Yine bir iş meselesi

she86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2022
2.857
1.669
83
38
Kızlar durum biraz farklı . Yanımda Çalışan bi abla var 32 yıldır burada . Benim patronum elinde büyümüş o kadar düşünün bu yüzden doğal olarak ona saygısı var birazda dinliyor . Şimdi bu ablanın eşi rahatsız zaten emekli ben artık kaldıramıyorum bunaldım çıkacağım dedi tamam abla dedim benimde durumumu biliyor . O da diyor bazen hiç bir şey senden değerli değil . Bi çıkacağım yeter dayanamıyorum bu adama diyor ( patronum için) bi çalışacağım borcum var diyor .. ben martın içinde hamile olacağımı söyleyeceğim abla dedim patrona çıkarır çıkarmaz onun bileceği iş dedim . Şimdi gelmiş senden sonra ben konuşayım seni benim yerime alsın kendine başka asistan bulsun hem sen burada rahat edersin dedi başta iyi geldi düşüncesi ama sonra düşündüm yine patrona bağlı çalışacağım tamam asistan gibi yurtiçisatış ta o kadar fazla muhatap değilim ama yine ona bağlı olacağım hem yerine gelen asistana da yardım edersin ben yönlendiririm onu beni
Dinler dedi .. ya sonra düşündüm sen bu adamdan büyüksün seni dinliyor saygı gösteriyor aynısını bana yapmaz ki şimdi yapmayan adam .. ve düşündüm ben burada çalışmak istemiyorum stres aynı stres başkasına bağırsa off gene ne oluyor diyoruz .. eşim sen çalışmak istemiyorsan konu kapanır dedi . Abla önce ben söyleyeyim sen söylersen she hamile diye çıkarmaz abla nereye gidiyorsun der dedi iyi dedim sonra söylesemde aynı olacak abla önce söyleyeyim ben dedim . Şimdi ya hamile olduğumu söylerken ben bebeğimi büyütmek istiyorum işten ayrılacağım desem yoksa hamileyim ben zaman ne gösterir bilemem hamileliğim konusunda mi desem .. kararsız kaldım arkadaşlar .. adam aynı adam değişmeyecek . Şuan abla ile saygısından büyük olduğu için uğraşmıyor ama söz konusu ben olunca durum değişecek .. asistan gibi zırt Pırt olmayacağım ama gene bilemedim . Bi tık daha rahat ama stres yine aynı ..

Yaşayan sizsiniz, hayat sizin siz kararsızsınız bilmiyorsunuz ne yapacağını. Biz hiç bilemeyiz ki

Yaşayan sizsiniz, hayat sizin siz kararsızsınız bilmiyorsunuz ne yapacağını. Biz hiç bilemeyiz ki
Kararsızım evet . Böyle sanki bir şeyler oluyor herkes yol yapıyor kendini düşünüyor gibi valla be yapacağımı bilemedim . Şimdi bile gereksiz ders vermeler başladı patron tarafından ..

Hamilesiniz bikac ay sonra ayrilacaksiniz isten. Hic bisey demeyin derim ben. Ayni sistem devam edin
Yani ayrılacaksınız derken hamilelik izni için mi dediniz .. çünkü ben ayrılmak istiyorum demesem kimse bir şey yapmaz eğer patron kendi çıkarmaz ise.. sadece hamile olduğumu söylemem gerekecek patrona o kadar .

Evet dogum izni icin demistim

Evet dogum izni icin demistim
Anladım canım haklısın aslında eşim de aynı şeyi söyledi sen şimdi git patronuna hamile olduğunu söyle sadece dedi . Git işte Ali bey vs neyse ben hamileyim size bilgi vermek istedim önce o sana sorar zaten dedi çıkmayı mi düşünüyorsun diye sende hayır ama hamileliğin verdiği bir sorun olmaz ise devam edeceğim dersin bu notu da söyle . Hamilesin zaten rapor alma halkına sahipsin . Sonrasında doğum izni var . Tamam işte dedi . Rapor alınca kendi çıkarmak istiyorsa çıkarır . Yanında ki abla da bir şey diyemez raporun var sonuçta dedi .. Sağlık bu nasılsa dedi.

Kanunen çıkartamaz cezası var

Kanunen çıkartamaz cezası var
Raporluyken mi evet bencede ama keşke çıkarsa . Peki doğum izninde çıkarabilir mi ? Zaten ardından doğum iznine çıkarım artık bunaldım olmuyor adamla üzerime oynuyor çıkayım diye . Artık benden bir şey istemiyor yanımda ki abladan istiyor bana gelince tepsiyi al onu çağır vs ayak işleri zaten sürekli sen böyle asistan olamazsın anca sekreter olursun dedi memnun değilseniz çıkarın o zaman demiştim bende bir şey demedi . Hamile kısmımı bahane etmiyorum ama öncelik bebeğimde ..

Yazınız biraz karışık geldi şuan hamilemisiniz yoksa hamilelik planı mi yapiyorsunuz martta hamile olacağımı söyleyeceğim demişsiniz.

Hamile iseniz ve dogumunuz yakınsa zaten patronunuz izne ayrılacağınızi bilir ki işten çıkaramaz kanunen suç.

Eğer ortada bir hamilelik yoksa şimdiden söylemeye gerek yok bence.

İş için de kendi kararınızı kendiniz verin başkasının kararına bırakmayın.

Doğum izninde de çıkartamaz. Kendiniz neden istifa etmiyorsunuz?

Şuan hamileyim 3aylık martta da hamileyim ben diyeceğim bilsin o yüzden . Yani çıkarır ise çıkartır kendisi tazminatımı verip ama yok çıkarmazsa rapor almayı düşünüyorum ve sonrasında da doğum izni zaten . Kararım bu yönde . Çünkü bariz benim çalışmamı istemiyor bezdirme yapıyor .

Doğum izninde de çıkartamaz. Kendiniz neden istifa etmiyorsunuz?
Çünkü 1,5 yıldır kahrını çektim ve tazminatımı almadan çıkmak istemiyorum. Şimdide kendisinin onay verdiği şeyleri kabul etmiyor yada unutuyor yada işine gelmiyor bilemem . Gelmiş bana otellerle ilgili fiyat listesi çıkar dedi çıkardım tutup keserse benden kabul etmeyeceğim . Sözlü onay aldığım için ispat edemem sadece . Ama tutup bana sen yaptın diyor aklı sıra ceza verecek ..

iş yerinde neler yaşıyorsunuz bilemeyiz bunun kararını en iyi siz vereceksiniz
Yani elbette kimse bilemez sadece bunaldığım için içimi dökmek istedim akıl almak gibi bir şey bu . Çok üzerime geliniyor çıkmam için tazminatımı yakmak istemiyorum sadece 1 yıllıkta olsa hakkım . Yani ezilmek , ego uğraşmaktan gına geldi .. lafta anlamıyor dinlemiyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…