çok çıkmaz bir durum var sanırım ki psikoloğunuz ayrılmayı önermiş.
eski konularınızı bilmiyorum.
ama işiniz yoğun, 13 aylık bir bebek, anneden çok beklenti içinde, eş sorumluluk paylaşmıyor, aksine o da farklı beklentiler içinde.
ve siz bu beklentileri karşılayamıyorsunuz.
keza sizin beklentilerinizi zaten umursayan yok.
bir de evde de işle ilgili çalışmanız mı gerekiyor, o kısmı anlamadım?
bu kısır döngüden çıkabilmek için hayat tarzınızı değiştirmeniz gerekir, radikal çözümler uygulamalısınız. (Ki feraha erer misiniz bilemem de en azından denedim dersiniz.)
neler yapılabilir.
öncelikle feragat edemeyeceğiniz bir sorumluluğunuz bebeğiniz, onunla daha fazla ilgilenin. Ama evde değil, dışarı çıkın gezin, onu da gezdirin. Akşamları o bebek arabasında uyusun gerekirse siz gezmelere devam edin. çocuk odası olan restoranları öğrenin ve haftanın 1-2 günü dışarıda yemek yiyin ailecek.
Hiç bir ev işi yapmayın, gerekirse daha sık yardımcı alın evinize, bulaşık bile toplamayın, prensip edinin bunu.
Eşinizle ortak hobi edinin, birlikte bir diziye başlayabilirsiniz, patlamış mısır veya tatlı dizinizin yanında olsun mutlaka, ve birlikte hazırlayın.
haftasonları kaçıp kendi ailenize gitmeniz de huzur açısından faydalı olabilir. (ben kendi ailemin evinde huzuru bulanlardanım) hem de o arada eşiniz yalnız takılır, birbirinizi germemiş olursunuz.