- 21 Ocak 2018
- 1.420
- 4.128
- 63
- Konu Sahibi bookermoon
-
En büyük korkum bu zaten, farkediyordum zaten, çocuk çok bunalttığı zamanlar ona öfkemi bastırmak için dişlerimi sıkmaktan kanattığım oluyor. Sadece sinir ilaçlarını almaktan hep korktuğum için erteliyorum.sanırım çocuğunuz daha bebek. ilerleyen dönemde iyice büyüdüğünde bu içinize attığınız öfkeler siz ne kadar yapmam deseniz de çocuğunuza karşı öfke patlamaları olarak çıkacak. bunun olmasını istemiyorsanız acilen bir psikologdan yardım almalısınız. kendinizi düşünmüyorsanız çocuğunuz için.
ayrıca annedir/babadır ne yapsalar başımızın üzerindedir gibi bir düşünce yapısını asla kabul etmiyorum. herhangi bir şekilde iyi niyet göstermek, el üstünde tutmak veya görüşmek zorunda değilsiniz. anne babanın evladın üzerinde hakkı olduğu kadar evladın da ebeveynleri üzerinde hakkı vardır. size bu yapılanları hazmetmek ve öfkelene öfkelene görüşmek zorunda değilsiniz bunu da belirtmek isterim.
Acınıza saygı duyuyorum, bende elbette yitirmek istemem ama hayatımın zindan olmasınıda istemem.Keşke annem yaşasaydı kokusunu bilseydim sesini duysaydim da kizsaydi hayatı zindan atseydi
o zaman en kısa zamanda muhakkak bir psikoloğa gidiniz. hem sizin hem evladınız için.En büyük korkum bu zaten, farkediyordum zaten, çocuk çok bunalttığı zamanlar ona öfkemi bastırmak için dişlerimi sıkmaktan kanattığım oluyor. Sadece sinir ilaçlarını almaktan hep korktuğum için erteliyorum.
Acınızı paylaşıyorum bununla birlikte evladına hayatı zindan eden biri zaten annelik vasfını haketmiyordur.Keşke annem yaşasaydı kokusunu bilseydim sesini duysaydim da kizsaydi hayatı zindan atseydi
Annem kömürlü ütü ile dayak yiyen bi çocuk olduğu için zamaninda beni dövmesi şaşılacak şey değil. Annemin kendisi sağlıklı olmadığı için de sağlıklı davranışlar beklemiyorum ( tedavi görüyor ama beklediğimiz kadar bir düzelme olmadı)Fikrinize saygı duyuyorum ama bu bakış
açısını çok sağlıklı bulmuyorum.
Hem anneyim hem evlat.
Profesyonel olarak da çocuklarla çalışıyorum.
Uzmanlık alanım PDR.
Artı inançlı biriyim.
Bunlarla birlikte anne olmanın,
bir çocuğu doğurup büyütmüş olmanın,
hiç bir kadına,doğurduğuna,
duygusal ve/veya fiziksel zarar verme hakkını vermediğine inanıyorum.
İnsan ebeveynleri de dahil olmak üzere,
kendisine zarar veren kim olursa olsun,
buna sınır koymalı,itiraz etmeli,
gerekirse ilişkiyi sınırlandırmalı.
Aksi takdirde kişi,hem özsaygısını yitirir
hem de iç dünyasında biriken bu olumsuz duygular ve geçmişin olumsuz tortuları,beklenmedik zamanda,
beklenmedik bir şekilde,
hatta bazen uygunsuz bir halde dışarı taşar.
Bu taşma hali kişiyi ruhen çok örseler ve yıpratır.
O nedenle duyguları tanımak, tanımlamak,
duyguların bedende oluşturduğu duyumları fark etmek ve ihtiyaç halinde dışarı yansıtmak gerektiğini düşünüyorum.
Elbette uygun bir üslupla,tartışmadan,
kavga etmeden.
Konu sahibi arkadaşım şu kitabı okumanızı tavsiye ederim.
Boş Ayna-Dr.Karly McBride
Ben ilişkiye sınır koyma tavsiyesini,Annem kömürlü ütü ile dayak yiyen bi çocuk olduğu için zamaninda beni dövmesi şaşılacak şey değil. Annemin kendisi sağlıklı olmadığı için de sağlıklı davranışlar beklemiyorum ( tedavi görüyor ama beklediğimiz kadar bir düzelme olmadı)
Annem 60 yaşında. Tabiki eskisi gibi sinirli bir kadın değil. Zaten güç bende artık.
Zamaninda beni dövdüğü için, doğru olduğunu sandığı yanlışlar için anneme mesafe koyamam. Şu an sadece iyi olmasını istiyorum. Kendisi annesi ile ilgili vicdan azabı icinde. Sürekli ağlıyor.
Ilerde ben de vicdan azabi duymamak için gerekirse yanlış olanı yaparım. Vicdan azabindan cok korkuyorum.
Annem ve babam benim için cok Önemli. Sizin egitiminizi ve tecrübenizi çok önemsiyorum. Verdigibiz bilgiler için cok tesekkur ederim.
Fakat söz konusu anne ve babam olunca tek derdim onların her zaman en iyi en rahat olmaları.
Allah uzun ömür versin hepimizin anne babasına.
Bişey deymmi zaten en cok zorlugu onlar cekmistir sen cekmıyorsundjr sen el bebek gul bebek buyudunya buyuttulerya sanki sana hesap soruyor bazı anneler sadece dogum yapıyor canım okdr otesi yok hayata hazrmı deilmi ne halde bucocuk dıyen yok ! Ama evlenme zamanı gelincede yada evlenncede bole cocukla isle vuruyorlar sni ypma yaptrıma kendine eziyet ver agzının payını susma o neden yapıyır. ? Senn ki can deilmiBugünlerde hep anneler ile ilgili konu olunca içimde bastırdığım duygular hortladı. Ben hem anne hem babadan soğudum gitti zaten. Çocukluğum dayak yemekle, azarla, hakaret ve küçümsenmekle geçti. Annem yanlış söylediğim en ufak şeyde rencide ederdi beni. Büyüdüm istemeye gelenler olurdu, bilseler nasıl hamarat olduğumu sana değil bana gelirlerdi derdi hep. Uzatmak istemediğim için birrrsürü şeyi atlıyorum ama şu sıralar oğluma yaptıkları beni sinir ediyor. Sürekli senden çok beni seviyor, seni hiç umursamıyor diyor. Sonra emzirmeye falan çalışmış ki ben emziremediğim için aylarca kahroldum ve o konuda çok hassasım. Birde şu sıralar tutturdu hiç ilgilenmiyorsun çocukla, ona herşeyi ben öğretiyorum diyor. Oysaki ayda bir gün anca görüyor. Şimdilik sadece susuyorum. Çok korkuyorum patlarım diye çünkü farkındayım içimde çok büyük bir öfke var, muhtemelen sinir hastasıyım ama dıştan herkes sakinliğimle tanır beni. Oysaki sabahları uyandığımda dişlerimi sıkmaktan çenem kaskatı olmuş şekilde uyanıyorum. Böyle şeyler işte...
Gerçekten öyle. Bazen anlatmaya çalışıyorum ama ben prensesler gibi yaşamışım gibi anlatıyor. Mesela kendi annesinin ona yaptıklarını anlatıyor ve bunları kesinlikle kendiside bana yapmış oluyor ama farkında değil sanırım.Bişey deymmi zaten en cok zorlugu onlar cekmistir sen cekmıyorsundjr sen el bebek gul bebek buyudunya buyuttulerya sanki sana hesap soruyor bazı anneler sadece dogum yapıyor canım okdr otesi yok hayata hazrmı deilmi ne halde bucocuk dıyen yok ! Ama evlenme zamanı gelincede yada evlenncede bole cocukla isle vuruyorlar sni ypma yaptrıma kendine eziyet ver agzının payını susma o neden yapıyır. ? Senn ki can deilmi
Nasil yani bunu normal goren insanlar mi var cevrenixdeDeğil mi? Bunu çoğu kişi normal görüyor ama bana asla öyle gelmiyor. Sonuçta sütün yok bişey in yok ne alaka torun emzirmek?
Evet, yaşlı kadınların çoğu yapıyormuş bunu. Çevremde arkadaşlarımdan falan da duyuyorumNasil yani bunu normal goren insanlar mi var cevrenixde
Ne diyor normal görenler Allahaşkına...nasıl bir açıklaması olabilir ki???Değil mi? Bunu çoğu kişi normal görüyor ama bana asla öyle gelmiyor. Sonuçta sütün yok bişey in yok ne alaka torun emzirmek?
Sevgiden yapıyorlarmışNe diyor normal görenler Allahaşkına...nasıl bir açıklaması olabilir ki???
Diş sıkmak çok zararlı canım benim. Derhal bir diş hekimine git özel devlet fark etmez. Diş sıktığını anlat. Sana bir aparey yapacaklar, gece yatarken takacaksın. İlk etapta her gece, sonra giderek azaltacaksın doktor anlatır zaten. Yoksa çene eklemlerin seni mahveder haberin olsunEn büyük korkum bu zaten, farkediyordum zaten, çocuk çok bunalttığı zamanlar ona öfkemi bastırmak için dişlerimi sıkmaktan kanattığım oluyor. Sadece sinir ilaçlarını almaktan hep korktuğum için erteliyorum.
Çok teşekkür ederim. İnşallah herkes mutlu olsun. Bende öyleyim, hep onların tersi olmaya takmış durumdayım.Gercekten cok ama cok ilginc bana gore emzirmeye calismasi.Ve 60 yasinda.Amaci ne ki cocuk bakma ozlemi hatirlamak falan mi acaba?
Allah yardimcin olsun. Cocugunla cok mutlu ol. Bende annem ve babamdan cok sey ogrendim mesela ne yapmamam gerektigini. :) Olumsuz orneklerini kafama kazidim ki onlar gibi olmayayim.Umarim basarili olurum.
İlk defa duyuyorum hayatımda böyle bir şeyi şükürler olsun ki...Sevgiden yapıyorlarmış
Çok teşekkür ediyorum, bunu dikkate alacağımDiş sıkmak çok zararlı canım benim. Derhal bir diş hekimine git özel devlet fark etmez. Diş sıktığını anlat. Sana bir aparey yapacaklar, gece yatarken takacaksın. İlk etapta her gece, sonra giderek azaltacaksın doktor anlatır zaten. Yoksa çene eklemlerin seni mahveder haberin olsun
Maalesef, aslında çalışmış demem daha doğru olur, oğlum istememiş ve almamış çünkü.emzirmiş mi??
çok iğrenç...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?