Yine bir anne meselesi...

En büyük korkum bu zaten, farkediyordum zaten, çocuk çok bunalttığı zamanlar ona öfkemi bastırmak için dişlerimi sıkmaktan kanattığım oluyor. Sadece sinir ilaçlarını almaktan hep korktuğum için erteliyorum.

o zaman en kısa zamanda muhakkak bir psikoloğa gidiniz. hem sizin hem evladınız için.

Keşke annem yaşasaydı kokusunu bilseydim sesini duysaydim da kizsaydi hayatı zindan atseydi
Acınızı paylaşıyorum bununla birlikte evladına hayatı zindan eden biri zaten annelik vasfını haketmiyordur.
Bir de bu tip durumlar birbirinin muadili değil bence,karşılaştırmayı doğru bulmuyorum.
Sizin derdiniz annesizliktir,
bir başkasının derdi annesiyledir.
Kaybınız ve annenize duyduğunuz özlem,
sizi bu konuya daha duygusal bakmaya yönlendiriyor olabilir.
Bununla birlikte sağlıklı insan ilişkileri için
en az duygu kadar mantığa da ihtiyacımız var.

Annem kömürlü ütü ile dayak yiyen bi çocuk olduğu için zamaninda beni dövmesi şaşılacak şey değil. Annemin kendisi sağlıklı olmadığı için de sağlıklı davranışlar beklemiyorum ( tedavi görüyor ama beklediğimiz kadar bir düzelme olmadı)

Annem 60 yaşında. Tabiki eskisi gibi sinirli bir kadın değil. Zaten güç bende artık.

Zamaninda beni dövdüğü için, doğru olduğunu sandığı yanlışlar için anneme mesafe koyamam. Şu an sadece iyi olmasını istiyorum. Kendisi annesi ile ilgili vicdan azabı icinde. Sürekli ağlıyor.

Ilerde ben de vicdan azabi duymamak için gerekirse yanlış olanı yaparım. Vicdan azabindan cok korkuyorum.

Annem ve babam benim için cok Önemli. Sizin egitiminizi ve tecrübenizi çok önemsiyorum. Verdigibiz bilgiler için cok tesekkur ederim.
Fakat söz konusu anne ve babam olunca tek derdim onların her zaman en iyi en rahat olmaları.

Allah uzun ömür versin hepimizin anne babasına.

Ben ilişkiye sınır koyma tavsiyesini,
aslında konu sahibi ve bu tür hastalıklı ebeveyn-yetişkin çocuk ilişkileri yaşayan arkadaşlarımız için yazdım.
Daha çok da gereksiz yere vicdan yapıp, istemediği muamelelere maruz kalmaya devam eden,aileden yaralı yetişkin çocuklar için...
Özellikle de konu sahibinin annesi gibi narsistik kişilik özellikleri sergileyen ebeveynlere belli bir sınır çizilmezse, ebeveyniniz sizi istediği gibi manipüle etmeyi alışkanlık haline getirir.
Hatta hayatınıza,kararlarınıza ve seçimlerinize müdahale etmeyi en doğal hakkı olarak görür.

Bu konuda ne yazık ki mesleki tecrübeme ek olarak kişisel tecrübelerim de var.

Sizin annenizle ilişkinizi bilmediğim için direkt size tavsiye vermem zaten doğru olmaz.
Ben genel bakış açımı yansıttım,
herkes kendi özelinde,
kendi nüans farklılıklarını gözeterek
kendisi için en uygun tavrı benimseyebilir.

Annenizin pişman olup,vicdan azabı çekmesi elbette olumlu bir gelişme ve belli bir düzeyde ilişkiyi yürütmeyi zaten hak ediyor kendisi.
Bununla birlikte vicdan azabı çekmemek adına gerekirse yanlış davranmayı göze almanızın altında yatan sebepleri irdelemeniz,
kişisel gelişiminize katkı sağlayabilir.
Ben bu yönelimin altında vicdan duygusunun yanında başka dinamiklerin ve bilinçaltı faktörlerin de olduğunu düşünüyorum.

Her birimizin yaşadıklarımızdan etkilenme, çıkarım yapma ve tepki geliştirme şekli ve düzeyi kendimize özgü.
Bununla birlikte sağlıklı yaklaşımı bilmenin,
bizi rahatlatmanın yanında daha doğru davranmaya da yönelteceğini düşünüyorum.
Seviyeli tartışma için ayrıca teşekkür ediyorum.
Sevgiyle kalın.

Bişey deymmi zaten en cok zorlugu onlar cekmistir sen cekmıyorsundjr sen el bebek gul bebek buyudunya buyuttulerya sanki sana hesap soruyor bazı anneler sadece dogum yapıyor canım okdr otesi yok hayata hazrmı deilmi ne halde bucocuk dıyen yok ! Ama evlenme zamanı gelincede yada evlenncede bole cocukla isle vuruyorlar sni ypma yaptrıma kendine eziyet ver agzının payını susma o neden yapıyır. ? Senn ki can deilmi

Gerçekten öyle. Bazen anlatmaya çalışıyorum ama ben prensesler gibi yaşamışım gibi anlatıyor. Mesela kendi annesinin ona yaptıklarını anlatıyor ve bunları kesinlikle kendiside bana yapmış oluyor ama farkında değil sanırım.

Gercekten cok ama cok ilginc bana gore emzirmeye calismasi.Ve 60 yasinda. Amaci ne ki cocuk bakma ozlemi hatirlamak falan mi acaba?

Allah yardimcin olsun. Cocugunla cok mutlu ol. Bende annem ve babamdan cok sey ogrendim mesela ne yapmamam gerektigini. :) Olumsuz orneklerini kafama kazidim ki onlar gibi olmayayim.Umarim basarili olurum.

Diş sıkmak çok zararlı canım benim. Derhal bir diş hekimine git özel devlet fark etmez. Diş sıktığını anlat. Sana bir aparey yapacaklar, gece yatarken takacaksın. İlk etapta her gece, sonra giderek azaltacaksın doktor anlatır zaten. Yoksa çene eklemlerin seni mahveder haberin olsun

Çok teşekkür ederim. İnşallah herkes mutlu olsun. Bende öyleyim, hep onların tersi olmaya takmış durumdayım.

Çok teşekkür ediyorum, bunu dikkate alacağım

annenize tek bir cümle kurun ve devamini getirmeyin kendisi düşünsün dursun. sen cocuk yetiştirmeyi bilmiyorsun her şeyi ben öğrettim dediğinde: ben de senin yetiştirdiğin çocuğum nasil yetistirdigini cok iyi biliyorum merak etme canim yana yana ogrettin bana nasil kötü anne olunur. o yüzden cek evladimin uzerinden ellerini ! diip susacaksiniz yuz goz olmamak adina acmayacaksiniz ayrıntısını düşünsün yaptıklarını şöyle bir geçmişe gitsin belki anlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…