yilbasi derdi. yine esim. bi akıl verin.

Eşiniz başlarda ailenize gitme konusunda sıkıntı yaratmıyordu da neden şimdi istemiyor bence bunu sorgulayın. Acaba her gidişinizde sizin dışınızda bütün sülale de orda oluyor mu (Ben mesela kv kp imi sevebilirim ama cümbür cemaat olunca illa sevmediğin biri olabilir aralarında)? Ya da yüz verdim diye şimdi habire çağırıyolar diye mi düşünüyor (ne sıklıkta çağırılıyorsunuz)? Veya sizin farketmediğiniz bir anda onu irrite edici bir muhabbet dönmüş olabilir mi ona laf sokuşturulmuş falan? Bunlar dışında bir sebepse eğer görüşmek istememesi çok ayıp ediyo derim.

Her akşam zaten bir arada yemek yiyip televizyon açıp uyumuyor musunuz ? Her akşam yaptığınız şeyi yılbaşı akşamı da yapınca farklı bir anlamı mı oluyor. Bu tarz toplu organizasyonlar daha eğlenceli ve güzel oluyor. Üstelik her günde o kadar insan bir araya toplanmıyor. Bence gitmelisiniz. Eşinizin de artık kalabalığa alışması lazım. Bunu sadece yılbaşı toplanması olarak düşünmeyin. Daha yeni evlisiniz. İlerde daha ne kalabalık ortamlarınız olacak. Nereye kadar kaçacak bu kalabalıklardan. Uyum sağlaması lazım. Buda sizde bitiyor tabi. Siz kararlı olduktan sonra oda pes edecektir.

Hiç değilse, otur oturduğun yerde dememiş, birlikte geçirelim demiş. Evet kızıp üzülmeniz normal ama sakin düşünün bence, eşinizin suratı asık bir şekilde o ortamda bulunmaktan mutlu olmazsınız sanırım,o gecenin bir özelliği yok, bence ablanlarla haftasonu falan başka zamanda toplanabilirsiniz, benim 2 ablam 2 Kızkardeşim var, sizin durumuzda olsam hiç eşimi kırmam yeni yıla eşimle dışarda (sinemada değil tabiki) başbaşa girerim yani. Çünkü onlarda bu teklif gelse kırmazlar eşlerini emin olun.

Konu "yilbasinda esimin ablasinin gorumcemin evinde toplanacak herkes.ben istemiyorum "olsaydi esine aileci denirdi ..bence hicbi farki yok.adam istemiyor iste.basbasa plan yapin size.ablanizada sonra gidin.su yilbasinada bu kadar anlam yuklemeyin.

Eşinin ailesi ve kendi ailende aynı şehirde mi?
Ben ilk defa taşındıktan sonra ailelerin olduğu yerde yılbaşı kutlayacam, eşime iki aileyi de yani anne ve babaları bize çağıralım dedim ben evimde kutlucam diyor acaba genelde bunu nasıl yapıyor insanlar.?
Ama eşim direkt olarak ailemde kutlayalım dese ben de sinir olurdum. Benim de ailem aynı yerde hatta benim aileme çok daha yakınız.

ozaman ;

tamam madem ablamlara gitmek istemiyorsun ozaman beni dışarı çıkaracaksın de
eğer o sana ; ne dışarısı evde oturalım ne işimiz var derseeeee

sende yapışıtır cevabı ; ozaman ben ablama gidiyorum yanlız başıma evde yılbaşı gecesi sıkılamam dersin

nasıl ???

kar yağıyor 2,5 yaşında oğlum bu soğukta kapı dışarı çıkarmam eşimin amcası çağırdı eşim oraya gidecek ben evde oturucam oğlumla ille de beraber girelim yılbaşına demem bütün akrabaları ordayken evde olsa mutsuz olacak zaten saat 11 de yatıp uyuyacak nişanlıyken illede yeni yıla ayrı girmeyelim derdim şimdi amaan diyorum sende git ailene orda kutla eşin evde olsun birlikte olmak zorunda değilsiniz

Eşinizle geçirin derim ben zaten yılbaşı gecesi için bişeyler yapmak günah hem günaha girmekten kurtulun hemde eşinizi memnun edin:) ama eşiniz normalde de ailenizle vakit geçirmek istemiyorsa o başka
Yılbaşını kutlamak günahtır diye bir şey mi yazıyor Kuran'ı Kerim'de?

Yeni bir yılı, hayatımızda bir çok başlangıçlar yapacağımız temiz bir sayfayı kutlamak günah olmamalı... bu arada herkese iyi seneler bayanlar umarım hepimizin isteklerinin, dileklerinin gerçekleşeceği bir yıl olur

Anlayamadığım 1 saat için bile neden ikna olmuyor bu adam,ben açıkcası anlam veremedim ölüm yok ya ucunda,eşiniz ailenizden hoşlanmıyor olabilirmi öyle bile olsa insan eşi için tahammül etmeli diye düşünüyorum,yinede eşimi ikna edemezsem kendim giderim heralde.
Babamada eşim yorgun ama yinede anlayış gösterip beni getirdi derdim,niye geldin dicek hali yok sanırım.

Aynı taleple erkek gelince olmazzzz ne işin var Kv elti ile diyoruz

Valla akşam kimseye gitmesek evde otursak diyorum

Geçen hafta görümcem bize gelirsiniz vs demişti bir daha da arayıp sormadı

Akşam bakalım ne olacak gitmem de diyemem zira evler karşılıklı kar kış bahane edilmez olmazsa akşam 9 da geliriz oğlanı uyuturuz

Geçen sene de onlar bizde idi oğlanı uyuttuktan sonra mesela

Belki eşiniz evinde kimsesiz yayılmak istiyor tıpkı benim gibiiii

Geçen yilbasinda da onun annesiyle oturmustuk bütun bir gece. Off ya diyorum ki bi saat ugrariz ayıp olmasın. Sonra çıkar geliriz. Ne isimiz var diyor. Oraya gidenlerin ne isi varsa o isimiz var. Anlamıyor.

Şimdi iş değişti o zaman gelsin seneye ve takip eden senelerde de başbaşa kutlayınnn

biz de evlendiğimizden beri hep evdeyiz.ilk zamanlaar ben de üzülüp mahcup oluyordum ama bişey değişmedi.şimdi yine gitmek istemiyor ben de herkese biz yılbaşını başbaşa kutlayacağız dedim sen de öyle yap kendini üzme

Benim eşimin ailesi de yılbaşını hep birlikte geçirmek ister tüm aile hatta sülale.. Yeni evliydik 2 sene önce ilk yılbaşımızdı kv.direk; biz başbaşa olacağız romantik bi yılbaşı geçireceğiz dedim. Ondan sonraki yılbaşında bize hiç sormadan hep beraber size geleceğiz size geliyoruz dediler,üzgünüm planımız var bizim keşke daha önce soyleseydiniz dedim.Kısacası 2 senedir bir bahane buluyorum buna karşılık da eşim de bu tür şeylerde türlü bahaneler buluyo aileme karşı.bi şekilde geçinip gidiyoruz Bence siz de onun ailesi söz konusu olduğunda çeşitli bahaneler bulun ve gitmeyin.Bu sene için de; "ben gitmek istiyorum gelmek istemiyosan gelme, evde kös kös oturup yeni yılı karşılamak istemiyorum.geçen yıl senin gönlünü yaptık ailenle geçirdik bu sene de benim gönlüm olsun." deyin ve gidin..En azindan ben öyle yapardım bu tür şeylerde dominant olmakta fayda var..

Son düzenleme:
Benim eşimin ailesi de yılbaşını hep birlikte geçirmek ister tüm aile hatta sülale.. Yeni evliydik 2 sene önce ilk yılbaşımızdı kv.direk; biz başbaşa olacağız romantik bi yılbaşı geçireceğiz dedim. Ondan sonraki yılbaşında bize hiç sormadan hep beraber size geleceğiz size geliyoruz dediler,üzgünüm planımız var bizim keşke daha önce soyleseydiniz dedim.Kısacası 2 senedir bir bahane buluyorum buna karşılık da eşim de bu tür şeylerde türlü bahaneler buluyo aileme karşı.bi şekilde geçinip gidiyoruz Bence siz de onun ailesi söz konusu olduğunda çeşitli bahaneler bulun ve gitmeyin anlasın.Bu sene için de; "ben gitmek istiyorum gelmek istemiyosan gelme, evde kös kös oturup yeni yılı karşılamak istemiyorum.geçen yıl senin gönlünü yaptık ailenle geçirdik bu sene de benim gönlüm olsun." deyin ve gidin..En azindan ben öyle yapardım, bu tür şeylerde dominant olmakta fayda var...

Empati yapalım.
Eşim hadi ablamlara gidiyoruz orada kutlayacağız yılbaşını dese ben de hayır derdim gitmezdim.
Neden evde başbaşa geçirmek varken gideyim ki?

Sen eşinin tüm sülalesi ile geçirmek ister miydin yılbaşını?

Ama bu doğru değil ki ailecek beraber olmalısınız. Özel günlerde benim gidemediğim yere eşimde gitmemeli ayrı gayrı takılmanın anlamı yok ki. Biz çok anlam yüklemeyiz yeni yıla ama beraber oluruz ben, eşim ve oğlum, saat 10 da yatıyorsak 11 de yatarız :)

ailenizden hoşlanmamasının sebebi nedir acaba ? önce bunu bulun derim.

beni annem eşimide annesi çağırmış eşim bzde toplayalım hepsini dedi ki son dakika hazırlık yapamam heryer kar evim yokuş bende annemlere yemeğe gidelim ordan seninkilere geçeriz dedim.

iyi düşündün kvnin sofrasını kaçırmak istemem dedi. ben annem o annesini seçseydi neolurdu bilmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…