Şimdi şöyle,iki defa tüp bebek tedavisi denedik ama birinde eşim ameliyat oldu ve sperm bulunamayınca tedavi iptal oldu. Daha sonra bir kere daha denedik yumurta toplandı,döllendi vs. Embriyo kalitesinden dolayı transfer gerçekleşemedi maalesef. Zaten şu an sadece 1 tane embriyo kaldı başka elimizde hiçbir şey yok.
seni çok iyi anlıyorum benim oğlum neler neler yaşadıktan sonra geldi hemde kendi kendine :) 9yıl uğraştık
---eşimin sperm hiç yoktu hipofiz bezindeki tümorden dolayı ..2 yıl tedavi oldu sperm çıkışı oldu
---tüp bebek başladık 1 tüp - 2 tüp -3tüp olmadı yumurta var sperm var ama hiç tutunma olmadı hiç dondurulmuş embriyomuz olmadı
--2 kez rahim filmi, 1 kez histereskopi ,sayısız kan sulandırı iğne, sayısız yumurta geliştirici ilaç vitamin
--genetik pıhtılaşma çıktı bende sonra ....eşimin sperm sayısı 1 milyon bilemedin 3 milyon çıkıyor ama kalitesiz
---eşime sayısız iğne sayısız vitaminler takviyeler bitkisel ürünler yokk olmuyor
--4 tüp yine olmadı sonra ben bıraktım bu seferde guart nodülüm büyüdü tam ameliyat olucam hazırlık yaparken tomografiye girdim ilaçlı tomografi sonra bi öğrendim ki hamileyim ama doktor kesin engelli olur ilaçlı tomografi bu alalım dedi hayır dedim ne olursa olsun istiyorum ama tutunmadı oda gelişmeden gitti.
5 tüp yine olmadı yine rahim filmi yine ..yumurtalıklarım kist doldu kist aprisyanu oldum çok acılı bir tedavi
bu arada eşime takviyelere devam hiç vazgeçmedim keçiboynuzu incir kürü bu arada bende yemeğe başladım incir hiç inanmam halbuki ota böceğe bel bağlamayı..
6 cı tüp bebeği de denedik hersey güzel sperm var yumurta var ama yine dondurulmuş olmadı deyince tamam dedim buda tutunmayacak cünkü kalitesiz embriyo 3 tane trasnfer ettiler yok yok yok
sonucu aldık doktorun önüne oturduk ..bize olması lazım ama olmuyor ve biz bunun sebebini bilemiyoruz normalde 1 tane sperm 1 tane yumurta yeter demekki sizin uyuşmazlığınız var kaliteli embriyo olmuyor çok yıprandınız bence bu kadar tedavi yeter bırakın kabullenin dedi bize ..
napalım yaş oldu 38 peki dedik çıktık eşim çok üzüldü nerdeyse ağlayacak artık daha önce bana boşanalım bile dedi senin çocuğun olur benim yüzümden anne olmaktan mahrum kalma dedi ..aslaaaaaaaaaa ne yaşıyorsak beraberiz
bıraktık herşeyi gittim kendi tedavime bakım bari dedim.. nodül ameliyatımı olucaktım maalesef ameliyat sırasında göğüs kafesinin arkasına aşağı kadar uzanan kitle bulundu ve göğüs kemiklerim kesilerek kalp ameliyatı gibi ameliyat oldum kurtuldum ondan da temiz çıktı patoloji ..
hiç inancımı kaybetmedim hep istedim rabbimden her namazın arkasında dualar ederek tesbihler çekerek yalvardım rabbime ..olucak bu dedim raabim ol dedikten sonra olur gittim interneten 1 koli yumurtlama testi aldım başladım kullanmaya yumurtlama günlerimi degerlendirdim veeeeeee bir gün oldu işte oldu bi baktım hamileyim önce korktuk temkinliyiz ne olur ne olmaz ama çılgınlar gibi ağlıyorum ..kan artışlarım düşük gidiyordu kalp atışını tam 7nci haftanın sonunda duyduk o güne kadar doktorum hiç umut vermedi ama duyduk deli gibi ağlıyorum doktorun yanında sevinçten
allahım 2 günde bir eşimle ultrosana bebeğe bakmaya gidiyorduk allah razı olsun doktorumdan ne zman istersem gösterdi bana bakıp gelip rahatlıyoruz orda ama eve geliyorum yok bişey oldu ya kalbi durduysa diye kafayı yiyorum..sabah kalkıp bekliyorum ne zman midem bulunacak diye yokk bulanmıyor koşuyorum gidiyorum doktora kalp atışını duyup eve geliyorum bekliyorum aşeriyomuyum acaba diye yoook tık yok ..filmlerdeki gibi ne zman bayılcam diye bekliyorum hamilelikten bayılıyorlar ya hani ..gidiyorum mutfagı kokluluyorum kötü koku var mı diye o da yok kokmuyor hiç bişey hiç bir belirti yok 9 ay çok rahat geçti oğlum beni hiç yormadı çünkü annesi çok yorulmuştu ondan galiba :) :) :)
ne zman kucağıma aldım o zman dedim tamam oldu
allhımmm ağlıyorum yazarken
çok uzattım kusura bakma
bekle ..hep iste ...sabret ve asla vazgeçme ..allah isteyen herkese nasip etsin ..aminnnnnnnnnnnnn