Yine bi patron vakaasi yine ben.

elaide

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2014
4.277
12.429
208
Merhaba hanimlar,

Biraz once patronumla gorusmem vardi. Konulardan birisi is saatlerim olacakti. Kesin kararli olarak oturdum karsisina, 1 gun eksik calismak istedigimi belirtecektim. Yeterince kararli olmadim, inanin su anda icim icimi yiyor yine.

Fulltime calisan biriyim su anda, haftasonlarim tika basa plan program dolu oldugu icin dogru duzgun dinlenecek vakit bulamiyorum. Arkadaslarima yeterince vakit ayiramiyorum. Bide erkek arkadasim var, nereye yetiseyim bilemiyorum. Ailemle yasiyorum, bi misafir cagiriyo annem, tum gun yemekti kekti pastaydi borekti temizlikti..kaldi bi pazar!
Fulltime calismanin avantaji elbette cok, senede 50 izin gunu mesela (yurtdisinda yasiyorum), ama onlari bitiremiyorum bile.

Kadin beni konuyu actigima pisman etti nerdeyse. '50 yasinda 5 cocugu olan bir kadinim ve fulltime calisiyorum ama senden cok dinlenecek vaktim var demekki. Belkide kendine vakit ayirmayi secemiyosundur, sorunun ozu odur, baskalari senin haftasonlarini planladigi icin su anda is saatlerini eksiltmeyi cozum olarak goruyosun' dedi, dank diye kaldim tabi. Ailemle yasadigim icin ekstra bi yogunluk yasadigimi biliyor, ordan vuruyor. 'Iyide hayatim bu, degismiicek, sikayette etsem sonucta elimde olan bu, eksik calismak bana finansal konuda dokunmiicak, o derdim yok' dedim, ama yinede tereddut ettirdi. Dusunup tasinip bi fikir sun bana dedi, verdigim kararin arkasinda bile duramadim.

Patronlarinizin karsisinda sizde boyle cabuk tereddut ediyormusunuz? Benmi cok etkilenmeye musaitim bu kadinin karsisinda, herkes mi boyle, inanin anlamiyorum.
Bide inceden 'farkli' bir kulturden olmamin vurgusunu yapmasi yokmu, elle tutulur bi sekilde degil ama yapiyor iste. Dile getirsem 'sana oyle gelmistir' der uste cikar, bu kezde konuyu actigimla kalirim.
Nasil daha kararli olabilecegim karsisinda, her turlu fikire acigim!!

bende pasif kalıyorum hep ne yapıp edip üste çıkıyorlar

Şimdi biz full time ı anlamıyoruz

Haftanın hangi günleri hangi saat arasında çalışıyorsunuz

Bir de ev iş arası uzak mı yani kaçta evden çıkıp kaçta eve giriyorsunuz

Bebeğim de varken haftada altı gün günde 10 saat çalıştım bir saat de yolda evde olmadığım süre gayet uzun oluyordu mesela

Siz bir saatleri belirtin belki de patron sizin genç yaşınızda göremediğiniz bir şeyleri görüyordur

muhtemelen patron, haftasonunu tamamen kendine ayırırsan sıkıntı ortadan kalkacak demek istedi, eğer öyleyse aynı fikirdeyim, annenin misafirlerinin pasta böreğiyle niye sen uğraşıyorsun ki? bi haftasonu var, onda da canın ne istiyorsa onu yap, çalışma saatlerini azaltman çözüm değil, zaman yönetimi konusunda kendini geliştirmen çözüm...

hafta arasi tum gun calisiyorum iste, pazartesinden cumaya yani. Saatlerde farketmiyor cok, 8de basla veya 9da, gunde 8 saati doldurdugun surece problem yok.

Konu is saatleri degil aslinda, konu patronun karsisinda daha kararli durabilmek, o konuda tiyo istemistim aslinda.

Haftanın 6 günü çalışıp sadece 1 günü olan o 1 gündede evini temizleyip yemek yapan +1 de çocuğu varsa onunla ilgilenen kadınlar var. Ayrıca bunun dışında 1 yılı doldurduğunda sadece 15 gün izin hakkı olup bunuda 2 ye bölüp kullanan insanlar var.
Yani demek istediğim haftanın 5 günü çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla cumartesi pazar tatil 50 gün izin gün valla miss gibi yatın kalkın halinize şükredin..

Yurtdışında yaşadığınız için çalışma saatlerinizin türkiyeden çok fazla olduğunu düşünmüyorum 08.00 18.00 gibi..

Ama iyi de çalışma saatlerin bizim şartlara göre az

Patron mantıklı bir şeyler söylemiş sırf patron diye ona karşı çıkılmaz ki

Sen hayatının dizginlerini eline al o zaman patrona da cevap verebilir hale gelirsin

Evet, patronumla ayni seyi soylediniz su anda. Elbette haklisiniz. Ama ailemle yasiyorum. Degistiremedigim bir gercek bu. Acikcasi annem yanliz basina misafirlerine bi ton yemek hazirlarken bende odama cekilip elime bir kitap alip okuyamiyorum, kiyamiyorum anneme. O mutlu oluyor, buda beni mutlu ediyor (yorsada, soylensemde..).
Ama bu haftasonu her iki gun icin gecerli degil, bir gun misafirleriyle gectiyse diger gunu kesinlikle kendime ayiriyorum. Ondada plan program iste..dinlenecek vakit yok. Cozum: calisma saatlerimi azaltmak.

haftada iki gün tatiliniz var ve 3. günü mü istiyosunuz ben anlamadım?

Bu kiyaslamanizla kendimi suclu hissedecegimi filan mi saniyorsunuz hanimefendi?
Her daim sukur, sukur etmedigimi nerden cikardiniz. Ben size eksik calisip calismama konusunda bana fikir verin dememistim ama sizde ordan giris yaptiniz.

ne konuda yardim istedigimi anlayan hanimlarda olur umarim :))

nasıl azaltacaksın peki?
ne istedin patrondan tam olarak ben anlayamadım

Ne kadar şükür ettiğiniz konudan belli oluyor gerçekten..

Ne kadar şükür ettiğiniz konudan belli oluyor gerçekten..
hayati bana zindan eden bir kocadan, her bi halta mudahele eden bi kaynanadan veya bi turlu dogru disiplin edemedigim kontrolden cikan cocugumdan konu acip sizi memnun edemedigim icin uzgunum.

işte o 3. günü dinlenmeye ayırabilecek misin yoksa onda da temizlik yapayım, annemlere pasta yapayım, alışverişe çıkayım gibi yine başkalarını mutlu etmeye yönelik şeylere mi vakit ayıracaksın, bunun ayrımını kesin yapmalı ve tatil günlerini iyi planlamalısın, yoksa 3 gün de yetmez 4 gün de, kendimden biliyorum :)

hayati bana zindan eden bir kocadan, her bi halta mudahele eden bi kaynanadan veya bi turlu dogru disiplin edemedigim kontrolden cikan cocugumdan konu acip sizi memnun edemedigim icin uzgunum.

Bunu not al canım bu konuyu da bir ara açar bizi memnun edersin:) Hadi sana kolay gelsin

Çoğu patron nasıl ikna edeceğini, laf yapacağını biliyor bence. Bir de patron diye çok diklenmekten kaçınıyoruz sanırım o an, düşüncedeki gibi olmuyor birebir konuşurken.

Çalışma saatleriniz, hafta sonu tatilleriniz gayet iyi aslında, buraya göre en azından..
Patronunuz mantıklı konuşmuş bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…