• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine bir dügündeyim

evet cok sükür ki aklima eks nisanlimla olan hayallerim gelmiyor gelinle damata bakinca oh be ne buyuk huzur (coksevdigimkuzenim cok guZel gelin oldu)

Ama ben treni kacirdim 28 yasindayim aski da meskife gencler yasadi bitirde kalmadi bana.. cok üzülüyorum ya benim ne günahim vardı bende mutlu olsaydim.. kim alir beni birdaha basimdam nisan gecmis evlilik yasim gecmis :/

He olur olmasina ama Mantik evliligi olur bundan sonra bnim payima dusen kader boyleynis :KK43: yani beni en cok uzende bu oldu bi dugunde belli etmesemfr kimse kiskaniom asıklari :/

Gecti benden hic boyle hayal etmiyordum

Sanırım aşk beklerken hayatı kaçıran tiplerdensiniz.

28 yaşımdayken müthiş eğlenmekteydim. Evden çıkarken yanıma yedek giysi koyardım akşam arkadaşta kalırsam ertesi gün aynı kıyafetle işe gitmemek için. Her hafta sonu ya dağ bayırda kampta yürüyüşte, ya da farklı bir şehirde geçerdi. Hey gidi günler.

O dönemde birisi evlilik dese "Hadi len" derdim, şu anda eşim olan adamın evlenme teklifine 23ümde hayır deyip izimi kaybettirmiştim, 29umda tekrar buldu beni, bu sefer kandırdı evlilik için. O olmasa daha da evlenmezdim, prensesler gibi yaşıyordum zira.

Siz "Aşkı bulayım" kafasıyla içinde bulunduğumuz anın keyfine varamıyorsunuz, yaşınızın geçtiği huzursuzluğu vücut diliniz dahil tüm hayatınıza yansıyor büyük ihtimalle. İnanın bireyin enerjisi karşıdan hissediliyor. Biriyle tanışsanız bile akıllı adamların kaçması muhtemel bence bu durumda.

Kendinizle barışın. Kendinizi sevin, yalnız başınıza da kaliteli bir hayatınız olabileceğini fark edin.

Ve lütfen şu fikirlerinizle bir sevgiliniz olunca ani bir evlilik kararı falan almayın yaşınızı kafaya takıp, bana son derece riskli geldi ruh haliniz.

27 yasinda tanistim 40 gunde de sözlendim 8 ay da da evlendim cok sukur cok ta mutluyum hemde hic evlenmek aklimda yoktu daha erken diyordum :KK48: bence en guzel yaştasiniz kıymetini bilin bu kadar da karamsar olmayin canim ne var 28 yasinda daha dur.?

Sanırım aşk beklerken hayatı kaçıran tiplerdensiniz.

28 yaşımdayken müthiş eğlenmekteydim. Evden çıkarken yanıma yedek giysi koyardım akşam arkadaşta kalırsam ertesi gün aynı kıyafetle işe gitmemek için. Her hafta sonu ya dağ bayırda kampta yürüyüşte, ya da farklı bir şehirde geçerdi. Hey gidi günler.

O dönemde birisi evlilik dese "Hadi len" derdim, şu anda eşim olan adamın evlenme teklifine 23ümde hayır deyip izimi kaybettirmiştim, 29umda tekrar buldu beni, bu sefer kandırdı evlilik için. O olmasa daha da evlenmezdim, prensesler gibi yaşıyordum zira.

Siz "Aşkı bulayım" kafasıyla içinde bulunduğumuz anın keyfine varamıyorsunuz, yaşınızın geçtiği huzursuzluğu vücut diliniz dahil tüm hayatınıza yansıyor büyük ihtimalle. İnanın bireyin enerjisi karşıdan hissediliyor. Biriyle tanışsanız bile akıllı adamların kaçması muhtemel bence bu durumda.

Kendinizle barışın. Kendinizi sevin, yalnız başınıza da kaliteli bir hayatınız olabileceğini fark edin.

Ve lütfen şu fikirlerinizle bir sevgiliniz olunca ani bir evlilik kararı falan almayın yaşınızı kafaya takıp, bana son derece riskli geldi ruh haliniz.

Öyle doğru ki dediğiniz.
Direkt evlenelim düşüncesinde gelen adam nasıl kadını kaçırıyorsa kadın da erkekleri kaçırıyor. Bana hele evleneyim modu biraz kim olursa olsun evleneceğim gibi geldiğinden kendimi özel de hissedemem o adamdan kesin kaçarım.
Biz üç sene sevgiliydik. Başlamamızdan bir kaç ay önce bir arkadaşının düğününe gitmiş sevgilim altına da bir düğünün ne kadar stres yarattığı ortada yazmış arkadaşlarıyla evlenmeyiz geyiği yapmışlar mesela. Hatta biz sevgili olunca o evlenen arkadaşı sen de evleneceksin demiş benim ki hayır dediği için de iddialaşmışlar beymen gömlek kaybetti o uğurda :D
Ben de aynı şekilde evlilik düşünmüyordum eğlencemdeydim. Ki bekarken ki kadar gezemiyorsun da eğlenemiyorsun da doğruya doğru.
Tatilimize de gittik eğlencemizi de yaptık. Ve üç senenin sonunda evlenelim dedik.
Adım gibi eminim ben aşk güzel de evlilik için yaş geçiyor desem sevgilim kaçardı.
Normal olan da bu. Daha sevgili olmadan acele evlenmeliyim demek çok saçma. Kim olsa istemez bunu.

böyle düşünme canım emin ol ne olduysa ne yasadıysan hayrına olmustur kımbılır belkı 30 yasına geldıgınde bır ask cıkacak karsına ıyıkı eskıelr bıtmıs dıyeceksın bunu bılemezsın umutsuzluga kapılma herzaman bır umut vardır

Canim munecim :) gercekten haklisin tabiki dunyanin sonu degil tabiki.. benim ki azıcık kıskanclik iste aslinda kiskanclikla degil özenmek.. insanin bu yaslarda asık olmak evlenmek gelin olmayi istemekten dogal neyi olabilir is guc kariyer ve hatta dünya turu hepsi tamam..
ama sayet kaderde yoksa elbette dunyanin sonu degil :/ okuyorum yazdiklarinizi okumam mi

Özenmeyi, hatta birazcık dahi olsa kıskanmayı da anlıyorum ama vallahi kendinize eziyet ediyorsunuz ablacım, 28 yaş öyle başı taşlara vuracak bir yaş değil, aksine ne istediğini bilen karakteri oturmuş bir birey olarak yapılan evlilikler daha makul değil mi sizce?
Biz evlendiğimizde ben 22 eşim 23 yaşındaydı, bazen yad ediyoruz geçmişi, o kadar saf ve cahilmişiz ki, size en ufak örnek, bugün hiçbir hamile yapmaz bunu, daha dikkatli ve bilinçliler çünkü, 5-6 haftalık hamileyken arkadaşımın kınasında hiç oturmadan göbek attım, meğer ilk aylar tehlikeliymiş ama insan çocuk gibi oluyor o yaşlarda, eşim desen tutar beni kaldırır karnımdaki bebeğe hoppacık yaptırdığını söylerdi, Doğuma tatile gider gibi gittim kimseye haber vermeden, millet peşimden evi yıkmış bu kıza birşey oldu hamile haliyle diye, akıllı işi mi şimdi bunlar :-) değil ama işte ruhun çocuk oluyor daha.

Yanlış düşünüyorsun.
Ben o sevgililik dönemini öyle özlüyorum ki bazen.
Kaçamak tatillerimiz gittiğimiz tatillerden daha keyifliydi sanki.
Gezer tozar eğlenir sonra ayrı evlere gider gece iyi geceler diye romantik konuşmalar yapardık.
Sevişmeler dahi daha hararetliydi arada daimi bir özlem olduğundan.
Yani her şeyin tadı farklı.
Acele edip yanlış adım atmaktansa hayatını yaşa dolu dolu. Aşkı yaşa dolu dolu.
Nişan telaşı düğün stresi ailelerin sorunlarıyla ne kadar geç boğuşursan o kadar iyi.

Yüzde 1500 katılıyorum. Ne güzel gezdik ne tatillere çıktık ailelere bin bir yalan söyleyip :)

Ben neden her senin konularını okuduğumda içimi karalar bağlıyor :KK12:

Kızım daha 28 yaşındasın.

55 yaşında üç çocukla kalmış feleğin çemberinden geçmiş gibi davranmayı kendin için bırak artık.:KK47:

Bak benim komşum var kızı 28 yaşında nişanlı hala kızını evlendirmemeye çalışıyor yaşı genç diye. Kaderinde varsa er yada geç olur ama hayırlısı olsun senin için her daim.

Öyle doğru ki dediğiniz.
Direkt evlenelim düşüncesinde gelen adam nasıl kadını kaçırıyorsa kadın da erkekleri kaçırıyor. Bana hele evleneyim modu biraz kim olursa olsun evleneceğim gibi geldiğinden kendimi özel de hissedemem o adamdan kesin kaçarım.
Biz üç sene sevgiliydik. Başlamamızdan bir kaç ay önce bir arkadaşının düğününe gitmiş sevgilim altına da bir düğünün ne kadar stres yarattığı ortada yazmış arkadaşlarıyla evlenmeyiz geyiği yapmışlar mesela. Hatta biz sevgili olunca o evlenen arkadaşı sen de evleneceksin demiş benim ki hayır dediği için de iddialaşmışlar beymen gömlek kaybetti o uğurda :KK70:
Ben de aynı şekilde evlilik düşünmüyordum eğlencemdeydim. Ki bekarken ki kadar gezemiyorsun da eğlenemiyorsun da doğruya doğru.
Tatilimize de gittik eğlencemizi de yaptık. Ve üç senenin sonunda evlenelim dedik.
Adım gibi eminim ben aşk güzel de evlilik için yaş geçiyor desem sevgilim kaçardı.
Normal olan da bu. Daha sevgili olmadan acele evlenmeliyim demek çok saçma. Kim olsa istemez bunu.

Hep söylediğim bir şey var; eğlenemeseydim evlenmezdim.

Arada bana laf dokundurur "2008de benden kaçmamış olsaydın şimdiye çocuğumuz olurdu" gibisinden, hiç pişman değilim kaçtığıma, 3-4 ayın içinde evlenme teklif etmişti, aklımı çıldırıyordum korkudan, "Deli midir nedir ne evliliği yahu" deyip telefon numarama kadar değiştirip ardından da tayin nedeniyle 1500km uzağa taşınmıştım.

6 sene sonra beni bulduğunda oturup konuştuk, bu sefer biraz daha kafama yatmıştı. Bir süre daha takıldık, baktım seviyor, seviyorum, iyi anlaşıyoruz, iyi eğleniyoruz, iyi gezip tozuyoruz, birbirimize saygı duyuyoruz, zekası bana denk (bir espriyi açıklamak zorunda kalmaktan daha kötü bir şey yok), hayata bakışımız benzer... Sayabileceğim bir sürü şey daha olunca attık imzayı gitti.

Herkesin normali sanırım yaşantısına göre şekilleniyor, sevgili olmadan evlenme fikri görücü usulünü kendine yakın bulanlarda daha sık oluyordur sanırım ancak bana korkunç riskli geliyor, sürpriz yumurta gibi bir şey.

Konu sahibinin durumuna dönecek olursak; çevresini değiştirmesini de tavsiye edebilirim misal. Yani örneğin hayatının eksenine evlilik, eş bulma, çeyiz seti indirimi, gelinlik modelleri ile ilgilenen kişileri değil de, hayatına, eğlencesine, kendi dalgasına bakan insanları koyarsa daha rahat olabilir, kendisiyle yaşıt olup hiç bu taraklarda bezi olmayanların çokluğunu görmek de iyi gelecektir diye düşünüyorum.

Bi bitmediniz. Valla güzelim çok haklısın senin yaşında torunu oluyor milletin çok geç kalmışsın sen :/ kim alsın seni 17 çocuklu 8 kere evlenip boşanmış bi kadını kim ne yapsın..

evet cok sükür ki aklima eks nisanlimla olan hayallerim gelmiyor gelinle damata bakinca oh be ne buyuk huzur (coksevdigimkuzenim cok guZel gelin oldu)

Ama ben treni kacirdim 28 yasindayim aski da meskife gencler yasadi bitirde kalmadi bana.. cok üzülüyorum ya benim ne günahim vardı bende mutlu olsaydim.. kim alir beni birdaha basimdam nisan gecmis evlilik yasim gecmis :/

He olur olmasina ama Mantik evliligi olur bundan sonra bnim payima dusen kader boyleynis :KK43: yani beni en cok uzende bu oldu bi dugunde belli etmesemfr kimse kiskaniom asıklari :/

Ben 28 de evlendim 31 de doğurdum çokta güzel oldu. Yakın arkadaşım 3 nişan attı 35 inde 7 ay içinde evlendi 3 ayrı düğün yapıldı bir evlendi pir evlendi hem de eşi deli gibi aşık kariyerli çok iyi ve anlayışlı. Kader kısmet işi bu nerden biliyorsun ki 6 ay sonra bekar olacağını???

Sana en acilinden bir kismet lazim.
Baska turlu bu cozum yok senin icin:)
Yoksa yiyip bitircen kendini.
Bu kadar evlilik takintili olmani cok garipsiyorum ya kusura bakma.

Alinmayin bana ne olur ama sizin gibi bir arkadasim vardi bende bekarim surekli o evlendi bu evlendi biz evlenemedik
Zamaninda olsaydi simdiye 5 yasinda cocugumuz olmustu yedi beni yedi gorusmeyi kestim oyle bir sogukluk geldi
Konularinizi okurkende ayni seyi hissediyorum buz oluyorum
Yahu dogum olum evlilik kaderdir bir kabul edin artik yaradan yazmamissa k...ni yirtsaniz olmaz
Bunun guzellikle beceriyle boyla posla kariyerle vb alakasi yok
Hakkinizda hayirlisini isteyin yazilmissa vakti saati gelince olur
Yazilmamissa ne fayda niye hayati zindan ediyorsunuz kendinize hakkinizda hayirlisini isteyip hayatinizi yasayin

30 yaşındayım ve evliliğin benim hayatıma bişeyler katacağından emin olmadıktan sonra asla evlenmem. düşünce tarzını değişirmen lazım bence

Back
X