Yine bir kriz yine ben

Eş ailesinin yanında somurtma, konuşmama, telefon ile ilgilenme, kısacası ortamdan memnun olmadığını belli etme hissettirme olayı nedir ya..

Çok mu zor eşinin hatrı için, eşin mutlu olsun diye; iki kelam edip güleryüz göstermek Allah aşkına? Sanki her gün mü görüşülüyor. Yılda bir iki kez. Kadın erkek fark etmiyor bana göre bu yorumumda. İnsanın eşinin hiç mi hatrı olmaz.. Haklısınız. Ben olsam ben de üzülürdüm.

Sizin yerinizde olsaydım eğer, ben biraz kısasa kısas biriyim. Aynı davranışın bin mislini onun ailesine yapardım ki, benim o ortamda ne hissettiğimi, ne kadar zor durumda kaldığımı, ailemin ne kadar üzüldüğünü anlasın. Anlasın ki bir daha yapamasın..

Umarım terapi işe yarar, siz de daha fazla üzülmezsiniz. Bu konu da hallolur inşallah🙏🏻

Arkadaşlar,
En son bir ay önce eşimle büyük bir kavga ettik, kalkıp babamı aramıştı. Hatta evdeb gitmişti. Sonra geri geldi, aile terapisine başlamaya karar verdik. Başladık da. Bayramda ilk gün benim ailemin yanına gidelim diye konuştuk. Bizim bir çiftliğimiz var ve tüm aile orda toplanır, yine toplandık eşim de geldi. Bir süre sonra elinde telefon somurtmaya başladı, kimseyle konusmadı falan. Bende ortam yumuşasın falan diye güldüm eşime de laf attım falan muhabbete grsin diye. Ama oralı olmadı. Sonra babam eve geldi. Bundan adam olmaz boşa bunu bu iş yürümez dedi. Sen onun peşinden koşuyosun adamın umrunda bile degıl demeye başladı. Belki de haklı bilmiyorum. Biraz sıcakkanlı olup konussaydı, farklı olabilirdi. Beni bu şekilde sürekli zor durumda bırakıyor yine aşırı derecede moralimi bozdu bayram günü. Napıcam bilmiyorum ya. Boşa mı kürek çekiyorum
Benim eşimde aile ortamlarını pek sevmez l. Keyif alamaz. Bu benim aileme karşı bişey değildir kendi ailesi ilede pek oturmaz sıkıldım der sıcak der eve götürür beni. Ama ben kendi aile tarafının akrabalarına tek gitmek istedigimde karışmaz. Bende zorlamam. Başlarda çok üzülüyordum ama ortamda olup beni germesindense onsuz takılıyorum öyle ortamlarda. Nadir katılır. Benide kendi aile akrabalarının tarafı ile vakit geçirmek için zorlamaz nasıl mutluysan öyle yapalım istemezsen gitmeyelim der önce bana sorar. Böyle anlaşıyoruz. Anlaşmak istiyoruz çünkü.

Benim eşimde aile ortamlarını pek sevmez l. Keyif alamaz. Bu benim aileme karşı bişey değildir kendi ailesi ilede pek oturmaz sıkıldım der sıcak der eve götürür beni. Ama ben kendi aile tarafının akrabalarına tek gitmek istedigimde karışmaz. Bende zorlamam. Başlarda çok üzülüyordum ama ortamda olup beni germesindense onsuz takılıyorum öyle ortamlarda. Nadir katılır. Benide kendi aile akrabalarının tarafı ile vakit geçirmek için zorlamaz nasıl mutluysan öyle yapalım istemezsen gitmeyelim der önce bana sorar. Böyle anlaşıyoruz. Anlaşmak istiyoruz çünkü.
Eşiniz peşinden sizi suruklemiyor en azından, mantıklı davranıyor..

Arkadaşlar,
En son bir ay önce eşimle büyük bir kavga ettik, kalkıp babamı aramıştı. Hatta evdeb gitmişti. Sonra geri geldi, aile terapisine başlamaya karar verdik. Başladık da. Bayramda ilk gün benim ailemin yanına gidelim diye konuştuk. Bizim bir çiftliğimiz var ve tüm aile orda toplanır, yine toplandık eşim de geldi. Bir süre sonra elinde telefon somurtmaya başladı, kimseyle konusmadı falan. Bende ortam yumuşasın falan diye güldüm eşime de laf attım falan muhabbete grsin diye. Ama oralı olmadı. Sonra babam eve geldi. Bundan adam olmaz boşa bunu bu iş yürümez dedi. Sen onun peşinden koşuyosun adamın umrunda bile degıl demeye başladı. Belki de haklı bilmiyorum. Biraz sıcakkanlı olup konussaydı, farklı olabilirdi. Beni bu şekilde sürekli zor durumda bırakıyor yine aşırı derecede moralimi bozdu bayram günü. Napıcam bilmiyorum ya. Boşa mı kürek çekiyorum
Unutmayin sizin evliliginizi sizden daha cok kimse dusunemez. Anne babanizin onceligi sizsiniz, evliliginiz degil. Kimsenin gazina gelmeyin. Terapi oyle 3/5 kerede bi ise yaramaz en az 4-6 ay

Arkadaşlar,
Baba gibi baba.

O zaman haklısınız kızmakta elbette. Böyle konuları dışarı aktarmak en yanlış hareket bence. İlerde aranız düzelse bile babanızla arası hep problemli kalacak. Kendi ayağına sıkmak olmuş bu.
Evet zaten daha öncede de buna benzer birkaç hareketi oldu. Eşim ailelerden yardım almanın cok normal oldugunu düşünüyor. Hatta ben bir arkadasıma problemlerimizi açmıştım. O da bunu duydu ve ailene anlatmıyosun 7 kat ele mi anlatıyosun diye tepki vermişti. Bense tam tersi aileme asla anlatmam yani ben anlatırsam bitmiş demektir.

Unutmayin sizin evliliginizi sizden daha cok kimse dusunemez. Anne babanizin onceligi sizsiniz, evliliginiz degil. Kimsenin gazina gelmeyin. Terapi oyle 3/5 kerede bi ise yaramaz en az 4-6 ay
Terapiye gitmeye ben zorladım onu, o yüzden sanırım düzelmeye niyeti yok gibi davranıyor.

Sizin niyetiniz esinizle olaylari duzeltmek sanirim ama bunu sizin kendi aile ortaminizda yapmaya calismaniz Cok ilginc. Herkes esinin ailesinin yaninda rahat edemez heleki babaniza yanisyan tartismalarinizdan sonra nasil normal davranmasini beklersiniz.
babanizin size sahip cikmasi guzel duzelmezse meseleler babaniz yaninizda ama adamda oyle rahat olamaz ailenizin yaninda. Basbasa duzeltin meselenizi ailenizin yaninda laf atarak degil.
esjnizin yerinde olsam cok kotu hissederdim o ortamda
Keşke götürmeseydim ben de pişman oldum. Daha öncede birkaö kere beni şikayet etmişti sonra biz barışınca bu sefer aileme küsüp aylarca görülmemişti daha dogrusu utancından sanırım. Bu sefer küslük olsun istemedim bayramda buzlar erir dedim ama olmadı

Back
X