yine bayram yine sorun..

sevgi28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2013
854
98
73
Giresun
Mrb kızlar.bu ay 1 yıl olacak nişanlanalı.2 yıldırda birlikteyiz..sözle birlikte 4 bayram gecirdik.adetmiş nişanlı kıza bayramda üst baş alınması..kaynanam yarım agız pazardan bakalım istersen yapıyo arada kaynıyo.birkezde nişanlim uyarinca 20 tl vermişti..annem her bayram söylenip duruyor..yağ süt peynir reçel vss eksik etmez..köyde yasiyorlar..hatta kurban kesilsin ilk gun gelin yemek icin dedi..bilmiyorum takilcak mevzumu?

sorun ne şimdi? harçlığın az olması mı, nişanlının harçlığı kendisi düşünmemesi mi?
size bayramlık elbiselerin pazardan alınmasımı? mağazadan alınsa gönlünüze göremi olacaktı ?

sözden sonra 4 bayram geçirmek çok değil mi?
Baksana soğuk savaşlar başlamış aranızda..

Durumları nasıl ? Yani evet biliyorum nişanlıyken baramlık alınır geline ama siz 4 bayram geçirmişsiniz ,bir de durumları yerindeyse 20 lira falan vermesi komik olmuş sizin almanız bana daha bir komik geldi açıkçası..Koskoca kıza 20 lira çocuğa harçlık verir gibi ...Pazardan alalım demesi normal köyde yaşıyor demişsin o kadar düşünebilmiştir yani hadi kızım park bravodan alalım diyemez kadın napsın..Sözün özü beklenti içerisine girmeyin ne yaparsa gönlünden ,zorla olmaz..Düğün ne zaman ?Son olarak peynir,yoğurt,reçel eksik etmez demişsin keşke bana da birileri bunları yapsa valla çok memnun olurum :) Anneniz söyleniyorsa kaynana bu kadarını yapıyo o daha iyisini yapsın ...

Hic alinmamasi sorun..burda adettir cunku.ilk geline de yapildi

Durumlari iyi..pazardan almasi tabiki sorun degil.onu bile yarim agiz soyluyor.istersen istiyomusun gibi.anne al istiyorummu dencek..nişanlim la hallediyorum.o gidip aa anne almadik bisi gibi soyluyor anca oyle

Artık yeni nişanlı değiliz,zahmete girmeyin,hiç gerek yok diyebilirsin.

İkinci bölümde yazanları annen mi kayınvaliden mi yapıyor orasını anlayamadım.

Bence konu sahibi haklı. Oğlan evlendiren insan herşeyi göze almalı. Geline bi harçlığı çok görürler ama gidin senden benden iyidir durumları. Aynı olayları yaşamış biri olarak seni anladım ben. Kendilerine harcarlar, geline kuruş koklatmazlar.

Annenizin tavrını doğru bulmadığımı belirtmek isterim öncelikle,kayınvalideniz size Bence elbiseden daha güzel olan birşeyi yapıyor ama farkında değilsiniz sizin için yağ,süt,peynir ve reçel yapması ile ne kadar güzel, bu saydığınız yiyecekler bile kolay yapılmıyor hem el emeği var hem maddi değeri hem de göz nuru var.

Durumlari iyi..pazardan almasi tabiki sorun degil.onu bile yarim agiz soyluyor.istersen istiyomusun gibi.anne al istiyorummu dencek..nişanlim la hallediyorum.o gidip aa anne almadik bisi gibi soyluyor anca oyle

Anladım eğer adetse nişanlınız alsın size gerçekten kayınvalideyi karıştırmayın bence ..Çıkın siz ikiniz alın..El üstünde tutulmak istemen normal ama olmuyor işte bozma moralini ufacık şeyler için ..

Hic alinmamasi sorun..burda adettir cunku.ilk geline de yapildi

bu bakış açısı herhalde..
ben şahsen hiç sorun etmem.. zaten verdiği harçlığıda kesinlikle almam.. nişanlımın, zaten içinden gelirse benim zevkimi bilir gidip bana bir hediye alabilir diye düşünürüm..

kv ne güzel bişeyler hazırlayıp getiriyor. bunuda yapmakta görevi değilki. sonuçta oğlunun evine değil dünürünün evine vermek zorundada değil. bana bunların hazırlaması çok mutlu ederdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…