- 21 Ocak 2018
- 1.420
- 4.128
- 63
- Konu Sahibi bookermoon
-
:) keşke düşüneceğine bilsem, tavsiyenizi hemen uygular ve tam yazdığınızı söylerdim, ama şu gün olmuş hala oğlumun yakası biraz kirlense, ben hem çocuklarımı tertemiz büyüttüm, hem dört dörtlük ev kadını oldum, size öte git demedim diyor :)) evet öte git demezdi, geber git derdi. Ama asla kabul etmezannenize tek bir cümle kurun ve devamini getirmeyin kendisi düşünsün dursun. sen cocuk yetiştirmeyi bilmiyorsun her şeyi ben öğrettim dediğinde: ben de senin yetiştirdiğin çocuğum nasil yetistirdigini cok iyi biliyorum merak etme canim yana yana ogrettin bana nasil kötü anne olunur. o yüzden cek evladimin uzerinden ellerini ! diip susacaksiniz yuz goz olmamak adina acmayacaksiniz ayrıntısını düşünsün yaptıklarını şöyle bir geçmişe gitsin belki anlar.
o zaman tek yapacaginiz sen mukemmel anneliğini yaptin beni bana birak demeniz yani kendini mukemmel görüyorsa yaptiklarinin farkinda diil demek ki ya her seyi anlatip icinizi döküp mesafenizi koyacaksınız ya da he he diip karistirmayacaksiniz dişinizi gösterin siz annesiniz evladiniz sizin canınız kanınız nasil siz kötü anne nasil olur aci sekilde tecrube ettiniz evladiniz icin iyi bi anne olmak adına her türlü kötülükten sakının anneniz de dahil. kendinize güvenin dogru bildiğinizden şaşmayın en onemlisi susmayin lütfen artik .:) keşke düşüneceğine bilsem, tavsiyenizi hemen uygular ve tam yazdığınızı söylerdim, ama şu gün olmuş hala oğlumun yakası biraz kirlense, ben hem çocuklarımı tertemiz büyüttüm, hem dört dörtlük ev kadını oldum, size öte git demedim diyor :)) evet öte git demezdi, geber git derdi. Ama asla kabul etmez
Teşekkür ederim, genelde "senin kadar olamam ben haklısın, benim elimden bukadar geliyor" deyip geçiyorumo zaman tek yapacaginiz sen mukemmel anneliğini yaptin beni bana birak demeniz yani kendini mukemmel görüyorsa yaptiklarinin farkinda diil demek ki ya her seyi anlatip icinizi döküp mesafenizi koyacaksınız ya da he he diip karistirmayacaksiniz dişinizi gösterin siz annesiniz evladiniz sizin canınız kanınız nasil siz kötü anne nasil olur aci sekilde tecrube ettiniz evladiniz icin iyi bi anne olmak adına her türlü kötülükten sakının anneniz de dahil. kendinize güvenin dogru bildiğinizden şaşmayın en onemlisi susmayin lütfen artik .
Deli midir nedir bunlar ya, cok emzirmek isteyen yeniden dogursun dpgurabiliyorsaEvet, yaşlı kadınların çoğu yapıyormuş bunu. Çevremde arkadaşlarımdan falan da duyuyorum
Patlamaktan neden korkuyorsunuz?Bugünlerde hep anneler ile ilgili konu olunca içimde bastırdığım duygular hortladı. Ben hem anne hem babadan soğudum gitti zaten. Çocukluğum dayak yemekle, azarla, hakaret ve küçümsenmekle geçti. Annem yanlış söylediğim en ufak şeyde rencide ederdi beni. Büyüdüm istemeye gelenler olurdu, bilseler nasıl hamarat olduğumu sana değil bana gelirlerdi derdi hep. Uzatmak istemediğim için birrrsürü şeyi atlıyorum ama şu sıralar oğluma yaptıkları beni sinir ediyor. Sürekli senden çok beni seviyor, seni hiç umursamıyor diyor. Sonra emzirmeye falan çalışmış ki ben emziremediğim için aylarca kahroldum ve o konuda çok hassasım. Birde şu sıralar tutturdu hiç ilgilenmiyorsun çocukla, ona herşeyi ben öğretiyorum diyor. Oysaki ayda bir gün anca görüyor. Şimdilik sadece susuyorum. Çok korkuyorum patlarım diye çünkü farkındayım içimde çok büyük bir öfke var, muhtemelen sinir hastasıyım ama dıştan herkes sakinliğimle tanır beni. Oysaki sabahları uyandığımda dişlerimi sıkmaktan çenem kaskatı olmuş şekilde uyanıyorum. Böyle şeyler işte...
Asla normal değil. Hayatımda ilk defa torun emzirmeye çalışan bir anne duydum.Değil mi? Bunu çoğu kişi normal görüyor ama bana asla öyle gelmiyor. Sonuçta sütün yok bişey in yok ne alaka torun emzirmek?
Evet, eminim de kız memesi gibidir.Benim sütüm gelmedi diye çok üzüldüm yıprandım. Sürekli söylüyor zaten keşke ben emzirseydim, o ne kötü memeler falan diye. Benimkiler kız memesi gibi hala der.
M MutluHuzurluBereketliHuy o zaman. Benim kv de benzer davranışlar sergiliyor. Elden gelen bir sey yok. Idare etmek gerekiyor sanırım. Çocuklar etkilenmesin de gerisi önemli değil.
Alkışlıyorum bu yorumu.Fikrinize saygı duyuyorum ama bu bakış
açısını çok sağlıklı bulmuyorum.
Hem anneyim hem evlat.
Profesyonel olarak da çocuklarla çalışıyorum.
Uzmanlık alanım PDR.
Artı inançlı biriyim.
Bunlarla birlikte anne olmanın,
bir çocuğu doğurup büyütmüş olmanın,
hiç bir kadına,doğurduğuna,
duygusal ve/veya fiziksel zarar verme hakkını vermediğine inanıyorum.
İnsan ebeveynleri de dahil olmak üzere,
kendisine zarar veren kim olursa olsun,
buna sınır koymalı,itiraz etmeli,
gerekirse ilişkiyi sınırlandırmalı.
Aksi takdirde kişi,hem özsaygısını yitirir
hem de iç dünyasında biriken bu olumsuz duygular ve geçmişin olumsuz tortuları,beklenmedik zamanda,
beklenmedik bir şekilde,
hatta bazen uygunsuz bir halde dışarı taşar.
Bu taşma hali kişiyi ruhen çok örseler ve yıpratır.
O nedenle duyguları tanımak, tanımlamak,
duyguların bedende oluşturduğu duyumları fark etmek ve ihtiyaç halinde dışarı yansıtmak gerektiğini düşünüyorum.
Elbette uygun bir üslupla,tartışmadan,
kavga etmeden.
Konu sahibi arkadaşım şu kitabı okumanızı tavsiye ederim.
Boş Ayna-Dr.Karly McBride
Daha bugün bile dedi mesela, sen onu benim kadar sevemezsin falan diye. Bazen şüpheye düştüğüm oluyor, gerçekten mi sevmiyorum diye ama yok, çok seviyorum.Asla normal değil. Hayatımda ilk defa torun emzirmeye çalışan bir anne duydum.
Rekabetin de bu kadarı.
Kendi çocuğunu eziyet ederek büyüt; sonra onun doğurduğunu emzirmeye kalk.
Hiç normal bir davranış değil.
O çocuk sizin, ve siz onun için dünyada olabilecek en iyi annesiniz.
Çünkü onun annesi sizsiniz. Bitti.
Kendini yerlere de atsa, kesse de, duvarlara da tırmansa o çocuğun annesi sadece SİZSİNİZ.
Ne yaparsanız yapın, ama nolur kendi anneliğinizden şüphe duymayın.Daha bugün bile dedi mesela, sen onu benim kadar sevemezsin falan diye. Bazen şüpheye düştüğüm oluyor, gerçekten mi sevmiyorum diye ama yok, çok seviyorum.
Nasıl bir çalışma? Nasıl yapilıyor?M MutluHuzurluBereketlibookermoon Çocuk kaybı olmayabilir. Ama başka travmasının olduğu kesin.
Aile dizimi, konstellasyon çalışmaları ile bu tip durumları çözmeye, rahatlatmaya çalışıyorlar. Size de tavsiye ederimbookermoon
Web'de aile dizimi diye araştırın.Nasıl bir çalışma? Nasıl yapilıyor?
Tertemiz giydirmek veya dört dörtlük ev kadını olmak,iyi anne olmak anlamına gelmiyor ne yazık ki.:) keşke düşüneceğine bilsem, tavsiyenizi hemen uygular ve tam yazdığınızı söylerdim, ama şu gün olmuş hala oğlumun yakası biraz kirlense, ben hem çocuklarımı tertemiz büyüttüm, hem dört dörtlük ev kadını oldum, size öte git demedim diyor :)) evet öte git demezdi, geber git derdi. Ama asla kabul etmez
Baze öyle bir duruma geliyorsun ki tepki bile veremiyorsun. Belki başlarda küçük seylere tepki verdiğim icin artik tepki vermem kısıtlandı. Bilemiyorum. Ama bu tür davranışlar beni soğuttu. Mecbur kalmadıkça sohbet ortamından kaçıyorum. Böyle özel bir günde bile mesaj atıyorum.Benim annem emzirse napardim bilmem.. kv yapsa buyuk tepki verirdim ama.. cifte standart diyen varsada evet oyle.. senin genel olarak sorunlarin var annenle.. otur konus bunu
Nasıl bir çalışma? Nasıl yapilıyor?
Teşekkür ederim desteğiniz için :)Ne yaparsanız yapın, ama nolur kendi anneliğinizden şüphe duymayın.
Her anne (sağlıklı anneliklerden bahsediyorum, sizinki gibi), ufak tefek hatalarıyla da olsa, kendi çocuğu için en iyi ve en doğru annedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?