğer güne hangi hastaneden randevu bulabilirim diye baktım. devletten zaten randevu almak da zor, onlara dayatılan muayene süresi de 5-10 dk o yüzden özel tercih ettim. özel kliniği olanlar 700 tl oluyor bana göre cok, o yüzden özel hastanelerden baktım daha uygun oluyor. 2 seçenek vardı zaten uygun fiyatlı özellerde, en tecrübeli uzun yıllar psikiyatristlik yapanı seçtim. şansa yetişkin dehb hakkında çalışma yapmış bir doktor çıktı. olmadı siz de şansınızı deneyin. tavsiyem devlete gidecekseniz de asistan değil uzmana gidin. yani üni hastanesi ya da eah değil normal devlet hastanesine gidin.
Neredeyse 2 ay sonra konuyu uyandırmak gibi olacak ama dehb için kullanılan ilaçların biraz zor verildiği söyleniyor. Tanı ne şekilde konuluyor acaba hangi doktora gittiniz bir de? Kaygı bozukluğu olduğu için bende bugüne dek hep kaygılarım üzerine doktorlara göründüm odaklanma sorunumu ertelemiştim ama artık had safhaya ulaştı. Bir şeyi uzun süre dinleyememe, uzun vadeli planlar yapamama, edindiğim tüm hobilerde kısa zamanda bıkıp bir başkasına geçme ve günün sonunda hiç bir şeyi elde edememe durumları var. Tez yazmam gerek ama 6 aydır tek harfini yazamadım sürekli erteliyorum, 1-2 makale okuyayım bari diyorum yok 2. paragrafta aklım uçuyor yine defalarca okuduğumu anlamamaya başlıyorum bende de ufaktan kendimde dehb olabilir mi acaba diye şüphelenmeye çalıştım ama hiperaktivitem hiç olmadı aksine sakin bir çocuktum 😌 Doktorunuz bu konuda da açıklama yaptı mı dehb’de çoğu zaman illa ki hiperaktivite olmalı mı gibisinden?
 
X