Yine benim aile sıkıntılarım

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Merhaba,daha önce ailemle ilgili birçok konu açtım,ama hala atlatabilmiş değilim.annemle babam boşandığından beri içimde bir eksiklik var,bazen alışır gibi oluyorum bazen üzülüyorum ama annemin mutlu olduğunu gördüğüm zaman seviniyorum
Ama babam mutsuz,halamın yanında dedemle kalıyor
Anneme artık fazla gitmiyoruz kadın biraz dinlensin diye,babada gidemiyorum halamla aram kötü anneme laf söylediği için bir de hafta içleri ve sonları çok yoğun oluyorum çoçuğumu eşim götürüyor babam görüyor seviyor
Babamla zaten çok samimi değildim yani görmesem özlemem,vakit geçirdiğimiz zamanlar oldu ama görmeyince de özlemiyorum
Hafta sonu aradım nasılsın diye bir soğuk konuluyor kısa cevaplar veriyor anladım tabi,annemi arıyorum anneme de bayadır gitmiyorum ama annem hiç surat asmıyor aman kızım siz mutlu olun diyor ama babam soğuk soğuk ne istiyor anlamadım ki,böyle olacağı belliydi ama anneme olan sivri dili yüzünden annen boşandı
Kardeşim bekar olduğu için o zaten fazla gitmiyor,bazen vicdan yapıyorum bazen küçüklüğüm aklıma geliyor o arkadaşlarıyla bekar gibi takılırken bizi düşünüyor muydu sürekli annem yanımızdaydı hak etti diyorum,bilmiyorum aradaki mesafeyi bir türlü ayarlayamadım

Ne güzel işte anneniz ayrılmış mutluymuş.
Ben sizi anlıyorum , siz küçüklüğünüzü hatırlayınca üzülüyorsunuz ama bence şu an için dua etmelisiniz.
Bunu aşamıyorsanız da bence gidip bir uzmanla görüşün.
Zaten babanızla da aranız iyi değilmiş ki , dertsiz başınıza dert aramayın bence.

Kendi kızımın geleceğini okudum sanki.bizde boşanacağız eşimle.o annesi ve kız kardeşiyle kalacak.bi de ablasının ilk evliliğinden olan yeğenini yanına alacak.üçününde psikolojik sorunları var.annesinin yeğeninin ve kardeşinin.muhtemelen çok mutsuz olacak.bilemiyorum tabi ama durum öyle görünüyor.ben çok mutluyum kurtulduğumu düşünüyorum.ama çocuklarım için endişeliyim.anne babanız ayrıldığında kaç yaşındaydınız.onları suçladınız mı?annenizden beklentileriniz ne oldu.biraz bahsetseniz.

Annemle babamın bu ikinci boşanmarı
İlkinde lisedeydim o zaman bu kadar etkilenmemiştim babamı suçlamıştım bizi bırakıp gittiği için
Şimdi evliyim çocuğum var ama daha çok etkilendim ağladım,şu an yeni atlatıyorum hatta atlatabilmiş sayılmam ilk zamanlar annene kızdım yıllarca çektin ilkinde barıştın şimdi niye boşanma işini çıkarıyorsun diye ama o bıktığını gençlikte katlandığı şeylere katlanamadığını babamın hakaretlerine mağruz kalmak istemediğini söyledi ve acil olarak boşandı ama şu an annem mutlu çok şükür ve ben çok seviniyorum ama babam mutsuz benimle soğuk konuşuyor ama bunun sorumlusu ben değilim ki anneme o şekilde davranan oydu ki annem çok çekti
Babama çok kızıyorum,düşünmesi gerekirdi boşandığında bunların olacağını
Anne baba boşandığında hiç birşey eskisi gibi olmuyor

So
Son cümlen beni mahvetti açıkcası.benim durumda karışık iki kez dava açtım.geri döndüm.ayrı yaşadık bir süre falan.sonra çocuklara söz verdik hep bir arada mutlu olacaz dedik.ama fedakarlık hep kadından bekleniyor.biz de insanız kaldıramıyoruz ve kurtulmak istiyoruz.erkekler çok bencil.benimki asla bir suçu olmadığını benim yuvayı keyfi yıktığımı düşünüyor.istiyorki kendimi kendisi ve çocuklarım için harcayayım ama gıkım çıkmasın.ama kendi özgürlüğüne dokunulmasın kararlarına karışılmasın.kafasına göre hareket etsin.para kazanıyım ama özel ihtiyaçlarıma harcama yapmayayım.çocuklara ve eve harcayayım ama o çevresinde ihtiyacı olanlara para versin yardım etsin.en basitinden ben şehir dışına çıkarken biletimi internetten kardeşime aldırıyorum.çünkü kredi kartı kullanmıyorum.eşimin kredi kartı var ama almaz.yeğenin biletini alır.onları alır taşır bırakır getirir götürür.ben yapamazsın diyince özgürlüğüme karışıyorsun beni boğuyorsun olur.ben üstüme başıma ailemin verdiği parayla kıyafet alırım ve çocuklara da.kendisi ailesine hediyeler alır.şu an altında benim arabam aile akraba ziyaretleri yapıyor.anlatsam çok anlatacak şey var.ama suçlu ben değilim bu evliliği bitiren ben değilim.tabi galiba çocuk için bunun bir anlamı yok.çocuklar küçükken ayrılmak mı daha iyi oluyor senin hayatından bunu anladım

İşiniz zor Allah yardımcınız olsun
Bence olmayan bir evliliği uzatmanın bir anlamı yok,mutsuz giden bir evlilik ileride mutlu bir evliliğe dönüşmüyor bir yerde patlak veriyor
Anneme keşke daha önce barışmasaydın şimdiye kadar hayatımızı yoluna koymuştuk şimdi başa döndük dedik yani
Siz kaç yaşındasınız merak ettim

Babayı özlemediğine göre seni üzmüş ve yıpratmış olmalı,şimdi soğuk olmak daha iyi değil mi?
İyi sen yine arıyormuşsun,ben olsam o arasa bile açmam.
Üzdü fakat bazen vicdanım sızlıyor aramın iyi olduğu zamanlarda oldu ama boşandıklarında hiç birşey eskisi gibi olmuyor ve bu belliydi yani ben babamı eskisi gibi çok göremiyorum görsem de kısa sürüyor
Hafta da bir arıyorum ama o benimle soğuk konuşuyor
Ne yapayım ben şimdi

Cocuklar kucukse her turlu gene kadina oluyo olan.. devam etsede bosansada.. beklesen zaten hayatin ucup gidiyo. Bence birak babani ara sor arada ama sonucta annen olmak istedigi yerde simdi demekki. Mutlu ol onun icin

36 yaşındayım.en büyük çocuğum 9 yaşında.Teşekkür ederim tereddütlerimi azalttın.kararımdan dönmeyeceğim ama yine de içim tamamen rahat olsun istiyorum çocuklar açısından yani.siz de umarım huzuru iç rahatlığını bulursunuz.

Anneniz adına çok sevindim.Babanız için bir şey diyemiyorum.Açıkçası kendi düşen ağlamaz demek geldi içimden.Boşanınca olucakları düşünüp ona göre davranabilirdi babanız da.Hiçbir kadın o yaştan sonra boşanmaz kolay kolay.Annenizin çok sabredip bu kararı verdiğine eminim.Erkeklere de nedense pek üzülmüyorum bu durumlarda.Gençken evi aileyi umursamazlar yaş geçince kızım/oğlum aramıyor diye duygusala bağlarlar.

Bir şey yapmana gerek yok.
Biraz mantıklı düşünmen yeterli.
Adam soğuk konuşuyorsa gene özüne dönmüş demek ki. Hani zamanında da önem vermiyordu ya evlatlarına,ailesine.
Vicdan sızlayacak ne var anlamadım. Beni üzen adamla işim olmaz.

Cocuklar kucukse her turlu gene kadina oluyo olan.. devam etsede bosansada.. beklesen zaten hayatin ucup gidiyo. Bence birak babani ara sor arada ama sonucta annen olmak istedigi yerde simdi demekki. Mutlu ol onun icin
Annem için mutluyum ana babamın yanına gidemiyorum sürekli o sanırım her hafta gidelim istiyor ama ben her hafta gidemiyorum mi çoçuğumu gönderiyorum
Anneme de bayadır gitmiyorum ama annem aman kızım siz mutlu olun yeter ki der zaten daha önceden de boşanma olmadan önce annemle gergin konuşurdum ama babamla öyle değildi
Niye soğuk konuşuyor anlamıyorum

Gençmişsiniz
Eğer düzeltilebilecek bir evlilikse siz zaten bitirme kararı almazsınız eminim dayanıcak gücünüz olmadığı için bu kartı aldınız,çocuklarınız da siz de mutlu olursunuz inşallah hakkınızda hayırlısı olsun

Mutlu olsalar boşanmazlardı. Anneniz de mutlu demek ki kadıncağız mutsuzmus daha önce. Siz kendi aile hayatınızda enerjinizi kendi kurduğunuz yuvaya enerji verin. Telefonla görüşün. Sizi kim uzer yıpratırsa mesafeli olun.

Belki annene daha yskin oldugunu dusunuyodur suanda o yuzden soguktur

Öyle yapmaya çalışıyorum ama olmuyor işte,telefonda soğuk konuştuğunda bile etkileniyorum
Gitmediğim için mi surat asıyor acaba diyorum ama gidemiyorum ki zaten hayatım çok yoğun geçiyor

Babam anneme telefon etmiş dün,annem terslemiş hala daha barışmak istiyor kabullenemedi,annem mutlu babam mutsuz
Bize de soğuk davranıyor babam mutsuz olduğu için ama boşandığında böyle olacağı belliydi
Yine de üzülüyorum vicdan yapıyorum

Vicdanlık bir durum yok. Siz mi boşattınız ki, bir sure sonra toparlar. Zaten arayıp soruyorsunuz daha ne yapacaksınız ki. Siz kendi hayatınıza odaklanin

Mantıklı düşünmeye çalışıyorum zaten ama bir zaman geliyor vicdan azabı çekiyorum
Tamam babam anneme çok çektirdi ama bana da çok büyük bir kötülüğü olmadı yani iyi günlerimiz de oldu,şu an bulunduğu durum tamamen onun yüzünden
Ben sadece evlat olarak yanlış mı yapıyorum acaba diyorum,ama anneme de şu an gitmiyorum hergün annemle telefonda konuşuyorum ama bayadır gitmiyorum ama annem bana soğuk davranmıyor,babam niye soğuk davranıyor onu anlamıyorum şu an hala annemle barışmak istiyormuş ama olucak iş değil

Babanizin gecmiste size bir kotulugu olmadigindan da bahsetmissiniz. Yas belli bir noktaya gelince cocuklasiyorlar. Annenizle babaniz arasindaki sorunlar sizi etkilemesin. Toprak olup gittiginde cok aglarsiniz. Evlat olarak elinizden geleni yapin. Arada da olsa 15 gunde 20 gunde 1 ziyaret edin. Hayatinizi ona gore planlayin. Benim annem babam da ayri. Bosanmadan once ikisininde calismalarina ragmen aile buyuklerini her hafta sonu ziyaret ederdik. Ama simdi bakiyorum ki kimse anasina, babasina, atasina zaman ayiramiyor. Evde gecireceginiz fazladan 3 5 saati onlarla paylasin. Erkekler bu konuda daha hassas oluyor. Babanizi anliyorum. Ve dedigim gibi ne kadar annenizi uzse de gecmiste,o sizin babaniz. Size kotuluk etmemis. Bugun varlar yarin yoklar. Hayatin monotonlugundan ve kosturmacasindan bir miktar zaman ayirmak sizi yormamali...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…