Yine bi patron vakaasi yine ben.

O zaman yeniden patronla görüş o günkü görüşmemiz yarım kalmıştı bu şekilde çalışmak benim açımdan en verimlisi olacak diyerek kararlılığını bozma :)

Benim de vardı böyle bi işkolik üstüm, hakkımız olan izinleri bile sürekli yokuşa sürerdi o yüzden odasına girmeden önce o izini alacam diye karar vererek giriyordum :))

Ne kadar yoğunmuşsunuz. Sektör nedir? Merak ettim.

hayati bana zindan eden bir kocadan, her bi halta mudahele eden bi kaynanadan veya bi turlu dogru disiplin edemedigim kontrolden cikan cocugumdan konu acip sizi memnun edemedigim icin uzgunum.
Kız deme öyle başına gelir

Patronunuzla konuşurken kendinizden emin olun. Lafları da çok uzatmayın gerekçeleri o sorunca söyleyin. Baktın ki kararından vazgeçirtmeye çalışıyor dinliyormuş gibi yapıp yine de istediğinizi vurgulayaraknsöyleyin. Ama gereksiz bir gerginlik yaratmayın Çok zormuş ya, kolay gelsin. Bu arada hangi ülkedesiniz?

Kadın gözümün önünde canlandı da ben olsam ben de tereddüt ederdim sende bir gariplik yok
Çalıştığın bölümde herkes bu şekilde çalışıyorsa isteğini garipsemiş olabilir.
İş iyiyse ve bu problem olacaksa bu şekilde de devam edilebilir. Kendince bir kar-zarar hesabı yap net çık karşısına.

Yurtdisinda yasayan biri olarak eger isinde boyle bi imkanin varsa saatini azaltmayi talep ettiginde patronunun yaptigi yorum cok sacma. Direk bu kadin mi patron yoksa mudur falan mi?
Ona neymis? Ister ailene ayirirsin ister arkadasina. Senin dik durman lazimdi.

İyi de sizin ev işi problemleriniz sizin sorununuz. Anne eve misafir çağırıyor diye patrona gidip ek izin gün istenmez ki... Patron doğru söylemiş. Burada duyduğumuz Türk patronları gibi yüz göz olarak, bağırıp çağırmayarak sizle konuştuğu için garipsemişsinizdir. Profesyonelce davranmış patron.

Bir de şu var. İsteğiniz normal değil. O iş yerinde o pozisyonun gerektirdiği iş saati oysa, siz bunu ricayla değiştiremezsiniz. Part time pozisyon açılınca ona başvurup resmi olarak çalışma saatlerinizi azaltabilirsiniz. Full time yararları görüp ( 50 gün izin, vs) az zamanlı çalışmak iş etiğine karşı. Ben şimdi sizinki gibi bir istekle kendi patronuma gitsem kadın ağzı açık bana bakar 1 dakika boyunca herhalde "sen ne diyon" minvalinde. Saçma yani böyle bir talep. Bunun yolu "resmen" daha az çalıştığınız, ona göre de getirileri olan bir pozisyona geçmek.

tam tersi asil bu yuzden garipsememesi lazim, istegim tuhaf degil cunku. ben gercekten dik durmaliydim yaa. daha net olup, kararimi verdim ben demem gerek.

Dimi, yaptigi gercekten sacma. Calistigim is ortaminda herseyi olculu paylasmam gerektini zaten deneyimledim birkac sene once. Ama yani hicbirseyde anlatmamak olmuyorki. Kaldi ki benim patrona degil teamyoneticimime anlattiklarimi ha patrona anlatmisim ha anlatmamisim zaten o bilgi aninda onda oluyor. Bu kadin bizden sorumlu is yoneticimiz. Onun bir alti var, ama onu astigi icin bu konuyu patronumuzla gorustum (altina bilgilendirdim ama).

Profesyonelligi iscisinin arzu ve isteklerlerini arastirdiktan sonra mumkun olup olmadigi konusunda karar vermesini gerektirir, benim ailemle yasadigim icin yogun bir hayatimin oldugunu hesaplayip 'senin secimin' diyerek degil. is saatlerimi dusurmekte benim secimim, ayrica ennnn dogal hakkim. Sizin bulundugunuz ortamda istegim normal gelmeyebilir, benim calistigim ortamda ne tur durumlar uygun ah bir bilseniz. Ne tur kolayliklar yapiliyor, ne haklar taniniyor insanlara bi gorseniz. Devede kulak benimkisi.

Kendine yeteri kadar vakit ayırdığını ama daha fazla zaman istediğini düşünelim. Bu durumda dahi işyeri çalışmanı azaltmana izin veriyorsa yani böyle bir imkam varsa ve maddi olarak sana negatif etkisi olmayacaksa yapmalısın istediğini. Ben de sürekli çalışıyorum ve dünyaya bir daha mı geleceğim diye bazen haftaiçi salıyorum kendimi. Para kazan dur ama istediğin gibi yaşayamadıktan sonra anlamı olmadığını anladım. Ben ölünce paralar mirasçıların cebine girecek başka şey değil. Ben de kuzu kuzu yatacağım mezarımda.

Zaten boyle bi imkanin olmasa dusun de gel demezdi. Olmaz der kestirir atardi. Kendinde sana hayat dersi verme hakki bulmus.

İşverenler hep aynı galiba...
"calisan ona mecbur, o da istediği kurali koymakta-istedigini söylemekte özgür"müş gibi...

Bu bir " hak"sa, patronunuza açıklama yapmak zorunda olmadığınız gibi, hakkınızı arama yoluna gidebilirsiniz hukuken. Ama konunuz bana bunun daha çok patron " insifiyatifinde" olduğu izlenimi verdi. Bilemiyorum bu yüzden.

Kadina bak hem bes cocuk dogurmus hem 50 yasinda ve hala full time calisyor yetmiyor hafta sonlarina da yetiyor.birde hazir cevap.iyi yine sen sadece tereddut etmissn ben ceket ilikler saygilar der kalkardim evet yoneticilerin hepsi boyke isine geldigi gibi konusur aslinda ama hakli.benimde bir gun iznim vardi hep arkadaslarima millete ayiriyordum.ama yetmiyor orasi gercek. Dee kadin hakli gibi

Bence patron haklı çalıştığın saatler çokta normal abartı değil yani full time sonuçta, aksi takdirde part time olurdu zaten.
Part time istiyorum diyorsan bunu patronuna sun, çok basit git ve konuş bunun neresi zor?

Oh haftada 5 gün günde 8 saat.bide şöyle böyle diyip dahada azaltmaya çalışıyorsunuz.ha bide patron izin vermedi diye "kötü patron" tu kaka.. .saka gibi
Siz Turkiye ye gelin

Madem 50 gün iznin var 30 gününü her hafta bir gün olacak şekilde kullan hem sorunun çözülür hem iznin yanmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…