- 19 Kasım 2013
- 18.857
- 34.035
- 798
Yetmeyecek elbette haklisin bu konuda. Daha dogru planlamam gerek. Bunlarin yanisira iyi giden bir iliskim var (sukur), ciddi adimlar atilmak uzere, sene sonunda kismet olursa evlenmis olabiliriz. O zaman daha dogru kontrol edebilecegim vaktimi. Konuya nerden yaklassam bir gun eksik calismak daha mantikli olacak.işte o 3. günü dinlenmeye ayırabilecek misin yoksa onda da temizlik yapayım, annemlere pasta yapayım, alışverişe çıkayım gibi yine başkalarını mutlu etmeye yönelik şeylere mi vakit ayıracaksın, bunun ayrımını kesin yapmalı ve tatil günlerini iyi planlamalısın, yoksa 3 gün de yetmez 4 gün de, kendimden biliyorum :)
not almama gerek yok, o verdigim konulara cok yaklasan, hatta asan yeterince konuda actim hanimefendi.Bunu not al canım bu konuyu da bir ara açar bizi memnun edersin:) Hadi sana kolay gelsin
Yetmeyecek elbette haklisin bu konuda. Daha dogru planlamam gerek. Bunlarin yanisira iyi giden bir iliskim var (sukur), ciddi adimlar atilmak uzere, sene sonunda kismet olursa evlenmis olabiliriz. O zaman daha dogru kontrol edebilecegim vaktimi. Konuya nerden yaklassam bir gun eksik calismak daha mantikli olacak.
Kendime inanamiyorum. Oructan herhalde. ‘Kaliteli zaman kaliteli zaman’ diyerek naralar atan biri olarak aklimin ucundan bile gecmedi bunu soylemek. Veya ‘herkesin kendine vakit ayirmaktan, dinlenmekten anladigi baskadir’ demedim.Şartlarınız iyi ama tabiki daha az çalışma imkanınız varsa değerlsndirmek en doğal hakkınız.
Patronunuz size zamaninı iyi değerlendiremiyorsun,programsızsın demeye getirmiş kendinden örnek vererek,sizin yapmanız gereken daha net ve kesin bir duruş sergilemek. O size bilmem kaç çocukla benim bile dinlenmeye vaktim var dediğinde sizde yaşınızın genç olduğunu,bu yaşlarda kaliteli vakit geçirmek ,sosyalleşmek istediğinizi söylemelisiniz en basitinden. Sonuçta herkesin kendine vakit ayırmaktan,dinlenmekten anladığı başkadır.
Uzun is saatleri disinda her gun 45 ile 85 km (tek yon) uzakliginda sehirlere gidip geliyorum.Patrona neden karşı çıkamadım diye sordun biz de çünkü patron mantıklı bir şey söylemiş dedik
Soruyu anladık cevap da onunla ilgili
Patron azaltman gereken iş saatin yok demiş mantıklı ama günde 12 saat altı gün çalışıyor olsa idin patrona verilecek cevap önerimiz farklı olurdu
Sen pazartesi de izinli olsan annen bu sefer de hadi doktora gidelim şunu yapalım bunu yapalım diyebilir
Örneğin akşamlarını verimli kullan
Ülke ve güneş batış saatini bilmiyoruz ama biz yazın yedide çıkıp dokuza kadar gezerdik sen beşte çıkınca gezecek ya da bir şey yapacak vakit çok
Erkek arkadaşının çalışma saatleri uyumsuz mu onunla vakit geçirmedeki sıkıntı ne örneğim akşam altıda herkes sofrada olmalı gibi kurallar mı var
Uzun is saatleri disinda her gun 45 ile 85 km (tek yon) uzakliginda sehirlere gidip geliyorum.
Erkek arkadasimin yasadigi sehir uzak, evlenmeyi dusundugumuz zaman benim yol mesafem en az 70 km (tek yon) olacak haftanin uc gunu. Hatta iki haftada bir en az 170 km gidip gelmem gerekecek. Yolculuk insani yoruyor, aksamlari cok enerjik oluyorum diyemem.
Emin olun, uzun uzun dusundum bu karara varmadan once.
hafta arasi tum gun calisiyorum iste, pazartesinden cumaya yani. Saatlerde farketmiyor cok, 8de basla veya 9da, gunde 8 saati doldurdugun surece problem yok.
Konu is saatleri degil aslinda, konu patronun karsisinda daha kararli durabilmek, o konuda tiyo istemistim aslinda.
Konuyu Turkiye'deki is ortamlarinda esneklik olmamasinin nekadar negatif olduguna, parttime nekadar verimli calisilabilecegine, Turkiye'deki is verenlerle is alanlarin arasinda zorlama gibi bir durumun olmasinin nekadar yanlis olduguna filan getirmek istemiyorum.Patronun karsisinda kararli durmak cok kolay. Emin olun siz de yaparsiniz. Yeter ki kararli durmanizi gerektirecek bir konu olsun.
Orada sartlar nedir bilmiyorum. Patron degil ama yonetici pozisyonundayim. Haftasonu 2 gun tatili olan kisi karsima gelip daha az calismak istiyorum bos vaktim yetmiyor dese cok olumsuz bakarim. Zaman yonetimi ve idaresi yok diye dusunurum.
Bakin sizi hafta sonu da ise cagirmaya baslasin, buna itiraz etmek icin kararli durursunuz. Tereddut etmezsiniz. Ama standart ve bastan kararlastirilmis bir seyi bence cok yetersiz bir sebeple bozmaya kalkiyorsunuz. Tabii tereddut edersiniz.
Arkadaslariniza is cikisi vakit ayirin. Iki gunun birinde dinlenin kendinize ayirin birinde erkek arkadasiniza. Pasta yapmayin. Kim cagirdiysa o agarlasin
Boyle bir istekte bulunmam cok dogal birsey burada, kendi bolumumde 8 kisi calisiyoruz ve benim haricimde bir kisi daha fulltime calisiyor, diger 6 isci parttime (24 ile 32 saat arasi degisiyor saatleri). Kadin degil ustelik bunlarin hepsi, oyle bi algi olusmasin yani.Bu yaşadığınız yerde mümkün mü? TR'de maaşımın 1/3 ünü düşün ama cuma çalışmayacağım dersek çoğu işi yeri buna yanaşmaz. Sizin olmadığınız gün işleriniz aksamayacak mı?
Eğer patron açısından bir sıkıntı yoksa, niye açıklama istiyor ki. Sana ne yani, 5 çocuk ve iş kolik olman seni bağlar, ben cumartesi mi anneme ayırdım, pazar gezicem, cuma da yatıcam evde.
Siz kendiniz ne istediğinizi bildiğiniz durumlarda daha net duruşunuz olur bence.
Konuyu Turkiye'deki is ortamlarinda esneklik olmamasinin nekadar negatif olduguna, parttime nekadar verimli calisilabilecegine, Turkiye'deki is verenlerle is alanlarin arasinda zorlama gibi bir durumun olmasinin nekadar yanlis olduguna filan getirmek istemiyorum.
Empati kuran bir isveren olsaydiniz, su anda bana 'bana iki gun yeterli oluyor, ama sana olmayabilir, bunu sen bu sekilde hissediyor olabilirsin' derdiniz sanirim.
Neyse, guzel ulkemizin soyle bi 10 15 seneye ihtiyaci var, ozaman sizinle bu konuyu tekrar konusmak isterim.
Ya tatlim en fazla bir projeyi baskasina vermesi gerekir, versin, ben 7 senedir bircok konuda esneklik yapip lazim oldugunda gereginden fazla is zaten yaptim. En kotu ihtimalde projelerini baskasina veremem der; bende okey, 32 saatten 1 saat fazla calismam, yetisirse ne ala, yetisemeyip sikayet gelirsede sana yonlendiririm projeyoneticilerimi derim (ki daha oncede benzer bi konuda boyle sert cikistigim oldu).Eeyla öncelikle bir gün eksik çalışınca işlerin kalacak mı? Böyle bir patronun karşısında işlerin kalmaması lazım biliyosun
Ben olsam artık evlilik düşündüğümü, mesafenin zaten çok yorduğunu, kalabalık aileme de kendime de vakit ayırmam gerektiğini, ailemin kalabalık olması gerçeğini değiştiremeyeceğim konularına önce kendimi iyice inandırır, daha sonra bu tempoda dinlenemediğim için bir gün eksik çalışırsam daha verimli olacağımı söylerdim.
İşler yürüsün ama o kısım önemli
Aslinda birbirimizi anlamamiz zor degilmis :)) evde durabilecek o kadinlardan degilim, en azindan hayatimin bu evresinde degilim. Yarin oburgun belki olurum, bilemem, buyuk konusmak istemiyorum bu konuda. Calismayi gercekten cok seviyorum, keyifle yapiyorum isimi. O konuda hicbir supheniz olmasin yani. Ama mesafe cok, isler cok ama cok kafa yoruyor. Bir gun eksik calismak ne kariyer anlaminda nede is anlaminda beni hicbir eksiye dusurmez, bundanda eminim. Isim ise gayet elverisli bir gun eksik calismaya; projelere danismanlik yapiyoruz. Danismanlikla kalmiyor, yurulugede biz geciriyoruz kendi alanimizi. Bu demek oluyorki planlamasinida bir yapiyoruz (cogu zaman, kriz zamanlarini saymiyorum).Gecenlerde bir konuya yazmistim. Lisans mezunu calismayan kadinlar tarzi bir konuydu.
Maddi olarak ayni seviyede olacak olsam kariyer derdim falan olmaz asla calismam diye. Sebebi de su; her seyi tek gune sigdirmaya calismak cok gereksiz. Size yetmemesini ben cok iyi anliyorum.
Ama bazi seyleri istiyorsak bazi seylerden vazgecmeliyiz. Hem karnimiz doyup hem pastamiz duramaz.
Cikin madem isten. Bol bol vaktiniz olsun.
Yok ben bunu degil part time calismayi kastettim diyorsaniz o ayri. Ben ilk mesajinizdan asla bunu cikartmadim. Full time calisiyorum saatlerim azalsin ama adi yine full time kalsin gibi duruyor. Hangi sektordesiniz bilmem. Benim kurumumda part time calisma mumkun olamaz. El huneri ve el degmesi dedigimiz bir olay var. Benim basladigim urunu benim kat kat ustun versiyonum gelsin duzgun cikaramaz.
Eski isimden de bir deneyimimi paylasayim; part time calisanlar surekli "e her gun geliyorum 3 saatim yolda geciyor 5 degil 7.5 saat calissam da ayni, en azindan aldigim para paraya benzer" "para yetmiyor" "hayata gec kaliyorum sigortam yatmiyor artik gunluk yasamak istemiyorum" sebepleriyle full time olmak icin cabaliyorlardi.
Aslinda birbirimizi anlamamiz zor degilmis :)) evde durabilecek o kadinlardan degilim, en azindan hayatimin bu evresinde degilim. Yarin oburgun belki olurum, bilemem, buyuk konusmak istemiyorum bu konuda. Calismayi gercekten cok seviyorum, keyifle yapiyorum isimi. O konuda hicbir supheniz olmasin yani. Ama mesafe cok, isler cok ama cok kafa yoruyor. Bir gun eksik calismak ne kariyer anlaminda nede is anlaminda beni hicbir eksiye dusurmez, bundanda eminim. Isim ise gayet elverisli bir gun eksik calismaya; projelere danismanlik yapiyoruz. Danismanlikla kalmiyor, yurulugede biz geciriyoruz kendi alanimizi. Bu demek oluyorki planlamasinida bir yapiyoruz (cogu zaman, kriz zamanlarini saymiyorum).
Ayrica el hunerisi konusunda bile sonucta bir urunu uc ay yerine uc bucuk aydada yetistirmek bir secimdir. Yasadigim ulkede bazi sektorlerde 2 isciyi fulltime calistirmak yerine dort veya 5 isciyi parttime calistirarak is keyfinin yuksek oldugu, gayet kaliteli ve verimli islerinde ciktigi ortamlar var emin olun. Dedigim gibi, simdilik uzak ulkemize bu durum belki, ama 10/15 sene sonra donusecegi is kulturude elbette bu sonucta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?