- 23 Eylül 2016
- 2.015
- 2.585
- 83
Şöyle söyleyim biz eşimle memleket dışındayız..Kızlar daha yılbaşına çok var ama hep bu dönemlerde başlar benim stresim. Yaşayan varmıdır bilmiyorum ama sıkıntı sebebim eşimin ailesi ve eşim! Eşimle ilk yılbasini nişanlıyken ailesinin evinde anneleri ve ablası enistesi yigeniyle geçirdik bir şey demedim ama berbat bir gündü ben pek önem vermem aslında yılbaşı gecesine ama o an sadece bi deniz kenarında bile eşimle yalnız olmayı tercih ederdim. O gece kötüydü oturduk hiç bir şey yapmadık sadece şımarık yigeninin şımarıklıklarını çektik ki ben de pek sevmem öyle büyüdüğüm için ama ailede yeniyim diye hiç bir şey söylemedim hatta öyle bir şımarıklık vardı ki dayısının bana sarılıp benimle ilgilendiğini görünce birden üstümüze atladı ve gözümü çıkardı parmağı gözüme girmişti herkes gördü etti hiç bir uyarı falanda yapan olmadı ve daha bir sürü şey. Şimdi her yılbaşında annesi arayip çağırıyor ve ben gitmek istemiyorum haklı olarak çünkü benim ailemde çağırıyor o zamanda cagirmisti ve ben eşimin ailesiyle geçirmiştim çokta pişman oldum bi daha da yılbaslarinda orda olmadık eşime dedim benim ailemde çağırıyor ama sen benimle ailenle geçirmek için tartışmaya kalkiyosun ben orta yolu bulup her iki tarafla değilde sadece ikimiz ve eşimin akrabalarindan bir çiftle kutluyoruz aynı dönem evlendik ve öyle daha huzurlu oluyoruz eglenip gülüyoruz rahat yiyip icebiliyoruz karışan falan yok. Ama tabi ki annesi ve ablasi iyi bir konusma yapiyo arkamizdan saygı pek yok düşüncemize haklı olarak biz de gencler ve yeni evliler olarak nerde huzurluysak orda olmak istiyoruz. Böyle durumda kalanlarınız var mı acaba.
Yani ikimizin ailesine de uzakta...Benim ailemle eşimin ailesi arasında 1 saat yol var...
Bayramdan bayrama gidebiliyoruz onların yanına ...
Evlendiğimden beri en son ki bayram kurban bayramı 3. Bayramımız oldu...
Ilk bayram tam düğünden 1 hafta sonraydı ve ben ailemin yanına bayramın son günü gidebildim kalmadım bile gittiğim gibi o gün evimize dönüş yaptık...
Sonra 2. Bayram da aynısı oldu eşimle konuştum bu durumu 2 bayramdir birşey demiyorum sen de kendiliğinden hadi kalkalım bayramın 2. Günü de sizinkileri ziyaret edelim demiyorsun dedim...Konuştuk aramızda tamam bu sefer ilk gün akşam gidelim 3gun kalır döneriz dedi peki dedim...
Eşim memur izin açılır açılmaz kv lerdeyiz 1 hafta da fazladan izin alırız her zaman...Sonra eşimle konuştuk konuşmasına ama bu kurban bayramında yine aynısı oldu sesimi çıkarmıyorum kv yanlarında huzursuzluk çıkmasın diye ama doldum iyice bi de hamileyim...Babam da üzülüyor kızım 3 bayramdir bayram bitimine gelebiliyor diye...Bayramın 3. Günü oldu kahvaltidayiz kv demez mi annesigile gitmeyin burdan direk evinize geçin diye(ben de o ortamdayim fakat hep böyle beni muhatabina almaz eşime bakarak kurar cümleleri)...Eşim de onayladı... İyice dolmuştum artık eşime patladım ilk defa o gün kv yanında kavga ettik...Gitmeyelim dedim bundan sonra ne benim ailem ne senin ailen deyince kv benden beklemiyordu boyle bir tepki pısırık gibi her seye evet diyordum bu zamana kadar..Aman götür oğlum anasına dedi bak bak yine benden kaynaklandı...Yani ilk kavgamizdi o gun kv yaninda kv beni anlar dedim ama sanki goren esim sanki kız evladiymis gibi bir savunmalar.Erkek ne zaman nereye derse oraya bizim zamanda boyle konusacaktim da oğlum baban agzimi burnumu kanatirdi gibi laflar baktim alttan alttan gaz veriliyor eşime...Hı oyle mi anne tamam dedim her konuşmada dedigim gibi haklisin annem dedim...Senin de 1 kızın var Allah'in da sopası yok hesabı var elbet dedim şu hamile halimle bunu bilir konuşurum dedim(o an eşim bana bakti utandi) Ben insan değilim anami babamı da unutayim zaten....Ama eşime çok kırıldım evde konuştuğumuz gibi olmuyor hiçbirşey hep beni zorda birakiyorsun sen bir erkek evladı olarak aileni gormemeye dayanamiyorsun dedim ...Bayram bitti akşam oldu gittik 1 gün kalıp geri kv gile döndük 14 günlük tatilin 1 günü annemgili gördüm ...Artık bayramlarda sevinemiyorum malesef