yine bayram yine sorun..

Eğer yazacaklarımı kaldıramayacaksanız okumayın baştan uyarayım.
forumda bu tarz muhabbetleri çok görür oldum gördükçe de sinir oluyorum resmen kendimi bunların kökünü kurutmaya adadım.
Siz kendinize üst baş alamıyo musunuz pardon? Onların üç kuruşluk alacaklarına mı muhtaçsınız? Adet madet bırakın artık bu kafaları ya. Yüz yıl geriden gelen varoş beyinlersiniz vesselam. Bu kafayla bu ülke bi adım ilerlemez. Kadınlarımız ne boş şeylerle uğraşıyolar ya. Yok kaynanam bana kıyafet almadı bayramda koç yollamadı bileziğimin gramajı düşük. Çok boş şeylerle uğraşıyosunuz çook. Ülkenin kaliteli, üretken beyinlere ihtiyacı var diyoruz yurt dışına açılmamız lazım diyoruz ama bizim kadınlarımız anca yan mahalleye açılabilir o da damat bohçası götürmek için.

sevgi sen de kaynananın adetlerini uyguluyor musun,yoksa bu adetler sadece kız tarafının olunca mı uygulanıyor

Benim eski kv de beni bayram alışverişine çıkartırdı bana kıyafet almak için. "Zahmet etmeyin, hiç gerek yok. masrafa girmeyin" dediğimde de alınırdı. eski eş de "annem heves etmiş. kırma onu" derdi. Beraber gezerdik alışveriş merkezini. Ben acayip strese giriyordum. Kendi giyebileceğim, normalde alabileceğim şeylere bakamıyordum acaba pahalı mı kaçar, acaba fazla mı olur diye. resmen ter basıyordu. Kadını da gezdirmek istemiyordum yaşlı diye. O da "senin istediğin gibi olsun" diye düşünürdü de ondan beni alırdı. Kendine göre hoş bir düşünce ama bana gereksiz ve zorlama geliyordu.

size kıyafet alınsın diye mi açtınız bu konuyu? benim k.v her bayram parasını verir zevkine göre al der 2 gün sonra arar ben şu mağazada bi kıyafet gördüm istersen onu al der ben de buna sinir oluyorum... ama sizi anlayamadım belki insanların durumu yok? erkek tarafı diye neden böyle düşünülüyor ne gerek var bunları takarak keyif bozmaya? 50-100 tl lik kıyafet alınması mı önemli yoksa size saygı duyuyorlar mı seviyorlar mı bunlar mı önemli? bence maddi şeylerle kafanı yoracağına bunları düşünmelisin...

Yahu eskiden insanlar bayramdan bayram a Yada evlenecegi zaman kıyafet alirmiş fa ondan addetmiş. Simdi oyle mı zaten bi dunya kıyafet var simdi herkeste takılma bunlara

Giresunluydun sen.Daha oncede nisanlinin pintiliginden sikayetciydin.Cok uzatmissiniz nisanliligi ama gina gelmistir kadincagiza da almak ama hak verdim ben sana.Bu dugun dernek surecinde belkide adet edevat kismininda en hafif yuklu insanlarizdir biz Izmirliler ama annem 1bucuk sene boyunca nosanlilik doneminde 3 bayramda yengeme ust bas parfum makyaj malzemesi almistir.Ama bu yola bas koyduysan ve bu huylarini da biliyosan katlanicaksin ve duruma alisacaksin canim.

Bende giresunluyum ama hiçbir adeti uygulamadık biz , ne bohça nede başka birşey , adet dediğin olay kafanda bitiyo bence.. İlla yapılmasına gerek yoktur.. Hele de diğerine yapıldı bana da yapılsın olayını hiç anlamıyorum... Belki ona yapılırken ellerinde para vardı ancak şuanda fazla yok ve yapamayacak şekildeler neden insanları zorlama gereği duyuyorsun ki?. Bi elbiseyle mi mutlu olacaksın yani? Bence kayınvalidenin gönderdiği diğer yiyecekler daha fazla mutluluk vermesi gerektiren şeyler... Sonuçta ortada bir emek var..

Baskasina yapilanlar tabiki onemli degil..gelip anlatiyor surekli..kac kez nişanlima soyledim.gelip eltime aldiklarini anlatip duruyor sonra en ufacik biside maddiyatci olunca bize karsi benimkilerde hskli olarak soyleniyor.

bizlerdede adettir bu ust bas mevzusu...kendi annem gelinimize para verirdi..harclik mahiyetinde...yani dukkan dukkan gezmenin topluca bi anlami yok...ben ise boyle bir adet filan gormedim ne yazikki

bu bir sorun değil bence canım kafana takmanı gerektirecek bir şeyde yok.. Sonuçta kv nin vereceği 3 5 tl ye muhtaç değilsindir değil mi.. Boş ver hiç uğraşma o tarz işlerle. Herşeyini kendi gönlünce al kendi paranla..

Baskasina yapilanlar tabiki onemli degil..gelip anlatiyor surekli..kac kez nişanlima soyledim.gelip eltime aldiklarini anlatip duruyor sonra en ufacik biside maddiyatci olunca bize karsi benimkilerde hskli olarak soyleniyor.

Ona bakarsan benim düğümü , eşyalarımı herşeyimi kayınvalidem yapmış herkese öyle diyormuş ki bizzat yanımda da söyledi kulaklarımla duydum... Oysaki gerçek çok farklı herşeyi ben eşim ve benim ailem yaptık , onlardan gördüğüm sadece üç bilezik, gelinlik ve buz dolabı oldu başkada birşey almadılar... Düğünden sonra herşeyi borçları vs hepsini ben ve eşim ödedik, eşyaların paralarını falan ki paramız yoktu kendi annemden aldım parasını bile... Ama hiçbir zamanda tutup kayınvalideme sen yapmadın yapmak zorundaydınız demedim... Ben eşimle mutluysam , huzurluysam gerisinin hiç bir önemi yok... Mesela ev aldık birkaç ay önce kayınvalidem hayırlı olsun demedi ne gerek var borca giriyorsunuz dedi... Ama yinede severim kayınvalidemi hatta her yaz evime davet ederim biz yanlarına gideriz falan mutlu olurum onlarla vakit geçirmekten.. Demem o ki bazen bazı şeyleri görmezden geleceksin , iyi taraflarını görmeye çalışacaksın.. Karşındaki kişiden eminsen gerisi teferruat bence.. Ne kendini yıprat neden nişanlını yıprat... Bunlar çünkü sonrasında sizi daha fazla etkiler ve ağzınızın tadı bozulmasın yeterki...

Böyle adetleri hiç anlamıyorum, kabul de etmiyorum. Kadını aşağılayan bir zihniyet. Para, altın, mal karşılığında gelini satın almak bu işte. Sorsak "gelin alıyorlar, kolay mı" dersiniz. Yahu siz mal mısınız ki insanlar sizi alsın, hem de pahalıya alsın, insanlar sizinle evlenirken habire para versin, masraf yapsın?

Geçin böyle antika adetleri. Bu kadar beklenti iyi değil. Harçlik istiyorsanız annenizden, babanızdan alın, ya da çalışın. Kıyafetinizi kendiniz alın. Hem eski adetlerde gelin kayınvalideye çok hizmet eder, evlenince birlikte yaşar. Bu adetlerden de haberiniz var mı ve siz adet gereği kayınvalidenize karşı hangi görevlerinizi yaptınız mesela? Evlenince birlikte yaşayacak mısınız? Ya da kayınvalideye temizlikte hizmeti üstlenecek misiniz acaba?

İnsanlar işine geldiği adetleri uygular olmuş bakıyorumda.
ona bakarsanız kayınvalidenin ve kayınbabanın karşısında konuşamamakta adettendi ama maşallahımız var şimdi bütün gelinler olarak kayınvalidemize kaynanalık yapıyoruz.
nişanlılık döneminde alınan hiçbirşey giyilmezdi oda adettendi ama şimdi alındığı gün giyiliyor.
daha okadar çok örnek varki yazsam roman olur.
iki bez parçası içinmi sıkıntıya giriyosunuz.

Kaynanamla kendim için alışverişe çıktığımı düşünemiyorum ya. : D
Derdiniz ne kızlar ne güzel çıkmıyorlarmış işte alışverişe. : D

Tatlim bizde kac bayram gecirdik

Hic aklima gelmedi sunu bunu al demek

Hatta kurban alsin dedi komsular

Kacinci yuzyildayiz dedim yahu

Nisanlim zaten dugun icin para biriktiriyordu vs

Allah agiz tadi versin bosver maddeciligi

Annemizin aldığını giymeyiz kv.den kıyafet bekleriz değişik insanlarız vesselam..

Bizde nisanliyken 2 bayram gecirdik bizde de adettir nisanliyken kiza bayramlik falan almak. Ramazan bayramından once nisanlimla beraber kiyafet bakmaya gitmistik kendime pantolon beğenip almistim kasada nisanlim odedi bu da benim bayramligim oldu. almasa da sorun olmazdi gerci. Bende o pantolonun ustune bi bluz aldim oldu bitti.Iki bayram gecirdik ikisinde de kiyafet alma gibi bi zorunlulugu yok yani.

Ay daha ne istiyorsun ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…