Aşılama Yılın son ayı ARALIK'ta aşılama yaptıracak olanlar buraya.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
merhaba,

ben de bu aralık ayında 2. defa aşılama yaptırıyorum...iğnelerimin bugün son günü. aşılamam salı gün olacak. ilkinde başarısız olmuştu. 2.sini de yaptırma konusunda doktor pek de poziitif değildi. eşimde de bende de hiçbir problem olmadığı için, bir iki ay ara verelim diyor. Ama zaten 1 seneyi aşkın bir zamandan beridir uğraştığım için ara vermek istemedim. Bu ay da aşılamamı oluyorum. umarım bu ay olur da bize yeni yıl hediyesi gelir. eğer olmazsa bir iki ay ara verip 3.yü deneyeelim diyor doktor. en çok yaza kadar bu aşılamalar fayda vermezse eğer, tüp bebek konusuna geçeriz diyor. %90larda bir başarıdan emin olsam hemen yaptırırım diyor, ama onda da şans %60 civarında diyor. eğer direkt olarak tüp bebeğe geçersek ve eğer olmazsa, bu senin için yıkım olur ve toparlanmakta güçlük çekersin, bana kalırsa yaza kadar bekleyelim diyor ama ben 3.yü yaptırma konusunda endişeliyim. sonuçta 1500 Tlye yakın bir para zaten veriyoruz her defasında. bizim burda da tüp bebek 5000 civarıymış. dhem maddi hem manevi yönden çok yıprandık. her defasında umutsuzluğa düşmekten çok yoruldum.
aralık ayında da olmazsa bir ay bekleyip tüp bebek konusunda doktorla konuşma fikrindeyim. yoksa siz ne diyorsunuz? doktorun dediği yolu takip edip yaza kadar beklemeli miyim?
asla 30lu yaşlarda doğum yapmak istemem diyordum ama Allahın işi ki, 30u da geçmek üzereyim. bir de bu açıdan bakıyorum olaya. önce klomenlerle başlayan tedavi, (tabii daha da öncesindeki yumurtlama takipleriyle geçen aylarımı saymıyorum; ) daha sonra aşılamalar. en fazla 3 kez yapılıyormuş. ben 3.yü yaptırma taraftarı değilim. ama yine de kararsızım

Canım hayırlısı hakkında bence 2.aşılamanıda dene ben olsam 3.cüyü yaptırmazdım doktor 2.bir yıkım olmasın demiş Allah korusun inşallah tutar ama bu öyle yada böyle denenecek bir olay sonuçta kesin diye birşey yok şimdi yada yaza farketmiyor ki inşallah hemencecik hamiş kalırsın ama ben olsam 3.de tüp yaptırırdım.Allah yardımcın olsun....

canım doktor, 2.yi yaptırmam konusunda da aslında taraftar değildi. iki ay ara verelim dedi, ,sadece ilaç kullan dedi. neden, çünkü ikimizde de sorun yok. belki bu arada olur da boşa para haracamayız diye. ama ben zaman kaybetmek istemedim. ve 2.yi de yaptırıyorum çarşamba gün. aşılama 3 kez deneniyormuş. ama bugünkü kontrolümde doktoruma 3.yü denemek istemediğimi söyledim. tüp bebeğe geçelim diye düşünüyorum. bunun için histeroskopi çekecekmiş. nasıl bişey bilmiyorum, ben de netten bakıp öğrenmeye çalışıyorum. hakkımızda hayırlısı. evet,dediğin doğru şimdi yada yaza ne farkeder ama zaten 2 senedir doktorlarla koşturuyorum. bu işin psikolojik boyutu da çok önemli. daha fazla yıpranmak istemiyorum....

Son düzenleme:

çok haklısın canım gerçekten maddi bir kayıp oluyor tüp bebekte başarı şansı daha yüksek aşılamaya birsürü para gidiyor malesef ve en önemliside psikolojik dahada etkileniyor insannn inşallah hiç birşeye gerek kalmaz histereskopi dediğin rahim filmimi yoksa benzer bişeymi hakkında hayırlısı olsunnn canımmmm

yok canım rahim filmi ayrı bişey...histereskopi ben de tam bilmiyorum ama netten araştırdığım kadarıyla, rahim içine histereskop denilen bir aletle gaz verilip şişiriliyor. ekrandan da içi net olarak görüldüğü için rahim içinde bir sorun var mı yok mu net olarak anlaşılıyor. rahim filmi daha çok tüplerin tıkalı olup olmadığını anlamak için yapılır...

canım bence 3. de tüp bebek yaptır.sonuçta aşılamadan daha çok şans var tüp bebekte.ben 1. aşılamamı bu ayın sonunda oluyorum.eğer tutmazsa direk tüp bebek deneyeceğim.2.aşılamayı düşünmüyorum hiç.çünkü aşılama da ihtimaller düşük.tüp bebek daha garantili gibi geliyor bana.gerçi ALLAH istedikten sonra tüp bebek,aşılama falan filan hikaye...bol bol dua etmek lazım.ben hepimiz için dua ediyorum.ALLAH tez zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah bizlere...

merhaba..ben bugun 3.aşılamamı yaptırdım.doktor 3 gun sonra kontrole cagırdı.daha önce hiç böyle kontrole gıtmemıştım.aranızda böyle kontrole gıden oldu mu hıç?

merhaba..ben bugun 3.aşılamamı yaptırdım.doktor 3 gun sonra kontrole cagırdı.daha önce hiç böyle kontrole gıtmemıştım.aranızda böyle kontrole gıden oldu mu hıç?

canım hayırlı olur inşallah kontrole çağırması güzel birşey çünkü yumurtan çatlamış mı diye bakacak bir nevi herşey yolunda mı diye bir kontrol yani.

arkadaşlar bugün adetimin 3. günüydü doktora gittim folikül kistim gitmiş diane35 sayesinde yi geldi yani tertemiz dedi doktor ve başladık tedaviye eğer sağlıklı gelişen bir yumurtam olursa aşılama yapılıcak.femara+menogon ile başladık bu ay ilk iğnemi oldum bugün hergün 75 lik vurulucam.femara da sabah akşam 1 adet.pazartesi yani 9. günümde yeniden çağırdı.doğum kontrol hapı kullanılan ay yumurtlama baskılandığı için bu ay coşacakmış yumoşlarım tecrübeli arkadaşlarım öyle diyor birisi doğum kontrol hapından sonraki ay hamile kalmış:) doktorumda geçen ay diane35 kullanıcaksın dediği zaman üzülmüştüm ama aşılamamızın sağlığı açısından da bu sana iyi gelecek demişti temizliyormuş. umarım hepimizin gönlüne göre verir Allah.günü benimle aynı olan varmı?

canım hayırlı olur inşallah kontrole çağırması güzel birşey çünkü yumurtan çatlamış mı diye bakacak bir nevi herşey yolunda mı diye bir kontrol yani.[/QUOTE]

umarım saol..ama anlamadım sey kandamı bakacak ne yapacak hamile kalıp kalmadıgın aşılamanın 4.gününde anlaşılırmı ki?

canım hayırlı olur inşallah kontrole çağırması güzel birşey çünkü yumurtan çatlamış mı diye bakacak bir nevi herşey yolunda mı diye bir kontrol yani.

umarım saol..ama anlamadım sey kandamı bakacak ne yapacak hamile kalıp kalmadıgın aşılamanın 4.gününde anlaşılırmı ki?[/QUOTE]

hayır anlaşılmaz, yine vajinal ultrasonla bakıcak yumurtanın çatlayıp çatlamadığını görebilir sadece.döllenip döllenmediğini anlayamaz diye biliyorum.onu ancak Allah bilir :)

arkadaşlar benim geçen ay 18. günümde 7.7 mm idi rahim duvarım doktor gayet güzel dedi ama ben biliyorum tüp bebek için falan da sınır zaten 7 yani çok da iyi değil. bugün de hemşire değerin iyiydi ama daha iyi olabilir 10-11 mm falan olması daha iyi oluyor dedi.
şimdilik ilaçlarıma başladım 1 hafta sonra kontrolde incelik görürse o zaman östrojen bantı verecekmiş. siz kullandınız mı rahim duvarı için bişeyler doktor hap yada bant verdimi tecrübeli olanlar paylaşırsa sevinirim.

kızlar merhaba size bişey sormak istiyorum benim adetim dündü normalde ama 1hafta önce aşılama yapıldı adet olmam için aşılamadan 15günmü geçmesi gerekiyo eğer tutmasa yine 15gün geçermi ben adet olmadım bugunde test tarihime 5gün var yani doktor pazartesi günü test yapabilirsin demişti şimdi benim adet tarihim hangi gün oluyor kafam karıştı

aşılaman mı geç yapıldı? yani yumurtalar geç mi olgunlaştı. bu konuda bi bilgim yok benim. sabırla 15 günü bekliycez. inşallah güzel haberler alırsın.

aşılaman mı geç yapıldı? yani yumurtalar geç mi olgunlaştı. bu konuda bi bilgim yok benim. sabırla 15 günü bekliycez. inşallah güzel haberler alırsın.

evet cnm yumurtam geç oluştu oyüzden aşılamamda geç yapıldı zaman yaklaştıkça stres baıyor

canım geç yumurtlamış olman geç adet olacağın anlamına gelir zaten çatlatma iğnesinden sonra 14 gün geçmesi gerekiyor eğer tutmamışsa en erken 12 gün sonra filan adet belirtilerin başlar. ama inşallah tutat kaç mm iken çat. iğnesi yapıldı kaç saat sonra aşılama oldun?

selam kızlar...yarın kontrolüm var 5 gündür puregon 300 vuruyorum kendime.bakalım yumurtalarım ne alemde...merak ediyorum acaba büyüyecekler mi ki..sanırım daha iğnelere devam ederim..bakalım hayırlısı...

selam arkadaşlar bende 12 aralık pazartesi ılk aşılamamı oldum 26 da bellı olcak bakalım hayırlısı
sementinaa hadi tutarrrr inşallah kuzummm hakkında hayırlısıııııı stres yapma ve bol bol dinlennnn
moonlıght başladın demek hadi hayırlsııı arkadaşım inşallah tutarrrr bol bol dua ett meryem suresini oku Bebeciğin sımsıkı tutunsun annesine hayırlı haberler verirsin inşallahh.

hadi hakkında hayırlıısı canım benim takılma sen inceliğe kalınlığa Allah ol desin yeter ki....ilk defa duydum östrojen bandınııı o yüzdenn bişey diyemiyorum canımhayırlı haberlerle gel inşallah....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…